Показати повну версію : Креветка Caridina japonica ( Амано ).
Охват Марьян
28.11.2008, 20:11
Цікавить будь-яка корисна інформація про утримання креветки амано (http://www.planetinverts.com/Amano%20Shrimp.html)
Scorpion
27.04.2009, 11:17
Маю таких штук 6-8. Думав що маю тигрових, але як побачив фото - то в мене точно такі ж.
Маю таких штук 6-8. Думав що маю тигрових, але як побачив фото - то в мене точно такі ж.
А на продаж маєте?
А на продаж маєте?:)
Scorpion
27.04.2009, 14:45
Поки що ні. Хіба згодом.
Scorpion
28.04.2009, 11:50
Поспілкувавшись з Мар"яном дійшли висновку, що в мене все ж таки Neocaridina heteropoda.
Охват Марьян
10.05.2009, 19:16
Вчора знайшов мертву креветку за межами акваріума :( , напевно вирішила прогулятись і не розрахувала сил. Цікавим також є той факт, що знайшов її за 4 метри від акваріума.
А який об'єм акваріума?Читав,що вони не люблять малих об'ємів,і при першій нагоді стараються злиняти.Можливо в тому причина?:confused:
Охват Марьян
12.05.2009, 13:37
130л, при тому, що акваріум широкий і креветки несильно активні.
З огляду на те,що вони живуть у Вас вже певний час,хотілося б дізнатись,чи справедливо вони носять звання "косарів водоростей",чи є від них користь у цій нерівній боротьбі?
Охват Марьян
12.05.2009, 22:29
Нитчатку гризуть добре.
При сильному освітленні та великій кількості заліза, 10 аманок встигають справлятись з нитчаткою в 130л.
Це дуже корисна інформація для тих хто воює з водорослями а також як я стояли під питанням чи потрібні ті криветки!!!!!!
ДЯКУЮ!!!!
Вони б ще плодились як Черрі,взагалі б ціни їм не було!:)
Нитчатку гризуть добре.
При сильному освітленні та великій кількості заліза, 10 аманок встигають справлятись з нитчаткою в 130л.
Шкода, що з рибами їх не можна тримати!
Шкода, що з рибами їх не можна тримати!
А хто казав,що не можна?То ше дивлячись з якими рибами.З крупними-мабуть ні,а з дрібнішими-думаю запросто*DRINK*.
Охват Марьян
13.05.2009, 21:04
Шкода, що з рибами їх не можна тримати!З харацинками можна, живородкою...........
Scorpion
11.06.2009, 22:31
Сьогодні бачив на Краківському в п.Марії одну Аманку. Питаю хто це і скільки вартує. Відповідає: та то креветка-чистильщик :D , коштує 35 рубасиків :eek: . От вам і Амано.
Хоч зайвий раз нариваюсь на неприємності:).Але підтверджую своє враження про цей магазин:-!.Решта магазинів мій респект*ONE*.Прошу всіх форумчан робити висновки самостійно.:)
Охват Марьян
11.06.2009, 23:43
Сьогодні бачив на Краківському в п.Марії одну Аманку. Питаю хто це і скільки вартує. Відповідає: та то креветка-чистильщик :D , коштує 35 рубасиків :eek: . От вам і Амано.це точно була аманка, чи фільтратор ???
http://krevetkoclub.ucoz.ru/Atyopsismoluccensis.jpg
http://akvaforum.no/images/animal/atyoida_pilipes_01.jpg
Scorpion
11.06.2009, 23:56
Мар"ян, була така як в тебе в акві, розміром десь 3,5см. На фотках кольори трохи не такі як в живу. І ще замітив, що в неї були короткі вуса.
Охват Марьян
12.06.2009, 09:02
Наскільки я знаю, в Маковецьких були лише фільтратори.
Scorpion
12.06.2009, 10:09
Спорити не буду. Мож я і помилився. По крайній мірі "віял" на передніх лапах не замітив.
Люди в когось амано носить ікру? Бо мої самки вже по 6 см, а ніразу не бачив. Підняти молодь я знаю не реально, але ікру носити мають,може їм шо бракує чи тре якось застимулювати?
iGoR MiNDZyaK
05.04.2011, 18:48
Існує дуже схожий вигляд. Можливо це Caridina japonica sikokuensis. Є також схожий вигляд з Тайваню. Він практично не відрізняється від справжніх Caridina multidentata . У виду з Тайваню він набагато коротший і має трохи іншу форму. У Caridina multidentata рострум набагато довший і має чіткі зубці по краях . У змісті і розведенні вони абсолютно ідентичні, але вигляд з Тайваню не так старанно поїдає водорості як Caridina multidentata.
Ще один спосіб: "... невизначений вигляд креветок з Тайваню можна відрізнити від Caridina japonica за розміром рострума і тому, що у них немає двох маленьких блакитних точок на хвості як у Caridina japonica ".
В мене за три останні ночі Аманки з'їли 2 мальки Даніо по 1 см. Першого то недоїли, наранок побачив залишки, а другого щойно побачив у лапах креветки, доїдає... У когось було таке??? Не думав що вони такі агресивні.... :(
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009