Показати повну версію : Akwa-Rynkar 126
MotaMota
06.12.2008, 18:42
Так як порадив Мар'ян, показую свій. :) Перш за все з метою щоб народ сказав своє фе шо в ньому не так.
126 літрів 80ш 35г 45в. AquaEl Fan2, Atman 100W, лампи Akwa-Rynkar 2x18DL (підозрюю що це day light) Підміна води 12 літрів раз на тиждень. Жодних добрив, підживок, СО-2 немає. Сифонка грунту 1 раз на місяць. t=27C.
Рослини: валіснерія, анубіас, гігрофіла, людвігія, криптокорина, кладофора, перед фоткою здох ехінодорус (царство небесне) просто защах. А ріс гарно 2 рази давав пагони з новими рослинками які успішно відділив, потім помаленьку став зачахати і все :( Починає туго бути з криптокориною (див фото)
Слухаю критику і поради перш за все звичайно...
Хлороз, нестача світла, голотання. Підмін замало - збільшіть хочаби до 25%, попрбуйте дотавати якісь добрива, але додавайте щоденно розрахувавши дозу.
Скільки годин включене освітлення і в який період ?
MotaMota
07.12.2008, 10:32
О! якраз те чого я чекав. Світло вмикається з 15 до 23 години усі 36 ват. Виходить 0,28W на літр. Порадив Мар'ян замінити лампи (в кришці стоять чорт знає які Akwa-Rynkar 18W) передня буде Оsram Flora Set, задня Philips 830 - 890 (залежить від наявності на складі.)
Тепер питання:
Збільште заміну води до 25% - це за тиждень? При цьому сифонку робити? Поверхневу чи таку капітальну до дна?
Замало світла - можу доставити в дану кришку два патрони Е13 для енергозберігаючих ламп, добавляти? тоді порадьте якої потужності і якої температури?
Попробуйте добавляти добрива - я в них повний нуль. Бо тримав акваріум ще за "Єдіного і могучєго", ну а самі розумієте там про книжку мріяти можна було про акваріум, а не про добрива.. Які порадите? Ну і саме нагле питання - чи можна без них обійтися - не люблю нутром хімію...
Світла замало, поставте таймер і включайте світло на кілька годин зранку, а потім ввечері, загальний час доведіть до 12 годин. Замість енергозберігайок краще доставте ще одну Т8 18ват.
Якщо хочете живі рослини які гарно виглядають то без добрив необійтись. Попробуйте сера флорена або флорастім. Підміни - 25% на тиждень
MotaMota
07.12.2008, 13:09
Світла замало, поставте таймер і включайте світло на кілька годин зранку, а потім ввечері, загальний час доведіть до 12 годин. Замість енергозберігайок краще доставте ще одну Т8 18ват.
Якщо хочете живі рослини які гарно виглядають то без добрив необійтись. Попробуйте сера флорена або флорастім. Підміни - 25% на тиждень
Світло в мене на таймері 8 годин. Ок зроблю 12, добавити Т8 лампу, на жаль, не вийде, місця мало під кришкою. Є тільки 2 проміжки по боках кришки, так шо не влізе - тільки енергозберігайки якшо треба буде доставляти. Ще питання по ходу, може дзеркальним оракалом обклеїти кришку щось би мало дати. Що з сифоненням грунту?
Покажи кришку - но тобто сфотографуй її з середени і зовні. Сифонити грунт треба але без фанатизму, просто позбирати з поверхні грунту грубий бруд, глибокої сифонки непотрібно.
Tarik_Nikita
08.12.2008, 11:16
на рахунок світла, RVV, мав на увазі, включати з перевою 3-4 години(водорослі цього не люблять, а рослинам як раз). Ось в мене зранку з 8-11 світить, з 11 до 15 виключено, з 15 до 22.30 знову світло
Tarik_Nikita
08.12.2008, 11:25
лампи day light - це галімий китай їх міняти однозначно. Фільтр - рекомендую викинути стакан і поставити губку. Тут десь була вже тема на форумі про це.
MotaMota
09.12.2008, 11:13
Сера флорена в продажі знайшов а от флорастим крім аровани ніде нема. Не підкажете де його найти у Львові?
Tarik_Nikita
09.12.2008, 11:33
Сера флорена в продажі знайшов а от флорастим крім аровани ніде нема. Не підкажете де його найти у Львові?
на краківському в Руслана.
Tarik_Nikita
09.12.2008, 14:15
щоб там Гуру не казали, а я б на твому місці з добривами не спішив, чому:
1. Має бути досить великий об"єм рослин, щоб вони це все споживали. В протилежному випадку - споживати будуть водорослі.
2. При слабкому освітленні , з добавленням добрив, рослини почнуть тягнутися вгору до світла і набувати неправильних форм. (Особистий досвід. німфея так потягнулася, листки стали надводними, подібними на водяну лілію)
MotaMota
09.12.2008, 14:22
на краківському в Руслана.
Блін 250мл 50 грн. В Аровані 32 грн...:mad:
Tarik_Nikita
09.12.2008, 14:46
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=307
15 грудня Мар"ян буде робити замовлення
Охват Марьян
10.12.2008, 20:30
Мені для себе цікаво : чому при 0.28вт/л. вимикати посередині дня світло.
Для акваріума де криптокорини, валіснерія 0.3вт./л. достатньо. Добрива потрібно розрахувати і додавати в половину дози, тому що в акваріумі мало рослин.
Щодо самого освітлення: рослини прокидаються в 7.00 ранку і закривають верхні точки росту в 18.00-19.00, тому цей період є найкращим для освітлення і обміну речовин в рослині.
Щодо дизайну: нема дизайну, можу подарувати трохи рослин (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=603) :)
у моего знаемого-достатньо світла,и добрива вносятся,і підкормку робить але є такі самі дірки.в мене nt; таке було.... тільки причина цьому була катушка....точніше її надлишок
Tarik_Nikita
11.12.2008, 11:25
Мені для себе цікаво : чому при 0.28вт/л. вимикати посередині дня світло.
Для акваріума де криптокорини, валіснерія 0.3вт./л. достатньо. Добрива потрібно розрахувати і додавати в половину дози, тому що в акваріумі мало рослин.
Щодо самого освітлення: рослини прокидаються в 7.00 ранку і закривають верхні точки росту в 18.00-19.00, тому цей період є найкращим для освітлення і обміну речовин в рослині.
Щодо дизайну: нема дизайну, можу подарувати трохи рослин (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=603) :)
Цікава інформація я про це не знав. Але як тоді бути, включаючи в 7.00 і виключаючи в 23.00 - водорослі, ІМХО, гарантовані:(.
А виключати світло з 19.00 - яке тоді естетичне задоволення з того акваріума, коли прийшовши з роботи хочеш насолодитися краєвидами:(
Охват Марьян
11.12.2008, 22:06
і підкормку робить але є такі самі діркикалію може бракувати
виключати світло з 19.00 - яке тоді естетичне задоволення з того акваріума, коли прийшовши з роботи хочеш насолодитися краєвидаминеобовязково вмикати все сітло постійно, можна ступеневим методом. В мене світло включене з 7.00 до 22.00.
Tarik_Nikita
12.12.2008, 10:00
калію може бракувати
необовязково вмикати все сітло постійно, можна ступеневим методом. В мене світло включене з 7.00 до 22.00.
Мар"ян, ну в тебе ж 4 лампи, розбиті на дві пари, а в автора (і в мене всього дві), який тут ступеневий медот*BACH*
(тільки не говори,що можна вивести ще один дріт, ще одну розетку, переробити, тралі-валі...:))
MotaMota
12.12.2008, 14:11
Щодо дизайну: нема дизайну, можу подарувати трохи рослин
Якщо ми сьогодні не здибимся, то буду вдячний за ..
-Glossostigma elatinoides
-Heteranthera zosterifolia
-Sagittaria subulata
-Nomaphila Stricta
Якщо ще маєте звичайно....
Охват Марьян
12.12.2008, 20:07
(тільки не говори,що можна вивести ще один дріт, ще одну розетку, переробити, тралі-валі...)
можна
А можна простіше, прийшов додому в 19.00 і вимкнув одну лампу :)
Охват Марьян
12.12.2008, 20:08
Якщо ми сьогодні не здибимся, то буду вдячний за ..
-Glossostigma elatinoides
-Heteranthera zosterifolia
-Sagittaria subulata
-Nomaphila Stricta
Якщо ще маєте звичайно....
Рослини є але за ними потрібно приїхати до мене :)
MotaMota
28.12.2008, 12:13
Підкажіть, чого перебор в банці ( і шо з тим робити) якщо робиться приблизно таке???:confused:
Кінчики валіснерії приблизно по 1-2 см також коричневіють і відмирають...:'( Це звичайно спостерігається не масово - але псує загальний вигляд
Назар М.І
03.01.2009, 20:50
Це опіки
Частіше підмінюй воду і мий фільтр.
Потрібна сильніша аерація.
Основна причина фекалії риб розчинені у воді.
Багато риб і малий фільтр дуже малий на таку кількість риб.
MotaMota
04.01.2009, 15:37
Це опіки
Частіше підмінюй воду і мий фільтр.
Потрібна сильніша аерація.
Основна причина фекалії риб розчинені у воді.
Багато риб і малий фільтр дуже малий на таку кількість риб.
Частіше наскільки? В тепершній час воду міняю щосереди і щосуботи по 24л. Мені не лінь міняти частіше - але наскільки??? Фільтр миється по суботах.
Назар М.І
06.01.2009, 00:35
Коли почався теперішній час? до чи після появи проблеми?
Хто був раніше риби чи рослини в акваріумі ?
Скільки часу рослини ростуть в акваріумі ?
MotaMota
06.01.2009, 09:32
Коли почався теперішній час? до чи після появи проблеми?
Хто був раніше риби чи рослини в акваріумі ?
Скільки часу рослини ростуть в акваріумі ?
- Теперішній час почався 2 тижні тому назад :) до того місяць міняв по 18 літрів в тиждень (а та фігня з рослинами - десь пів року - рік)
- Всі одночасно з'явилися. Але десь вже пів року як там явно гуртожиток (забагато риб). Зменшити кількість ще 2-3 місяці неможу - нема де діти.
- 2 роки, правда ротала десь місяць тільки.
Назар М.І
06.01.2009, 20:56
Причину знайшли.
Як далі розгортатимуться поді залежить тільки від тебе!
Успіху! Веселих свят і смачної куті !
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009