Показати повну версію : фільтрована вода в акваріум
Доброго дня, підкажіть, будь-ласка, чи можливо для старту акви використовувати воду відфільтровану звичайним кухонним фільтром, чи краще все ж таки брати звичайну воду з крана і відстоювати її??
rmp0811, краще все ж таки брати звичайну воду з крана і відстоювати її
Є у мене такий фільтр, фірми Бріта. Поставив 60 л. акваріум, долив зранку трохи (літрів 5) води криветки почували себе нормально. Вечері долив ще літрів 3, і з 20 криветок залишилось тільки 7, і то тільки молодь. Старші та 3 самки з ікрою пішли до Нептуна.
василько
14.03.2011, 12:26
воду відфільтровану звичайним кухонним фільтромФільтри як і осмос сильно пом'якшують воду(нема накипу в чайнику)
Якщо у Вас жителі люблять м'яку воду то можна - хоч все одно бажано її розбавляти звичайною відстояною.
Є у мене такий фільтр, фірми Бріта. Поставив 60 л. акваріум, долив зранку трохи (літрів 5) води криветки почували себе нормально. Вечері долив ще літрів 3, і з 20 криветок залишилось тільки 7, і то тільки молодь. Старші та 3 самки з ікрою пішли до Нептуна.
Шукайте інші причини-то не вода!Я лию дистилят + осмос в значно більшій пропорції і нічо..
Є у мене такий фільтр, фірми Бріта.
саме від води з такого фільтра і попадали креветки- читав на київському, що неодноразово падіж креветок відбувався після підмін води саме з "фільтрів-чайників"...Думаю для креветок краще відстояна вода з-під крана, чим з такого фільтра...
3 самки з ікрою пішли до Нептуна
треба було ікру відділити і кинути в банку з мохом, так робив половина ікри виживала.
василько
14.03.2011, 14:02
від води з такого фільтра і попадали креветки-
Креветки не терплять м'якої води.:-!
Креветки не терплять м'якої води
Звідки таке ствердження???
залежно які креветки, кристали хочуть параметри помягші dh=4-6, kh=2-3.
Шукайте інші причини-то не вода!Я лию дистилят + осмос в значно більшій пропорції і нічо..
Так дистилят то інша система фільтрації. При запуску акваріума мішав стару воду з новою. Решту води що долив брав з цього фільтра (8 л.)
Так дистилят то інша система фільтрації. При запуску акваріума мішав стару воду з новою. Решту води що долив брав з цього фільтра (8 л.)
Причина однозначно в новій воді, тому що впало відразу після підміни багато крилю.
Можливо фільтр має іонізаційну смолу?
такий фільтр-"кувшин" помякшує воду. Оскільки осмос там бути не може, то залишається іонізаційна смола. Третього ніби не дано.
то залишається іонізаційна смола
Від розвідників неонок чув, що воду після іонізаційної смоли потрібно тиждень відстоювати і ще буль якісь нюанси яких я не запам'ятав, але якщо цьго не робити то риба падала.
треба було ікру відділити і кинути в банку з мохом, так робив половина ікри виживала.
В принципі була така думка так зробити, але не було ні моху ні часу бавитися.
Причина однозначно в новій воді, тому що впало відразу після підміни багато крилю.
Я воду не підмінював а доливав, бо запускав нову банку. Чи смолу має сказати не можу, бо не знаю, можливо має. Але вугілля там є точно (бо перші літри були темного кольору)
Ostap, ви давали воду з нового картріджа чи був у вжитку?
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009