Показати повну версію : Допоможіть оприділитись з акваріумом, підкажіть !
Привіт всім!в мене маленький акваріум, все б було не так страшно, але накупили забагато рибок і тому думаю поміняти акваріум на більший, але це не так просто...:( З місцем туго, зараз стоїть 40х30х25 максимум що поміститься на те міце це 55х45х30...от тепер питання: чи варто міняти?чи можна зробити на замовлення (тому що стандартних таких немає) і що робити з кришкою?кришку потрібно але треба знати як її зробити(ну то в неті можна пошукати як робиться)але яку лампу вчипити, того я незнаю. Словом допоможіть "чайнику" :), підкажіть якщо неважко!дякую!
Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:33
А що це за місце на якому стоїть акваріум?
на одній з тумбочок стінки,коли точніше...
Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:43
Як ви думаєте - витримає ваша шафа на площині 55*45 вагу близько 80 кг.? Краще з тим не жартувати. Віддайте - сіамська літаюча лисичка 1,акулій бала 2,акантофтальмус 1 і не випробовуйте долю.
А там знайдіть місце — замовте вже такий акваріум ,як хочете із спеціальною для цього тумбою
Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:45
на одній з тумбочок стінки,коли точніше...
в мене тумба в стінці прогинається від телевізора, а ви хочете там акву ставити на 70 літрів:(
та в мене теж під тв пронгинається:mad: а що робити....тре тв міняти на плоский мабуть, може допоможе:) а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...можливо витримає там акваріум стоїть якраз на стику 2х тумбок фактично вони 2 його і тримають...а от щоб віддати рибки то варіант....але в мене нема кому їх віддати(нема знайомих)та й вони мені грошей коштували трошки:)хоча лисичку можу віддати а то я хотіла водорослеїда і помилково її купила, а от аканфтальмус то його взагалі невидно лише коли їсти то він з своєї схованки вилазить, а от акули то мені вони просто подобаються дуже...але їх тримати в таких умовах нереально....і це засмучує:'(
Охват Марьян
12.12.2008, 19:32
чи варто міняти?чи можна зробити на замовлення (тому що стандартних таких немає) і що робити з кришкою?кришку потрібно але треба знати як її зробити(ну то в неті можна пошукати як робиться)але яку лампу вчипити, того я незнаю.Ви запитуєте чи варто міняти - обовязково !!! :)
на замовлення роблять багато акваріумних фірм акваріуми і світильники, можу написати в приват, якщо виникне реальне бажання, є також література як це все можна зробити самому. А рибок можете продати в розділі "Продам".
Вот "піратське" фото акваріума який стоїть в стінці 120л.
ну я вже цікавилась де і по скільки роблять...найшла найдешевше за 3 грн/л але найскладніше в тому це кришка і світло...якби так в двох словах розказали, як зробити таке, а то в неті багато всякого написано але важко найти саме те що потрібно:)і ще одне, коли я зміну той акваріум що є на новий чи то рибкам краще стане?:confused:чи все одно прийдеться віддати деяких?
Tarik_Nikita
15.12.2008, 13:19
Вот "піратське" фото акваріума який стоїть в стінці 120л.
Мар"ян, то воно так:D ,тумба мабуть спеціально укріплена, щось мусить бути. Ти ж знаєш, що акваріум своєю прлощиною повиненн лягати, хоча б на три вертикальні перемички, + взаді стінки який матеріал в наших стінках? - правильно 3 мм картон :(.
irenx, я б всерівно не ризикував. Хіба, що повність переробляти ту частину стінки на якій буде аквас.
Р.С. лисички можете лишити, а акулій бала все рівно прийдеться віддати
ну давайте припустимо, що витримає стінка, якщо буде погано то переставиться десь в інше місце...просто дотримуючись правил, що то має бути місце легко доступне і на видному місці, то в стінці якраз такий варіант...от я так собі думаю, щодо розмірів, просто немаю можливості подовжині зробити більше 55 см якщо зробити його вищим чи рибам від того лекше буде?зараз є 30 л а має стати 75:)
Якщо буте погано, то акваріум просто трісне :). Підкладіть під нього якусь основу(пінопласт, чи деревяну дошку) а то шкода акви...
та в мене там стоїть зараз на пінопласті...зараз фото зроблю покажу:)
Jararaka
15.12.2008, 14:18
хоча лисичку можу віддати а то я хотіла водорослеїда і помилково її купилаРазницы, по большому счёту, нет - и те, и другие достаточно хорошо объедают водорослевые обрастания :).
а от аканфтальмус то його взагалі невидно лише коли їсти то він з своєї схованки вилазитьАкантофтальмусов лучше держать "клубком" - 3-5 хвостов, тогда они смотрятся значительно веселее.
та лисичка дуже рухлива постійно "літає" по цілому акваріумі:) а водорослеїд її ганяє тому думаю може і віддам комусь хто має вже лисичок їй би було веселіше, а от аканфтальмус хочу ще одного але акваріум недозволяє тримати більше рибок:cool:
Клею сам акваріум, але маю сумнів щодо надійності скла, підкажіть будьласка, чи буде достатнім скло 7мм для розмірів 120-55-40 ! Знаю що по таблиці затонке, але можливо хтось із Вас щось подібне робив? Наперед вдячний !
MotaMota
16.12.2008, 13:45
То залежить від того на якому поверсі живете. Якщо на поверсі так 9 - 10 то може проканає :)
Ну а якшо серйозно то АБСОЛЮТНО НЕ ПІДІЙДЕ! Маленький поштовх або натиск приведе до 26 відер води на землі. От тоді вже сильно буде залежати на якому поверсі Ви живете....
Живу на 6-му поверсі, але недумаю що легкі поштовхи зможуть зашкодити .
MotaMota
16.12.2008, 14:20
На склі можна знайти певну точку де навіть легенький удар (обручкою наприклад) призведе до тріщини а вона призведе... самі знаєте до чого...
Звичайно спробувати можна але я б на 6 поверсі експериментами не займався... Але це моя думка може хтось шось інше скаже...
А який ж на Твою думку максимально допустимий розмір банки для скла 7мм ?
Tarik_Nikita
17.12.2008, 12:58
я вважаю, якщо скло шліфоване, фірмове при висоті 40 см. буде нормально. Тут на форумі є такі люди які хотіли з 6 мм. клеїти на 400л.
во сусідня тема http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=539 Вищі сили спасли хлопця, і скло йому трісло при нарізці :)
ЧИ БУДЕ НОРМАЛЬНО 120-45-40
Tarik_Nikita
17.12.2008, 14:03
Cichlo, у вашому профілі написано, що ви займаєтесь акваріумістикою професійно. Що ви хочете почути? Все залежить від якості скла і поклейки. Зверніться до Охвата Мар"яна, він Вас точно скаже :)
ДО ЦЬОГО МОМЕНТУ КОРИСТУВАВСЯ ТІЛЬКИ ФІРМОВИМИ БАНКАМИ, А ТЕПЕР НАХАЛЯВУ ДІСТАВ СКЛО І ХОЧУ СПРОБУВАТИ! ПОРІЗКУ РОБИВ САМ-РІЗАВ САМ, ЛОМАЛОСЬ І КОЛОЛОСЬ ЛЕГКО І ЧІТКО, ЯК ШОКОЛАД. КЛАС ЯКОСТІ СКЛА 3, АБО 2. АЛЕ ЙОМУ РОКІВ 20-22, МАЄ КІЛЬКА ДРІБНИХ ЦАРАПИН. ПРОСТО ДУМАВ, ЩО У КОГОСЬ МОЖЛИВО БУВ СХОЖИЙ ДОСВІД ІХОТІВ ЗНАТИ РЕЗУЛЬТАТ ЕКСПЛУАТАЦІЇ !
:)Довго спостерігав за темою,додаю свій коментар.Повірте досвіду склейка акви із старого скла великого розміру - рівнозначна гри в "російську рулетку"*NONO*.Маленькі відсадники,карантинники,нерестовики це можна робити без проблем*THUMBS UP*.Тому робіть висновки самі(особливо це стосується старого скла)І на останок все що на халяву, так само і служить на халяву(дешева рибка - хрінова юшка):D
NAVY дуже Тобі вдячний ! Буду вважати питання вичерпаним, та всеж у " РОСІЙСЬКІЙ РУЛЕТЦІ" не всі програють - я спробую, а нуж повезе !!!
Дасся чути:D,рішення приймаєте Ви,самі знаєте поки грім не гряне-ніхто не перехрестится:)Успіхів.
Jararaka
17.12.2008, 23:03
...склейка акви із старого скла великого розміру - рівнозначна гри в "російську рулетку"......с помощью пистолета Макарова :).
Эта игра, увы, в одни ворота... как говорится, ни одна обезьяна не знает, с какой пальмы свалится - так что рискуйте.
Tarik_Nikita
18.12.2008, 09:51
NAVY дуже Тобі вдячний ! Буду вважати питання вичерпаним, та всеж у " РОСІЙСЬКІЙ РУЛЕТЦІ" не всі програють - я спробую, а нуж повезе !!!
Якщо у Вас особняк, то в підвалі можна попробувати:D
... я спробую, а нуж повезе !!!
Перефразовуючи відомий вислів скажу "рыбку жалко".
sasha421
18.12.2008, 22:52
а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...(
Ну можна поставити в середині тумби 2 вертикальні перегородки-підпори, за одно получиться такі собі міні-шафки для акваріумного інструменту:), сам так зробив в мене 100л! А під акву можна постелити 2 слоя вирівнювача для європідлоги (ламінату), який за лічені гривні можна купити в любому магазині будівельних матеріалів.:D
sasha421 дякую за пораду я напевно так і зроблю...попробую що з того вийде:)а от на рахунок кількості риби?!чи 75 л парі акул вистарчить?і ще думаю чи замовляти з кришкою чи робити кришку самій, і з чого ту кришку зробити, може хто робив розкажіть...:cool:
sasha421 дякую за пораду я напевно так і зроблю...попробую що з того вийде:)а от на рахунок кількості риби?!чи 75 л парі акул вистарчить?і ще думаю чи замовляти з кришкою чи робити кришку самій, і з чого ту кришку зробити, може хто робив розкажіть...:cool:
робив, як на перший раз то може бути, думаю з другою вийде краще, робив з ПВХ і рідких цвяхів, купував все в новій лінії, ПВХ купив найдешевший за 20 грн, можливо через це і кришку важче було зробити.
це зробити коробочку десь 10 см по висоті?а як на рахунок ламп?скільки штук, яких по потужності і як їх туди вчипити?(щоб незамокло):)наперед вдячна!*DRINK*
це зробити коробочку десь 10 см по висоті?а як на рахунок ламп?скільки штук, яких по потужності і як їх туди вчипити?(щоб незамокло):)наперед вдячна!*DRINK*
треба вибрати максимальну можливу висоту кришки (ІМХО)але так що б не портило загального вигляду акви і під кришку має влізти освітлення, в мене на 20 л 9 см, але це багато, на 1-2 см нище і було б класно, доречі за допомогою фену пластмасу легко різати:).
по освітленню: приблизно 1 ват на літр, якщо без світловідбивачів.ІМХО.
як вчіпити? можна на шурупи якщо вийде, можна на клей, багато варіантів.
Jararaka
20.12.2008, 19:31
Изготовление крышки (http://aquaig.narod.ru/top/mytop.htm) для аквариума. С картинками.
Дякую за поради!!!спробую, що з того вийде:)
Изготовление крышки (http://aquaig.narod.ru/top/mytop.htm) для аквариума. С картинками.
я по цій статті робив кришку:)
і як вийшло Lestat?:)
та може бути, вам судити:)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=6425#post6425
та доволі непогано Lestat!(я теж спробую зробити) правда треба спершу акву замовити :) а відбивачку для світла ти давав???і як лампу причепив? я чесно кажучи навіть незнаю чи є лампи такі щоб з вимикачем зразу були і чи можна економну ставити???
та доволі непогано Lestat!(я теж спробую зробити) правда треба спершу акву замовити :) а відбивачку для світла ти давав???і як лампу причепив? я чесно кажучи навіть незнаю чи є лампи такі щоб з вимикачем зразу були і чи можна економну ставити???
відбивачки не давав, і так багато світла.
купив міні цоколь для лапми холодильника, і купив лампочку 15 Ват, в хозяйстві був кабель живлення 220, скрутив то все, цоколь з кабелем зафіксував скотчом, залив силіконом, це дало герметичну ізоляцію+фіксацію, під кришкою це все не радує око, але я туди не дивлюсь:).
після консультації з Марьяном буду міняти освітлення, поставлю лампу денного світла на 8 Ват, можливо 2і по 8.
:) ясно...я вже акваріум замовила!а в тебе живі рослинки Lestat??то мені на 80 л, яку лампу треба купляти??і ще в мене грунту замало:( може в кого є щоб дати кульочок?(а то до Дністра зараз незаїдеш:))
:) ясно...я вже акваріум замовила!а в тебе живі рослинки Lestat??то мені на 80 л, яку лампу треба купляти??і ще в мене грунту замало:( може в кого є щоб дати кульочок?(а то до Дністра зараз незаїдеш:))
1. рослинки живі, від Марьяна;
2. 40 Ват денного світла спеціально для акви, на 8000 Кельвін, не меньше.
можна дві лампи по 20 Ват, або 3и скільки там буде Ват, і їх комбінувати протягом дня, думаю Марьян підкаже.
3. а не краще грунт замовити в інет магазині, відразу можна і обладнання замовити?
Tarik_Nikita
26.12.2008, 10:09
можна дві лампи по 20 Ват, або 3и скільки там буде Ват, і їх комбінувати протягом дня, думаю Марьян підкаже.
3. а не краще грунт замовити в інет магазині, відразу можна і обладнання замовити?
1. лампи люмінісцентні т5
2. грунт польський на краківському в Лисого
3. про все інше вже говорили дуже багато
та я знаю, що в неті все можна замовити але то грошей треба багацько:)
1. лампи люмінісцентні т5
2. грунт польський на краківському в Лисого
3. про все інше вже говорили дуже багато
я думаю попробувати лампи від компа(вони власне люмінісцентні), вони живляться 12 В правда незнаю на рахунок скільки вони дають світла...
на рахунок грунта то мабуть буде поки що той що є, а там потепліє поїду щось назбираю :)
а на рахунок, "що про все вже говорили" - то правда...і не лише на даному форомі...але завжди хочеться щоб обговорили конкретний випадок і поділилися власним досвідом!:)
Tarik_Nikita
26.12.2008, 18:10
я думаю попробувати лампи від компа(вони власне люмінісцентні)
:confused: які то лампи від компа:confused:
Вам же писали, якщо хочете живі гарні рослини то мінімум 0,5 ват на літр.
Напишу Вам як то визначити - берете суму всіх потужностей ламп і ділити на об"єм акви. Тобто 12/80 = 0,15 ват на літр
Р.С. Гарних вихідних:)
от знайшла сайт де про освітлення непогано написано:)
http://www.aquarian.spb.ru/article/article_14.html
є лампи які прикріпляють до комп. стола щоб було краще видно :)
на рахонок розрахунку потужності на літри все ясно!
дякую за побажання Tarik_Nikita вам теж гарних вихідних!!!!
Охват Марьян
26.12.2008, 23:57
ЧИ БУДЕ НОРМАЛЬНО 120-45-40Із скла 7мм. можна склеїти такий акваріум, але обовязково ставити ребра жосткості і дві перемички. Слід враховувати що перемички повинні бути склеєні на однакові відстані, в іншому випадку вся нагрузка буде лягати на одну перемичку !!!
а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...(
Це не реклама, але зайдіть і гляньте на акваріум в піцерію НАПОЛЕТАНА (вул. Снопківська) :)
Охват Марьян
27.12.2008, 00:12
............
а на рахунок, "що про все вже говорили" - то правда...і не лише на даному форомі...але завжди хочеться щоб обговорили конкретний випадок і поділилися власним досвідом!:) ось для того і створений розділ Прісноводні акваріуми учасників форуму (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29) !!!
Створіть свою тему, подайте фото місця де буде стояти акваріум, тоді і можна щось порадить реальне про освітлення, рослини, світильник і т. п. , якщо ще зробите фото тумби то можна буде більш точно сказати чи витримає вона акваріум, ми тут не чарівники щоб з Ваших слів гадати буде чи небуде, дуже часто упускаються дрібниці, які можуть бути головними :)
Рослинки можна отримати тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=603 , але думаю що рослини будуть тільки до свят, тому варто поспішити :)
дякую за поради!!!всіх з Новим Роком!!!і веселих свят!я обов`язково фото вставлю але то вже після свят, зараз нема часу:)доречі в мене ще до того всього поповнення, народилася молінезія правда лише одна вижила, мабуть решту з`їли я її виловила в сачок і так вона там плаває підростає:)незнаю скільки то часу треба ту малявку тримати щоб вона була неїстівного розміру:)
MotaMota
02.01.2009, 22:57
дякую за поради!!!всіх з Новим Роком!!!і веселих свят!я обов`язково фото вставлю але то вже після свят, зараз нема часу:)доречі в мене ще до того всього поповнення, народилася молінезія правда лише одна вижила, мабуть решту з`їли я її виловила в сачок і так вона там плаває підростає:)незнаю скільки то часу треба ту малявку тримати щоб вона була неїстівного розміру:)
Пардон, якщо я правильно зрозумів, Ви малька в сачку тримаєте :eek:
Якщо так, то це приблизно то саме, якби Ви поселилися тільки на балконі в квартирі. Невесело нє? *NONO* В сачку Ви його не виростите, а замучаєте.
Там де стоїть один акваріум, завжди можна поставити ще один :D Натяк зрозуміли?
та ви праві але інший акваріум лише сьогодні заберу...поки зроблю кришку світло на то потрібно ще пару днів...може тоді випустити малого вже?на днях до нього туди заліз татусько і нічого....не з`їв його:)
MotaMota
03.01.2009, 12:45
Колись в мене плавали молі і меченосці, розмножувалися, спочатку я, як вар'ят, літав з сачком і відсаджував всіх мальків. Потім плюнув, надоїло. Так вони виростали навіть з великими рибами в одній банці. Головне побільше рослин. Мої ховалися в валіснерії.
Моя порада - випустіть його. Якщо доживе до Вашої нової банки - честь йому і хвала *DRINK*. Якщо ні - ще не один раз будете виловлювати мальків, налапаєтесь...
в мене вже відбулося велике переселення*ONE*80 л тепер є, місця для плавання думаю достатньо:)правда рослинок виглядає зовсім мало треба щось думати, як то все гарно оформити:)
тепер в мене ще і меченосець розродилася :) цікаво так...вони такі малесенькі, тільки очка видно...що значить кращі умови :)
Привіт! У мене самого акваріум стоїть на тумбочці з ТВ щоправда для того щоб вона не прогиналася я під акваріум поставив дубову доску (залишилася від сходів)
І проблему прогинання вирішив!
На рахунок акваріума то чим більший тим краще! візьміть приміром вас самих думаю виб не відмовилися від просторнішої квартири чи будинку!? ))
А на рахунок освітлення і кришок- якщо готові кришки то вони є стандартних розмірів і тут вже потрібно міряти чи підійдуть!
У мене акв. 76см довж. на 30 ширин. а кришки 80*35 проте без проблем підійшла щоправда трішки по бокам виступає проте дивиться як і на стандартному!
Якщо світло робити самому то слід зайти в магазин де продають світлові прибори підшукати необхідне.
Лампи (неоні) стандартних розмірів!!! Їх не вкоротиш і не збільшиш! ))
от так в мене було а так стало
кришку змайстрували самі:)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?n=531
а для того щоб непрогиналося то теж поставили дошку додаткову і все добре:)
ось нові фото мого акваріума, кому цікаво можете подивитися і покритикувати :)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?n=683
Гарний акваріум.Можна було б придертись до замку керамічного,але у Вашій баночці він виглядає досить цікаво,так що покритикувати у мене не получилось.:)
Класний аквас. Мені сподобалась галявинка зчорно-білих камінців.І замок нормальний. З часом його можна буде замінити на якусь коряжку(але це на мій смак).
Я особисто не переношу в акваріумі всілякі декоративні штучки, а Вам якось вдалось дуже симпатично це скомпанувати. Одне слово молодець,
так тримати.
Tarik_Nikita
20.03.2009, 11:03
irenx, Ви на правильному шляху :). Молодець!!!
Якщо так далі піде це буде просто супер!!!!!
Можеш поміняти! Під замовлення можна такий зробити, але з кришкою проблема. Накрий скол!:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009