КПК

Показати повну версію : Допоможіть оприділитись з акваріумом, підкажіть !

irenx
12.12.2008, 13:20
Привіт всім!в мене маленький акваріум, все б було не так страшно, але накупили забагато рибок і тому думаю поміняти акваріум на більший, але це не так просто...:( З місцем туго, зараз стоїть 40х30х25 максимум що поміститься на те міце це 55х45х30...от тепер питання: чи варто міняти?чи можна зробити на замовлення (тому що стандартних таких немає) і що робити з кришкою?кришку потрібно але треба знати як її зробити(ну то в неті можна пошукати як робиться)але яку лампу вчипити, того я незнаю. Словом допоможіть "чайнику" :), підкажіть якщо неважко!дякую!

Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:33
А що це за місце на якому стоїть акваріум?

irenx
12.12.2008, 13:37
та в кімнаті на шафі:)

irenx
12.12.2008, 13:40
на одній з тумбочок стінки,коли точніше...

Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:43
Як ви думаєте - витримає ваша шафа на площині 55*45 вагу близько 80 кг.? Краще з тим не жартувати. Віддайте - сіамська літаюча лисичка 1,акулій бала 2,акантофтальмус 1 і не випробовуйте долю.
А там знайдіть місце — замовте вже такий акваріум ,як хочете із спеціальною для цього тумбою

Tarik_Nikita
12.12.2008, 13:45
на одній з тумбочок стінки,коли точніше...

в мене тумба в стінці прогинається від телевізора, а ви хочете там акву ставити на 70 літрів:(

irenx
12.12.2008, 18:27
та в мене теж під тв пронгинається:mad: а що робити....тре тв міняти на плоский мабуть, може допоможе:) а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...можливо витримає там акваріум стоїть якраз на стику 2х тумбок фактично вони 2 його і тримають...а от щоб віддати рибки то варіант....але в мене нема кому їх віддати(нема знайомих)та й вони мені грошей коштували трошки:)хоча лисичку можу віддати а то я хотіла водорослеїда і помилково її купила, а от аканфтальмус то його взагалі невидно лише коли їсти то він з своєї схованки вилазить, а от акули то мені вони просто подобаються дуже...але їх тримати в таких умовах нереально....і це засмучує:'(

Охват Марьян
12.12.2008, 19:32
чи варто міняти?чи можна зробити на замовлення (тому що стандартних таких немає) і що робити з кришкою?кришку потрібно але треба знати як її зробити(ну то в неті можна пошукати як робиться)але яку лампу вчипити, того я незнаю.Ви запитуєте чи варто міняти - обовязково !!! :)
на замовлення роблять багато акваріумних фірм акваріуми і світильники, можу написати в приват, якщо виникне реальне бажання, є також література як це все можна зробити самому. А рибок можете продати в розділі "Продам".

Вот "піратське" фото акваріума який стоїть в стінці 120л.

irenx
13.12.2008, 17:38
ну я вже цікавилась де і по скільки роблять...найшла найдешевше за 3 грн/л але найскладніше в тому це кришка і світло...якби так в двох словах розказали, як зробити таке, а то в неті багато всякого написано але важко найти саме те що потрібно:)і ще одне, коли я зміну той акваріум що є на новий чи то рибкам краще стане?:confused:чи все одно прийдеться віддати деяких?

Tarik_Nikita
15.12.2008, 13:19
Вот "піратське" фото акваріума який стоїть в стінці 120л.

Мар"ян, то воно так:D ,тумба мабуть спеціально укріплена, щось мусить бути. Ти ж знаєш, що акваріум своєю прлощиною повиненн лягати, хоча б на три вертикальні перемички, + взаді стінки який матеріал в наших стінках? - правильно 3 мм картон :(.

irenx, я б всерівно не ризикував. Хіба, що повність переробляти ту частину стінки на якій буде аквас.

Р.С. лисички можете лишити, а акулій бала все рівно прийдеться віддати

irenx
15.12.2008, 13:28
ну давайте припустимо, що витримає стінка, якщо буде погано то переставиться десь в інше місце...просто дотримуючись правил, що то має бути місце легко доступне і на видному місці, то в стінці якраз такий варіант...от я так собі думаю, щодо розмірів, просто немаю можливості подовжині зробити більше 55 см якщо зробити його вищим чи рибам від того лекше буде?зараз є 30 л а має стати 75:)

tarni
15.12.2008, 14:04
Якщо буте погано, то акваріум просто трісне :). Підкладіть під нього якусь основу(пінопласт, чи деревяну дошку) а то шкода акви...

irenx
15.12.2008, 14:08
та в мене там стоїть зараз на пінопласті...зараз фото зроблю покажу:)

Jararaka
15.12.2008, 14:18
хоча лисичку можу віддати а то я хотіла водорослеїда і помилково її купилаРазницы, по большому счёту, нет - и те, и другие достаточно хорошо объедают водорослевые обрастания :).

а от аканфтальмус то його взагалі невидно лише коли їсти то він з своєї схованки вилазитьАкантофтальмусов лучше держать "клубком" - 3-5 хвостов, тогда они смотрятся значительно веселее.

irenx
15.12.2008, 14:32
та лисичка дуже рухлива постійно "літає" по цілому акваріумі:) а водорослеїд її ганяє тому думаю може і віддам комусь хто має вже лисичок їй би було веселіше, а от аканфтальмус хочу ще одного але акваріум недозволяє тримати більше рибок:cool:

irenx
15.12.2008, 14:53
от фото акваріума :)

Cichlo
16.12.2008, 11:18
Клею сам акваріум, але маю сумнів щодо надійності скла, підкажіть будьласка, чи буде достатнім скло 7мм для розмірів 120-55-40 ! Знаю що по таблиці затонке, але можливо хтось із Вас щось подібне робив? Наперед вдячний !

MotaMota
16.12.2008, 13:45
То залежить від того на якому поверсі живете. Якщо на поверсі так 9 - 10 то може проканає :)
Ну а якшо серйозно то АБСОЛЮТНО НЕ ПІДІЙДЕ! Маленький поштовх або натиск приведе до 26 відер води на землі. От тоді вже сильно буде залежати на якому поверсі Ви живете....

Cichlo
16.12.2008, 14:12
Живу на 6-му поверсі, але недумаю що легкі поштовхи зможуть зашкодити .

MotaMota
16.12.2008, 14:20
На склі можна знайти певну точку де навіть легенький удар (обручкою наприклад) призведе до тріщини а вона призведе... самі знаєте до чого...
Звичайно спробувати можна але я б на 6 поверсі експериментами не займався... Але це моя думка може хтось шось інше скаже...

Cichlo
17.12.2008, 10:56
А який ж на Твою думку максимально допустимий розмір банки для скла 7мм ?

Tarik_Nikita
17.12.2008, 12:58
я вважаю, якщо скло шліфоване, фірмове при висоті 40 см. буде нормально. Тут на форумі є такі люди які хотіли з 6 мм. клеїти на 400л.

во сусідня тема http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=539 Вищі сили спасли хлопця, і скло йому трісло при нарізці :)

Cichlo
17.12.2008, 13:48
ЧИ БУДЕ НОРМАЛЬНО 120-45-40

Tarik_Nikita
17.12.2008, 14:03
Cichlo, у вашому профілі написано, що ви займаєтесь акваріумістикою професійно. Що ви хочете почути? Все залежить від якості скла і поклейки. Зверніться до Охвата Мар"яна, він Вас точно скаже :)

Cichlo
17.12.2008, 15:41
ДО ЦЬОГО МОМЕНТУ КОРИСТУВАВСЯ ТІЛЬКИ ФІРМОВИМИ БАНКАМИ, А ТЕПЕР НАХАЛЯВУ ДІСТАВ СКЛО І ХОЧУ СПРОБУВАТИ! ПОРІЗКУ РОБИВ САМ-РІЗАВ САМ, ЛОМАЛОСЬ І КОЛОЛОСЬ ЛЕГКО І ЧІТКО, ЯК ШОКОЛАД. КЛАС ЯКОСТІ СКЛА 3, АБО 2. АЛЕ ЙОМУ РОКІВ 20-22, МАЄ КІЛЬКА ДРІБНИХ ЦАРАПИН. ПРОСТО ДУМАВ, ЩО У КОГОСЬ МОЖЛИВО БУВ СХОЖИЙ ДОСВІД ІХОТІВ ЗНАТИ РЕЗУЛЬТАТ ЕКСПЛУАТАЦІЇ !

navy
17.12.2008, 16:18
:)Довго спостерігав за темою,додаю свій коментар.Повірте досвіду склейка акви із старого скла великого розміру - рівнозначна гри в "російську рулетку"*NONO*.Маленькі відсадники,карантинники,нерестовики це можна робити без проблем*THUMBS UP*.Тому робіть висновки самі(особливо це стосується старого скла)І на останок все що на халяву, так само і служить на халяву(дешева рибка - хрінова юшка):D

Cichlo
17.12.2008, 17:50
NAVY дуже Тобі вдячний ! Буду вважати питання вичерпаним, та всеж у " РОСІЙСЬКІЙ РУЛЕТЦІ" не всі програють - я спробую, а нуж повезе !!!

navy
17.12.2008, 22:56
Дасся чути:D,рішення приймаєте Ви,самі знаєте поки грім не гряне-ніхто не перехрестится:)Успіхів.

Jararaka
17.12.2008, 23:03
...склейка акви із старого скла великого розміру - рівнозначна гри в "російську рулетку"......с помощью пистолета Макарова :).
Эта игра, увы, в одни ворота... как говорится, ни одна обезьяна не знает, с какой пальмы свалится - так что рискуйте.

Tarik_Nikita
18.12.2008, 09:51
NAVY дуже Тобі вдячний ! Буду вважати питання вичерпаним, та всеж у " РОСІЙСЬКІЙ РУЛЕТЦІ" не всі програють - я спробую, а нуж повезе !!!

Якщо у Вас особняк, то в підвалі можна попробувати:D

Руслан
18.12.2008, 10:54
... я спробую, а нуж повезе !!!

Перефразовуючи відомий вислів скажу "рыбку жалко".

sasha421
18.12.2008, 22:52
а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...(
Ну можна поставити в середині тумби 2 вертикальні перегородки-підпори, за одно получиться такі собі міні-шафки для акваріумного інструменту:), сам так зробив в мене 100л! А під акву можна постелити 2 слоя вирівнювача для європідлоги (ламінату), який за лічені гривні можна купити в любому магазині будівельних матеріалів.:D

irenx
19.12.2008, 17:21
sasha421 дякую за пораду я напевно так і зроблю...попробую що з того вийде:)а от на рахунок кількості риби?!чи 75 л парі акул вистарчить?і ще думаю чи замовляти з кришкою чи робити кришку самій, і з чого ту кришку зробити, може хто робив розкажіть...:cool:

Lestat
19.12.2008, 18:49
sasha421 дякую за пораду я напевно так і зроблю...попробую що з того вийде:)а от на рахунок кількості риби?!чи 75 л парі акул вистарчить?і ще думаю чи замовляти з кришкою чи робити кришку самій, і з чого ту кришку зробити, може хто робив розкажіть...:cool:
робив, як на перший раз то може бути, думаю з другою вийде краще, робив з ПВХ і рідких цвяхів, купував все в новій лінії, ПВХ купив найдешевший за 20 грн, можливо через це і кришку важче було зробити.

irenx
20.12.2008, 12:16
це зробити коробочку десь 10 см по висоті?а як на рахунок ламп?скільки штук, яких по потужності і як їх туди вчипити?(щоб незамокло):)наперед вдячна!*DRINK*

Lestat
20.12.2008, 18:25
це зробити коробочку десь 10 см по висоті?а як на рахунок ламп?скільки штук, яких по потужності і як їх туди вчипити?(щоб незамокло):)наперед вдячна!*DRINK*

треба вибрати максимальну можливу висоту кришки (ІМХО)але так що б не портило загального вигляду акви і під кришку має влізти освітлення, в мене на 20 л 9 см, але це багато, на 1-2 см нище і було б класно, доречі за допомогою фену пластмасу легко різати:).
по освітленню: приблизно 1 ват на літр, якщо без світловідбивачів.ІМХО.
як вчіпити? можна на шурупи якщо вийде, можна на клей, багато варіантів.

Jararaka
20.12.2008, 19:31
Изготовление крышки (http://aquaig.narod.ru/top/mytop.htm) для аквариума. С картинками.

irenx
21.12.2008, 23:04
Дякую за поради!!!спробую, що з того вийде:)

Lestat
22.12.2008, 14:13
Изготовление крышки (http://aquaig.narod.ru/top/mytop.htm) для аквариума. С картинками.
я по цій статті робив кришку:)

irenx
22.12.2008, 15:27
і як вийшло Lestat?:)

Lestat
22.12.2008, 15:33
і як вийшло Lestat?:)
та може бути, вам судити:)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=6425#post6425

irenx
24.12.2008, 12:39
та доволі непогано Lestat!(я теж спробую зробити) правда треба спершу акву замовити :) а відбивачку для світла ти давав???і як лампу причепив? я чесно кажучи навіть незнаю чи є лампи такі щоб з вимикачем зразу були і чи можна економну ставити???

Lestat
24.12.2008, 16:40
та доволі непогано Lestat!(я теж спробую зробити) правда треба спершу акву замовити :) а відбивачку для світла ти давав???і як лампу причепив? я чесно кажучи навіть незнаю чи є лампи такі щоб з вимикачем зразу були і чи можна економну ставити???
відбивачки не давав, і так багато світла.
купив міні цоколь для лапми холодильника, і купив лампочку 15 Ват, в хозяйстві був кабель живлення 220, скрутив то все, цоколь з кабелем зафіксував скотчом, залив силіконом, це дало герметичну ізоляцію+фіксацію, під кришкою це все не радує око, але я туди не дивлюсь:).
після консультації з Марьяном буду міняти освітлення, поставлю лампу денного світла на 8 Ват, можливо 2і по 8.

irenx
25.12.2008, 11:56
:) ясно...я вже акваріум замовила!а в тебе живі рослинки Lestat??то мені на 80 л, яку лампу треба купляти??і ще в мене грунту замало:( може в кого є щоб дати кульочок?(а то до Дністра зараз незаїдеш:))

Lestat
25.12.2008, 23:49
:) ясно...я вже акваріум замовила!а в тебе живі рослинки Lestat??то мені на 80 л, яку лампу треба купляти??і ще в мене грунту замало:( може в кого є щоб дати кульочок?(а то до Дністра зараз незаїдеш:))

1. рослинки живі, від Марьяна;
2. 40 Ват денного світла спеціально для акви, на 8000 Кельвін, не меньше.
можна дві лампи по 20 Ват, або 3и скільки там буде Ват, і їх комбінувати протягом дня, думаю Марьян підкаже.
3. а не краще грунт замовити в інет магазині, відразу можна і обладнання замовити?

Tarik_Nikita
26.12.2008, 10:09
можна дві лампи по 20 Ват, або 3и скільки там буде Ват, і їх комбінувати протягом дня, думаю Марьян підкаже.
3. а не краще грунт замовити в інет магазині, відразу можна і обладнання замовити?

1. лампи люмінісцентні т5
2. грунт польський на краківському в Лисого
3. про все інше вже говорили дуже багато

irenx
26.12.2008, 17:31
та я знаю, що в неті все можна замовити але то грошей треба багацько:)

irenx
26.12.2008, 17:38
1. лампи люмінісцентні т5
2. грунт польський на краківському в Лисого
3. про все інше вже говорили дуже багато
я думаю попробувати лампи від компа(вони власне люмінісцентні), вони живляться 12 В правда незнаю на рахунок скільки вони дають світла...
на рахунок грунта то мабуть буде поки що той що є, а там потепліє поїду щось назбираю :)
а на рахунок, "що про все вже говорили" - то правда...і не лише на даному форомі...але завжди хочеться щоб обговорили конкретний випадок і поділилися власним досвідом!:)

Tarik_Nikita
26.12.2008, 18:10
я думаю попробувати лампи від компа(вони власне люмінісцентні)

:confused: які то лампи від компа:confused:

Вам же писали, якщо хочете живі гарні рослини то мінімум 0,5 ват на літр.
Напишу Вам як то визначити - берете суму всіх потужностей ламп і ділити на об"єм акви. Тобто 12/80 = 0,15 ват на літр

Р.С. Гарних вихідних:)

irenx
26.12.2008, 18:18
от знайшла сайт де про освітлення непогано написано:)

http://www.aquarian.spb.ru/article/article_14.html

irenx
26.12.2008, 18:21
є лампи які прикріпляють до комп. стола щоб було краще видно :)
на рахонок розрахунку потужності на літри все ясно!

дякую за побажання Tarik_Nikita вам теж гарних вихідних!!!!

Охват Марьян
26.12.2008, 23:57
ЧИ БУДЕ НОРМАЛЬНО 120-45-40Із скла 7мм. можна склеїти такий акваріум, але обовязково ставити ребра жосткості і дві перемички. Слід враховувати що перемички повинні бути склеєні на однакові відстані, в іншому випадку вся нагрузка буде лягати на одну перемичку !!!

а от чи витримає ця тумба 80 кг це хороше запитання...коли чесно то навіть незнаю...(
Це не реклама, але зайдіть і гляньте на акваріум в піцерію НАПОЛЕТАНА (вул. Снопківська) :)

Охват Марьян
27.12.2008, 00:12
............
а на рахунок, "що про все вже говорили" - то правда...і не лише на даному форомі...але завжди хочеться щоб обговорили конкретний випадок і поділилися власним досвідом!:) ось для того і створений розділ Прісноводні акваріуми учасників форуму (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29) !!!
Створіть свою тему, подайте фото місця де буде стояти акваріум, тоді і можна щось порадить реальне про освітлення, рослини, світильник і т. п. , якщо ще зробите фото тумби то можна буде більш точно сказати чи витримає вона акваріум, ми тут не чарівники щоб з Ваших слів гадати буде чи небуде, дуже часто упускаються дрібниці, які можуть бути головними :)

Рослинки можна отримати тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=603 , але думаю що рослини будуть тільки до свят, тому варто поспішити :)

irenx
02.01.2009, 12:53
дякую за поради!!!всіх з Новим Роком!!!і веселих свят!я обов`язково фото вставлю але то вже після свят, зараз нема часу:)доречі в мене ще до того всього поповнення, народилася молінезія правда лише одна вижила, мабуть решту з`їли я її виловила в сачок і так вона там плаває підростає:)незнаю скільки то часу треба ту малявку тримати щоб вона була неїстівного розміру:)

MotaMota
02.01.2009, 22:57
дякую за поради!!!всіх з Новим Роком!!!і веселих свят!я обов`язково фото вставлю але то вже після свят, зараз нема часу:)доречі в мене ще до того всього поповнення, народилася молінезія правда лише одна вижила, мабуть решту з`їли я її виловила в сачок і так вона там плаває підростає:)незнаю скільки то часу треба ту малявку тримати щоб вона була неїстівного розміру:)

Пардон, якщо я правильно зрозумів, Ви малька в сачку тримаєте :eek:
Якщо так, то це приблизно то саме, якби Ви поселилися тільки на балконі в квартирі. Невесело нє? *NONO* В сачку Ви його не виростите, а замучаєте.
Там де стоїть один акваріум, завжди можна поставити ще один :D Натяк зрозуміли?

irenx
03.01.2009, 12:24
та ви праві але інший акваріум лише сьогодні заберу...поки зроблю кришку світло на то потрібно ще пару днів...може тоді випустити малого вже?на днях до нього туди заліз татусько і нічого....не з`їв його:)

MotaMota
03.01.2009, 12:45
Колись в мене плавали молі і меченосці, розмножувалися, спочатку я, як вар'ят, літав з сачком і відсаджував всіх мальків. Потім плюнув, надоїло. Так вони виростали навіть з великими рибами в одній банці. Головне побільше рослин. Мої ховалися в валіснерії.
Моя порада - випустіть його. Якщо доживе до Вашої нової банки - честь йому і хвала *DRINK*. Якщо ні - ще не один раз будете виловлювати мальків, налапаєтесь...

irenx
08.01.2009, 12:13
в мене вже відбулося велике переселення*ONE*80 л тепер є, місця для плавання думаю достатньо:)правда рослинок виглядає зовсім мало треба щось думати, як то все гарно оформити:)

irenx
10.01.2009, 12:20
тепер в мене ще і меченосець розродилася :) цікаво так...вони такі малесенькі, тільки очка видно...що значить кращі умови :)

Viktor
13.01.2009, 14:53
Привіт! У мене самого акваріум стоїть на тумбочці з ТВ щоправда для того щоб вона не прогиналася я під акваріум поставив дубову доску (залишилася від сходів)
І проблему прогинання вирішив!
На рахунок акваріума то чим більший тим краще! візьміть приміром вас самих думаю виб не відмовилися від просторнішої квартири чи будинку!? ))

А на рахунок освітлення і кришок- якщо готові кришки то вони є стандартних розмірів і тут вже потрібно міряти чи підійдуть!
У мене акв. 76см довж. на 30 ширин. а кришки 80*35 проте без проблем підійшла щоправда трішки по бокам виступає проте дивиться як і на стандартному!

Якщо світло робити самому то слід зайти в магазин де продають світлові прибори підшукати необхідне.
Лампи (неоні) стандартних розмірів!!! Їх не вкоротиш і не збільшиш! ))

irenx
13.01.2009, 15:02
от так в мене було а так стало
кришку змайстрували самі:)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?n=531

irenx
13.01.2009, 15:05
а для того щоб непрогиналося то теж поставили дошку додаткову і все добре:)

irenx
19.03.2009, 13:19
ось нові фото мого акваріума, кому цікаво можете подивитися і покритикувати :)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?n=683

АшДваО
19.03.2009, 22:44
Гарний акваріум.Можна було б придертись до замку керамічного,але у Вашій баночці він виглядає досить цікаво,так що покритикувати у мене не получилось.:)

Sasha@
20.03.2009, 06:43
Класний аквас. Мені сподобалась галявинка зчорно-білих камінців.І замок нормальний. З часом його можна буде замінити на якусь коряжку(але це на мій смак).

GRM
20.03.2009, 09:37
Я особисто не переношу в акваріумі всілякі декоративні штучки, а Вам якось вдалось дуже симпатично це скомпанувати. Одне слово молодець,
так тримати.

Tarik_Nikita
20.03.2009, 11:03
irenx, Ви на правильному шляху :). Молодець!!!

Grisha
20.03.2009, 11:07
Якщо так далі піде це буде просто супер!!!!!

K@SPER
29.03.2009, 20:08
Можеш поміняти! Під замовлення можна такий зробити, але з кришкою проблема. Накрий скол!:)