Показати повну версію : Як підготувати обладнання для роботи в акваріумі?
Чи потрібно промивати фільтр, нагрівач миючими засобами? Чи можна просто їх сполоснути в холодній воді і помістити в акваріум? (В мому внутрішньому фільтрі губка має сильний неприємний запах який простою водою не вимивається)
Охват Марьян
12.12.2008, 20:18
Все устаткування і акваріум потрібно примивати лише в проточній воді, ніякими миючими засобами користуватись неможна !!!
biabuchja
12.12.2008, 20:57
Все устаткування і акваріум потрібно примивати лише в проточній воді, ніякими миючими засобами користуватись неможна !!!
а губку рекомендують промивати в воді відібраній з акваріуму
Чи потрібно промивати фільтр, нагрівач миючими засобами? Чи можна просто їх сполоснути в холодній воді і помістити в акваріум? (В мому внутрішньому фільтрі губка має сильний неприємний запах який простою водою не вимивається)
Поясніть будь ласка який Ви мали наувазі неприємний запах якщо аква встановлена 5.12.2008 року:confused:Та я поки що неможу зрозуміти чи живе хтось у Ваший акві,треба щоб встановився хоч якийсь біобаланс а в подальшому будете самі знати та додавати необхідне*RTFM*.
Це запах синтетики якоїсь. Думаю шо так пахне сам матеріал з якого губка зроблена, от переживаю чи ця губка не токсична для риб. З живності є кілька рослин, 5 неонів і 2 даніо реріо (було 5). Чи не від губки вони поздихали?
Думаю що ні,скорше це сталось від "молодості"акви.Назвіть марку фільтра.Через певний час(2-3тиждня) запах має зникнути.В подальшому просто слідкуйте за своєчасною промивкою фільтра та підмінами води.
Марка фільтра Via Aqua VA302PF
Марка фільтра Via Aqua VA302PF
Може хтось знає чи в такому фільтрі можна поміняти заводську губку на губку з меншими порами? Чи взагалі зняти стакан і поставити велику губку?
:)Фільтри завжди є можливість модернізувати та удосконалити:)Так що рийняття рішення за Вами,я б Вам радив поки покористуватись тим що є,а на подальше робити висновки,що Вас не влаштовує.
Охват Марьян
13.12.2008, 09:17
Наскільки я знаю, то неможливо поставити там інший вид фільтруючого елементу, все устаткування цієї марки є хорошим і ніякої хімії не виділяє. Фільтри такої моделі використовую в акваріумах з мальками.
а губку рекомендують промивати в воді відібраній з акваріуму це для того щоб заселити бактерій, але коли фільтр вже стояв у акваріумі то на 100% дочиста ви губку не вимиєте і залишок бактерій всерівно залишається :)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009