Показати повну версію : Захворіла риба!!!!
sasha421
14.12.2008, 23:13
У молінезії під зябрами з"явилася якась пухлина (ніби нарив) трохи піднялась луска біля зяберного плавника не можу поняти що це таке*DASH*.Корм бере з апетитом.Деколи ховається за корягу. Та пухлина на правій зябрі і рибка трошки хилиться вправо.Недавно міняв воду, може поранив при вилові. Температура в акваріумі 25 градусів. Запустив недавно рибку з магазину, але вона здорова і пройшла карантин з антипаром. Прошу допомогти!!!:'(
... але вона здорова і пройшла карантин з антипаром. (
Можна уточнити, бо я щось не зрозумів що мається на увазі :confused:
П.С. Бажано фотку бо так важко що небуть порадити, бо я колись пухлини у мечоносців підліковував легесеньким розчином марганцовки, але позитивний результат досягався лише у 50-60% всіх випадків.:(
sasha421 а для чого ти виловлюєш рибу коли міняєш воду?
sasha421
17.12.2008, 18:14
Ну виловив рибок, промив грунт, прополов травичку, змінив "інтер"єр", потім долив "старої" водички і всьо запрацювало:D;Звертаю увагу що воду я не підмінював, а міняв повністю, десь читав, що раз в рік це можна робити.
А пухлина вже ніби зійшла, залишилось щось біле біля зябри.
Не хочу багато писати,але мене вразив останній Ваш допис:eek:.Те що так можно бавитись з малими обьємами можливо,а те що це правильно- ні.Пошукайте на форумі статті *RTFM*є багато корисного та зробіть висновки:)
sasha421
18.12.2008, 22:04
Я звичайно цього не знав, розумієте старі книжки і таке інше, тим не меньше, дякую за пораду я обов"язково пориюся на форумі.
P.S. Як ви класифікуєте "малі" і "великі об"єми"?:)
P.S. Як ви класифікуєте "малі" і "великі об"єми"?:)[/QUOTE]
Ви самі розумієте що це поняття відносне:).Для деяких 50л то щось,а як для мене мені ще три=чотири півтонника потрібно для вигодовування молоді та колекції риб.:D
sasha421
18.12.2008, 22:57
Абсолютно погоджуюсь!!!!:D Чим дальше в ліс - тим товстіші партизани.
zolottse
06.11.2009, 21:29
Підкажіть. Я сьогодні вранці купила 2 мечоносці, і у одного плавники склеюються,що робити. Температура у акваріумі 22 градуси
zolottse,
Звичайно я не впевнений (ще з тим не стикався наразі), але по опису подібне на "манку"... Подивіться тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=22
Може це саме воно...
zolottse
06.11.2009, 22:00
Однак риба ні об що не треться. Плаває разом з іншою, проте верхній плавник складений і вона трішки блідніша в окрасці.
Власне я з тим захворюванням в риб не стикався, тому все що міг - дав ссилку... :o
Вона (рибка) в Вас же тільки один день, може ще і не треться, а може то в них і не є обовязковим...:confused:
Тут є два варіанта: або ще поспостерігайте і може тут хтось ще відпишеться, або спробуйте самостійно лікувати...
Ну і в майбутньому уважніше дивіться за тим, що Вам продають...
Продати можуть і нормальну рибку, а от після запуску її в акваріум вона може мати сильний стрес - поблідніння, наляканість.... Послідкуйте за нею ще трохи, може адаптуєтсья.
22 градуси маловато. Поставте хоча б 26.
zolottse
06.11.2009, 23:25
Так і зроблю. Дякую
тернеция
07.11.2009, 00:43
zolottse,
Из Вашего профиля:Догляд за акваріумом: 1р на 2 тижні. Потому и с плавничками беда - надо делать сифонку и подмены 30% объема еженедельно. Заболевание бактериальное. Сделайте 3 подмены подряд через 3 зня по 30%, далее - еженедельно.
Арсен Печер
07.11.2009, 12:43
У мене кілька днів хворіє даніо. Він перевертається догори пузиком і біля зябр почервоніння. Раніше в таких випадках рибка швидко помирала, а тут, він щодень гірше і гірше. але живий. Спочатку думав. що у нього отуєння вуглекислим газом, зробив цілодобову аєрацію. Не помогло, а другому даніо нічого не бракує.Щось допоможіть.
тернеция
07.11.2009, 15:43
Из Вашего профиля:
Об'єм акваріума та дата встановлення:
40 літрів, 1994 р.
Акваріумне устаткування:
лампи, фільтр, нагрівач, компресор - компрессор и фильтр должны работать круглосуточно.
Тривалість освітлення:
вечором і зранку - сколько часов?
Температура в акваріумі.:
23-24
Рослини.:
Мохи. Водорослі - Вы имели ввиду растения?
Риби та безхребетні.:
даніо, гурамі, меченосці, барбуси, соміки, гупі - кого сколько, размер и возраст?
Догляд за акваріумом:
міняю воду, коли відчутно акваріум брудний з періодичністю раз в рік і рідше - Если Вы серьезно, то Вам лучше заняться кактусами, а не рыбой!
У Ваших рыбой отравление нитритами. Срочно просифоньте дно, подмените 30% воды. Затем - Через 3 дня и еще раз через 3 дня. Затем чистите и подменивайте воду по 30%еженедельно.
Арсен Печер
07.11.2009, 17:01
Дякую за допомогу ! Але в акваріумі немає значних змін, у решти риб не погіршилося самопочуття. У мене є до Вас запитання -у мене 6 меченосців, спочатку був один самець, а потім в дорослому віці 4 великі самки перетворилися в самців. Чому?
На рахунок зміни статі у меченосців вже було обговорення,подивіться тутhttp://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1495.
тернеция
07.11.2009, 18:35
Арсен Печер, Изменения Вы увидите не раньше, чем через 10 дней - когда будут сделаны 3 подмены воды, и накопившиеся в ней нитриты будут выведены.
Арсен Печер
08.11.2009, 15:24
А якщо в даніо, що залишився, на голові зверху біло-жовта гулька, але він веде себе нормально. Що з ним? Допоможіть будь ласка.
тернеция
08.11.2009, 17:21
А якщо в даніо, що залишився, на голові зверху біло-жовта гулька, але він веде себе нормально. Що з ним? Допоможіть будь ласка.
Выложите фото данио "гулькой".
Арсен Печер
08.11.2009, 17:55
Сфотографувати її на жаль не можу. бо швидко рухається і зображення нечітке і розмите
тернеция
08.11.2009, 19:13
Арсен Печер, Данио рыба шустрая, но как мне определить - что с ним? Если невозможно сднлать фото - опишите очень подробно "гульку".
Арсен Печер
09.11.2009, 11:12
У даніо помітні помітні білі плямки зверху над очима і трохи дальше жовто-білий трикутник, даніо рожевий, напевно трансгенний?
zolottse
09.11.2009, 12:41
А в мене з мечоносцем все добре. Підняла температуру до 24 і трішки змінила воду. Однак він дуже лякливий *DONT_KNOW* і коли їдять то його інший мечоносець ганяє по акваріуму. Дякую :)
А в мене з мечоносцем все добре. Підняла температуру до 24 і трішки змінила воду. Однак він дуже лякливий *DONT_KNOW* і коли їдять то його інший мечоносець ганяє по акваріуму. Дякую :)
Так тримати*THUMBS UP*!Може то у Вас два самці?
zolottse
09.11.2009, 14:57
Незнаю, бо вони ще малі, я їх у пятницю тільки купила. Десь 2,5 см у довжину.:)
Підкажіть мені, чому в моєму акваріумі не можуть прижитися мулінезії. вже чотири рази купляв в різних місцях рибок (4-5) і десь за два-три тижні всі потрохи помирають, крім цього що в акваріумі вже цілий рік живе скалярія, неони, меченосці, гупі. температура води 24 градуси.
Впринципі молнезії живучі... В профілі не вказано як Ви доглядаєте за акваріумом.
тернеция
09.11.2009, 23:41
рогі, Какой уход? В каком объеме и как часто делаются подмены?
В мене акваріум на 70 л. стоїть фільтр, компресор, раз в тиждень в два замінюю 5-8 літрів води. я вичитав що молінезії хочуть температуру води 26-30 градусів, а в мене була 24. може те шкодить моїм молінезіям?
тернеция
10.11.2009, 15:39
рогі, Займитесь уходом за рыбками. Сифонка и подмена - еженедельно, 30% объема.
Подякував за пораду. Прийму це до уваги.
Тільки що звернув увагу, що одна молінезія якось дивно плаває... Трохи нахилена на один бік і досить часто ще й крутиться довкола своєї осі. Під зябром ніби з'явилась якась біла плямка. Що то може бути? :confused:*DONT_KNOW*
Дякую!
тернеция
12.11.2009, 19:45
roman71, Какого размера точка и как выглядит? Подробно опишите пожалуйста.
тернеция,
В принципі питання вже закрите, їй допомога вже не потрібна...:'(
Плямка була невелика, 2-3 мм... Потім ще живіт став якимось блідо-сірим...
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009