КПК

Показати повну версію : Моїх 50л,прошу допомоги!!!

oleguk
23.03.2011, 21:41
Всім доброго вечора!Допоможіть новачку розібратисяв в цьому букеті проблем((
Спочатку вже було норм!
Аква 50л запущений 19.02.2011
населення:Гу*********769;пі - 3 самця і 2 самки були куплені і близько 15 мальків дісталось в подарок від знайомого!
Креветки Red Cherry - приблизно 15шт
Ампулярії
Коридораси 3шт
Рослини:Амбулия сидячецветковая,Бликса японская,Гигрофила деморфная, синема,Кладофора,Криптокарина Вендта,Людвигия ползучая,Мох яванский, ну напевно все,якшо шсь не так то виправіть будь ласка!
Грунт:фракція 2-5мм,шар 5-7см, породи незнаю,бо взяв його у знайомого на будові,але був перевірений на кислотність!
Освітлення:1енергозб. Osram Dulux 24W/860 Daylight і 1 Ultrali 20W 4000k - тривалість освітлення 8-10год.
фільтр внутрішній SunSun HJ-311B
Терморегулятор Xilong 150 W
сифонка і підміна води 1 раз в тиждень 30-40%(параметрів води незнаю бо неробив тестів)
добриво http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_75&products_id=3986
Рибки почувають себе добре!
Проблеми:креветки блідої окраси,крім того коли поселив їх було більше,пару днів назад знайшов на дні одну мертву:'(,що б це могло означати?
А вот з рослинами тут тяжче:амбулія(на скільки мені відомо) приблизно 2-3тижня назад і досі почала відгнивати по кусочках(
і як і решту рослин зупинився ріст,на деяких рослинах посередині листочків появилися коричневі плями і гниють,вчора витягнув одну рослинку то корінь в неї був майже весь гнилий:(

Фото додаю!

_baranyak_
23.03.2011, 21:52
oleguk, на мою думку, що рослини в Вас починають гнити через те, дуже жорстка вода, зробіть перевірку основних параметрів води. А скільки раз в тиждень вводити добриво. В мене також аква- 50л., але сифонку грунту я роблю 2 рази в тиждень і підміна 30-40 % води.

oleguk
23.03.2011, 21:56
ось ще декілька фото бо там невмістилось!

oleguk
23.03.2011, 22:06
_baranyak_, добриво додаю 1раз в 2тижні,1мл на 10л води на 2 тижня після підміни води!

Roman71
23.03.2011, 23:32
Проблеми:креветки блідої окраси,крім того коли поселив їх було більше,пару днів назад знайшов на дні одну мертву,що б це могло означати?

Можливо то була відбраковка креветок, можливо лінія не чиста...

знайшов на дні одну мертву,що б це могло означати

І таке буває... Рано чи пізно - хтось вмирає... А може то якась креветка перелиняла?

FENIX
23.03.2011, 23:39
тривалість освітлення 8-10год.
зменшіть до 7-8год.

oleguk
23.03.2011, 23:40
Можливо то була відбраковка креветок, можливо лінія не чиста...
недумаю,бо знайомий у якого я брав всі вони червоні,бачив пару днів назад.....

І таке буває... Рано чи пізно - хтось вмирає... А може то якась креветка перелиняла?
ні,як вони линяють я вже бачив,а це дійсно була мертва креветка(

oleguk
23.03.2011, 23:43
зменшіть до 7-8год.
дякую,врахую і це...а ше скажуть будь ласка як коли саме краще починати і закінчувати світловий період?

Leo N
24.03.2011, 00:37
коли саме краще починати і закінчувати світловий період?

Не важливо коли починати і закінчувати, робіть як Вам зручно. Але дуже важливо щоб це було щодня у один і той самий час.

Roma65
24.03.2011, 00:45
Але дуже важливо щоб це було щодня у один і той самий час.

Цікаво, а чому так?

Lena
24.03.2011, 01:16
А вуглекислий газ подаеться? І грунт потрібно поміняти на спеціальний для рослин(в першу чергу). И підживлювати усіма потрибними мікроелементами, а не підсилювачем росту (Але то коли вже все владнаеться, коли рослини ростуть погано добривами зловживати не варто). З світлом в вас все впорядку.

lybomur
24.03.2011, 09:04
Грунт - це у Вас гранітна крошка?, якщо так, то вона і робить жорсткою воду, поміряйте параметри води при можливості і будете мати відповідь.

oleguk
24.03.2011, 09:07
Lena, ні вуглекислий газ неподається!а потрібно?
І на який саме грунт порадите поміняти?
можливо зробити якісь варіанти описані на форумі з різними рецептами,чи просто грунт?

oleguk
24.03.2011, 09:13
Грунт - це у Вас гранітна крошка?, якщо так, то вона і робить жорсткою воду, поміряйте параметри води при можливості і будете мати відповідь.
я не знаю що це за грунт,так як взяв його знайомого на будові!
але його перевіряв оцтом(бульбашок не було),чому б він мав робити воду жосткою?

FENIX
24.03.2011, 09:31
ні вуглекислий газ неподається!а потрібно?
це не обов"язкове,но якщо маєте гроші-можна подавати))
почитайте:http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=71278#post71278

lybomur
24.03.2011, 09:48
я не знаю що це за грунт,так як взяв його знайомого на будові!
але його перевіряв оцтом(бульбашок не було),чому б він мав робити воду жосткою?

Ну якщо на будові то значить точно мраморна крошка...і вона робить воду жорскою, я колись таке тоже робив, то рослини дуже туплять у рості.

oleguk
24.03.2011, 18:45
І на який саме грунт порадите поміняти?
можливо зробити якісь варіанти описані на форумі з різними рецептами,чи просто грунт?
якої фракції?
і який шар грун буде самим оптимальним?:o

а і доречі в мене сьогодні було перше поповнення від гупі(8 мальків))))
і мінус 1 креветка((((((

Leo N
24.03.2011, 21:48
Грунт:фракція 2-5мм,шар 5-7см, породи незнаю,бо взяв його у знайомого на будові,але був перевірений на кислотність!

Швидше за все це мармурова крихта для декорування, а тестування її оцтом (невідомої концентрації), як правило нічого не дає. Тестую грунт 50 % розчином соляної кислоти.
Для травників мені більше подобається менша фракція грунту розміром 1 - 2 міліметра. Шар грунту 50 міліметрів і більше.

Цікаво, а чому так?

Тому, що у природі сонечко сходить і заходить у один і той самий час, рослини до цього звикають і усі процеси їх розвитку прив’язані до пори доби. Тепер уявимо, що рослина вже готова почати процес фотосинтезу, а світла немає і не буде ближчих кілька годин, бо природа "забула" увімкнути освітлення :eek:

Грунт - це у Вас гранітна крошка?, якщо так, то вона і робить жорсткою воду

Гранітна крихта якраз є непоганим варіантом для грунту у акваріумі (хоча і не ідеальним) та жорсткості воді не додає.

oleguk
25.03.2011, 00:40
Leo N,ну тоді в чому може бути проблема зупинки росту рослин і їх гниття,і коричневих і підгнивших корнів,особливо амбулії(розлітається по годинах(((),та й і всіх інших???(

порадьте шо можна зробити тому що завтра планую їхати за новим грунтом,а це можливо буде без потреби(

а і ше одне грунт останній раз сифонив рівно тиждень назад,а пару днів назад зачерпнув його ложкою,таке враження було шо я його несифонив взагалі(((((

Leo N
25.03.2011, 02:42
oleguk, Ви маєте новий, тільки но запущений акваріум з надто крупним грунтом невідомого походження, у який провалюється все, що тільки можна. Від надлишку органіки у ньому гниють корені рослин і потроху загинаються вони самі. Два з лишком десятка рибок, півтора десятка креветок і ще кілька ампулярій - повний фарш. До того ж думаю, що як і кожен новачок, Ви ще й добряче перекормлюєте своїх мешканців. Фільтрація у Вас фактично відсутня, бо фільтра, який встановлений у Вас, достатньо для акваріума подібної ємності лише у тому випадку, коли у ньому живе дві - три, максимум п’ять рибок, але аж ніяк не більше. Не дуже збалансоване освітлення, як для нового акваріума, бо практично 1 Вт на літр, та ще й світите його протягом 10 годин на добу. Дивно, що у Вас ще немає спалаху розвитку водорослів, але видно просто мало часу минуло від запуску акваріума і він не за горами.

Тож якщо Ви думаєте, що помінявши лише грунт, щось кардинально зміните, то мушу розвіяти Вашу надію на чудо - це нічого не дасть!

_baranyak_
25.03.2011, 09:12
oleguk, от що Вам скажу Leo N повністю правий і я з ним згідний. Я ще дещо добавлю, сифонку грунту треба робити хоча б два рази в тиждень, а не як Ви робите раз в тиждень. Світла багацько дуже. Робіть сифонку два рази в тиждень (бо ще може бути що риби почнуть по маленьку йти до Нептуна), зменшіть світло, поміняйте безперечно грунт (чим менші фракції тим краще) і я думаю що все буде ОК!:)

Leo N
25.03.2011, 09:35
чим менші фракції тим краще

Менше одного міліметра (так званий будівельний пісок) для акваріума з рослинами все ж не бажано, бо буде злежуватися. До того ж, такий грунт ще й досить важко сифонити.

Для травників мені більше подобається менша фракція грунту розміром 1 - 2 міліметра.

Lena
26.03.2011, 20:02
А я б йшла іншим шляхом
Світло б не зменьшувала. Рослинки за це не подякують.
Та і з рибами катастрофи нема.

Потрібно, щоб аква густо заросла рослинками, та і не буде проблем.

Грунт - http://aquaria.net.ua/products/13412 (якщо дрібні рослинки, які роблять килим на грунті вирощувати, якщо
таких не буде - то крупніший тої серїї)

Подавати вуглекислий газ - http://aquaris.com.ua/pub/aquaarticleas/aquatech/61-qq-2-1-2-3.html

Потім наніч включати повітря і вимикати світло.(вдень повітря не потрібно - його даватимутть рослини, при хорошім рості)

Ось що радять корифеї (коли подавати вуглекислий газ, а коли і скільки добрив. Але добрива тобі знадобляться тільки потім, і то тільки мікроелементи, бо на макро в тебе є рибки)
http://www.aquafanat.com.ua/pages-view-61.html

Lena
26.03.2011, 20:18
Хоча всетаки я б залишила 10 гарних гупі. Решта роздала. І соміків роздала б. А купила б 2 водорослееда. І коли буде нагода поставила б сильніший фільтр.
Температура в акваріумі мае не перевищувати 24 градуси (інакше рослинки гнитимуть, можливо це е зараз головна причина Ваших нещасть. От продавці - фільтр замалий, обігрівач завеликий, аби продати)

Bobus
26.03.2011, 20:37
Lena, дивні у вас поради. Початківцю радити грунт ADA Aqua Soil Powder ??? Починати з розігнаного травника у 50 літрах ?
купила б 2 водорослееда навіщо це в травнику ?
Температура в акваріумі мае не перевищувати 24 градуси (інакше рослинки гнитимуть
це ви придумали ? А якщо ні, то хто автор цієї рекомендації ?

Lena
26.03.2011, 21:22
-26 для людвігії, 25 для синеми то поріг комфортної температури.
А яку температуру б поствили Ви на такому терморегуляторі в акві з гупі і рослинами?)

А що порадите Ви для того щоб не псулись рослини в щойно запущеному акваріумі? Забрати світло і рибок?

-Водорослеед. А що, якщо акваріум назвати травником в ньому припиняють рости водорослі? І всі хто мають травніки . навіть не чули про таку проблему?

- дорогий грунт. Звичайно економніше знайти грунт на дворі, а потім викидувати купу грошей на рослинки які будть гинути.

KRUKOR
26.03.2011, 22:06
Я б не радив брати даний ґрунт http://aquaria.net.ua/products/13412, оскільки даний ґрунт більш підходить для досвідчених акваріумістів, які і відчувають свій акваріум, і розуміють процеси, які відбуваються у воді, плюс вміють тримати параметри води під контролем. А для вас це буде постійна головна біль із водоростями. Візьміть краще базальт альбо кварц

Bobus
26.03.2011, 22:09
на такому терморегуляторі
а є різниця на якому ? поставив би 25 град.
З переліку рослин найбільш "холодноводна" - гігрофіла ( можливо помиляюсь ). А підгниває і криптокорина, якій комфортно і при 28 град. Тому причина не в температурі.
Порада Leo N логічна, виходячи з того, що відомо з дописів автора теми.
Не радитиму нічого по простій причині - не знаю, що порадити. Можливо неправильно запускався акваріум, може причина в іншому.
Проблеми з водоростями поки що немає. Давайте по темі. (Якщо вже ADA - то Амано в скейпи водорослеїдів не поселяє.)
Повторюю ADA Aqua Soil це грунт для вибагливих рослин і акваріумістів з досвідом. Цей грунт ніяк не вирішить проблеми і це будуть просто викинені гроші. (Якщо на Ланос поставити колеса шини Goodyear він ліпше не поїде :))

Leo N
26.03.2011, 22:24
26 для людвігії, 25 для синеми то поріг комфортної температури...

Для людвігії оптимальна температура 20-26° С, але це витривала рослина, яка легко переносить коливання температури від 10 до 30° С. Синнема - бур’ян рисових полів, оптимальна температура 24-28° С, діапазон екстремальних температур не менший, ніж для людвігії.

А яку температуру б поствили Ви

Температура у акваріумі може бути у діапазоні 22-27° С.

А що порадите Ви для того щоб не псулись рослини

Щоб рослинки не псувались, для початку треба було привести кількість мешканців у норму, не годувати їх п’ять разів на день, підтримувати хороший гігієнічний стан у акваріумі, забезпечити нормальну фільтрацію (а не обмежуватися "смішним" фільтриком SunSun HJ-311B), не пакувати добрива з першого дня існування акваріума і робити дуже обмежені підміни води протягом перших кількох місяців. Світло зменшити, як мінімум удвічі, поставивши енергозберігаючі лампи меншої потужності. Світловий день у новозапущеному акваріумі треба починати з 5 - 6 годин у перші тижні, 7 - 8 годин - ще два тижні і тільки потім, як усе стабілізується, то можна починати світити 10 годин.

Водорослеед.

А як бути з тим, що на одного сіамського водорослеїда треба 50 літрів води? І що росте він до 15 сантиметрів?

Звичайно економніше знайти грунт на дворі

Економніше взяти базальтову крихту, кварцевий пісок і т.п. Рецептів дешевших варіантів і грунтових підживок на цьому і інших форумах є безліч, варто лише пошукати. Проблема у тому, що:

Грунт:фракція 2-5мм,шар 5-7см, породи незнаю,бо взяв його у знайомого на будові

KRUKOR і Bobus, встигли раніше :)

Lena
26.03.2011, 22:44
А я думаю що поїде. Якраз для людей без досвіду і є добрим купити файний грунт(не обовязково саме той що я радила). Де вже все гарно підібрано і обдумано за нього. І одразу буде видно результат.І зекономить на рослинках. Мікроелементи можете вносити і вже (якщо поки що нема файного грунту). Тільки не в тому дозуванні що на упаковці - бо то дозування для густозасаджених акваріумів. Передозування добрив теж дуже погано. І берить мабуть ті, де є всі мікроелементи. Ви ж не будете проводити тести води?

Водорослеет не вимахае 15 см в такому акваріумі. І я не Амано раджу водорослееда завести :)

І виміряйте темепературу в акваріумі, і скажіть нам яка. В мене був такий обігрівач...

І де написано що риб гудують 5 разів в день? Як на мене, то людина яка написала як називаються рослини в її акваріумі не стане такого робити.

Bobus
26.03.2011, 23:24
Якраз для людей без досвіду і є добрим купити файний грунт
і потім доглядати той акваріум
Догляд за акваріумом
Коли як.
Це, Lena, з вашого профілю. :D

FENIX
26.03.2011, 23:27
Bobus,ну ви завжди знайде якийсь прикол в любій темі:D
вибачаюсь за флуд))

oleguk
27.03.2011, 00:06
всім дякую,обовязково врахую всі ваші поради,буду робити висновки!

Щоб рослинки не псувались, для початку треба було привести кількість мешканців у норму, не годувати їх п’ять разів на день,

Leo N,тут нажаль ви помилились,я не перекормлюю рибок і некормлю їх 5разів на день,корму сиплю їм 2 рази на день,зранку і після обіду,і то в міру,зїдають вони його десь на протязі 2-3хв...

робити дуже обмежені підміни води протягом перших кількох місяців.

на скільки обмежені?

забезпечити нормальну фільтрацію

на рахунок фільтрації обовязково при першій же можливості щось придумаю!

І виміряйте темепературу в акваріумі, і скажіть нам яка.

температура 25(коливається +-4градуси)

oleguk
27.03.2011, 00:07
а і ще забув на рахунок грунту,вирішив поміняти на чорний базальт!...що скажете?

FENIX
27.03.2011, 00:10
коливається +-4градуси
круто:D
таке коливання може бути смертельним:(
оleguk,а кормити раджу раз в день і раз в тиждень взагалі не кормити

oleguk
27.03.2011, 00:16
а що може бути ефектом такого коливання?

оleguk,а кормити раджу раз в день і раз в тиждень взагалі не кормити

дякую...прислухають до вашої поради!

Leo N
27.03.2011, 00:22
Водорослеет не вимахае 15 см в такому акваріумі.

Але це не значить, що його можна тримати у трьохлітровій банці. Йому, як і раніше треба близько 50 літрів об’єму акваріума на одну особину.

І де написано що риб гудують 5 разів в день?

Ось тут написано:

а і ше одне грунт останній раз сифонив рівно тиждень назад,а пару днів назад зачерпнув його ложкою,таке враження було шо я його несифонив взагалі

Я ж не думаю, що то наслідки аварій атомних станцій, що сталися у Японії :D

P.S. Lena, судячи по кількості граматичних помилок, Ви фахівець не лише у акваріумістиці :D

на скільки обмежені?

До двох - трьох тижнів взагалі воду не варто підмінювати. Забезпечити фільтрацію, причому кількаступеневу, щоб відсік попередньої фільтрації можна було вийняти і промити якомога частіше.

температура 25(коливається +-4градуси)

Ого! :eek: А чому так? Тобто у Вас температура води коливається від 21 до 29° С? Чи я не вірно Вас зрозумів? Якщо так, то у Вас немає ще й терморегуляції!

на рахунок грунту,вирішив поміняти на чорний базальт!...що скажете?

Залежно від фракції, але врахуйте, що це у Вас буде новий запуск акваріума з усіми витікаючими з цього наслідками. Так що перечитайте ще раз усі рекомендації по запуску нового акваріума і вперед!!!

oleguk
27.03.2011, 00:27
ой,народ я дуже сильно вибачають,я мав на увазі коливання температури не +-4 а +-0,4:o

FENIX
27.03.2011, 00:31
oleguk,у нагрівачі температура може падати на 2град.тобто якщо в вас стоїть на 28 град,то коли вода буде 26,включиться обігрівач.

oleguk
27.03.2011, 00:34
я розумію,але я дійсно помилився),навіть незнаю як то я так)))*DASH*

oleguk
30.03.2011, 08:54
скажіть будь ласка ше таке:
1. Світло 2 люмінсцентні лампи по 15Ватт буде нормально?
2. Які саме тести на жосткість зробити?

Leo N
30.03.2011, 09:20
1. Так.
2. Можна скористатися ось таким: Ptero Тест GH (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=78_242&products_id=4780).

P.S. І виправте, будь ласка, своє місце проживання, бо область Львівська, а не Львіска.