КПК

Показати повну версію : Конструкція фільтра до обговорення

kelast
19.12.2008, 23:11
Через місяць життя моїх скалярій замітив, що вони не дуже полюбляють сильну течію яку створює мій насос від фільтра 700 л і куди б не направляв потік всеодно потік був відчутним . Організував наступний механізм.
Купив трубку з ПВХ відповідного діаметру, щоб налазила на сопло насосу (3.2 грн.м. в епіцентрі ) . В трубці наробив багато зрізів але вже в іншому кінці трубки . Трубку опустив на дно і частково присипав грунтом . На мій 120 ти літровий аквас вийшло пів метра труби, надрізи необхідно робити на останніх 15- 20 см і кінець трубки заглушити. Вийшла досить цікава конструкція, трубки майже невидно хіба біля виходу з насоса, оскільки через насос іде подача повітря, вийшло дуже схоже на аератор біля задньої стрінки, майже повністю пропала течія іде плавне змішування води

Чекаю критику !!!

navy
19.12.2008, 23:34
Те що Ви зробили добре.Америку скажимо так не відкрили:D.Ви дощувалку опустили до низу.На останок треба фото.За винахідництво поки відмінно.:D

kelast
19.12.2008, 23:37
Чесно признюсь спочатку хотів зробити дощувалку але оскільки місця під кришкою не виявилось прийшлось виходити з положення таким чином і намій погляд вийшло гарно

Marion
23.03.2010, 20:28
Цікава ідея. *THUMBS UP*Дякую за підказку.Я і собі так зроблю у новому акваріумі з гупі.

Петрович
24.03.2010, 10:45
Гляньте і на мій "глушник". Баночка від якогось дитячого сиропчику від кашлю. Довжина як рядочок "qwerty". зрізаний бік і кусочок дна. Горло налізло на вихід з помпи Atman з кільцем від шланга. Можна діаметр також підігнати запальничкою.
Подобається більше ніж "флейти". Менший розмір, ніяких шлангів, менший розмір. Запхав всередину палець. Відчувається турбулентність потоку, гаситься по принципу труби з більшим діаметром + розбивається в дно баночки. Виставив так щоб легенька хвилька виходила на поверхню. Отвір направлений вверх і до передньої стінки.
Рекомендую. Робиться за 5 хв. Ще попробую іншої форми, баночки можуть бути від рідкого мила різних шампунів.

kelast
24.03.2010, 10:56
Ну моя конструкція досить швидко просла якимось слизом і я мусив її чистити раз в пару тижнів, тому зараз я використовую стандартний загунутий пелюсток, який зазвичай йде в комплекті з фільтром. Оскільки потужність голови зменшена до мінімуму то й течії особливої немає, а те що є , то воно направлене на поверхню і тим самим не дає утворюватись плівці

Петрович
30.04.2010, 15:45
Пройшло десь 2 місяці використання нового глушника.
Нічим не заріс. Часто дорослий анцитрус залазить всередину щоки пополоскати.:) Так як немає ніяких згинів, колін як у флейт, потужність головки не падає. На даний виріб надихнула ADA Lily Pipe Outflow. http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/filter-circ.html
Повністю задоволений. Плюси в пості #5. Рекомендую.

ВодолаЗ
30.04.2010, 17:21
У кожного кіллера свій варіант глушника :)

Ось мій.

http://s53.radikal.ru/i142/0912/40/5f8dd8c9cddc.jpg (http://www.radikal.ru)

Гано фільтрує, насичує воду киснем і не створює потужної течії.

cc.alexx
18.07.2010, 01:43
У мене на 140л стоїть голова Atman AT- 202, 1200 л/г.Дуже сильна течія.Порадьте що робити - *глушник*, дощувалку чи купляти менш потужну помпу...

АшДваО
18.07.2010, 11:19
Помпа трохи запотужна на цей об'єм.Попробуйте зробити дощувалку.Я свою від сопла помпи пустив по верху,під ребром жорсткості,зробивши хомути і прикріпив за допомогою присосок саме на це ребро.
Купити нову все встигнете,можете попробувати подати оголошення про обмін на менш потужну,можливо,хтось навпаки хоче поміняти свою на сильнішу.

МиКол@
18.07.2010, 22:51
Помпа трохи запотужна на цей об'єм.
А чому ж потужна , в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші.Це дає можливість знизити вміст нітратів і збільшити населення.Менш потужну помпу непотрібно , а між дощувалкою і заглушкою обирати вам.Заглушка лише зменшить силу потоку , а дощувалка ще і наситить воду киснем(її мінус в хлюпанні води , але якщо аква не в спальні це непроблема).:)

Bobus
19.07.2010, 09:51
Це дає можливість знизити вміст нітратів
звідки така інформація ??

АшДваО
19.07.2010, 13:00
А чому ж потужна , в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші.Це дає можливість знизити вміст нітратів і збільшити населення

А для чого робити з акваріума пральну машину,ще й збільшувати населення?Не думаю,що рибам буде дуже комфортно в такому аквіріумі.

МиКол@
19.07.2010, 14:23
звідки така інформація ??
Якщо фільтр потужний можна поставити більше різних наповнювнювачів відповідно їх можна рідше мити , вних заведуться корисні бактерії і ...Пральна машина вийде якщо потік води направлений в найпросторішу частину акви де немає декорацій і найбільше риб .В моїй акві перший фільтр направлений в стінку акви а другий до поверхні води і все добре рослини ростуть і нічого їх невириває.:)

Bobus
19.07.2010, 14:44
вних заведуться корисні бактерії і
я не гуру в акваріумістиці, проте:
Нітрати (NO3) це кінцевий продукт азотного циклу - аміак - амоній - нітрити - нітрати.
Зменшують вміст нітратів регулярно підмінюючи частину води. Анаеробні бактерії (безкисневі) нітрати переробляти можуть, але не живуть вони у фільтрі. Зменшують рівень нітратів рослини, особливо довгостебельні. Хіба що ще спеціальні денітрифікатори для фільтрів але це вже інша тема.

Ye_Lviv
19.07.2010, 16:14
в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші
1050/70=15 ? виходить 15 об'ємів за годину, для акваскейпу ставлять 5-10 об'ємів. І причина тільки одна змінімізувати кількість осаду бо ґрунтопокривні рослини не дають змоги застосовувати сифонку ґрунта.

Майк
30.08.2010, 21:12
У мене на 140л стоїть голова Atman AT- 202, 1200 л/г.
Цей фільтр літрів 600 в годину прожене максимум без наповнювачів чи фільтруючого матеріалу