Показати повну версію : Конструкція фільтра до обговорення
Через місяць життя моїх скалярій замітив, що вони не дуже полюбляють сильну течію яку створює мій насос від фільтра 700 л і куди б не направляв потік всеодно потік був відчутним . Організував наступний механізм.
Купив трубку з ПВХ відповідного діаметру, щоб налазила на сопло насосу (3.2 грн.м. в епіцентрі ) . В трубці наробив багато зрізів але вже в іншому кінці трубки . Трубку опустив на дно і частково присипав грунтом . На мій 120 ти літровий аквас вийшло пів метра труби, надрізи необхідно робити на останніх 15- 20 см і кінець трубки заглушити. Вийшла досить цікава конструкція, трубки майже невидно хіба біля виходу з насоса, оскільки через насос іде подача повітря, вийшло дуже схоже на аератор біля задньої стрінки, майже повністю пропала течія іде плавне змішування води
Чекаю критику !!!
Те що Ви зробили добре.Америку скажимо так не відкрили:D.Ви дощувалку опустили до низу.На останок треба фото.За винахідництво поки відмінно.:D
Чесно признюсь спочатку хотів зробити дощувалку але оскільки місця під кришкою не виявилось прийшлось виходити з положення таким чином і намій погляд вийшло гарно
Цікава ідея. *THUMBS UP*Дякую за підказку.Я і собі так зроблю у новому акваріумі з гупі.
Петрович
24.03.2010, 10:45
Гляньте і на мій "глушник". Баночка від якогось дитячого сиропчику від кашлю. Довжина як рядочок "qwerty". зрізаний бік і кусочок дна. Горло налізло на вихід з помпи Atman з кільцем від шланга. Можна діаметр також підігнати запальничкою.
Подобається більше ніж "флейти". Менший розмір, ніяких шлангів, менший розмір. Запхав всередину палець. Відчувається турбулентність потоку, гаситься по принципу труби з більшим діаметром + розбивається в дно баночки. Виставив так щоб легенька хвилька виходила на поверхню. Отвір направлений вверх і до передньої стінки.
Рекомендую. Робиться за 5 хв. Ще попробую іншої форми, баночки можуть бути від рідкого мила різних шампунів.
Ну моя конструкція досить швидко просла якимось слизом і я мусив її чистити раз в пару тижнів, тому зараз я використовую стандартний загунутий пелюсток, який зазвичай йде в комплекті з фільтром. Оскільки потужність голови зменшена до мінімуму то й течії особливої немає, а те що є , то воно направлене на поверхню і тим самим не дає утворюватись плівці
Петрович
30.04.2010, 15:45
Пройшло десь 2 місяці використання нового глушника.
Нічим не заріс. Часто дорослий анцитрус залазить всередину щоки пополоскати.:) Так як немає ніяких згинів, колін як у флейт, потужність головки не падає. На даний виріб надихнула ADA Lily Pipe Outflow. http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/filter-circ.html
Повністю задоволений. Плюси в пості #5. Рекомендую.
У кожного кіллера свій варіант глушника :)
Ось мій.
http://s53.radikal.ru/i142/0912/40/5f8dd8c9cddc.jpg (http://www.radikal.ru)
Гано фільтрує, насичує воду киснем і не створює потужної течії.
cc.alexx
18.07.2010, 01:43
У мене на 140л стоїть голова Atman AT- 202, 1200 л/г.Дуже сильна течія.Порадьте що робити - *глушник*, дощувалку чи купляти менш потужну помпу...
Помпа трохи запотужна на цей об'єм.Попробуйте зробити дощувалку.Я свою від сопла помпи пустив по верху,під ребром жорсткості,зробивши хомути і прикріпив за допомогою присосок саме на це ребро.
Купити нову все встигнете,можете попробувати подати оголошення про обмін на менш потужну,можливо,хтось навпаки хоче поміняти свою на сильнішу.
Помпа трохи запотужна на цей об'єм.
А чому ж потужна , в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші.Це дає можливість знизити вміст нітратів і збільшити населення.Менш потужну помпу непотрібно , а між дощувалкою і заглушкою обирати вам.Заглушка лише зменшить силу потоку , а дощувалка ще і наситить воду киснем(її мінус в хлюпанні води , але якщо аква не в спальні це непроблема).:)
Це дає можливість знизити вміст нітратів
звідки така інформація ??
А чому ж потужна , в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші.Це дає можливість знизити вміст нітратів і збільшити населення
А для чого робити з акваріума пральну машину,ще й збільшувати населення?Не думаю,що рибам буде дуже комфортно в такому аквіріумі.
звідки така інформація ??
Якщо фільтр потужний можна поставити більше різних наповнювнювачів відповідно їх можна рідше мити , вних заведуться корисні бактерії і ...Пральна машина вийде якщо потік води направлений в найпросторішу частину акви де немає декорацій і найбільше риб .В моїй акві перший фільтр направлений в стінку акви а другий до поверхні води і все добре рослини ростуть і нічого їх невириває.:)
вних заведуться корисні бактерії і
я не гуру в акваріумістиці, проте:
Нітрати (NO3) це кінцевий продукт азотного циклу - аміак - амоній - нітрити - нітрати.
Зменшують вміст нітратів регулярно підмінюючи частину води. Анаеробні бактерії (безкисневі) нітрати переробляти можуть, але не живуть вони у фільтрі. Зменшують рівень нітратів рослини, особливо довгостебельні. Хіба що ще спеціальні денітрифікатори для фільтрів але це вже інша тема.
в моїх 70 л. стоїть 2 фільтри загальною потужністю 1050 л/год. в акваскейпі ставлять ще потужніші
1050/70=15 ? виходить 15 об'ємів за годину, для акваскейпу ставлять 5-10 об'ємів. І причина тільки одна змінімізувати кількість осаду бо ґрунтопокривні рослини не дають змоги застосовувати сифонку ґрунта.
У мене на 140л стоїть голова Atman AT- 202, 1200 л/г.
Цей фільтр літрів 600 в годину прожене максимум без наповнювачів чи фільтруючого матеріалу
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009