КПК

Показати повну версію : Грунт для акви 36л. !!

Rom
05.04.2011, 16:30
Доброго дня форумчани ! Грунт у мене червоний граніт необкатаний десь 2,5кг(фракція 3-5) + галька ваги незнаю з моря привезли але фракції ( 6-10) , спочатку планувалось аква без рослин (штучні), але тепер після великої кількості прочитаного вирішив висадити рослини і от винекло питання, якого грунту ще досипати в акву так, щоб рослинам нормально було і щоб залишки корму у ньому незакисали (цей що з моря 6-10мм вирішив поступово при підмінах і сифонці повитягати). Якої фракції і скільки ще грунту необхідно ? Можливо хтось щось порадить з http://www.arowana-im.com.ua/ ???:cool:

Rom
06.04.2011, 17:14
Хто що може порадити ? Цікавить питання товщини грунту на такий аквас (висота 27см).:cool:

Rom
12.04.2011, 21:28
Привіт форумчани ! Винекло питання, мені презентували кусок Закамянілого дерева !!! Питання чи можна його використовувати в декорі акваріуму і чи не призведе воно до змін парметрів води.:confused:

Staff
12.04.2011, 23:03
шар грунту повинен бути 2-5 см .НАйкраще це досипати бальзату дрібної фракції а на рахунок дерева я б нерадив його використовувати в декорі*ONE**ONE**ONE*

Leo N
12.04.2011, 23:18
Грунт у мене червоний граніт необкатаний десь 2,5кг(фракція 3-5) + галька ваги незнаю з моря привезли але фракції ( 6-10) , спочатку планувалось аква без рослин (штучні), але тепер після великої кількості прочитаного вирішив висадити рослини і от винекло питання, якого грунту ще досипати в акву так, щоб рослинам нормально було і щоб залишки корму у ньому незакисали (цей що з моря 6-10мм вирішив поступово при підмінах і сифонці повитягати). Якої фракції і скільки ще грунту необхідно ?

Граніт, ще куди не йшло, хоч не ідеально через гострі краї і досить великий (конкретно у Вас) розмір фракції. Морська галька для акваріума з рослинами не підходить і у акваріумі такого об’єму простіше замінити відразу увесь грунт, ніж бавитися з ним поступово.
Найкраще щоб розмір грунту не перевищував 1,5 - 2,0 мм.

Цікавить питання товщини грунту на такий аквас (висота 27см).

Мінімум 30, а краще 40 мм.

Винекло питання, мені презентували кусок Закамянілого дерева !!! Питання чи можна його використовувати в декорі акваріуму і чи не призведе воно до змін парметрів води.

Можна, по крайній мірі скам’яніла деревина з Дружковки ніяк не впливає на склад води.

НАйкраще це досипати бальзату дрібної фракції а на рахунок дерева я б нерадив його використовувати в декорі

Базальт - це добре, а на рахунок скам’янілостей деревини Ви не праві. Наприклад, Амано з успіхом використовує їх для декорації своїх акваріумів:

Лучшие камни для Nature Aquarium - Малайское и Американское окаменелое дерево (petrified wood).

Джерело: http://amania.110mb.com/Chapters/Shitakusa/comp-stone.html