Показати повну версію : Co2- установка.
Охват Марьян
17.01.2008, 23:23
Чи може хтось зробити СО - установку або допомогти зробити.
Раніше ніколи її не використовував бо рослини і без цього добре росли, тепер хочу поекспериментувати:).
Маю таку штуку незнаю чи знадобиться для установки:confused:
Игорь Семенов
20.01.2008, 10:36
Чи може хтось зробити СО - установку або допомогти зробити.
Раніше ніколи її не використовував бо рослини і без цього добре росли, тепер хочу поекспериментувати:).
Я сам робив СО2 установки. Зараз маю нове замовлення.
Можу допомогти або порадити, якщо треба.
моб. (097) 26-44-331
дом. 230-14-38
Охват Марьян
20.01.2008, 18:37
Записав контактні дані.
Мар'ян , редуктор де купували і по якій ціні?
Охват Марьян
23.01.2008, 18:28
Мар'ян , редуктор де купували і по якій ціні?
2 роки назад замовляв, здається 300 грн. в комплекті ще був балон 2л. але я його неможу знайти після ремонту хати
У сусідній гілці YRIY дав посилання на цікавий лінк на польський акваріумістичний аукціон там виставлені на продаж такі редуктора .
У мене винекла цікавість у придбанні такого редуктора.
Який дифузор СО2, з власного досвіду, працює краще?
Для GrinjA:
Можу поділитися власним досвідом відносно розчинення СО2 в акваріумі.
Фірмовими мембранними реактори СО2 я не користувався. Але читав відгуки людей, які зводилися до одного: розчиняє супер! І заростає водоростями тоже супер. Такий реактор доцільно використовувати тим людям, які роблять акваскейповські акваріуми (мінімум риб, купа техніки, грамотно підібрані добрива для рослин і як наслідок майже відсутні водорослі).
Ще я бачив ректор у вигляді прозорої коробочки (приблизно 20х10х2), в середині якої є "драбинка" по якій біжить бульбашка СО2. Виробники кажуть, що поки бульбашка добігає до гори, вона розчиняється зовсім, бо довжина "пробігу" складає більше метра. Ну це правда, з єдиним уточненням, яке виробники "забули" сказати - все це вірно в мягкій воді, де KH не більше 6. В нашій львівській воді бульбашка гарантовано добіжить до гори.
Я пробував багато варіантів розчинення: і через розпилювач, і придумував різні хитрі штучки використовуючи паливні автомобільні фільтра для грубої очистки (вони прозорі і там є дрібна сітка, через яку протискаються тільки дуже-дуже дрібні бульбашки). Але результат один - з часом все заростає водорослями і ефективне розпилення припиняється. Пробував ще перевернуті пластикові бутилки, і т.п. але також мені не сподобалося.
Зупинився я на самому простому: купив головку від внутрішнього фільтра, на вихід насадив розгалужувач на два шланги довжиною десь 30см, які розвів в різні частини акваріума а СО2 подаю на вхід головки. Коли рано включається система то розчиняється дуже добре (поки вода не насичена СО2) - майже не видно бульбашок. Ближче до обіду видно дрібенькі бульбашки СО2. Розумію що не надто ефективно, зато є плюси: система надійна, насичується супер (кислотність до вечора падає з 8 до 6,8).
Ще пропонують подавати СО2 на вхід каністрового фільтра, але я не став так робити: в каністрі потрібен кисень, а надлишок СО2 може призвести до утворення СО2-подушок,які будуть заважати роботі фільтра і будуть розчинятися всю ніч, не хочу потравити риб.
Дякую за те що поділились досвідом Ное.Я теж експериментував з дифузорами, але залишився на схожій с-мі ,тільки ще простішій - шлангів нема,СО2 просто розбивається на дуже дрібні бульбашки і разом з потоком води від каністри циркулює по акваріумі.Але вже замовив на Аровані дифузор http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=2241 ,схожий на АДАдифузор.Якщо запрацює, дам знати.
Цікаво буде почути про результати роботи.
Согодні мій колега дав почитати журнал Російський "Аквариум"№2 за 2008р.Є цікава стаття про установку СО2 яку можна скласти своїми руками.Кого цікавить зверніть увагу.;)
Охват Марьян
22.04.2008, 19:41
Статті зібрані в одну тему учасником Bactrian на
Київському форумі (http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=18699)
Моя СО2 установка поки незібрана, руки недоходять до неї :)
Сьогодні був на виставці в Києві. Крім всього різного, бачив фірмовий реактор Denerle для СО2 - прозора коробочка з лабіринтом, по якому біжить бульбашка газу. Фірма в рекламних проспектах запевняє, що до верху бульбашка не добігає а розчиняється під час руху по лабіринтику. Насправді добігає:) Правда дійсно, зменшується раза в два. Думаю ще залежить від початкового розміру самої бульбашки - якщо дійсно "запускати" маленькі, скажімо після розпилювача, то гарантовано вони там розчиняться.
Але навіть при таких умовах, рослини в акваріумі гарно виділяли кисень!
Tarik_Nikita
06.06.2008, 10:39
...схожий на АДАдифузор.Якщо запрацює, дам знати.
І що там Ваш дефузор - варто замовляти чи краще щось самому сколбасити:)
І що там Ваш дефузор - варто замовляти чи краще щось самому сколбасити:)
Tarik ? В тебе вже є СО2? Вітаю!!! На аровані є 2 види таких дифузорів - брати їх не те що варта а обов"язково потрібно!! Бульбашки мікроскопічні і чим нижче дифузор ти більший тиск на нього і бульбашки краше розчиняються... Рослинки мені кожен день дякують за нього)))) Успіхів:D
Tarik_Nikita
09.06.2008, 09:14
Tarik ? В тебе вже є СО2? Вітаю!!! На аровані є 2 види таких дифузорів - брати їх не те що варта а обов"язково потрібно!! Бульбашки мікроскопічні і чим нижче дифузор ти більший тиск на нього і бульбашки краше розчиняються... Рослинки мені кожен день дякують за нього)))) Успіхів:D
Гриня, со2 в мене ще немає, але я вже серьозно задумався над саморобною системою з бражки:D
Р.С. А для мого об"єму і висоти 60см. який дефузор краще той що дорожчий чи навпаки?
навпаки))) собівартість саморобної з бражки до 20 грн плюс дифузор .
Tarik_Nikita
09.06.2008, 13:06
навпаки))) собівартість саморобної з бражки до 20 грн плюс дифузор .
:confused:, якщо я правильно зрозумів, дифузор має бути той що дешевший?:) тобто такий - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=2241, як Ви писали постами нище; і ще де Ваші відгуки саме про цю модель :)
Охват Марьян
11.06.2008, 20:04
:confused:, якщо я правильно зрозумів, дифузор має бути той що дешевший?:) тобто такий - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=2241, як Ви писали постами нище; і ще де Ваші відгуки саме про цю модель :)
За що тут платити 63грн. :confused: просто нерозумію, як вже брати то такий (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?products_id=1212) хоча я бачив на 24см.
Tarik_Nikita
12.06.2008, 09:09
а реактор і дифузор - це одне і теж?
так але трошки різне
Дифузор дає дуже дрібні бульбашки і вони спливаючи розчиняються, а реактор то колба в якій тим чи іншим примусовим способом розчиняється СО2.
Tarik_Nikita
12.06.2008, 09:49
а що тоді краще для рослинок і безбечніше для риб?
для риб та рослин спосіб подачі СО2 ніякої ролі не грає
Охват Марьян
12.06.2008, 21:41
а що тоді краще для рослинок і безбечніше для риб?
На ціни глянь і будеш знати :)
а реактор і дифузор - це одне і теж?
Ти попередній допис оцей читав !!!
Статті зібрані в одну тему учасником Bactrian на
Київському форумі (http://aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=18699)
Моя СО2 установка поки незібрана, руки недоходять до неї :)
На ціни глянь і будеш знати :)
ціна реактора (дифузора) це перш за все ціна бренду, а не якісна ціна, тому на ціни дивитися не варто - спочатку треба чітко усвідомити що хочеш отримати в кінцевому результаті.
Заради цікавості, прикупив собі нині на Краківському дифузорчик для СО2, фірми невідомої, типу "ПанСамСклєпав". Підключив. На фото можете побачити як розпилює. Бульбашки досить дрібні, і здається ефективніше розчиняє СО2 ніж моя стара установочка (подавав бульбашки на вхід помпи а вона вже розбивала її на дрібніші). Можу сказати, що працює економніше - менше іде газу, ніж при моїх старій установці.
Охват Марьян
26.06.2008, 22:34
Та пан сам не склепав :)
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?manufacturers_id=17&products_id=2241
Tarik_Nikita
27.06.2008, 13:40
НОЕ, а скільки дав за цей дифузор?
Ну то точно не Аквамедік - поважні фірми малюють багато інфи на коробках, зазначають адресу і т.д. А тут тільки сам дифузор і скромно так в куточку якась там хвірма, швидше китайська.
А коштує це чудо не набагато менше - 57 грн. Купив бо дуже довго збирався замовити через інет-магазин а так і не замовив. А тут вже лежить. Розпилює дуже добре, навіть без гольчатого клапана суперсько получилося (бо трошки пропускає газ редуктор, якраз добре вистарчає для розпилу).
Подивлюся чи надовго вистарчить)))
Охват Марьян
27.06.2008, 15:11
RESUN/СО2 - 110/Дифузор СО2/
Користуюсь дифузором від SERA, хоч пишуть до 300л. , ним у своїй 500л. риб потруюїти можу.
Працює -струмінь води розбиває бульку СО2 .Кількість розчинення СО можна регулювати подачею газу і кількістю води.
Tarik_Nikita
08.07.2008, 15:50
http://vitawater.ru/aqua/hydro/co2gen.shtml - а про таке хто шо скаже.
Збоченьство. (іншими словами: Кожен др..е як хоче).
У любителя травника є і без такого девайсу купа проблем.
Всі стараються автоматизувати подачу СО2, а тут пропонують заготовляти 7 банок на тиждень. Не бачу переваг цього девайсу над звичайною брагою.
Охват Марьян
09.07.2008, 19:53
http://vitawater.ru/aqua/hydro/co2gen.shtml - а про таке хто шо скаже.
А як ти будеш регулювати подачу Со2 вночі?
запхав-витягнув *ROFL*
Я вже довго спостерігаю за подіями в темі.Хочу додати так звану ремарку стороннього спостерігача-колись напевно зроблю собі травничок,щоб осягнути Вашу премудрість:cool:,но головна думка це- не бавитись всяким непотрібом,та щось вигадувати а поставити собі хорошу СО установку та доглядати систему:).Та безумовно обмити з колегами нову справу*DRINK* інакше нічого корисного з цього не вийде.:)
А як ти будеш регулювати подачу Со2 вночі?
запхав-витягнув *ROFL*
Дуже просто можна регулювати. На ніч СО2 відключається (як правило). Я зробив то так: від банки з брагою іде шланг подачі СО2 до акваріума. Шланг розрізав і вставив трійник - один кінець в акву а на другий кінець трійника надів шланг, який просто тирчить в повітрі. Дньом перетискав той "обрубок" прищепкою і СО2 ішов в акву, а внощі прищепку знімав - СО2 ішов просто в повітря. Потім замінив прищепку електронікою, а ще потім купив балон)))
Охват Марьян
10.07.2008, 20:13
Дуже просто можна регулювати. На ніч СО2 відключається (як правило). Я зробив то так: від банки з брагою іде шланг подачі СО2 до акваріума. Шланг розрізав і вставив трійник - один кінець в акву а на другий кінець трійника надів шланг, який просто тирчить в повітрі. Дньом перетискав той "обрубок" прищепкою і СО2 ішов в акву, а внощі прищепку знімав - СО2 ішов просто в повітря. Потім замінив прищепку електронікою, а ще потім купив балон)))
Я також поставив ел. магнітний клапан, який наніч вмикає повітря у трійнику, але як це зробити у тому що пропонує Тарас
http://vitawater.ru/aqua/hydro/co2gen.shtml :D
А мені сподобалося)) якщо ця устанівочка буде булькати тиждень, то так чи інакше раз в тиждень воду міняю, можна запросто перезарядити. Єдине тільки що як то вимикати на ніч...
таку установку досить важко контролювати і варто бути обережним щоб не потравити риб.
Охват Марьян
06.08.2008, 23:19
Які відгуки про такий (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_187&products_id=2312) реактор, будуть
Користуюсь довший час ось таким http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_187&products_id=2265, тільки купував його значно дешевше, розчиняе супер, на виході практично відсутні бульбашки СО2, тобто він розчиняется повністю а на балоні стоїть Milwaukee MA957, маю його десь біля року, допоки зауважень немає - працює як годинник
Tarik_Nikita
08.08.2008, 10:17
якщо не секрет, де купляли? і по якій ціні?
Дякую.:)
якщо не секрет, де купляли? і по якій ціні?
Дякую.:)
аквамедик брав на Ebay, разом з пересилкой це коштувало мені $34, редуктор купував там же $82 + $22 за пересилку, коли купувати на німецькому Ebay то пересилка може бути навіть дешевша
ALEX.YALTA
04.09.2008, 23:43
так але трошки різне
Дифузор дає дуже дрібні бульбашки і вони спливаючи розчиняються, а реактор то колба в якій тим чи іншим примусовим способом розчиняється СО2.
Ну тогда у меня симбиоз. AQUAEL Turbofilter 650. Вытряхнул смесь цеолита и активированного угля из контейнера, внизу боковой стенки просверлил отверстие, вставил шланг, изнутри шланг одел на распылитель воздуха, потянул шланг назад заклинив отверстие утолщением (шланг на штуцере). По размеру верхней крышки контейнера вырезал кусок поролона из кухонной губки 2,5-3 см толщиной(у нее есть 5мм слой чего-то волокнистого), прихватил изнутри к крышке каплями силикона. Собрал фильтр, всё. Испытал бутылкой свежеоткрытой минералки, даже снаружи слышно как из распылителя идет газ. Расстворение нормальное, правда в первую минуту есть срыв пузырьков в стре воды, но это только открытая бутылка, потом пузырьков нет, они на губке под крышкой рассасываются как леденцы. Вот вам и фильтр и реактор.
Yorik ateist
14.12.2008, 19:05
ніколи не користувався фірмовими принадами для СО2 тому неможу нічого путнього сказать.. але поки мудрую свої варіанти подачі СО2 до акви..
поки що це проста система бродіння..
трішкі удосконалена по підказках знайомого..
вода, уже збагачена СО2 подається в акваріум під невеличкім напором..
думаю на фото все буде зрозуміло...
Скажіть в кого який балон і на скільки його вистачає де заправляєте
Собі і друзям заправляю в вогнеборці, там же можуть при потребі повірити балон.
Собі і друзям заправляю в вогнеборці, там же можуть при потребі повірити балон.
Надибав вітчизняний балон з під кисню приблизно 2-3 л добрі люди сказали що це однакові балони тільки треба перемалювати з синього в чорний як на вашу думку підійде???
І ще - вогнеборець це наша стара пожарка на Підвальній ? Скільки коштує заправити балон і на скільки його вистачить ?
Знаю кисневі балони вибухонебезпечні а як з вуглекислотою ? адже тиск не малий!:confused:
Охват Марьян
10.02.2009, 23:30
Вогнеборець - це вул. Залізнична 1А (привокзальна).
Заправка залежить від обєму балону приблизно 50-70грн
Ну ніфіга собі здирницькі ціни !!!! тамже на залізничній 2 тижня назад залив 10ти літровий балон за 40 грн.
кисневі банони вибухонебезпечні не через тиск, а через агресивність кисню що до деяких речовин, наприклад мастила. Але будь який неповірений балон краще спочатку віддати на повірку, а вже потім заливати в нього газ.
А що скажете про цю установку http://www.sera-online.ru/catalog/freshwateraqurium/uhod_za_rasten/co2/2.php
Заради цікавості, прикупив собі нині на Краківському дифузорчик для СО2, фірми невідомої, типу "ПанСамСклєпав". Підключив. На фото можете побачити як розпилює. Бульбашки досить дрібні, і здається ефективніше розчиняє СО2 ніж моя стара установочка (подавав бульбашки на вхід помпи а вона вже розбивала її на дрібніші). Можу сказати, що працює економніше - менше іде газу, ніж при моїх старій установці.
Послухав я цю пораду а тепер плююся на ту штучку з краківського базару. Попрацювала вона рівно перший день на другий день бульбашки зібралися в одному місці і великі, гроші на вітер.
Але згідно поради: http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=43459 зробив з патичка розпилювач і тепер задоволений як слон.
Патичок з берези працює так пр. в 10 разів краще!!!!
Послухав я цю пораду а тепер плююся на ту штучку з краківського базару. Попрацювала вона рівно перший день на другий день бульбашки зібралися в одному місці і великі, гроші на вітер...
А в мене працює вже більше року. Там ще є цікавий момент - з тої штуки виходять крім видимих бульбашок ще і такі мізерні, що роздивитися їх можна хіба через збільшуване скло. Але то так, ліричний відступ.
Стосовно деревяних розпиювачів, то нічого не можу сказати, не користувався. Чисто теоретично, той кусочок дерева може виділяти в воду різні речовини, якщо він свіжозрізаний. Але то теорія, тай той кусочок невеликий. Тому думаю що тут інше важливе питання - на скільки часу його вистарчить? Ясна річ, можна піти і зрізати інший. Але... Як правило, не хватає часу, забувається і т.п. Ну два-три дні травник переживе без ефективної подачі СО2, а далі вже треба рухатися.
Через пів року роботи буде цікаво почути відгук про роботудеревяного "реактора"))
З керамічними розпилювачами є певна проблема і я з цим зустрічався на кількох форумах. Як я казав в перший день розпилювач працював відмінно, після ночі в нього попала акваріумна вода і він забився. Виходить так що його потрібно чистити раз на 3-4 дня. Рекомендують в прочищений керамічний розпилювач заливати чисту воду і не виключати наніч. Такий варіант мені не дуже пасує. Тут деякі рекомендації: http://linago.hotmail.ru/text/8.htm Виходить що якість керамічного розпилювача звязана з складом води акваріума.
Деревяний по відгуках в декого працює вже два місяця, зараз пробую підібрати сорт дерева з найменшими бульками, бо маю воду, яку продути важко KH - 9, газ не дуже хоче розчинятися, якийсь мінімальний ефект видно в кінці дня. Якщо добавляти газовану воду то ефект видно моментально, як то називається ніби пелінг.
Хочу додати, що паличковий розпилювач теж довго не працює, стеля 3 тижня, далі він забивається і газ починає після ночі поступати через пр. пів години. Голковим регулятором регулюю пр раз в тиждень. В сумі задовільно. В разі потреби міняю патичок. Найменьша булька в мене виходить з березового патичка.
Охват Марьян
16.10.2009, 23:21
зробив з патичка розпилювач і тепер задоволений як слон.
Можна було купити оце - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=1_57&products_id=2366
Найменьша булька в мене виходить з березового патичка.
Повинна бути липа.
-офф-
Тему в СО2 перейменуйте...
СО - це чадний газ. Потравите всіх своїх риб за 5хв.
Для хорошого насичення води СО2 потрібен реактор, або хоча б драбинка. Розпилювач це даремна витрата газу.
Доброго вечора! Ознайомився з темою і хочу запитати; чи хто вже пробував "брагову" систему подачі? Які відгуки? Я теж хочу зробити для свого акваса подачу СО2, але поки збираю інфу. На сайті ...AMANIA...(все про засоби і акваси Такеши Амано) море інфи про подачу СО2 і мені сподобалась одна конструкція дифузору типу "колокол"- це газ подається в ємність типу горняти, яке занурене у воду (колокол) і газ поступово розчиняється. Маю навіть схемку девайса1891 ніхто нічого подібного не творив?
Scorpion
17.10.2009, 22:44
Я пробував. Ось тут http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=996&page=8 все описував.
Для хорошого насичення води СО2 потрібен реактор, або хоча б драбинка. Розпилювач це даремна витрата газу.
Однозначно потрібний реактор СО2, особливо для львівської води, єдине у моєму випадку це неможливе, оскільки маю зовнішній навісний САН-САНівський фільтр.
Можна було купити оце - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=1_57&products_id=2366
Повинна бути липа.
Але кераміка набагато краще від аквамедіковської липи, а я кераміку поміняв на патичок з берези!!, в липи булька набагато більша, пробував і калину. (Той липовий розпилювач я маю, булька завелика навіть для повітря, колись на краківському самопальні з каменю були кращі від аквамедіковської липи.)
[QUOTE=Ye_Lviv;20441]... оскільки маю зовнішній навісний САН-САНівський фільтр.QUOTE]
Але ж розпилювач ставите? Де логіка? Абсолютно невірна думка про те що навісний фільтр посилинно вибиває весь СО2 з води. Стояв навісник на 390л-й акві і подача СО2, і все прекрасно працювало. А взагалі СО2 це не панацея, потрібно насамперед навчитись вирощувати рослини без додаткових хитрощів та добавок. Ставити подачу СО2 в акву де живуть єхи, крипти, гігрофіли, валіснерія тощо, не є доцільним, а лише зайвою тратою грошей та хіба мати можливість потішитись що маю такий новомодний девайс. Можна на пальцях перелічити рослини які ВИМАГАЮТЬ додаткової подачі СО2 і не будуть існувати без цього тривалий час. На разі з 5 кваріумів лише один обладнаний додатковою подачею СО2, а рослини буяють у всіх 5-ти.
[QUOTE=Ye_Lviv;20441]... оскільки маю зовнішній навісний САН-САНівський фільтр.QUOTE]
Абсолютно невірна думка про те що навісний фільтр посилинно вибиває весь СО2 з води. ....
Я цьго не казав, а мова про те, що технічно для цього фільтра недоцільно подавати СО2 на помпу, оскільки за помпою майже на повітрі фільтруюча губка з водопадом, по цій причині розпилювач стоїть у маленькому акваріумі де для великого девайса немає місця.
Про доцільність то не про мене, ви трохи не так собі все уявляєте. Хоч з рештою згідний, можна вирощувати і без бобрив і без СО2 складні рослини.
[QUOTE=V.PooH;20448]
Я цьго не казав, а мова про те, що технічно для цього фільтра недоцільно подавати СО2 на помпу, оскільки за помпою майже на повітрі фільтруюча губка з водопадом, по цій причині розпилювач стоїть у маленькому акваріумі де для великого девайса немає місця.
Про доцільність то не про мене, ви трохи не так собі все уявляєте. Хоч з рештою згідний, можна вирощувати і без бобрив і без СО2 складні рослини.
Цілком з Вами згоден. Коли мала аква, то туди складно ще додаткову головку з реактором впихнути. А до зовнішнього фільтра приєднувати СО2 реактор цілковита дурня, згоден. Існує думка що навісний фільтр, особливо з біо-колесами, посиленно збагачує воду киснем, і таким чином виводить СО2 з води. Я думав Ви маєте це на увазі
Доброго вечора! Ознайомився з темою і хочу запитати; чи хто вже пробував "брагову" систему подачі? Які відгуки? Я теж хочу зробити для свого акваса подачу СО2, але поки збираю інфу. На сайті ...AMANIA...(все про засоби і акваси Такеши Амано) море інфи про подачу СО2 і мені сподобалась одна конструкція дифузору типу "колокол"- це газ подається в ємність типу горняти, яке занурене у воду (колокол) і газ поступово розчиняється. Маю навіть схемку девайса1891 ніхто нічого подібного не творив?
У мене працює 2 л. баклажка з брагою булькає на протязі 3 тижнів правда на третьому вже здихає.
Охват Марьян
15.12.2009, 18:12
Цікавить таке питання, чи можна відремонтувати манометр на редукторі? Через неправильну експлуатацію стрілка манометра зашкалила і неповернулась на нуль.
Цікавить таке питання, чи можна відремонтувати манометр на редукторі? Через неправильну експлуатацію стрілка манометра зашкалила і неповернулась на нуль.
На жаль, хіба що заміна:(
Доброго вечора. Марьяне, теоретично ремонт можливий. На практиці також можливий але потрібне спецобладнання для проведення калібровки. В домашніх умовах якщо і зробиш , то покази підпадуть під ве-е-еликий сумнів. Краще не ризикувати (все таки тиск! *NONO*).
Краще купити!
Ремонтується без проблем в закладах, де промислово користують звазку і т.д. в них є обладнання і за пляшку там можна поремонтувати і редуктор.
Охват Марьян
16.12.2009, 11:03
за пляшку там можна поремонтувати і редуктор.
Є пляшка і редуктор, тепер залишилось знайти заклад :)
Є один, але він в столиці http://www.manometr.kiev.ua/Remont/
А шо львівський хімзавод вже відмінили ?
Львів енерго, Львівгаз, ЗАВОД ГАЗОВОЇ АПАРАТУРИ, в багатьох автомобільних парках де займаються ремонтом, Зугре і так далі і тому подібно.
AmeTHyst
05.01.2010, 05:45
Львів енерго, Львівгаз, ЗАВОД ГАЗОВОЇ АПАРАТУРИ, в багатьох автомобільних парках де займаються ремонтом, Зугре і так далі і тому подібно.
Манометры делятся на 8 классов каждый из них имеет подклассы , виды и принципы измерения
И на каждый вид нужен определёный "калибровщик" (Стол где с дной стороны закрепляется настраиваемый прибор а с другой стороны закреплён эталонный ) Такие столы находятся как правило в ремонтных лабораториях КИПа при больших фабриках и заводах И во всех выше перечисленных предприятиях (кроме конечно ЗАВОДа ГАЗОВОЇ АПАРАТУРИ ) есть в наличии только контрольно-измерительное оборудывание если конечно есть с помощью которого никак нельзя откалибровать а только посмотреть погрешность прибора
Думаю что вот тут вам помогут
ЧП "Западприбор"
Фактический адрес:
ул. Генерала Курмановича, 9
(террит. з-да "Биофизприбор"), г. Львов, Украина
Контактные телефоны:
тел +38 (032) 243-09-31,
тел +38 (032) 235-09-99
тел/факс +38 (032) 235-09-96,
моб.тел +38 (050) 370-90-07
Всім Привіт. Шановні форумчани підскажіть де можна придбати балон для СО2 на 2л? Яка приблизно коливається ціна?Дякую
Думаю на 2л балон складнувато знайти.
Мені привезли рівно вчора 10л перевірений(раз в 5 років необхідно перевіряти)-заправлений. Обійшлось 400грн
Vitalik_only
06.01.2010, 10:55
Всім Привіт. Шановні форумчани підскажіть де можна придбати балон для СО2 на 2л? Яка приблизно коливається ціна?Дякую
Можна купити вогнегасник на 2л, перекрасити у чорний колір і занести у пожарку на повірку і щоб заодно і набили СО2!
Можна купити вогнегасник на 2л, перекрасити у чорний колір і занести у пожарку на повірку і щоб заодно і набили СО2!
вогнегасник підходить тільки після заміни вентиля, базовий не розрахований на довготривалу експлуатацію в відкритому положенні і пропускає газ.
На пожарці і можна запитати, на базарі по залізяччю біля радіобазара влітку бачив заправлений і повірений, , хтось брав і на Львівгазі. Але краще беріть на 4 л або 5 л, рідше треба буде заправляти, меньше мороки.
Всім привіт. Я знайшов балон на 5 л на торпедо-100гр. Хто шукає рекомендую їхати на торпедо. Тільки зверніть увагу на різьбу.
Всім привіт. Я знайшов балон на 5 л на торпедо-100гр. Хто шукає рекомендую їхати на торпедо. Тільки зверніть увагу на різьбу.
Повірений з штампом? Якщо ні то доведеться ще 40 грн доплатити за повірку.
Подумав і собі спробувати ту цяцьку скажіть в балон з-під кисню можна набити вуглекислоти??? по моєму кисень під більшим тиском
назар1215
26.01.2010, 20:37
Можна але потрібно перефарбувати.
Та це не проблема ше й напис зроблю але напевно ще провірити тре ???
назар1215
26.01.2010, 21:07
на заправній станції провіряють але потрібно платити за це.
Кальк СО 2
http://vitawater.ru/aqua/hydro/zsph.html
Якщо балон б/у або невідомого походження то повіряти потрібно однозначно, краще заплатити за таку послугу ніж балон вибухне. Врахуйте що якщо балон в тумбі під аквою то авка скорше всього теж постраждає зі всіма витікаючими на підлогу наслідками.
Якщо балон б/у або невідомого походження то повіряти потрібно однозначно, краще заплатити за таку послугу ніж балон вибухне. Врахуйте що якщо балон в тумбі під аквою то авка скорше всього теж постраждає зі всіма витікаючими на підлогу наслідками.
Однозначно тре перевіряти, а то в Україні в балонів карма погана.
Дякую обовязково здам на провірку треба ще редуктор акуратний знайти і буду експерементувати :)
Балон можна перевірити на вул. Ражнівській. Хім.завод коло моста новий львів. Коштує 42грн.
Хлопці. Повірка та заправка балонів більше 5л робится на Хім. заводі, менше можна робити і на станції "Вогнеборець" (р-н Привокзальної). Але це все можна зробити без головняка тільки при наявності паспорта на балоні. Якщо такого немає, доводиться лишній раз платити. Або добре зішкрябати фарбу можна на всьому балоні і там той паспорт знайти.
підкажіть,мо' хтось користується таким комплектом: SMS122 + MA957
Milwaukee CO2 Regulator 110V& Smart Monitoring System Controller,
що потрібно ще до "повного щастя"?(яке обладнання?:confused:)
Бабла та нервів, коли щось поламається. Маю б/в та поломаний такий регулятор. Скажу так: панти кльова річ, але вони дорого коштують (ІМХО)
Ostap, я мав на увазі технічну сторону конструкції,тобто
підкажіть який ще елементів не вистарчає для повноцінного функціонування системи.Що означає "поломаний "?Був бракований?Чи помогли?Скільки часу експлуатувався без проблем?
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=399&highlight=Milwaukee - ось тут будеш мати приблизно повну картину.
А купляв вже наполовину поламаним, коли дійшло діло до використання то виявилось що він насправді поламаний :mad::mad::mad::mad:
Я для себе питання подачі СО2 вирішив у вигляді Sera CO2 Start, тим більше, що у мене і так все "цвіте і пахне" :D
http://www.sera-online.ru/catalog/freshwateraqurium/uhod_za_rasten/co2/2.php
Gonduras
14.01.2011, 11:04
pim, Також недавно стояло питання в виборі засобів щоб спробувати СО2. Вирішив зробити бражку і не жалію. Дивився і на Sera CO2 Start, але мене зупинила ціна, ти більше що є набагато дешевша альтернатива з брагою.
pim, тим більше що є набагато дешевша альтернатива з брагою.
Дешевше однозначно :)
Нічого краще за апарат Кіппа буди не може :)
Нічого варити не треба, запускається миттєво, зупиняється майже миттєво, перезарядка займає 3 хв. Регулюється як балон - хоч 1 булька в секунду, хоч 10.
От тільки зливати воду доводиться і це великий мінус, якщо б не він - це повноцінна заміна балона. Купив лимону кислоту і соду і маєш чистий спокій. ІМХО.
Нічого краще за апарат Кіппа буди не може
теж має право на життя, але ви пробували ? Бо то, що я читав на форумах не додало оптимізму. Розмов море, а опису тривалої експлуатації без проблем не чув, лише на рівні - "от що я зробив", а далі тиша ..
але ви пробували ?
місяці 4, а може і більше, вже пробую.
все що написано тільки з власного досвіду.
Gonduras
14.01.2011, 15:23
airo, Дуже цікаво було б подивитися на схему конкретно вашого апарату. Ви вже його десь описували тут на форумі? Якщо так - дайте посилання, якщо ні - опишіть. *DRINK*
Причому пробоував варіант з мармур+оцент. Працює але якось через раз. І зарядки вистачає не на довго, через маленьки гарабити, а щоб збільшити габити треба шукати різні трубки каністри і т.д. До того ж для оцента треба поміжну пляшку щоб гасити залишки оцета. Сода і лимона кислота супер просто. Взяв дві аляшки одну 1.5 літра туда розвів лимону кислоту друга 0.5 записав соду, голка від інсуліного шприця і пішла жара.
romul2007
14.01.2011, 15:27
airo, Дуже цікаво було б подивитися на схему конкретно вашого апарату. Ви вже його десь описували тут на форумі? Якщо так - дайте посилання, якщо ні - опишіть. *DRINK*
Підтримую! Можна докладніше: фото, посилання на схему апарата, рецепт....
*DRINK*
Ви вже його десь описували тут на форумі?
Ніде не описував, тому що нічого сам не придумав. Реалізація 100% з інтернету. Довго лазив по інтернету і натрапив. Від себе намагався додати злив води з соди, але в мене нічого не вийшло :( - або зливає все на сухо, або нічого не зливає І в першому і в другому варіанті проблема с запуском апарата
схема генератора тут
http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=232886&postcount=1
щось в темі людей поменьшало :confused:
всі побігли робити герератор? :D
схема генератора тут по посиланню не апарат Кіппа, а просто чергова невдала спроба хоч якось управляти реакцією. Відповідно і результат http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=1256797&postcount=66 :)
невдала спроба
Для мене дуже вдала. Працює по таймеру. Можу виставляти кількість бульок. Єдина умова - зливати воду. Мені дуже підходить.
З бражкою навіть не заморочувався, має багато мінусів. (довго готувати, запускається не одразу, немає можливості виключати, треба акумулювати СО2 або скускати в хаті (запах самогонки не всім довподоби :)) СО2 має багато домішок).
Кислота і мармур тако мають свої мінуси - якщо оцет то запах, якщо електроліт то неьезмечно, треба ставити проміжну пляшку з содою, важко зробити конструкцію з великим обїємом, щоб керувати по таймеру треба заморочуватись з електроклапанами блоками живлення і т.д.
класти в акву пляшечку з содою і лимонною кислото щоб вона булькала - дитяча забава.
балон дорого коштує, ну і взагалі складна ситсема.
Схема наведена мною, має більше плючів ніж мінусів. Мне не переконати в протилежному, бо користуюсь чим вже відносно давно.
на питання поставлене тут (http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=1256797&postcount=66) можу відповісти що в мене працює. все супер. :)
romul2007
14.01.2011, 17:36
airo, Маєте можливість виложити фото вашого апарата? якщо так, то просимо*DRINK*
дома зафоткаю.
а взагалі немає на що дивитись дві пляшки і компрессор :) абсолютно все як на схемі.
Gonduras
14.01.2011, 17:41
З бражкою навіть не заморочувався, має багато мінусів. (довго готувати, запускається не одразу, немає можливості виключати, СО2 має багато домішок).
А тут по пунктам з мого досвіду:
- довго готувати - в мене цехвилин 10 разом з тим щоб нагріти воду
- запускається не одразу - з дрождями саф-момент запускається відразу
- немає можливості виключати - має (правда не по-таймеру, краником) :), надлишок стравлюється в дитячу кульку яка служить накопичувачем
- СО2 має багато домішок - думаю що має, але не думаю що вони критичні (очищення в мене йде класично - через содовий розчин)
Але в загальному дійсно апарат Кіппа мав би бути зручнішим. Дивно чому тоді він набагато менш розповсюджений ніж бражка:confused:
P.S. В мене бражка в пляшці на 2 літрі працює 3 тижні.
надлишок стравлюється в дитячу кульку яка служить накопичувачем
І кульку треба часто міняти, бо від агрессівного середовища (в повітрі є вологість при контакті з СО2 утворюється вугільна кислота) вона рветься.
Якщо порівняти з моїм варінатом то швідкіть запуску більше приблизно в 5 разів і нічого не треба мудрувати, просто насипати і просто залити водо. Ніяких пропоцій, скільки цукру, скількі дріжжів :)
Але варівант з бражкою має право на життя, просто мені він не підходить.
забув додати ще один плюс моєї схеми, не буває такоїх ситуації коли концентрат піде в акву, як з бражкою. Знову ж таки або проміжна пляшка або зворотній клапан. Апарат кіппа безпечніший
Дивно чому тоді він набагато менш розповсюджений ніж бражка
в нас історична любов до бражки. все робиться на підсвідомості
airo, ви дуже гарно уникаєте питань, на які вам нічого відповісти. Повторюю, це не апарат Кіппа. Якщо ліньки хоча би прочитати про його принцип роботи, то коротко :
подача розчину кислоти регулюється надлишковим тиском в обємі газу в апараті. Тобто більше споживаєм газу - більша подача розчину, прикрутили вихідний краник - менша. Перекрили повністю - нічого не капає і поступово затихає реакція. І ніяких компресорів, ніяких клапанів. Називайте цю конструкцію як хочете, але Кіпп тут нідочого.
класти в акву пляшечку з содою і лимонною кислото щоб вона булькала - дитяча забава.
стосовно варіантів забезпечення акви Cо2-немає значення-баллон,брага,пузирьок,газ,вода, тобто я ставлю соду+лим,кислоту,-мене влаштовує!
балон дорого коштує, ну і взагалі складна ситсема.
все відносно-ставиш акву на 20л-погоджуюсь,намагаєшся зробити подобу голландського-будь-ласкавий,потраться і постав нормальну "складну" систему!
Називайте цю конструкцію як хочете, але Кіпп тут нідочого
хочу назвати апарат airo, ал не можу. :)
ви дуже гарно уникаєте питань
що змінилось від того що це називається якось інакше?
для мене це апарат киппа:)
Якщо ліньки хоча би прочитати про його принцип робот
ліньки. :)
балон дорого коштує, ну і взагалі складна ситсема
от і в мене таке враження.
газ,вода
доречі забув розказати ще про добування СО2 з пляшки сильногазованної мінералки.
такий варіант існує і я ним користуався.
на мої 13 літрів вистачало на тиждень.
кого цікавить можу розказати як я це робив.
я не коректно написав допис(не виділив цитати),sorry..
P.S.Читайте між рядками:D
Shanovni forymchanu zamovuv sobi taky shtykencijy http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_187&products_id=4036
xotiv bu vashoji dymku pro neji:)
Можете глянути на мою(ректор (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=4446&highlight=%F0%E5%E0%EA%F2%EE%F0+%F1%EE2)), якщо щось незрозуміло пишіть.
Ny vasha garno prudymana!
доречі забув розказати ще про добування СО2 з пляшки сильногазованної мінералки.
такий варіант існує і я ним користуався.
на мої 13 літрів вистачало на тиждень.
кого цікавить можу розказати як я це робив. Давайте розкажіть.
Давайте розкажіть.
Будь-ласка. Ось вам моя история.
купуємо штуцер на автобазарі від гальмівної системи жигуля.
купуємо залізні прокладки для болтів по розміру штуцера. робимо дирку у кришці під штуцер геметизуємо сіліконом, затягуєм гайку, чекаєм коли висохне. Беремо пляшку мінералки, кладемо горлом донизу (обов"язково саме так) у морозилку. На штуцер надягаємо шланг, треба його дуже сильно натягнути и закріпити бо в пляшці дуже сильний тиск.
Коли пляшка замерзне відкриваєм кришку і закриваємо нашою кришкою зі штуцером. Все! На шлангу звісно має бути кран.
А шланг, звісно в Акваріум?
Не зрозумів одне: якщо пляшка замерзне кришкою вниз, то кришку зі штуцером мі потім не закрутимо - бо штуцер буде тирчати. Як так?
бо штуцер буде тирчати. Як так?
ножик в руки і продовбати невеличку ямку і все :)
А шланг, звісно в Акваріум?
в реактор!
airo, то все добре і ніби усе зрозумів, Ваша система мені сподобалася, я би собі таку змайстрував. Одне не зовсім зрозуміло: як у такій, порівняно маленькій кришці від мінералки розмістити герметично 2 штуцери. І де їх взяти ? Від мед. крапальниці ? Викладіть, по можливості, фотку.
Штуцер 1. І більше там не треба :) Але на ваш акваріум буде мало я думаю. З такою системою я баввся коли в мене був 13 літрів акваріум.
Я десь вичитав, що на 200 л тре 20 бульок/хв. Він стільки не "видасть" ? На схемі, в кожній банці (кришці) по 2 штуцери. Я так розумію ? Зрештою, бульки різні бувають за розмірами...
pim, штуцер потрібен тільки для варіанту з сильногазованою мінералкою. Просили описати я описав.
на картинці зовсім інший девайс я кий я використовую зараз. Правда він вже трошки модифікований. І практично позбувся недоліків.
airo, мене якраз цікавить така система, як на схемі, тому дуже прошу Вас поділитися деталями.:rolleyes:
Я десь вичитав, що на 200 л тре 20 бульок/хв. Він стільки не "видасть" ? На схемі, в кожній банці (кришці) по 2 штуцери. Я так розумію ? Зрештою, бульки різні бувають за розмірами...
Рецепт розчинів можна написати і сайт де про це написано. Дякую.
Рецепт розчинів можна написати і сайт де про це написано. Дякую.
Рецепт розчинів просіть в aіro (щось він не багатослівний ;) ), а сайт, де я (не зовсім) то знайшов, ось: http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=232886&postcount=1
тому дуже прошу Вас поділитися деталями
На малюнку цілком робоча схема. Для початку її треба зібрати. На схемі є голка від інсулінового шприція. Я її позбувся. Зараз ця схема в мене зроблена на соплях, то ниткою примотана, то стричить зайвий шмат трубки. Але поки працює не чипаю. Все збираюсь присвятити цьому більше часу, та все лінь або родина. Так що немає про що розказувати поки.
Зараз ідуть випробування як буде працювати система коли соди дуже мало - стабільність утворення газу. А потім буде тест коли соди буде буже багато. Якщо всі тести пройдуть буду малювати свою схему і писати пости. Головна моя мета, досгти того щоб систему не чіпати 2 тижні і стабільність утворення газу не мінялась би. Якщо я це зроблю балон ніколи не куплю.
airo, Ок ! Бум чекати ! :D Може за той час я щось "зкулібіную"... ;) Для мене основна (поки) проблема - "втиснути" герметично 2 штуцери в таку маленьку кришку від мінералки. Або підшукати пляшку з більшою кришкою, але вона мусить бути герметична, а пляшка - прозора ! О !
romul2007
24.02.2011, 13:41
airo, Вдалих Вам експерементів*DRINK*
Якщо всі тести пройдуть буду малювати свою схему і писати пости.
будем чекати
Рецепт розчинів просіть в aіro,
абсолютон не заморочуюсь, бахнув соди як рука дригнулась, бахнув лимоної кислоти залив водою від фанаря. Пропорцій ніяких не витримую. Не бачу сенсу. Ну хіба якщо хочется досягнути максимальної ефективності. Мне все влаштовує. Для розрахунків максимальної ефективності я трішки тупенький.
airo, З нетерпінням буду і я чекати.
Хто знає чи така система СО2 не буде шкидлива для риб?
http://vitawater.ru/aqua/hydro/co2gen.shtml
Дякую наперед:)
Не шкідлива,я колись пробувала,особисто мені не сподобалось що дуже швидко використовується,а в цілому нормально,тільки доволі важко розбити бульбашки
А можете якось описати як Ви сконструювали цю установку?
А зарас якою користуєтеся системою СО2:)?
Робила так же само,як на сайті,зараз не користуюся,иак як пропала необхідність
Хто знає чи така система СО2 не буде шкидлива для риб?
Думаю все може бути, тут зразок безпечної трохи просунотої системи СО2: http://aquaufa.ru/forum.php?topic=230.msg1453
airo, ви дуже гарно уникаєте питань, на які вам нічого відповісти. Повторюю, це не апарат Кіппа. Якщо ліньки хоча би прочитати про його принцип роботи, то коротко :
подача розчину кислоти регулюється надлишковим тиском в обємі газу в апараті. Тобто більше споживаєм газу - більша подача розчину, прикрутили вихідний краник - менша. Перекрили повністю - нічого не капає і поступово затихає реакція. І ніяких компресорів, ніяких клапанів. Називайте цю конструкцію як хочете, але Кіпп тут нідочого.
Ось кілька практичних варіантів:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=61221&highlight=%EC%E0%EB%E5%ED%FC%EA%E8%E9+%E0%EF%EF%E0 %F0%E0%F2+%EA%E8%EF%EF%E0
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=27863&highlight=%EA%E8%EF%EF%E0
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=83441&highlight=%E3%E5%ED%E5%F0%E0%F2%EE%F0+%D1%CE2
Для нано буде в сам раз.
pim відносно 20 бульк на жвилину то це не для 200л а для 20 л то що тра.
pim відносно 20 бульк на жвилину то це не для 200л а для 20 л то що тра.
То значить мені треба 180-200 бульок на хвилину (3 бульки/сек) ? Чи пробувати методом "тыка" ? Я почну з 1-2 бульок/сек...
Я сам робив СО2 установки. Зараз маю нове замовлення.
Можу допомогти або порадити, якщо треба.
моб. (097) 26-44-331
дом. 230-14-38
Ціна питання???
То значить мені треба 180-200 бульок на хвилину
Не думаю що так. При 100% розчинності реактора на 200л. вистарчить 20 бульок на хвилину і при kH=2-4, в мене з патичка десь 18 бульк на хвилину для 25 літрового акваріума, на 15 літровий теж десь в таких межах kH=4, все залежить від того який у вас kH і як добре розчиняється газ.
тут то описано:http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/co2-main.html
Не думаю що так. При 100% розчинності реактора на 200л. вистарчить 20 бульок на хвилину і при kH=2-4, в мене з патичка десь 18 бульк на хвилину для 25 літрового акваріума, на 15 літровий теж десь в таких межах kH=4, все залежить від того який у вас kH і як добре розчиняється газ.
тут то описано:http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/co2-main.htmlТак то з "патичка", а у мене лічильник зі шприца - "сам pim склєпав" :D . Який там реактор - запхав голку у флейту та й булькає... КН=6 і менше ніяк, рН=7,5 і менше ніяк - видно грунт "фонить"... :( Наразі виключив, завтра повторимо - дасть ся чути/видіти ;)
Так то з "патичка", а у мене лічильник зі шприца :D
pim,розсмішили. З патичка, мається на увазі розчинення со2, а кількість бульок, то так само як і у вас шприц чи шось похоже, але загалом одинаково*DRINK*
Ясно. Ну не "в'їхав" зразу, видно вже тре до ліжка... :D
КН=6 і менше ніяк, рН=7,5 і менше ніяк
При таких параметрах важко переборщити з СО2, хоч моніторити потрібно.
При таких параметрах важко переборщити з СО2, хоч моніторити потрібно.
"моніторити"... як ? Весь час міряти СО2 (тест СО2 ~99 грн.) ? Весь час міряти pH i KH і тоді вичисляти за таблицею ? Чи як ?
:D
pim,розсмішили. З патичка, мається на увазі розчинення со2, а кількість бульок, то так само як і у вас шприц чи шось похоже, але загалом одинаково*DRINK*
Певно я закину цю забаву з СО2 або щось зміню, бо щось не виходить у мене стабільна подача, тре весь час коректувати ту систему - то більше, то менше, а балона не хочу.
Весь час міряти СО2
для цього э дропчекер і довготривалий тест :)
а балона не хочу.
А чому так категорично ?????
я запустив бражку вже десь півтора-два тижня, все булькає гарно, на ніч прищепкою шланг зажимаю шоб не булькав в ночі бо рослини в ночі кисень не виробляють відповідно рибки почнуть задихатись!Я тіко починаю вчитися сильно не сваріть якшо шось не так роблю а хотілось би вашу пораду як це правильніше робити або якось подивитися як у Вас змайстровано на практиці.Наперед дякс:):D:)
тест СО2 ~99 грн.
Користуюся таким http://krevetka.org/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1477&category_id=22&option=com_virtuemart&Itemid=120 , шось показує:D Заливаю у саморобний дропчекер http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=65238&postcount=54
тре весь час коректувати ту систему - то більше, то менше
Яка у вас система СО2?
Моніторити це як мінімум рахувати бульки, вчасо включати виключати і слідкувати за поведінкою риб, а дробчекер не такий і дорогий можна купити якийсь там сухий індикатор щоб кольри пасували в межах рН 6-8 (та розбавити спиртом ) , вартість буде невелика на Сфері 7, або іншій фірмі і вистарчить того на багато років. Одна ампула на 100 гр спирту вийде по 2-3 каплі індикатору на один раз, це на 2-4 тижня.
На додаток на той дроб чекер можна поставити фото давач чутливий до кольорів і керувати електромагнітним клапаном подачі СО2. Без СО2 і світла рослини не розженеш.
Користуюся балоном, але для нано планую такий варіант: http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=83441&highlight=%E3%E5%ED%E5%F0%E0%F2%EE%F0+%D1%CE2
Яка у вас система СО2?
Сама елементарна, тільки пробую. Дві пляшки від соку "Біола" + компресор, лимонка + сода, лічильник бульок - шприц 20 мл з трубкою в воді - усе було описано на Форумі. Включаю на день через "камінчик" (дуже дрібні бульбашки, тОму камінчику вже "надцять" років), коли біля акви, наніч через той самий камінчик включаю звич. аерацію. Десь так 2 бульки/сек зараз іде... Рибасики спокійні, кожна займається своїми справами :D ("моніторинг" постійний ;)
Дві пляшки від соку "Біола" + компресор
ну і як вражння?
усе було описано на Форумі
Ви мали на увазі це? - http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=232886&postcount=1
Ви писали що є проблема з регулюванням і важко виставити постійну подачу?
Не зрозуміло чому не апарат Кіппа, який тримає постійний тиск???
ну і як вражння?
Не ах... :(
Ви мали на увазі це? - http://www.aquaforum.ua/showpost.php?p=232886&postcount=1
Саме так, воно.
Зараз буду шукати що то є "оригінальний апарат Кіппа".
Спробую щось таке замутити, на вигляд має бути добре.
pim,
нащо собі життя ускладнювати :)
мій рецепт:
4 ст ложки цукру з верхівки
1 чайна сухих дріжджів (верхівку зняти ножем)
1 чайна соди харчової (верхівку зняти ножем)
700мл холодної води в 1л банку з вище вказаним
За 12 годин тиск буде достатнім щоб протиснути со2 кріз пори гілочки горобини :)
Але потрібно зробити надійну систему кріплення шлангу до корка пляшки, бо як вирве то буде нова побілка в хаті, :D
Успіхів *THUMBS UP*
Чого в банку лити брагу?Не краще в пластикову пляшку,там і корок закручується?
Скільки часу "булькає" одна загрузка?
f.orest, малося на увазі пластикова пляшка на 1 літр (з під пива можна :))
не буду я вже так конкретизувати !
булька є в залежності від температури в хаті і від дріжджів !
чим дрібніші бульки через горобину пускати тим довше буде булькати :)
в мене бувало від 7 днів до 1 місяця з копійками.
Так, хлопці. Замутив я таку бадяжку, як на рисунку (пост #166). Мені сподобалося, зовсім інша справа у порівнянні з тим, що було. Мав систему Sera CO2 start - чого добру пропадати - використав як "колокол", гарний світлозелений прозорий пластик, дивиться незле, хіба що об'єм троха замалий, як на мою акву. За пару днів щось скажу. Але ще треба світла додати, чекаю на лампи Т5.
pim, і фотографії не забудьте. Бо рисунок одне, а макет зовсім інше.
Майже один до одного як на цій фотці, тільки кришки у мене зелені і трійничок інший трошки по формі. Головне добрі клапани підібрати, щоб тримали зворотній тиск ! Завтра свою зафоткаю і викладу тут. Через мій камінчик не хотіло булькати - завеликий опір має камінчик, тому запустив у "колокол".
А мені от цікаво , вмене зараз на 400л стоїть брага 4,5 л , який обєм пляшок потрібний з використанням соди і лимонної кислоти?
МиКол@, а які пропорції для браги ви використовуєте?Я роблю такий коктейль-1 ч.л.сухі дріжджі,0,5 л.крохмалу,0,5 л соди,1,5 скл.цукру,2,5 л води.Спочатку йде дуже бурна реакція,але того вистарчає на тиждень,мабуть треба спробувати по рецепту Apload
А мені от цікаво , вмене зараз на 400л стоїть брага 4,5 л , який обєм пляшок потрібний з використанням соди і лимонної кислоти?
Мені також цікаво скільки треба буде на мої 200 (180 л). Я зробив, як радили, з двох 0,5 л пляшок від "Біоли". В кожній по 100 мл води, в яких розчинено, відповідно, 50 г лимонки і 60 г соди. Скільки воно буде працювати ще не знаю. Писали, що розрахунок 1 булька/хв на 10 л води в акві - то якщо є лічильник бульок. Тобто мені десь так треба 1 булька за 3 сек, приблизно.
МиКол@, а які пропорції для браги ви використовуєте?
Для рівномірної подачі використовую дві пляшки однакового обєму , кожного тижня перезаряджаю по одній , тобно одна зарядка стоїть 14 днів бо напротязі наступого тижня бродіння сповільнюється , але не зупиняється.Реактор - активний колокол.А щодо пропорцій то тут все просто - 1,5 л води , 35 г дріжджів і 200 г цукру , а потім те все можна випити:D.
Не ах... :(
ну тепер я розумію чому та система непопулярна.
моя думка поки не змінилась. девайс рульний!
працює стабільно.можу не рухати її тиждень(це мало звичайно) і інтенсивність подачі не змінюється. Включається по таймеру, тобто я майже не думаю про СО2. Ну що ще можна бажати крім балона? :)
ну тепер я розумію чому та система непопулярна.
моя думка поки не змінилась. девайс рульний!
працює стабільно.можу не рухати її тиждень(це мало звичайно) і інтенсивність подачі не змінюється. Включається по таймеру, тобто я майже не думаю про СО2. Ну що ще можна бажати крім балона? :)
А я ще з висновками не буду поспішати... Та система (що в постах #166 і 172) мені починає подобатися - компресора не треба, закрив краник - реакція поступово припиняється. Набрав "дзвін" - і нехай собі розчиняється поволі, треба ще - відкрив краник, добавив ще... Побачимо. Це дійсно - "на любителя".
закрив краник - реакція поступово припиняється
от в тому його основний мінус :)
в мне був апарат на мармуровій крихті, тоже бавився с закрив/відкрив.
але мені потрібно подавати СО2 коли я на роботі. хто мені вікриє кран?
airo, я не люблю сперечатися, а тому не хочу і не буду. Ви праві по своєму. Для мене подача СО2 не настільки важлива, принаймні на даний момент, як для Вас. Реакція то припиняється поступово, а подача СО2 - відразу, бо краник перекритий. Я собі зранку напустив СО2 у "дзвін" і пішов на роботу. То все відносно... :)
пробую щось таке замутити, на вигляд має бути добре.
Власне це і є різновид апарата Кіппа, а в порівнянні до дріжжів він має плюси. Його можна зупиняти на ніч він дає великий і рівномірний тиск, собівартість і експлуатаційні витрати теж невеликі
я не люблю сперечатися
дарма.:D
мудрі люди казали, що "в споре рождается истина"
акрив/відкрив.
але мені потрібно подавати СО2 коли я на роботі. хто мені вікриє кран?
Тра електромагнітний клапан, може бути і такий: http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3686
Тра електромагнітний клапан
ну для нього ще треба схемку спаяти :)
для когось це проблема, для когось запросто.
але ж можна запросто обійтись підручними засобами.
Ладно, це я вже починаю всім набридати.
Я свою справу зробив - розказав людям про чудову річь. Ну не сприйняли її. Більше мені в цій темі сказати нічого.
Щасти всім з подачою СО2, гарних всім рослин, відсутність водоростів і бажання зайватись акваріумістикою.
А я буду продовжувати свої біологічни експерименти, де велику роль відіграє СО2, тому мені бавитись з каніками бажання немає. Дві рослини вже повністтю виліквались. Ну і собі побажаю того ж чого побажав і вам.
airo, Ви обіцяли зафоткати свій апарат - пост № 111
дома зафоткаю
дарма.:D
мудрі люди казали, що "в споре рождается истина"
А ще мудріші казали, що "из двух спорящих один - дурак, другой - подлец"... не хотілося би бути ні тим, ні іншим...
А моя установка працює нормально, навіть булькає через камінчик, чим менше відкручую краник, тим дрібніші бульки. Параметри води буду міряти увечері.
ostin777powers
22.03.2011, 21:52
я от тільки, одного не зрозумів, як рідини з аппарату ккіппа(без компресоного) вступають в реакцію якщо вони в різних банках ...
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=83441&highlight=%E3%E5%ED%E5%F0%E0%F2%EE%F0+%D1%CE2Запус к (http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=83441&highlight=%E3%E5%ED%E5%F0%E0%F2%EE%F0+%D1%CE2%D0%9 7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA), он производится очень просто, перекрываем кран подачи СО2 в аквариум и сдавливаем рукой бутылку с кислотой, выдавив немного ее в соду, реакция начинается мгновенно и давление в обеих бутылках резко увеличивается (1-2,5 атмосферы).
После уравновешивания давления, реакция прекращается - система готова к использованию. Начинаем подавать СО2 в аквариум давление в бутылке с содой со временем падает, а в бутылке с кислотой остается прежним, за счет чего кислота опять вдавливается в соду автоматически, вызывая реакцию, и так до полного истощения реактивов.
ostin777powers
22.03.2011, 22:10
konon, дякую тільки читав ту статю але видн не достатньо уважно:o
І ше одне питання якшо можна...ввчері після закриття подачі на дифузор система перестає працювати, а зранку знову по колу?
І який краще дифузор використати, для даної систами?(горобина, активний кколокол....)
Я таким не користуюся, но судячи із опису, це стабільна система, не далеко втікла від балона. Тому під таку систему можна вибирати реактор, будь-який, який вам подобається.
Бо у випадку із бражкою, спочатку бродить багато, потім мало. Найкраще пасивний колокол, для, не настільки доброго, але стабільного (чи хоч якось контрольованого) розчинення.
А тут, стабільно, скільки бульок наставив,стільки і булькає...Дешево і сердито-патичок.
ostin777powers
22.03.2011, 22:33
ше одне питання якшо можна...ввчері після закриття подачі на дифузор система перестає працювати, а зранку знову по колу? Я так розумію, система *тушиться * від власного тиску....
а тут
))) Ну ж по колу, відкриваєте- працює, закриваєте- перестає. Все просто*DRINK*
Не від власного тиску, а від того, що тиск вирівнюється у двох банках. Значить нічо нікуди не поступає, і нема чому бродити.
ostin777powers
22.03.2011, 22:55
В суботу буду вихідний попробую змайструвати, фото по можливості викладу....може кому і пригодиться:)
Замучили порожньою балаканиною, на цьму форумі хтось вміє щось робити?
Роботи на 15-30 хв прошу дуже результати.
Зокрема дробчекер, то було на годину. Можна поділитися.
Бачу на фото на тройнику цікаві хомути. А чому тільки на ньому? В інших місцях не зриває?
Вибачте за моє профанство, яким чином через гілку ідуть бульки? Яке дерево? Сухе? свіже?
KRustik, хомути для щільності оскільки СО2 текучий газ їх не зриває бо фактично тиск в пляшці створюється натисканням руки, може дещо більше. Чи ви зможете руками так натиснути, щоб позривало шланги? Краник не ущільнив бо під руками не було більше хомутів.
Патичок з сухої берези, але кажуть з горобини краще, дрібніша булька. До генератора потрібний реактор СО2 так можна збільшити час праці до 5-10 разів.
Ye_Lviv, а що в цьому апараті виконує функцію лічильника бульок? Чи він тут не потрібний?
Читав, що використовують цилідр з мед. крапильниці. Але не знаю подробиць.
KRustik, Лічильник бажаний, але в конкретному випадку його немає, виставляю на око по аналогії з балонною системою де є лічильник але такий самий розпилювач. Апарат попрацював майже два тижня, тиск тримає рівно так як підрегульвувати не доводилося протягом всього часу.
але такий самий розпилювач.
Не зрозумів який.
Апарат попрацював майже два тижня, тиск тримає рівно так як підрегульвувати не доводилося протягом всього часу.
А на ніч як виключаєте? Просто перекриваєте кран?
А вранці натиснули на пляшку і все?
Цей апарат у Вас стоїть у 400 літровому?
Не зрозумів який.
А на ніч як виключаєте? Просто перекриваєте кран?
А вранці натиснули на пляшку і все?
Цей апарат у Вас стоїть у 400 літровому?
Розпилювач патичок з берези. Виключаю защіпкою для білизни, влючаю знявши защіпку з шланга. Пляшка натискається тільки для запуску далі її не чіпаю.
Апарат стоїть у нано 27 літровому.
ванька7м
10.04.2011, 21:30
Ye_Lviv,підскажіть як трубки через пробку пустити.
ostin777powers
10.04.2011, 21:38
На краківськи й в магазин акваріум, є такі двійнички по 1 гривні
вчора купував...
ванька7м
10.04.2011, 23:22
на краківський навряд чи я поїду(трохи далековато з Тернополя)попробую в нас щось знайти,хоть би побачити яке воно є.Ще виникла ідея до автоматичного запуску цього девайсу таймер електроний виставити на1 хвилину до нього компресор,трубка,зворотній клапан,трубка і врізатись тройничком в трубку що йде від кислоти до соди,компресор включається створює тиск і процес повинен піти .по ціні незнаю що там получиться бо таке барахло дома є.а от над виключенням*DASH*
Про це було тут:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=68779&postcount=147
http://www.aquaforum.ua/showpost.php...4&postcount=72
http://www.aquaforum.ua/showpost.php...6&postcount=89
І буде вам щастя
кислоти до соди,компресор включається створює тиск і процес повинен піти
це зовсім зайве і псує наведений приклад бо жоден компресор не зробить тиск в 2 атм., на додаток запуск проводиться один раз після заправки!!! і про це написано ще й тут:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=71256&postcount=188
На краківськи й в магазин акваріум, є такі двійнички по 1 гривні
вчора купував...
Чи можна фото і ціну пристою і де купувалося?
ostin777powers
11.04.2011, 16:12
Чи можна фото і ціну пристою і де купувалося?
Звичайно, викладу найближчим часом:)
Щось тема тут захлохла. А на Українському форумі розвивається.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009