КПК

Показати повну версію : Допоможіть! Чи виживе рибка без плавників?

pavlito
15.04.2011, 14:02
Доброго дня...Сталась така в мене проблема, маю акваріум в ньому мирно жили скалярії,лялюси,молінезії,та барбуси. Сьогодні приїхав додому і побачив таку картину, одна скалярія обкусана повністю плавників майже нема, але вона жива, а друга трохи надкусана...я відсадив двох в інший акваріум,на якомусь сайті вичитав щоб у риби відросли плавники треба капнути трохи синьки,так і зробив. Є надія на те що рибка виживе відновить плавники і буде здорова?Я їх дуже люблю і важко буде їх втратити.

Leo N
15.04.2011, 14:30
Барбуси таке "практикують" :D Напевно суматранці? Та ще й скалярії невеличкі, швидше за все підлітки? Якщо вже спробували таке робити, те не перестануть ніколи.

Якщо скалярія тримається на плаву, не "завалюється" на бік і не пошкоджена основа плавців, тоді нічого страшного немає - виживе і плавці, за якийсь час, відростуть. Годуйте посилено, живими, або замороженими кормами (мотиль, артемія).
Синька потрібна швидше для дезінфекції ран і для запобігання розвитку бактерій, але у невеликій кількості, однозначно, що зайвою не буде.

кум
15.04.2011, 14:34
в рибок самі по собі плавники виростають, головне щоб вони не дуже сильно були пошкоджені

pavlito
15.04.2011, 14:35
Так суматранці,скалярії маленькі трохи більші за розмір 50 коп монети ну десь так приблизно. Одна тримається на плаву, а друга на дні лежить інколи піднімається, то як я зрозумів цій скалярії шо не тримається на плаву скоро настане кінець...?

кум
15.04.2011, 14:43
50/50 дай більше кисню, а там побачим)))

Leo N
15.04.2011, 14:50
дай більше кисню

Ага, кисневу подушку їй до писка *ROFL*

кум, не пишіть того, що може бути зрозуміле двояко. Написали б, посильте аерацію, чи подачу повітря і усім все зрозуміло. А то хто має таку можливість заходиться мудрувати з киснем і "допалить" до кінця плавці нещасних риб, та ще й зябра.

pavlito, слідкуйте за якістю води у акваріумі, у який Ви відселили своїх скалярій, бо підозрюю, що він невеличкої ємності, тому отримати у ньому біологічний спалах, що два пальці... А їм потрібна кришталево чиста водичка, без можливостей для розвитку інфекцій. У такому випадку, можливо, що виживуть обоє.

кум
15.04.2011, 14:53
)))та згоден , затупив...:Dпосильте аерацію))))))

pavlito
15.04.2011, 15:14
Leo N та кум, дякую за допомоку, аерацію посилив, аква на 35 літрів водичка 80% чиста, пізніше відпишусь який результат :)
І ще по барбусах в мене їх 3-є.. десь 2-4 см, казали шо їх має бути більше 5-ти шоб нікого не гризли? правда це і чи варто докупляти? чи краще подарити комусь шоб не обкусували моїх рибок? :)

кум
15.04.2011, 15:26
на мою думку докупляти не треба ,замалий акваріум.

pavlito
15.04.2011, 15:35
ти мене не так зрозумів....35 літрів має аква в яку я відсадив скалярій, а мій загальний аквас де всі риби собі живуть на 60л, але все ж таки напевно подарую комусь барбусів :)

кум
15.04.2011, 15:56
Для содержания необходим просторный аквариум не менее 50 л с большим пространством для плавания и затененными местами из плавающих растений. Необходимы аэрация и фильтрация воды, а также еженедельная подмена. Температура воды 21-25°С, жесткость до17°, pH 6,5-7,0. К пище неприхотливы, употребляют любой живой и сухой корм, необходимо добавлять листья салата, шпината, одуванчика и др., так как рыбки склоны к ожирению.

Leo N
15.04.2011, 16:46
казали шо їх має бути більше 5-ти шоб нікого не гризли? правда це і чи варто докупляти? чи краще подарити комусь шоб не обкусували моїх рибок?

Буде більше - будуть гризти дружніше, по принципу: "Гуртом і батька добре бити!" Краще подарувати комусь...

загальний аквас де всі риби собі живуть на 60л

Це теж не великий акваріум, по крайній мірі для для пари скалярій (дорослих) він явно замалий.

дякую за допомоку

Так дякувати не варто, краще натиснути кнопочку "Дякую", під кожним дописом, адресованим Вам, або під таким, який Вам просто допоміг, хоч і призначений був для когось іншого :)

Snoop
15.04.2011, 22:44
Купіть ще барбасів тоді Ваші скалярії будуть обризані ще більше і скоріше! Навіщо скалярії купляти в 35-ти літровий акваріум (мучитись вони будуть, коли виростуть)?