КПК

Показати повну версію : Різкий скачок нітритів у воді

Назар
27.12.2008, 13:43
Доброго дня.
Підкажіть в чому пророблема? Справа в тому, що я після вчора вечером посадив рослинки у аквариум, багато рослинок, та влив до нього банку "сера мурена". Зранку побачив жахливу картину... скалярія лежала на дні з побілівшими очима і ледве дихала, дискусята по дні валилися на бік, але реагували на стук по шклі і миттєво ховалися у заросли але там знов лягали на дно і переверталися...
разу же зробив аналіз води тетровськими тестами: РН-7.6 GH-8 NO2-0.5
Після заміни третини води: РН-7ю0 GH-8 NO2-0.1
Скалярію врятувати не вдалося, дискусята і далі сидять на дні разом, але вже на бік не лягають.:'(:'(
Що могло причинити скачок нітритів?
появився былий налiт на дискусятах, пiдозрюю що то Flexibacter columnaris...

Anybias
27.12.2008, 20:10
Банку -це скількі?
:)

Назар
27.12.2008, 20:48
Банку -це скількі?
:)

100мл
недавно влив ще 50мл лiтрыв tetra medika contralck (згiдно iнструкцii-проти "былих крапок", "муки", "вати" якi з`явилися на тiлi риб), вимкнув УВ, пiдсилив аерацiю

Noe
27.12.2008, 23:20
Честь! А нашо то було лити тої хімії?
На сайті Sera пише:
"sera morena - торфяной экстракт
Средство для подготовки воды с натуральными экстрактами торфа, микроэлементами и гуминовыми кислотами. Улучшает параметры воды для рыб из регионов с мягкй, слабо кислой водой и предотвращает рост нежелательны бактерий, грибков и водорослей.

Арт. Объём Достаточно для:
3140 100 мл 400 л "

Тобто, 100 мл розраховано на 400 літровий акваріум. З вашого профілю, Ваш акваріум 450 літрів. Ніби добре. Але ви ж міняєте воду кожен день 15л і раз в тиждень ще 45л. Знову додаєте тої морени? Якщо ні, то скачуть хімічні показники води, думаю РН скаче навіть більше ніж ви поміряли. І не факт що ви не занесли ту бідосю разом з тою мореною.
Нітріти присутні коли не працює біофільтрація. Диски достатньо "брудна" риба, потребує хорошого біофільтра.
Як на мене, то лити хімію є лишнє. Можливо для розведення риб та хімія має якесь значення, а так, для утримання вистарчає підмін води.

Назар
27.12.2008, 23:54
воду я беру зi студнi пропущену через три фiльтри-колби(перша-полiпропiлен, друга-комбiнований полiпропiлен з вугiльним, третя iонообмiннi смоли).
Нiколи не лив нiякоi хiмii, але в середу купив в одному з магазинiв Львова двi пари дискусiв-пiдросткiв, рослинки i продавець намовив мене на оту мурену.
Пiдозрюю що це все з того i почалося...

Назар
27.12.2008, 23:55
Здаеться tetra medika contralck починае дiяти(дискусята не лежать на днi боком,а вже мiж рослинами у верхнiй частинi плавають), але налiт ще присутнiй на них

Назар
28.12.2008, 16:59
Вже все набагато краще!!!

Охват Марьян
28.12.2008, 17:07
Причина НЕ в сера морена !!!, шукайше іншу причину.
Які параметри води з колодязя ?

Назар
28.12.2008, 17:20
РН-7.0GH-15 NO2-0(параметри води з колодязя)
Можливо я занiс ту заразу з новими рослинками та рибками...

Назар
28.12.2008, 19:37
Скажiть через який час покласти активоване вугiлля до зовнiшнього фiльтру(для виведення з акварiуноi води лiкарских препаратiв? Ciльки та на який час його класти?
I ще пiдкажiть де можна придбати у Львовi якiсне активоване вугiлля?