КПК

Показати повну версію : Моя кришечка на RIO 180

Jurgen
22.04.2011, 20:29
Доброго вечора. Насамперед вітаю всіх учасників і гостей нашого форуму з наступаючими Великодніми Святами! Щастя, здоров"я, Божої благодаті всім!!!
На розсуд - мій саморобний проект. Матеріал брав у маг. "АВЕРС". Клеїв їхнім фірмовим клеєм "ПЛАСТІФІКС". (хто буде працювати з цим клеєм пам"ятайте-він трохи дає усадку, тобто "веде" матеріал. Але тільки трішки) Герметичних патронів на лампи не знайшов, тому припаяв клемки до дроту і загерметизував термоусадочними трубками різного діаметра. Хоча, по правді, бачив з фоток на різних форумах, що ставлять звичайні відкриті патрони:confused: А як на рахунок вологи??? ЕПРА до ламп паяв сам (окрема подяка п.nikolson_у за технічну консультацію). Лампи поставив: OSRAM Fluora L30W/77 ; PHILIPS 30W/765 ; PHILIPS 30W/840 ; PHILIPS 30W/640. Світловий день думаю зробити регульованим. Чіпляю фотки, думаю все зрозуміло. Як ні - пишіть.

Jurgen
22.04.2011, 20:32
Наступна серія фоток.

ostin777powers
22.04.2011, 20:40
ДУуууже у вас гарна кришка вийшла.:)
А як ви кабеля від ламп кидали по зовнішній поверхні крики чи по внутрішній?
лампи т8 чи т5???

Jurgen
22.04.2011, 20:48
Кабель брав з подвійною ізоляцією: назовні типу біла гума(чи щось подібне), всередині двожильний ізольований 0.75мм. Це не якийсь спеціалізований чи що. Є в Епіцентрі і т.д. Лампи брав Т8 у Епіцентрі.

Jurgen
22.04.2011, 20:50
На фото уже готової кришки видно, що кабелі вкладені як раз під лампами.

f.orest
22.04.2011, 21:23
А де "рідна" балка?вмерла?

КАрлсон
22.04.2011, 21:23
Jurgen, вітання,
чудово вийшло. Запитання температурні режими лампи (нагрівання) та дотику до ПВХ? чи не буде реакції? чи є віддаль?
Кабель в тебе наскільки бачу нормальний, якраз з вологостійкістю все в нормі.

Snoop
23.04.2011, 09:20
Дійсно що зробили з балкою (стяжка)? Вона там не заважала коли ставали лампи? Хіба підняли конструкцію?
РS: НЕ ОБРІЗАЙТЕ БАЛКУ СКЛО У РІО 180 Є З "6" ТРОШКИ РИЗИКОВАНО!

Jurgen
23.04.2011, 20:11
Доброго вечора. Я у ефірі:) Так от, поперечину-стяжку-балку ні у якому разі не видаляв!!! це дійсно дуже ризиковано. Штатна кришка була в рівень з верхнім краєм акваса. Нову підняв над рівнем на 55мм. Для того щоб оптимально розташувати в кришці лампи: відстань від води до ламп-50мм; відстань від ламп до верха кришки-50мм; відстань від ламп до балки-стяжки ~30мм. Лампи знаходяться в рівень з верхнім краєм акваса.(на фото трохи поганенько але видно лампу через штатний отвір акваса). На рахунок температурного режиму: як горять чотири лампи то пластик ледь теплий, а як перемикаю на дві-то майже холодний. Я з двох боків для вентиляції поставив дві файні решіточки. (купив у маг. "Все для мебелі" на Південому) Довго шукав, щоб то придумати гарне для вентиляції. Бо на стенді коли настроював ЕПРА лампи гріли досить нормально. Заскочив у маг. і побачив те що треба. По кольору, по дезігну, по зручності монтажу... Думаю що відстані по лампах і решта оптимальні. Я ще на майбутнє попробую змонтувати зеркальний оракал під лампи. В конструкції кришки така можливість закладена(аркоподібні поперечини див.фото) Час покаже.