КПК

Показати повну версію : Мій аквік на земельці (126л)

stochanyn
11.05.2011, 20:53
Акваріум (126літрів) запущений на землі :D:D:D

pozhar
11.05.2011, 21:59
скільки часу запущена аква? Який використовували пиріг?

Саша91
11.05.2011, 22:07
Гарна у вас получилася баночка *THUMBS UP*

stochanyn
11.05.2011, 22:36
скільки часу запущена аква? Який використовували пиріг?

2-го травня запустив а основа на якій запущено- це( біогумус ,суміш універсальна для вазонів та трішки білої глини) А вирішив запустити тому що надоїло пхати під корні різні підживки. Тай мав , перед тим акваріум на землі жалітись немає нащо. Тільки що й робив косив траву бо росла як шалена *ROFL*

pip
12.05.2011, 00:30
stochanyn, є питання:

В чому полягав вибір компонентів для суміші - перевірений досвід чи вибирав шо було в магазині?
В яких пропорціях замішували суміш?
Яка загальна висота грунту і скільки з неї займає саме земля?
Яка періодичність підмін води, на старті і по даний час?

stochanyn
12.05.2011, 12:34
stochanyn, є питання:

В чому полягав вибір компонентів для суміші - перевірений досвід чи вибирав шо було в магазині?
В яких пропорціях замішували суміш?
Яка загальна висота грунту і скільки з неї займає саме земля?
Яка періодичність підмін води, на старті і по даний час?

pip почнемо попорядку:D
1-ше брав ті компоненти які вже перевірені .Бо в магазині є багато чого
2-ге 7кг суміш для квітів змішав з біогумосом 5,500кг виклав це все товщиною 1,5 см тоді дав зверху вугіля активоване ,і притрусив все білою глиною , потім щераз дав суміш землі з біогумосом поверх десь 2 см . Загальна товщина підложки вийшла спереду2,5см а з заду 3,5 це все накрив гранітним грунтом 2,5см
4-те перших два тижні підміна через день 30 відсотків води ,а дальше все як у звичайному:)

Охват Марьян
12.05.2011, 17:22
stochanyn, Згідно логотипу ваш акваріум виготовлений у м.Стрий. Ви задоволені якістю акваріума, на скільки оціните його акуратність та рівність по десятибальній шкалі?
(просто цікаво)

Staff
12.05.2011, 17:27
Я сам живу в Стрию та скажу чесно в нас є кілька людей які роблять акваріуми .Та якісь їхньої роботи яб оцінив на 5 балів з 10.Але той хто робив цей аквас теж мені знайомий .Якість його роботи яб оцінив на 8 балів з 10 тому шо він нехалявить на клеї але халявить на товщині шкла!!!!!!!!*DASH**DASH**DASH**DASH*

airo
12.05.2011, 17:40
а по-моєму судячи по логотипу то акваріум зробила фірма порше. :)

Staff
12.05.2011, 17:45
та ці акваси робить міфй знайомий .а на рахунок логотипу то він його купляє клеїть акваси а потім просто приклеює і продає як фірмені на 40 % дороще!!!!!

Охват Марьян
12.05.2011, 17:55
airo, Це типу й називаєється акваріуми фірми "Каєна". Це дешева копія акваріумів ТМ "Апогон", які пан Євген з колегами намагаються копіювати. Їх роботи нажаль вживу ще не бачив, але тему з негативними відгуками про нього нажаль видалили на "дружньому" форумі, а з десятка фірм, які намагались копіювати ТМ "Апогон", ще не бачив на рівні якості, тому й питаю.

airo
12.05.2011, 17:56
я думав це жарт, а виявилось .....

МиКол@
12.05.2011, 19:32
stochanyn, не боїтеся що закисне трьохсантиметровий шар землі без жодного дренажу.Вмене колись була схожа ситуація , перший місяць-два все росте скаженими темпами а потім земля закисає.Потрібно було зробити хоча б сантиметровий дренаж з цеоліти чи керамзіту.Що ж будем спостерігати.

stochanyn
12.05.2011, 21:06
stochanyn, Згідно логотипу ваш акваріум виготовлений у м.Стрий. Ви задоволені якістю акваріума, на скільки оціните його акуратність та рівність по десятибальній шкалі?
(просто цікаво)

Ви знаєте, якість виготовленої баночки просто *THUMBS UP* всі краї зачищені ,всі шви акуратні ,рвненькі просто немає слів 10БАЛІВ*ONE*

Я сам живу в Стрию та скажу чесно в нас є кілька людей які роблять акваріуми .Та якісь їхньої роботи яб оцінив на 5 балів з 10.Але той хто робив цей аквас теж мені знайомий .Якість його роботи яб оцінив на 8 балів з 10 тому шо він нехалявить на клеї але халявить на товщині шкла!!!!!!!!*DASH**DASH**DASH**DASH*

незнаю як на склі у вас, а у мене все згідно норм (таблиці) по виготовленні акваріумів:cool:

airo, Це типу й називаєється акваріуми фірми "Каєна". Це дешева копія акваріумів ТМ "Апогон", які пан Євген з колегами намагаються копіювати. Їх роботи нажаль вживу ще не бачив, але тему з негативними відгуками про нього нажаль видалили на "дружньому" форумі, а з десятка фірм, які намагались копіювати ТМ "Апогон", ще не бачив на рівні якості, тому й питаю.

Марян ознайомлюйтесь http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=74846

stochanyn, не боїтеся що закисне трьохсантиметровий шар землі без жодного дренажу.Вмене колись була схожа ситуація , перший місяць-два все росте скаженими темпами а потім земля закисає.Потрібно було зробити хоча б сантиметровий дренаж з цеоліти чи керамзіту.Що ж будем спостерігати.

я думаю все буде окей бо мав перед тим аналогічний заміс:D

Bobus
12.05.2011, 21:57
,всі шви акуратні ,рвненькі просто немає слів було би цікаво побачити фото на зразок такого

http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=10390&stc=1&d=1305226554

тоді про якість швів можна щось сказати.

Охват Марьян
12.05.2011, 22:35
Марян ознайомлюйтесьЦю тему я бачив, але пан Бешлега за гроші видалив з цієї теми всі погані відгуки про цього виробника у іншу тему, яку згодом також видалив. Про це якраз залишилось ще кілька дописів на другій сторінці тієї теми № 16 і № 21 № 34.

Буду чекати на продовження фоторепортажу та звіт про земляну суміш і її вплив на травичку *DRINK*

stochanyn
12.05.2011, 22:47
було би цікаво побачити фото на зразок такого

http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=10390&stc=1&d=1305226554

тоді про якість швів можна щось сказати.

Bobus якість така сама як на ваших фото

Bobus
12.05.2011, 23:04
якість така сама як на ваших фото
та то не моє фото :D. Це фрагмент акваріума ADA Cube Garden. Якщо в Стрию роблять акваріуми такої якості, то європейські виробники завтра збанкрутують :D
P.S. щось тема пішла не туди ...

Ye_Lviv
13.05.2011, 02:22
але пан Бешлега за гроші видалив з цієї теми всі погані відгуки про цього виробника у іншу тему
Просто цікаво що на то все скаже пан Беглеша...

stochanyn
15.05.2011, 18:53
Пройшло майже два тижні ,без одного дня, від дня запуску акви .Ніяких нападів водоростів немая , так шо політ нормальний.
Фото додається:)

romul2007
15.05.2011, 19:02
stochanyn, Гарно вийшло!*THUMBS UP* Мох на корягу не хочете ?А в загальному, так нічо , вийшло*THUMBS UP*

kapriznyi
15.05.2011, 19:09
гарно звичайно. а рослини вже стригли?

stochanyn
15.05.2011, 19:25
гарно звичайно. а рослини вже стригли?

ще ні але скоро буду:)

stochanyn
15.05.2011, 19:27
stochanyn, Гарно вийшло!*THUMBS UP* Мох на корягу не хочете ?А в загальному, так нічо , вийшло*THUMBS UP*

нарахунок моху треба подумати,:) дякую

stochanyn
24.07.2011, 10:02
Після довгої перерви повертаюсь до своєї теми , аква живе добре все росте ,все буяє водоростів немає закисання також відсутнє одним словом люкс.Після кажної стрижки пів відра семи літрового рослин:D:D

Bobus
24.07.2011, 14:15
stochanyn, вода дійсно має жовтуватий відтінок, чи то лише на фото ?
Хотілося б фото до стрижки рослин, щоб оцінити ріст . Порівняно з фото у першому дописі тепер деякі рослини зникли. З якої причини ? І де росте куба (в профілі є ) ?

stochanyn
21.09.2011, 20:39
Акві пять місяців запущена на землі ніяких проблем з водорослями а рослини цвітуть і пахнуть фото додається

Leo N
21.09.2011, 22:34
Акві пять місяців запущена на землі ніяких проблем з водорослями а рослини цвітуть і пахнуть

Зважаючи на ріст рослин: анубіас по центру, біля коряги, криптокорини по правій і лівій сторонах (а з часу попередньо опублікованих фотографій минуло вже два місяці), земля у цьому акваріумі потрібна як зайцеві стоп-сигнал. За два місяці, у нормально функціонуючому акваріумі ці рослини повинні вирости чи не більшими без застосування жодних підживок. Який тоді сенс у застосуванні землі? Щоб життя медом не здавалося? *JOKINGLY*

stochanyn
23.09.2011, 18:44
Зважаючи на ріст рослин: анубіас по центру, біля коряги, криптокорини по правій і лівій сторонах (а з часу попередньо опублікованих фотографій минуло вже два місяці), земля у цьому акваріумі потрібна як зайцеві стоп-сигнал. За два місяці, у нормально функціонуючому акваріумі ці рослини повинні вирости чи не більшими без застосування жодних підживок. Який тоді сенс у застосуванні землі? Щоб життя медом не здавалося? *JOKINGLY*

Ото наша українська натура пане Leo N обгадити а по суті нічого толком несказано Що до росту рослин росте все добре(і вибагливі і не вибагливі) без ніяких модних підживок ,і при кожній підміні я зрізаю і прополюю кожну рослину ,а що до анібусута криптокрини він у мене лише один тиждень росте і вже випустив перший новий листочок .І дочого тут життя медом не здавалось водоростів нігде немає ні на стінках акви ні на листках рослин І ще одне про зайців і стоп сигнал ми люди вільні і кожен має право пробувати ,експерементувати А ВАМ ОСОБИСТО ВІД МЕНЕ ПОРАДА, ПЕРШ НІЖ ЩОСЬ ГОВОРИТИ В АДРЕС ІНШИХ ТРІШКИ ОБДУМАЙТЕ, А ТОДІ ПИШІТЬ БО ТО ВИГЛЯДАЄ ОСЬ ТАК *DASH**JOKINGLY*

Gonduras
23.09.2011, 18:56
stochanyn, Не треба так бурхливо реагувати на критику :). Мені наприклад також здається вигляд аквм якимось бідненьким. Ріст валіснерії і роголистника то не показник - вони всюда пруть що ненормальні.
А які саме вибагливі рослини у вас там дуже добре ростуть?

Охват Марьян
23.09.2011, 19:21
анібусута криптокрини він у мене лише один тиждень ростеУ попередній фотосесії у Вас ніби був анубіас і була криптокорина, чи можливо Ви говорите по якусь іншу рослину, тоді вибачайте *DRINK*

stochanyn, Що скажете про сенс запуску повільноростучих невибагливих рослин "на землі", чи воно взагалі є потрібним ? Наскільки у Вас рослини ростуть швидше і якісніше ніж росли в акваріумі без біогумусу ?

Leo N
24.09.2011, 00:08
Ото наша українська натура пане Leo N... ...А ВАМ ОСОБИСТО ВІД МЕНЕ ПОРАДА, ПЕРШ НІЖ ЩОСЬ ГОВОРИТИ В АДРЕС ІНШИХ ТРІШКИ ОБДУМАЙТЕ, А ТОДІ ПИШІТЬ

stochanyn, вибачаюсь, якщо я Вас образив, але виставляючи свої роботи на загальний огляд, треба очікувати і на критичні коментарі, а не лише хвалебні оди.

Тепер що до цього:

що до анібусута криптокрини він у мене лише один тиждень росте

Або я геть осліп від старості, або я бачу ці ж самі криптокорини і анубіас, на тому ж самому місці, починаючи з першого Вашого допису! А це оначає. що вони ростуть з другого травня, тобто вже п'ять місяців... Так, порівняно з минулою фотосесією, вони трішки підросли, але як я й писав, що за такий час:

у нормально функціонуючому акваріумі ці рослини повинні вирости чи не більшими без застосування жодних підживок

Після цього Вашого твердження:

Після кажної стрижки пів відра семи літрового рослин

У декого з форумчан (у тому числі і у мене) виникли певні сумніви:

Хотілося б фото до стрижки рослин, щоб оцінити ріст

Хоча, щиро кажучи... ну не бачу я у цьому акваріумі такої кількості рослин, щоб можна було з них "настригти" аж три з половиною літри "зілля". Можливо, хтось бачить, тоді поправте мене.