Показати повну версію : Мій перший акваріум. 95 л.
Всім привіт. Я повний нуб в акварімістиці, але дуже захотів завести акваріум.
Перечитав всі статті на форумі, а також більшість бортовиків учасників форума, тому здобув невеличкі базові знання.
Вчора було дано 50 грн і розміри на порізку скла, (розміри акви 780х35х35), скло 6мм. Аква буде вбудовуватись в нішу шафи.
Склеювати віддам в Бульку. Думаю завести невеличкий травник, пустити 7-10 неончиків і одну гарну трошки більшу за неончиків рибку (ще не знаю яку) ну і + декілька присосок сомиків (маленьких).
В цю тему буду писати про запуск і подальше життя свого акваріума.
Буду дуже радий за настанови по мешканцям акви а також рослинкам. Дякую.
Вчора було дано 50 грн і розміри на порізку скла, (розміри акви 780х35х35), скло 6мм
Цікаво де Ви найшли таку дешеву склопорізку (скло Ваше чи склопорізки). А з поклейкою акви можу допомогти безкоштовно.:D
Цікаво де Ви найшли таку дешеву склопорізку (скло Ваше чи склопорізки). А з поклейкою акви можу допомогти безкоштовно
Знайомого тато працює на фірмі яка виготовляє склопакети. Скло мені обійшлось задарма, а за порізку мусив поставити пляшку+курочку=50 грн.
На рахунок безкоштовної поклейки: не вірю що у нас щось можуть зробити безкоштовно/якісно. :D
На рахунок безкоштовної поклейки: не вірю що у нас щось можуть зробити безкоштовно/якісно
Я згідний тяжко повірити Ваш матеріал а моя робота, але як скажете ні то ні.*DRINK*
На рахунок безкоштовної поклейки: не вірю що у нас щось можуть зробити безкоштовно/якісно
Всяке буває, мені також допомагають клеїти - і точно не за гроші...
Ну значить готуйте тоді ще одну курочку і пляшку... :D
(чи як домовитесь)
вітаю нового власника акви *DRINK*
не вірю що у нас щось можуть зробити безкоштовно/якісно
В нас тут і не таке може бути... всі допомагають один одному.
Аква буде відкрита чи закрита?
Думаю завести невеличкий травник
Рослинки вже маєте? Як ні, то пишіть, щось Вам підкину.
вітаю нового власника акви
Дякую.
Я згідний тяжко повірити Ваш матеріал а моя робота, але як скажете ні то ні
Як отримаю скло на руки выдпишусь*DRINK
Рослинки вже маєте? Як ні, то пишіть, щось Вам підкину
Ще нічого не купляв. Як отримаю склеєну акву на руки тоді вже і рослинки закупляти буду, а зараз штудіюю форум які б то краще поселити в акву.
Як отримаю склеєну акву на руки тоді вже і рослинки закупляти буду
З рослинками, дійсно, допоможуть на форумі - не переживайте. Ви спочатку купіть все обладнання. Можна і в Аровані замовити. Тут є тема колективного замовлення - може ще й скидка буде. ( http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3976 )
p.s.А з рослинками, рибами тощо допомагають тут: http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=172
Вітаю ще одного аквафаната у нашій сім*ї*DRINK*
Отже отримую я сьогодні ввечері на руки скло повністю готове до поклейки (оброблені торці). В 50 грн не вклались, треба буде ще 20-тку накинути зверху. Через тиждень отримаю зарплату і буду починати поклейку і запуск. :cool:
так між іншим перед запуском раджу скласти орієнтовний "план" як повинен виглядати травник. Які рослини, який грунт, який колір грунту, чи будуть коряги? Нажаль книга велика в розмірі і неможу долучити але спробуйте глянути AQUARIUM PLANT PARADISE TAKASHI AMANO. Бо після запуску буде значно важче змінити щось кардинально в акваріумі.
Додаю деякі приклади для орієнтації. Тим більше що це не будуть великі рибки, дизайн можна підбирати виключно в естетичних цілях. Звичайно на перших порах не варто дуже розганятись але як на мене, варто знати до чого прагнути.
Склеїли акву. Клеїли в Бульці, ціна питання 200 грн. Після 15-го буде закуплятись техніка, а 18-19 їду в карпати, буде шукатись гарне каміння і коряги :cool:
veresen, а стояти буде на тій тумбі в стінці, котра за акваріумом ? Якщо так, то здалося б її додатково зміцнити.
Bobus, Буде стояти приблизно в такій ніші, але в іншій кімнаті. Укріплювати буду кутниками і підпорами, також треба в когось позичити васервагу щоб вивисти в 0
так на секундочку))) Що таке Булька? Якщо це у Львові, то більш детально про послуги Бульки,будь ласка)))
Skin, Аквацентр Булька (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=127)
Склеїли акву. Клеїли в Бульці, ціна питання 200 грн. :
То ціна разом з курочкою, чи тільки за поклейку???
То ціна разом з курочкою, чи тільки за поклейку???
Суто за поклейку. Скло вийшло мені дишевше ніж поклейка:'(
Народ, порадьте які лампи поставити і скільки. Читав, кожен по різному думає *DASH*
Петрович
16.06.2011, 16:13
veresen, залежить від того, як Ви розумієте для себе травник. Чи це просто акваріум з рослинами, чи акваріум з складними рослинами, подачею СО2 та ін.
Найдешевше, на висоту 35см, без СО2 поставити 2х 18Вт, Т8. Минулого місяця купляв в Тернополі Philips 18 Вт,965 по 45 грн., ЕПРА до 40 грн.
Розумієте, чому різні рекомендації читаєте? Всі акваріумісти різні, кожен по різному бачить кінцеву ціль і кошти, які він хоче витратити на реалізацію цілі.
Якщо досвіду мало, радив би почати з меншого світла. Чуєте що готові на більше? Тоді 2х24Вт, Т5, ціна виростає в рази... Та зрештою далі і починаються ті самі різні думки і поради...
veresen, почитайте: http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=20587&view=findpost&p=242357
По лампам після поради пана Петрович розібрався. В понеділок з Арована буду замовляти: 1 x Лампа T8, Hagen Aqua-Glo, 20 Вт, 59 см. 1 x Лампа T8, Hagen Sun-Glo, 20 Вт, 59 см. Постало відповідно друге питання: яку ЕПРА взяти ? ОСЬ ТАКА (http://aquaria.net.ua/products/13025) підійде ? Чи можна десь дешевше найти ?
Дякую
Запитайся на Краківському у Братів ! Я недавно брав собі
ЕПРА 2х20 і заплатив 95 грн
veresen, підійде. Дешевше буде лише Китай. ЕПРА потім можна буде використати для Т5
Ніби все замовив для запуска акви, але є одне але, не можу ніде знайти вологозахисні патрони для Т8 ламп :(
Підскажіть, де їх можна купити ? Може в якихось будівельних магазинах пошукати ?
veresen, були в магазині на вул. Киівській, але заходив туди тижні два тому.
Bobus, Дякую. Завтра до них заскочу.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009