КПК

Показати повну версію : Нужен совет по радужницам Мадагаскара.

Jararaka
04.01.2009, 13:45
У меня вопрос - можешь мне кто-то подсказать по радужницам ? Конкретнее интересуют Bedotia geayi или Melanotaenia lacustris, может быть, ещё какие-то относительно крупные рыбы с Мадагаскара ?
Хочу подселить кого-то стайного в большую банку к поллени, чтобы внутривидовую агрессивность у тех если не снять, то хотя бы снизить... ну и, понятно, соседи у поллени немелкие должны быть.
И, само собой, рыбы должны быть "доступны к использованию" в Украине, предварительно планирую запустить до 10 хвостов.

aides
04.01.2009, 14:00
Спитайте у navy. Bedotia geayi 100% була з іншими не знаю, однак у Володі є десяток видів великої райдужки, щось для себе підберете.

navy
04.01.2009, 14:06
Тезка мої вітання!:)Почнемо з того що Бедоція з Мадагаскара,досягає до 8 см дуже винядково до 10 см,її не раджу саджати до твоїх"крокодилів":D бо мала і для твоїх піде на закуску,ще причина тому що тіло вузьке.Меланотенії практично всі родом із Нової Гвинеї(Лакустрік,Боесмана,Паркінсона,Сплендіда,Акс ельрода)та Глосолепіс.Це я перерахував великих по довжині(13-15см) риб що могли підійти для тебе.Особливо гарно виглядають в акві(на мою думку) Глосолепіс,Лакустрік,та Боесмана.Бажано устримувати стаю від 5-6 шт,забарвлення починають набирати після пів року життя та в подальшому тільки їого вдосконалюють,як що можна так висловитись:DВсі ці риби зараз живуть у мене вже більще 2 років,пробував нерестити получилось:D,тому раджу придбати як антистресових.Нікого не рухають,їдять любе,постійно в русі.Чим міг допоміг будуть питання пиши*DRINK*

Jararaka
04.01.2009, 18:10
И ещё вопрос вдогонку - насколько редкой рыбой является Melanotaenia lacustris ? Сколько стоит и где можно купить ?
У меня в городе такой радости точно нет... или, м.б., подскажете свои варианты ?

Вообще-то хотелось бы, конечно, подселить к поллени ещё пару американцев - мечтается о бирюзовых акарах (достаточно мирные, особо не роют, соразмерные). С удовольствием бы приобрёл и пару зелёных акар, но где их взять ? Покупать и подселять буду, есесссно, мальками. Думал про восьмиполосых, но они гораздо агрессивнее (как, впрочем, и большинство цихлазом).

navy
04.01.2009, 19:08
Відверто кажучі не знаю наскільки Лакустрік є рідкісна риба.В мене вона з"явилась через мого колегу,в нього з Польші.Знаю є ще в Київі пару любителів що захоплюуться райдужкою,та в Ялті.Не знаю як до тебе відправити, міг би вислати родину Лакустриків(2самця по11см,та самицю 8см),та самця Глосолепіса 13см. Ще спитаю в свого колегі що в нього є з райдужки.Про зелених акар повністю погоджуюсь з тобою,а от бірюзова не така вже рідкісна риба,в нас я її периодично бачу в продажу.*DRINK*

Jararaka
04.01.2009, 20:03
Бирюзовки действительно не редкость, мальки голубовато-пятнистых акар должны быть у SergGGG, а пара зелёных акар (Cichlasoma portalegrense) была в Киеве у Fer, но, несмотря на мою просьбу развести и поднять малька, от от них избавился. Надоели... :(

http://www.aquariumlife.net/profile-images/red-port-acara.jpg

http://www.hippocampus-bildarchiv.de/images/S14279_Cichlasoma_portalegrense.jpg

Впрочем, речь пока не про американцев.

Меланотений меня интересует именно что стайка (т.е. 8-10 хвостов), размером 4-6 см.

-=TR=-
05.01.2009, 10:15
Jararaka, нет малька у SergGGG - икра пропала.... :(

lar
13.02.2011, 10:32
Melanotaenia lacustris розводена у Львові і є до продажу.

Roman71
13.02.2011, 10:40
lar, ця тема була "мертва" вже більше двох років

lar
13.02.2011, 11:04
Оскільки тема не була закритою, я не звернула увагу на дату.