Показати повну версію : Мій перший акваріум (35л)
Одним словом історія така: Одного разу моя дівчина попросила в Миколая акваріум. Невеличкий такй на 4,5 літри, круглий і 1-2 рибки. Ну звісно я придбав акваріум де за тиждень до Миколая. І цей весь тиждень доглядав за ним. І так мені він запав у душу, що я й собі захотів завести рибок. Згодом я придбав й собі акву на 35 літрів, камінчики на дно, дві золоті рибки, одного меченосця, згодом одну гурамі і 3-х неончиків, а з водорослів 2 штучних 3 спіральки. І от згодом я вирішив їй (дівчині) подарувати ще одну рибку (червоного півника). Придбав я півника і по своїй вині не додивився в магазині, що в нього погрижена спинка. Побачив я це коли вже прийшов додому і запустив рибку в акваріум. Вона прожила ще десь 3 дні і здохла. Після цього на золотій рибці появилася "манка", я ж не знав що це таке і спохватився занадто пізно на 4-й день. Внаслідок цього рибки почали здихати одна за одною. І завдяки костапуру зараз залишилось тільки одна гурамі і меченосець, вони вже майже виздоровіли, але живуть у 5 л банці ( і будуть там доки будуть жити). Ось така історія. А Акваріум на 35 л я продезінфікував, промив висушив, прокипятив камінчики і зараз готуюсь запускати наново. Що з цього вийде згодом опублікую (фото) в цій темі.
Jararaka
04.01.2009, 20:04
..............
Нет слов.
MotaMota
04.01.2009, 21:20
одні вираженія :'(
Дядько ти ше акваріум висушував:eek: ?
Все було б принятно,як би не так сумно:(.Я все розумію про відносини з протилежною статтю тощо,але хлопче хоч трохи поцікавився б*RTFM* про акваріум та його мешканців.Те що ти зробив типову помилку майже всіх початківців то одне,а тещо загубив зразу стільки риби то інше,тому роби висновки набирайся розуму читаючи про своїх утриманців.А головне тре спочатку мислити а потім діяти.
Jararaka
04.01.2009, 22:09
Water, это не наезд. Просто констатация очередного "печального факта". Очень надеюсь, что ты не обидишься, а :) разозлишься и в следующий раз сделаешь всё правильно. ;)
Та ні, я не ображаюся. Я розумію, що зробив помилку. Треба було перше проконсультуватись, почитати щось про акваріумістику. А я так поспішив через захоплення. Тепер більше всього дізнався, буду виправлятись. І ще одна причина, я пізно натрапив на ваш форум.
Доречі в дівчини рибки живуть і досі, жваві і здоровенькі.:)
Причина у тому що Ви пізновато забрали півника,який почав псувати воду і це спричинило брак кисню в Вашому акваріумі, а не в "манці",
В акваріумі з рибками та рослинками, (саме РОСЛИНКАМИ а не водорослями див.http://www.aquariumist.com.ua/algae.html), потрібна регулярна підміна частини води.
Почитайте уважно відповідні теми(обладнання, запуск догляд...) форумів та слідуйте рекомендаціям.
Нехай щастить Вам!
Ну ось я пройшов курс молодого бійця і тепер мій акваріум виглядає так.
Там живуть дві гуппі і три барбуси. Ще плную доселити до них одного меченосця і одного анцитруса.:)
Tarik_Nikita
15.01.2009, 11:15
Там живуть дві гуппі і три барбуси. Ще плную доселити до них одного меченосця і одного анцитруса.:)
грунту треба досипати в цій банці хоча б до 4 см, якщо звісно, ти хочеш щоб якісь живі рослини росли.
Барбус - риба стайна і агресивна, живородок заганяють. Так що або барбуси або живородки, не треба робити компоту.
Tarik_Nikita
15.01.2009, 11:24
до речі, меченосці ніби-то мирна рибка, але в них бувають інколи приступи ярості. Мало того, що між собою скубаються, то можуть щей на іншу рибу зазіхнути ))).
Ну а стая барбусів - це як стая шакалів.
Доречі, хто знає, підкажіть як називаються рослики які є у ньому.
Доречі, хто знає, підкажіть як називаються рослики які є у ньому.
Я б сказав так:
На задньому плані (по центру) елодея.:)
На передньому плані (зліва на право) росте валіснерія, яка ще мала або саггітарія.:)
На задньому плані (зліва) рослини схожі на штучні типу камомби.:)
А ця червонувата посередині?
Це щось з криптокорин,точніше сказати по цьому фото важко.
якщо хоч трохи почитаті що пишуть на форумі можно зробити краще...наприклад сховати трохи обладнання,досипаті грунту. На помилках вчатся.Бажаю успіхів)
Красивий аквас, але, на мій погляд, не треба псувати його "замками" з кераміки. До речі, кокоси, які теж часто пхають у прісноводні акваріуми, більш гармонійно поєднуються з морськими. На мій погляд, акваріум повинен більш-менш схоже відтворювати природну картину того біотопу, де живуть рибки. Мені доводилося бачити в акваріумах пластмасові тюльпани і крокодилів-аераторів. Можливо, ідіотизми мають право на існування як альтернативне бачення світу?
Якщо хочете завести анциструса,думаю він би вам подякував за кокос або коряжку замість замків.А,взагальному,досить гарно,розростуться рослини-буде ще гарніше.Удачі.
Скажіть, якщо у мене вже є один Геринохейлус, можна туди ще анциструса поселити, вони будуть мирно співжити?
Скажіть, якщо у мене вже є один Геринохейлус, можна туди ще анциструса поселити, вони будуть мирно співжити?
Без проблем,будуть жити:D
Вже живуть, і ще два мінорчики.
Як думаєте, не забагато риби на 35 л?
Гуртом веселіше :D :D :D :D :D
:confused:так забагато, чи може бути?
:confused:так забагато, чи може бути?
Cкажу так більше вже не бажано:)
Дякую navy, ви єдина людина на форумі яка завжди толерантно ставиться до початківців і всіляко намагається їм допомогти, принаймні в мене склалося таке враження.
Ще одне питання: криптокорина, яка посередині вже виросла до самої поверхні води, чи можна її якось розсадити (тобто відрізати листочок, чи кусочок стебла з листочком і закопати у грунт?) Вона прийметься, чи краще не чіпати?
криптокорин не прийметься з листка. Вона пускає пагінці і розмножується кущиками які відростають від материнського куща.тому краще нечіпати.
ось так він чи вона виглядає
ось так він чи вона виглядає
Так це у Вас альтернатера.Вона відноситься до довгостеблових рослин.Її можно поділити,тобто стебло надломати та верхівку посадити.:)
Це щось з криптокорин,точніше сказати по цьому фото важко.
Дякую navy! Ще одне питання: якщо в мене є один анциструс і один герінохейлус, то чи потрібно їм давати таблетки, чи їм повністю вистачає коряжки і того що падає на дно?
Чесно сказати що ти хочиш від тої рибки, щоб була гарна , яскрава , і швидко росла таблетки обовязково , якщо ж ні а просто утримання з пригальмуванням росту зважаючи на маленьки аквас мабуть не потрібно спец таблеток для донних рибок!!!
Дякую navy! Ще одне питання: якщо в мене є один анциструс і один герінохейлус, то чи потрібно їм давати таблетки, чи їм повністю вистачає коряжки і того що падає на дно?
Тому,я і додав цей допис про альтернатеру:D,та взагалом на Ваш россуд,це я про ваших сомів:)В них тракт травлення влаштований таким чином,що їжа якою вони харчуються переробляється довго(до 2 діб).Ще зверніть увагу чи підросли Ваші соми за час перебування в акві,як ні то тре давати.Тому воно не зашкодить, взяти пігулку поламати навпіл кинути на ніч,я далекій від думки що Ви даєте стільки корму,що він довго залишається на дні.А коряга, це додаткові корисні речовини які потрібні сомам(особливо із Лорікарід)для нормального розвидку,та травленню,такі як бактерії,що мешкають на коряках та целулоза тощо.:)От і робіть собі висновк тре,чи не тре.:D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009