КПК

Показати повну версію : Рослинам погано ! поможіть...

leonokia
09.06.2011, 16:58
Добрий день ! Я новачок в цьому ділі, тому надіюсь на вашу допомогу. Проблема заключається в наступному, після покупки рослин і їх посадки, через декілька годин, або на наступний день, вони темніють, скручуються, не важно виглядають, і я не знаю в чому проблема, вода в нормі.

фото

pyellow
09.06.2011, 17:49
Поможем как не без того, но только профиль надо б полностью заполнить*NONO*

Staff
09.06.2011, 17:53
можлива низька температура!!!

leonokia
09.06.2011, 18:00
можлива низька температура!!!

28 градусів

leonokia
09.06.2011, 18:02
Поможем как не без того, но только профиль надо б полностью заполнить*NONO*

а що іменно інтересує ?

а це може бути від осівтлення ? бо в мене кришка ПРИРОДА, і там одна лампа

в мене така кришка http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_164&products_id=5201

АНУБІАС
09.06.2011, 19:20
А яка у вас там лампочка на скільки ватт, хоча на 120 літрів явно одної лампи замало .
Від світла вони б так швидко не загинались, недільку ще постояли б, а так як ви пишете, можливе не правельне транспортування, або якість води.

leonokia
09.06.2011, 19:46
А яка у вас там лампочка на скільки ватт, хоча на 120 літрів явно одної лампи замало .
Від світла вони б так швидко не загинались, недільку ще постояли б, а так як ви пишете, можливе не правельне транспортування, або якість води.

одна на 18 Вт., скільки ват потрібно для 120 л ?

pyellow
09.06.2011, 20:09
і я не знаю в чому проблема
Если Вы вчера установили аквариум(не заполнено), то там расти ничего не будет. Температура записано одна- указана другая, возможно жарко- варятся. Да и к стати какие растения загибаются? (не заполнено) А сами то что про них знаете?
p.s.Может просто взять и поГУУУУглить?

Leo N
09.06.2011, 20:16
Як мінімум, на 120 літрів потрібно 60 Вт, лише тоді можна говорити, що у Вас в акваріумі є якесь мінімальне освітлення.

leonokia
09.06.2011, 20:26
Если Вы вчера установили аквариум(не заполнено), то там расти ничего не будет. Температура записано одна- указана другая, возможно жарко- варятся. Да и к стати какие растения загибаются? (не заполнено) А сами то что про них знаете?
p.s.Может просто взять и поГУУУУглить?

інфу заповнив, а рослини є фото, я не знаю як вони називаються, в магазині сказали що вони не прихотливі, я і взяв, для початку

Apes
09.06.2011, 20:33
Можу відповісти з точністю на 99%!!! 1% лишаю на помилку. Висушіть в ложці над газом жменю грунту, і залийте її оцетом. Напишете шо ви побичили.

pyellow
09.06.2011, 21:11
в магазині сказали що вони не прихотливі
Так все говорят, чтоб продать(они чутьем чувствуют кому можно ,что то впихнуть*DASH*), но для каждого растения есть какие то идеальные условия, или хотя бы приближеные к ним.
В следующий раз не торопитесь с покупкой, поГуглите, чего хоте ли бы иметь, прикиньте свои условия в акве, тогда и решайтесь на покупку.
p.s.А так - с советом " неприхотливые" можно смело брать только искуственные растения*DRINK*

leonokia
09.06.2011, 21:42
Як мінімум, на 120 літрів потрібно 60 Вт, лише тоді можна говорити, що у Вас в акваріумі є якесь мінімальне освітлення.

а порадьте, які лампи поставити і скільки ?

Apes
09.06.2011, 21:47
Грунт перевірили? Неполінуйтесь перевірьте. від світла, навіть якщо його зовсім виключити рослини за пару днів не попсуються. А якщо грунт реагує на оцет, то він піднімає kH, Рослини (навіть ті невибагливі Криптокорини як в вас), нелюбляжорстку воду, чого нескажеш про водорослі.

leonokia
09.06.2011, 21:52
Можу відповісти з точністю на 99%!!! 1% лишаю на помилку. Висушіть в ложці над газом жменю грунту, і залийте її оцетом. Напишете шо ви побичили.

нічого не відбулось, просто якісь маленькі бульки навкруг грунта і все

Apes
09.06.2011, 21:54
маленькі бульки це реакція. Грунт непідходить для травника. Думаю питання вирішене.

leonokia
09.06.2011, 21:57
маленькі бульки це реакція. Грунт непідходить для травника. Думаю питання вирішене.

тобто мені треба грунт міняти ? а як нарухонок світла, його тоже треба додавати ? і як мені змінити грунт ? мені тоді прийдеться зливати воду, тобто перезапускати акваріум, чи воду можна кудась перелити, а потім знову залити ?

Roman71
09.06.2011, 22:03
leonokia,
тобто мені треба грунт міняти ? а як нарухонок світла, його тоже треба додавати ? і як мені змінити грунт ? мені тоді прийдеться зливати воду, тобто перезапускати акваріум, чи воду можна кудась перелити, а потім знову залити

а Ви пробували хоч відповідні теми форума читати перш ніж задавати стільки питань?

leonokia
09.06.2011, 22:09
leonokia,

а Ви пробували хоч відповідні теми форума читати перш ніж задавати стільки питань?

та я читав, просто в мене є інші рослини(досить високі), на задньому плані, вони нормально ростуть, а ці низькі погано, тому на рахунок світла, це якось більш правдиво, тому що 18 вт дійсно дуже мало для 120 л

МиКол@
09.06.2011, 22:14
leonokia, проблема зовсім не в грунті , звичайно його краще поміняти , але в деяких цихлідниках трава росте в кораловій крихті і нічого.На фото явно видно , що валіснерія на задньому плані почувається відносно добре.Скручуються я так розумію тільки криптокорини.Як на мене це звичайнісінька криптокоринова хвороба.А причини це не розігнаний акваріум , умови відмінні від умов в яких трава вирощувалась і + ще й несприятливий грунт.Додайте світла і крипти самі виростуть , коріння що залишиться в грунті не викидайте , з нього рослинки виростуть.

vi_ki
09.06.2011, 22:18
грунт реагує на оцет, то він піднімає kH, Рослини (навіть ті невибагливі Криптокорини як в вас), нелюбляжорстку воду
Теорія правильна, але не можу сказати, що тим самим Ви вирішили всю проблему. Приведу декілька аргументів:можу показати декілька акваріумів, в яких криптокорина, анубіас, папоротники і т.д.(невибагливі) ростуть в грунті, в склад якого входить ракушняк і коралова крошка. Тому, цей варіант відпадає. Швидше за все, проблема у свіжій воді(акві лише три дні), а криптокорини, як ми знаємо, не люблять різких змін параметрів води. Якщо виросли в акві з іншими параметрами(старою водою), то будуть хворіти криптокориновою хворобою(розчинятися у воді),та й усе.

упс...поки мудрувала, Микола мене випередив :)

leonokia
09.06.2011, 22:26
leonokia, проблема зовсім не в грунті , звичайно його краще поміняти , але в деяких цихлідниках трава росте в кораловій крихті і нічого.На фото явно видно , що валіснерія на задньому плані почувається відносно добре.Скручуються я так розумію тільки криптокорини.Як на мене це звичайнісінька криптокоринова хвороба.А причини це не розігнаний акваріум , умови відмінні від умов в яких трава вирощувалась і + ще й несприятливий грунт.Додайте світла і крипти самі виростуть , коріння що залишиться в грунті не викидайте , з нього рослинки виростуть.

тобто, якщо світла додати, то вони вилікуються ?

KRustik
09.06.2011, 22:28
акві лише три дні
Судячи з профілю акві місяць.

leonokia
09.06.2011, 22:32
Судячи з профілю акві місяць.

трошки більше, ніж місяць

vi_ki
09.06.2011, 22:33
Судячи з профілю акві місяць
не глянула на місяць...аква нова...це нічого не міняє...

Roma65
09.06.2011, 23:01
Опустить температуру до 24-26гр. і по можливості купіть шарікі з глини вони дадуть поживні речовини хоть якісь адже в свіжому грунті їх нема.

leonokia
09.06.2011, 23:10
Опустить температуру до 24-26гр. і по можливості купіть шарікі з глини вони дадуть поживні речовини хоть якісь адже в свіжому грунті їх нема.

в мене під грунтом знаходиться TetraPlant Complete Substrate, а може грунт дуже великий 8-16мм

KRustik
09.06.2011, 23:13
не глянула на місяць...аква нова...це нічого не міняє...
Згоден. Читав десь, що для боротьби з криптокриновою хворобою радять відрізати якомога нижче хворий листок.
І у мене час від часу по одному нижньому листку починає розчинятися - відрізую, щоб на інші не перекинулось і все гаразд.

leonokia, коли садили рослини коріння укорочували? Якщо ні, то можливо воно почало загнивати і від того гине рослина.

Bobus
09.06.2011, 23:20
Я просто не зрозумів проблеми
Проблема заключається в наступному, після покупки рослин і їх посадки, через декілька годин, або на наступний день, вони темніють, скручуються, не важно виглядають
Для того, щоб рослини з переважно кореневим живленням нормально себе почували, після пересадки треба трохи часу для їх адаптації. Ну почекати хоча б кілька днів. Вони попали в інші умови, ще не працює коренева система. Висновки робити рано, - не виключено, що старі листки не відновляться, проте виростуть нормальні нові. Оскільки рибки у цій воді живуть, то жодні РН, жорсткість води, кальцій в грунті і т.д. так не вплинуть на рослину протягом кількох годин. Взагалі-то, я не дуже уявляю, як можна посадити рослину в грунт такої грубої фракції не пошкодивши коріння. Просто зачекайте на подальший розвиток подій.

leonokia
09.06.2011, 23:24
Згоден. Читав десь, що для боротьби з криптокриновою хворобою радять відрізати якомога нижче хворий листок.
І у мене час від часу по одному нижньому листку починає розчинятися - відрізую, щоб на інші не перекинулось і все гаразд.

leonokia, коли садили рослини коріння укорочували? Якщо ні, то можливо воно почало загнивати і від того гине рослина.

не укорочував, але валенсії теж, а вона нормально почувається

Apes
09.06.2011, 23:30
Бачите стан рослин??? Проблема була в грунті. Зараз нажаль немаю фото з новим грунтом.

leonokia
09.06.2011, 23:40
Бачите стан рослин??? Проблема була в грунті. Зараз нажаль немаю фото з новим грунтом.

але валенсія в мене росте дуже добре, Криптокорина в мене тільки погано, а чому ви не думаєте що це через освітлення ? 18 вт на 120 л, це ж дуже мало, на скільки я зрозумів

Apes
09.06.2011, 23:55
на цьму фото мій Акваріум 450 літрів. там 1 лампа на 11 ватт помоєму. Майже місяць все існувало.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=3574&d=1273695004
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=3576&d=1273695004
Світла мало однозначно!!!

Roman71
09.06.2011, 23:59
Майже місяць все існувало

а потім що з тим всім сталось?

p.s. з поверненням на форум, не пройшло і три місяця...

Apes
10.06.2011, 00:01
я просто зайшов=)))) Потім додав світла і того ..... "нейтрального" грунту. І рік промучався. Поміняв грунт і маю спокій.

Apes
10.06.2011, 00:04
з поверненням на форум, не пройшло і три місяця...
Це як розуміти??????

Leo N
10.06.2011, 00:04
але валенсія в мене росте дуже добре, Криптокорина в мене тільки погано, а чому ви не думаєте що це через освітлення ? 18 вт на 120 л, це ж дуже мало, на скільки я зрозумів

По-перше валіснерія, а не валенсія. По-друге, на неї орієнтуватися не варто, це дуже витривала рослина. У цьому випадку Вас не обманули. По-третє, через недостатнє освітлення рослини будуть тягнутися вгору, втрачати колір листків і гинути повільно, навіть протягом кількох місяців. Про криптокорини Вам вже написали вище, не буду повторюватися.
Грунт, однозначно, надто великої фракції, для травника максимальна величина 2 - 3 мм (на мій погляд найкраще 1 - 1,5 мм). Також він підвищує жорсткість води, тому я б його позбувся, хоча у даному випадку навряд чи причина у ньому.

Roman71
10.06.2011, 00:06
От власне в тому то і причина, що всі пішли в напрямку "міняти грунт", а те, що світла ну дуже мало, як на такий літраж, то якось тихо затихло після відповіді Леоніда (Leo N)

Bobus
10.06.2011, 00:23
всі пішли в напрямку "міняти грунт",
всі - то Apes :) ?
Те, що мало світла є очевидним, тільки його нестача через декілька годин, або на наступний день так на крипокорини не впливає.

konon
10.06.2011, 09:55
Те що зараз мало світла, то , думаю, навіть добре. Не знаю яке було обслуговування перший місяць, но з поживним грунтом, потрібно було воду міняти певно через день, а ще із такою кількістю рослин. Хоч і пишуть не містить фосфатів. нітратів, но всеж не нейтральний, щось та виділяє. Якщо так воду не мінялось, значить у воді зараз дуже багато поживи, яка, при добавленні освітлення перейде у бороду.
Думаю, основна причина в великому надлишку поживи, яку потрібно вимивати частими підмінами до більш менш стабілізації, бо не тільки рослини, а й риби почнуть загинатися.
p.s. Бачив 100л. акваріум під лампою 15/765, так криптокорина родствєнна почуває себе досить добре.( ну ще зранку трохи світла із вікна)

В додаток ті всі декорації, якщо під ними також грунт Тетра, та й взагалі, перешкоджають циркуляції води у грунті, можливе локальне закисання. З поживним грунтом навіть і у свіжому акваріумі. При чистці їх потрібно обов'язково піднімати, щоб під ними посифонити. А я їх не ставив би взагалі.
Тому, думаю, підміни, з подальшим добавлянням світла.

Петрович
10.06.2011, 12:04
leonokia, ця криптокорина буде рости і в цьому грунті, і при цьому світлі. Ще раз дістаньте її, попідрізайте корінці ножицями, залишивши 2 см. Почитайте про кульки з глини, або палички- стіки для криптокорин. Кульки під корінь і чекайте. Зовнішні старші листочки можуть пожовтіти, тоді акуратно ножицями обріжте їх поближче до кореня. Через деякий час рослинка адаптується і полізуть нові листочки, можливо навіть несхожі на попередні.

Бачив 100л. акваріум під лампою 15/765, так криптокорина родствєнна почуває себе досить добре.
Я бачив ще "круче":D, родствєнна криптокорина, яку я посадив в акваріум висотою 60 см, цілодобово освітлюється "мебельною" 20Вт китайською лампою, чудово себе почуває і швидко розростається.

Leo N
10.06.2011, 14:31
Почитайте про кульки з глини, або палички- стіки для криптокорин. Кульки під корінь і чекайте.

Петрович, під цим грунтом, що на знімку, поживний субстрат:

TetraPlant Complete Substrate

так що особливого сенсу додавати ще якісь підживки, безпосередньо під криптокорини, немає. Я так гадаю, що автор цієї теми невдовзі звернеться до нас з черговим запитанням ("Водорослі! Допоможіть!!!") саме через надлишок поживних речовин і малу кількість рослин *DASH*

pyellow
10.06.2011, 17:08
Я так гадаю, що автор цієї теми невдовзі звернеться до нас з черговим запитанням
.....+5 баллов