Показати повну версію : Що з водою? Закисла вода в акваріумі
при аерації бульбашки повітря які виштовхнулись до поверхні води обєднуються з іншими бульбушками або не лопають
http://io.ua/07377028i.jpg (http://io.ua/07377028)
це нормально? чи чогось в банці не хватає?
Мені здається, що тут низький окисно-відновний потенціал ,тому така картина .
з точки зору фізики, вода має велику в`язкість, на подобі мильних бульбашок.ІМХО.
В мене така сама картина. Як з цим боротися (чи боротися непотрібно) :confused:
всі залишилися живі, на наступний день бульбашки розійшлися по краям, після планової підміни води такої картини не спостерігав.
В мене була подібна картина. Богдан (aides) припустив що це через надлишок органіки в акві. Тобто, на поверхні утворюється плівка з бактерій, які живляться надлишковою органікою акви, і ця бактеріальна плівка і затримує бульбашки.
Плівку можна знищити наступним двома способами:
1. По прикладу Амано, направити потік від фільтра під поверхню води, таким чином плівка не зможе утворюватися.
2. Перевірити біофільтр. Найпростіше, купити колонію бактерій і помістити їх у фільтр. Основна умова виживання і розмноження нітрофікуючих бактерій наявність кисню, тому слідкуйте або за аерацією або за фотосинтезом рослин.
MotaMota
10.01.2009, 22:56
Впринципі не по темі асле слово "бульбашки" в пості буде присутнє :)
Після чергової підміни води майже усі рослини починають ПОСИЛЕНО "бульбуляти" (бульбашки протягом 5-10 хвилин без переви ідуть з однієї точки на рослині)
Що спричиняє це? Враховуючи що у дні без заміни води "бульбулять" вони дуже рідко (ну або я це не бачу)
Варіант це малесенькі бульки повітря які осіли на рослинки внаслідок заміни води не пропонувати.
Tarik_Nikita
12.01.2009, 11:23
На власному досвіді - після підміни води плівка і бульбашки зникають. Висновок - щастіше міняти воду.
в мене плівка виникає через декілька днів після того, як погішується циркуляція води на поверхні (випадає заглушка флейти зовнішнього фільтра).
Знімав плівку чистим листком паперу, міняв воду - плівка зникала, але стабільно з"являлася, тобто, самостійно це лише тимчасові, та малоефективні засоби.
Проблему вирішив посиленням циркуляції води на поверхні відразу після заміни води. Про плівку давно забув, а отже це працює!
Після чергової підміни води майже усі рослини починають ПОСИЛЕНО "бульбуляти" (бульбашки протягом 5-10 хвилин без переви ідуть з однієї точки на рослині)
Що спричиняє це? Враховуючи що у дні без заміни води "бульбулять" вони дуже рідко (ну або я це не бачу)
Варіант це малесенькі бульки повітря які осіли на рослинки внаслідок заміни води не пропонувати.
В акваріумістиці я ще недуже сильний але свої припущення думаю вже можу висувати. Я вважаю що при злитті води забирається надлишок одних речовин, а при добавці добавляються інші речовини, яких саме і бракує рослинам для того щоб бульбуляти. Хоча це явище тимчасове і притаменне тільки при замінні води. При постійній подачі удо, світлі та регулярній зміні води бульки йдуть з рослин стабільно і постійнно. А щодо плівки то вона в мене була раз при запуску акви. Забрав промоканням паперу, тепер її немає напевно через те що маю три розпилювача які і роблять перемішку води в акві.
це зумовлено тим що рослини на світлі виділяють кисень який розчиняється в воді, проте якщо немає СО2 системи, доброго світла, нестача якогось макро чи мікро, холодна вода(в якій розчинність кисню дуже висока) то не досягається критичної коцентрації при якій вода на 100% насичена киснем і останній починає виділятися в газоподібному стані(що візуалізується як бульбашки що виходять з паренхіматозної тканини рослин). А от коли лиєш воду з крана то там дуже висока конц кисню(холодна вода розчиняє набагато більше кисню) лиєш її в акву з теплою водою досягається критична точка розчинення(100%кисню який може бути розчинений при даній температурі) і той кисень що виділяють рослини вже не може розчинятись і виділяється в газоподібному стані. Якщо доливається вода тепліша ніж в акві то також досягається критична концентрація тому, що допустимо рослини наситили воду киснем на 80% при темп 24 градуси( бульбашок не видно бо нема 100% кисню) доливши теплої води в акву темп досить різко піднялась до 26 градусів за такої темп розчинність кисню менша і відповідно та сама кількість кисню що при 24 градусах становила 80% при 26 вже буде 100% і той кисень що виділяють рослини вже не може розчинятись і виділяється газоподібно також при підвищені темп зростає швидкість фотосинтезу.
при аерації бульбашки повітря які виштовхнулись до поверхні води обєднуються з іншими бульбушками або не лопають
http://io.ua/07377028i.jpg (http://io.ua/07377028)
це нормально? чи чогось в банці не хватає?
Причина, дійсно низький окисно-відновний потенціал що зумовлено високою конц органіки і анаеробними процесами. Якщо це завадждає то потрібно: посифонити грунт, трошки частіше робити підміни, покращити аерацію бажано не просто компресором, а шляхом покращення циркуляції. якщо ж грунт такий що сифонити не можна(на пр. кілька шарів по системі ADA) то потрібні значно серйозніші підміни води(вода якою підмінюють повинна бути нормальна- повинна містити значно менше органіки ніж вода в акві), мах повибирати все що гниє, покращення циркуляції також трохи допоможе особливо по верху, така циркуляція краще аерує воду за рахунок утворення хвильок і відповідно збільшення площі контакту вода- повітря.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009