КПК

Показати повну версію : Доцільність підміни води

Назар М.І
07.01.2009, 14:47
Мета, яку я поставив перед собою багато років тому - створити в акваріумі такі умови, щоб не треба було за ним багато доглядати (Не хотів стати його "рабом")
Ось чого досяг:
1.В своєму акваріумі воду не підмінюю протягом, приблизно, 18 місяців
(Уявіть собі таку картину - Бог підмінює щотижня 20% світового океану)

2. Не чищу грунт
Фекалії, які залишаються після рибок переробляються бактеріями та засвоюються рослинами.

3.Не чищу шкло
Цим займаються равлики. Популяція їх теж регламентована.

4.Не "борюсь" з водорослями - це мої союзники, надзвичайно корисні (тепер і не уявляю свій акваріум без них)

Nemo
07.01.2009, 15:08
Мета, яку я поставив перед собою багато років тому - створити в акваріумі такі умови, щоб не треба було за ним багато доглядати (Не хотів стати його "рабом")
Ось чого досяг:

2. Не чищу грунт
Фекалії, які залишаються після рибок переробляються бактеріями та засвоюються рослинами.

3.Не чищу шкло

4.Не "борюсь" з водорослями - це мої союзники, надзвичайно корисні (тепер і не уявляю свій акваріум без них)Ідіотизм........

Khimik
07.01.2009, 15:10
нарешті хоч один однодумець.
я, правда, не аж такий ортодокс - раз в 2 місяці відсотків 10 таки міняю. Тоді ж і сифоню грунт.

Ага, і ще не признаю добрив :)

Олександр Я.
07.01.2009, 15:22
Ось чого досяг:

2. Не чищу грунт

3.Не чищу шкло

4.Не "борюсь" з водорослями - це мої союзники, надзвичайно корисні (тепер і не уявляю свій акваріум без них)

Це Ви про акваріум із цієї теми?
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=647

Назар М.І
07.01.2009, 15:36
Про нього !

Олександр Я.
07.01.2009, 15:49
І ще одне питання.
Зразу хочу наголосити, що в моїх запитаннях немає й долі сарказму чи насмішок..
А як бути з випаровуванням води?
В мене, наприклад за тиждень рівень зменшується десь на 0,5 см.
Чи долив води до потрібного рівня Ви вже не рахуєте підміною?

Khimik
07.01.2009, 16:22
І ще одне питання.
Зразу хочу наголосити, що в моїх запитаннях немає й долі сарказму чи насмішок..
А як бути з випаровуванням води?
В мене, наприклад за тиждень рівень зменшується десь на 0,5 см.
Чи долив води до потрібного рівня Ви вже не рахуєте підміною?

В мене, наприклад, аква майже герметично закрита склом, тому 1-2 см випаровування за 2 місяці "доливаються" разом з підміною.

RVV
07.01.2009, 16:22

Воду яка випаровується доливаєте дистелятом ?

Досить цікава тема. Розкажіть більш докладно корисність водоростей.

Що до інших пунктів на рахунок сифонки підтримую, я теж не сифоню грунт. На рахунок чистки скла як на мене то більш естетичне ніж практичне питання.

avgust
07.01.2009, 17:41
А я на свому гіркому досвіді знаю ,що коли не міняти воду ,навіть не то щоби часто, а в достатньому обьємі ,то накопичується органіка, яка виділяє нітрати і нітрити. Потім знаходив мертву харацинку ,яка дуже чутлива до цього .Краще вже міняти воду ,ніж знаходити мертву рибу .

Назар М.І
07.01.2009, 19:07
Акваріум накритий шклом - випаровування мінімальне.
Воду яка випаровується доливаєте дистелятом ?
Доливаю відстояну воду - на мій погляяд підміною це назвати важко (в майбутньому це неодмінно створить проблему з мінералізацією).

Водорості це частина природного фільтру. Якщо кількість водоростів стала і не змінюєтья все гаразд, а якщо починають сильно розмножуватись значить з"явилась проблема яку треба усунути.
Фільтром для мене виступає сам акваріум.

RVV
07.01.2009, 19:18
Якщо акваріум звичайний, і саме головне не перевантажений рибою то така система працює, а от для розігнаного акваріума такий варіант обслуговування непідходить.

Назар М.І
07.01.2009, 19:28
Ніколи не "розганяв" акваріум тому неможу порівняти.

Закони природи одинакові для всіх!

MI$H@
07.01.2009, 20:19
в природі також відбувається кругообіг води, ще зі школи памятаю картинку на якій намальовано що частина води випаровується, а частина лиється у вигляді дощу,
наші обєми акваріумів не порівняти з обємами водойм у природньому середовищі
на рахунок чистки стьокол і сифонки грунту я погоджуюсь, тому що вважаю що якщо добре встановити рівновагу то не потрібно чистити і сифонити, сам цього не роблю :)
а на рахунок підмін води то я за, тому що у свіжій воді поступає велика кількість необхідних речовин, я не біоглог тому точніше сказати не можу :), але таке як підміна води це для мене святе, щосуботи зранку коли всі ще сплять я підмінюю заготовлену з пятниці воду десь 20-30%, цього ніхто не бачить і коли мова заходить за доглядом за акваріумом то усі мої думають що я взагалі не втручаюсь у життя акваріума :)

Охват Марьян
07.01.2009, 21:48
Ось чого досяг:

2. Не чищу грунт

3.Не чищу шкло

Це все що Ви пишете добре лише при мінімумі риби і освітленні, яке здатне проводити фотосинтез лише в повільноростучих тінелюбивих рослинах. Таким рослинам не потрібно багато мікроелементів для існування і їх недостачу вони отримують від корму, яким годуємо риб. Макроелементи є мігруючими і при їх недостатності в нових листках рослина може забирати його в старих. Якщо в такий акваріум посадити швидкоростучі рослини то вони витянуться і покрутяться.

(Уявіть собі таку картину - Бог підмінює щотижня 20% світового океану)Уявляю і навіть скажу більше :)
Круговорот в світовому океані складає 16-17% в рік (так звана підміна).
Рослини ростуть в прісних річках, де круговорот може досягати до 60% в день і де з гірських джерел русла приносять всі необхідні поживні речовини для рослин даної місцевості .

Вот така природа :)

Назар М.І
07.01.2009, 22:48
Це все що Ви пишете добре лише при мінімумі риби і освітленні, яке здатне проводити фотосинтез лише в повільноростучих тінелюбивих рослинах. Таким рослинам не потрібно багато мікроелементів для існування і їх недостачу вони отримують від корму, яким годуємо риб. Макроелементи є мігруючими і при їх недостатності в нових листках рослина може забирати його в старих. Якщо в такий акваріум посадити швидкоростучі рослини то вони витянуться і покрутяться.

http://www.akwarium.org/galerie.php?ID_GALERIA=26

RVV
07.01.2009, 22:59
Назар поясніть що ви хотіли сказати опублікувавши ссилку в повідомленні №15.

Охват Марьян
07.01.2009, 23:00
http://www.akwarium.org/galerie.php?ID_GALERIA=26До чого тут гелерея переможців IAPLC *DONT_KNOW*

V.PooH
07.01.2009, 23:24
Ось чого досяг:

2. Не чищу грунт

3.Не чищу шкло

Вам варто спробувати використання земельного субстрату, коли цікавить то в приват або 093 5000210, соррі не люблю багато писати

Назар М.І
08.01.2009, 00:08
До чого тут гелерея переможців IAPLC
1.Кількість риб в акваріумах на фото оптимальна (вони не перегружені рибою). З цих фотографій можна зробити висновок - в грамотному акваріумі повинен зберігатись баланс між мешканцями.
2.Деякі з цих композицій створені з приблизно таких самих рослин як і у мене. І щільність рослин в цих акваріумах набагато меньша.

Перепрошую трішки зїхав з теми.
Я не відкидаю потребу деяких акваріумів в підміні води!
В цій темі хотів поділитись досвідом і знайти однодумців.
Все що я написав напочатку теми працює, звичайно є свої недоліки!

Якщо є в кого вільний акваріум і має бажання поексперементувати з розгоном рослин в акваріумі без підміни води звертайтесь!

АшДваО
08.01.2009, 00:12
Десь я вже читав про "мікрокосм",ні до чого доброго це не привело.Краще слідувати традиційним методам акваріумістики.

Назар М.І
08.01.2009, 15:32
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=81&page=2 #17

Система Едварда - щойно знайшов на сторінках цьго форума.

smiti
03.08.2009, 16:47
Вибачайте якщо помилився у виборі теми, але вирішив що по темі пишу. Отже, питання полягає в тому:
В пятницю просифонив дно акви (оскільки коміння почало жовтіти і було достатньо бруду на дні), сомуів тоді ще немав.Після чого долив відстояної води.
Після відпочинку в неділю помітив що 1 мечоносець помер, вода стала дуже каламутною, каміння надзвичайно сильно пожовтіло, і шкло стало цвисти.
Так як я зрозумів що тим що я підлив води , нарушив біо - баланс води.
Питання полягає в тому що, можливо дійсно непотрібно сифонити грунт, і міняти воду, просто її доливати?
також порадьте що робити з камінням щоб відмити цю жовтоту?
зазделегід вдячний за коменти та поради.

Охват Марьян
03.08.2009, 17:41
Вибачайте якщо помилився у виборі теми, але вирішив що по темі пишу. Отже, питання полягає в тому:
прочитайте - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25

Своє питання в нову тему і бажано з загальним фото акваріума.

Ye_Lviv
04.08.2009, 13:51

Система Едварда - щойно знайшов на сторінках цьго форума.

Не зрозуміло відносно Система Едварда, він раз або два рази на тиждень моніторить тестами співвідношення нітрати/фосфати, в ньго має бути 10.
Але набагато дешевше і простіше дати це співвідношення в добривах і раз в тиждень поміняти воду 40-50%.
Доречі співвідношення 10 це мінімально необхідне, більш детально і точно ці співвідношення є у таблицях "Redfield Ratio" і є пр. - 16.

Vitaliy
04.08.2009, 17:42
С сифонкой грунта и подменой воды согласен, но сколько же улиток надо чтобы стекла чистые были?

Охват Марьян
04.08.2009, 18:17
Але набагато дешевше і простіше дати це співвідношення в добривах для цієї системи створені добрива Флорастим Redfield Ratio (RR) (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=376&page=4)

Ye_Lviv
05.08.2009, 12:56
Як на мене акваріум без догляду це всеодно, що радіокерований вертоліт на шафі. Сенс акваріумістики якраз в тому і є, щоб було постійно цікаве заняття і процеси були завжди більш менш керовані.

Noe
05.08.2009, 22:27
Не зрозуміло відносно Система Едварда, він раз або два рази на тиждень моніторить тестами співвідношення нітрати/фосфати, в ньго має бути 10.
Але набагато дешевше і простіше дати це співвідношення в добривах і раз в тиждень поміняти воду 40-50%.
Доречі співвідношення 10 це мінімально необхідне, більш детально і точно ці співвідношення є у таблицях "Redfield Ratio" і є пр. - 16.

Я роблю простіше. Якщо мені не потрібен ріст рослин, то фосфатів не додаю - вистарчає того, що "фонить" з грунту, додаю тільки нітрати. Фосфати з мого власного досвіду стимулюють ріст рослин. А от брак нітратів набагато гірше, відразу по рослинах видно. Співвідношення 1:10 вірне, коли хочете щоб все росло. Але то морока - не вспів попідрізати, ледве "причесав" акву, а воно за два дні знову вилазить з води, а замість композиції - заросла грядочка.

Ye_Lviv
10.08.2009, 13:56
У система Едварда теж є сенс у випадку львіської води. В мене на Новому Львові вода в крані KH-12, з осмозу KH-3, для великого акваріуму 500л тра 250 води і щоб 70% з неї було з осмозу щоб вийти десь на KH -6. Осмоз в такій кількості нема куди збирати. Тож лишається система Едварда, один раз набрати осмозу і моніторити нітрати/фосфати.
співвідношення 1:10 вірне, але не точне. Скажімо при 0.5 mg/L фосфатів це буде від 1:10 до 1:21, а при 0.1 mg/L фосфатів то вже 1:17