Показати повну версію : Вплив декорацій на склад води
Народ . ЮА підкажіть початківцю-аматору :-!, чи впливає ця бадяга на хімічний склад води?
Такі штуки продаються у нас на "Птичке" в Києві да і скрізь їх повно в продажу. Матеріал чи то алебаст чи то глина сказати не можу але на скол колір білий наче у гіпса.
Питання 2. Чи хтось підкаже, що це ща чорна [цензура] з'явилася на
декорації? Тактильно відчувається як мазут. Змивається в принципі
легко але задовбує. Це нормально?
Питання 3. На фоні цього всього рослинки у мене майже не живуть, є
одна доходяга, да й та сантиметрів 10 від сили.
Див.фото
Як Ви правильно зауважили така керамика продається скрізь,та впливу на акву я не помічав.На фото не видно що таке Ваш "мазут",я підозрюю що це так звана "борода".Про рослини тяжко сказати :confused:т.я. треба знати Вашу акву,або при наймі її бачити.:D
Як Ви правильно зауважили така керамика продається скрізь,та впливу на акву я не помічав.На фото не видно що таке Ваш "мазут",я підозрюю що це так звана "борода".Про рослини тяжко сказати :confused:т.я. треба знати Вашу акву,або при наймі її бачити.:D
Дякую за Ваші міркування. Ось, сфоткав свій "мазут" (доречі, окрім цієї декорації та декількох частин фільтру мазут ніде не наблюдається) Да і нічого не росте, як ось на 2 фото. Якість фото нажаль не супер, так як більше сюди викласти не можна.
aquafan:confused:Я міркував ,що Ви мене зрозуміли потрібно відповісти на питання -які стоять лампи в акві,-який режим освітлення.-який грунт в акві.:)
Понял, значит аквариум Акваэль со стандартными 2-мя лампами филипс 18 Вт. Режим следующий утром с 7:30 до 9:00, и с 19 до губокой ночи (~00). Аквариум кажется 100-120 литров, фильтр стандартный Акваэль (шел в комплекте, состоит с 2-х ПВХ губок и бионаполнителя). Обогреватель тоже акваэль в комплекте. Дополнительно двухканальный аэратор поставил. Грунт состоит из двух фракций мелкой и средней, тип не знаю. Когда на птичке покупал грунт, купил шарики белой глины (?) и разных растений, под корни всунул по шарику, но не помогло, в течении месяца все загнулось кроме той (?), что на фото. Запускал с Аквасейф. Рыбы особо не погибали, была 1 раз "манка"- вылечил. Правда в основном все умирали от водянки. Рыбы: барбусики разные, сомы, гурами (?), Данио рерио и еще такой же только не красный. В принципе не проблема все это заменить и переделать, просто я делаю что то не правильно, а эксперименты в 90% случаев негативны.
Есть большое желание создать нормальный аквариум с четко выделенным биотопом, пока же проходим курс молодого бойца.
Прошу прощения за мои аматорские описания. *DRINK*
Рослинам на мою думку всетаки не вистачає світла,тре змінити режим,дуже довга перерва.Спробуйте діяти таким чином-придбайте недорогі та не вибагливі рослинки,та з часом будете знати які лобре рстуть а які ні.При певному досвіді Ви вже будете самі бачити що коїться у Вас в акві,по поведінці риб та росту рослин.:)
Рослинам на мою думку всетаки не вистачає світла,тре змінити режим,дуже довга перерва.Спробуйте діяти таким чином-придбайте недорогі та не вибагливі рослинки,та з часом будете знати які лобре рстуть а які ні.При певному досвіді Ви вже будете самі бачити що коїться у Вас в акві,по поведінці риб та росту рослин.:)
Спасибо за совет, подскажите пожалуйста что отнести к не требовательным растениям на ваш взгляд? И еще, грунт (то бишь камень) у меня двух фракций, мелкая размером как крупный песок. Нужен ли грунт в его чистом виде? или может мелкий песок? А садить лучше в грунт или в горшочки а потом в грунт.
Заранее благодарю.
Спасибо за совет, подскажите пожалуйста что отнести к не требовательным растениям на ваш взгляд? И еще, грунт (то бишь камень) у меня двух фракций, мелкая размером как крупный песок. Нужен ли грунт в его чистом виде? или может мелкий песок? А садить лучше в грунт или в горшочки а потом в грунт.
Заранее благодарю.
До так званих невимогливих рослин(я сподіваюсьВи розумієте що це умовне відношення)відносяться,довгостеблові(гігрофіли),ва ліснерія,деякі криптокорини,елодея,роголистник тощо.Про грунт багато інфи на форумі*RTFM*,про посадку рослин як саджати можете спробувати обидва варіанти.:)
До так званих невимогливих рослин(я сподіваюсьВи розумієте що це умовне відношення)відносяться,довгостеблові(гігрофіли),ва ліснерія,деякі криптокорини,елодея,роголистник тощо....:)
Спасибо, при случае куплю и посажу.*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009