КПК

Показати повну версію : Як ви запускали свій акваріум ?

Water
10.01.2009, 17:18
Як кожен запускав свій акваріум?

Lestat
10.01.2009, 18:16
А можна більш відповідально поставитися до цього питання, без всяких посилань, приколів, насмішок.
http://amania.110mb.com/
Итак, правила идеального старта аквариума:
- желательно чтобы фильтр был полностью зациклен до запуска аквариума
- первые две недели подмены воды 1/2-1/3 объема через день, все тщательно чистить от водорослей
- в первую неделю позволить рост водорослей, что уменьшит количество питательных веществ для лучшей адаптации растений
- на второй неделе запустить водорослеедов - креветок Caridina multidentata и Otocinclus sp.
- освещение первые 3 недели не более 6-8 часов, далее обязательно увеличить до 10 часов и увеличить подачу CO2
- рыб запускать не раньше чем через две-три недели, когда аквариум полностью зациклится - то есть NO2=0; запускать их постепенно, по несколько штук.
- первые три-четыре недели вносить только Калий
Только выполнение этих правил гарантирует минимальное количество водорослей.

з цього я міняв через день воду 1/4 - 1/3 акви, 1-ий тиждень обмежив освітлення 6 год в день, наступного тижня міняв воду 1/3 2,3 рази на тиждень, освітлення 8 год. - запустив 1го анцитруса. на 3тій тиждень запустив 6ть кардиналів, заміна води 1/3 1 в тиждень, освітлення 10-12 год.

navy
10.01.2009, 19:45
Water, прошу зрозуміти колег з форуму правильно,трохи поясню чому-на цю тему говорено переговорено,писано переписано тощо.Ще один нюанс аква це "живий організм" і створити умови згідно шаблону неможливо,та і у Вас вже є досвід запуску аж 2-х акваріумів:Dне має значення який він, поганий результат-теж результат.А ще є література,сподіваюсь Ви придбали собі книгу,а не тільки з нету живитесь інфою:D.Тому творчій підхід це головне.Найкращий рецепт Ваших дій це саме дії,та освідомлення досягнутого результату,поступово все робите ,при бажанні ділетись з форумом інформацією,до речі Ваш досвід теж комусь допоможе.:)Ось така моя думка та дружня порада,творіть.:)

RVV
11.01.2009, 01:05
ну аква зазвичай запускається так:

1) купити акваріум, кришку, фільтр, нагрічач, термометр, пісок, замок, водолазика, хімію для запуску, рибок
2) Поставити, засипати, налити води + хімію, через пару годин запустити рибок
3) почекати пару днів, вилити все в унітаз

А от далі є два шляхи :
- або нормально сісти почитати книжки, форуми, зробити все так як розписано, причому розписано неодноразово і якісно.
- або почати кричати на весь форум про більш відповідальне ставлення до запуску та продовжувати зливати в унітаз результати власної пихатості та розказувати що ніхто незахотів допомогти

Anybias
11.01.2009, 04:26
:):):) Я думаю треба розпочати мемуари зі слів -"Давним давно, і хто знає чи взагалі то правда ,за царя гороха чи за радянської влади,розжився піонер Navy на трьох літрову банку.................:)

Anybias
11.01.2009, 04:46
Я думаю що даремно ми народ так зразу не злим тихим словом зустрічаєм ,чи то КМБ таке?
Я от тут недавно в америкоскій клуб вступив і нічого, народ мене спокійно вислухав і відповідав терпеливо, і жовчю мене не обтраскyвав,хоча там досить відомі в акваріумістиці люди і для них мої питання можливо були нецікавими і типовими.

navy
11.01.2009, 18:06
Макс привіт!Та ніхто нікого не ображає,не тобі пояснювати.:)Скажи як ти уявляєш,інструкцію по запуску акваріума.:confused:Тим паче хлопчине я вже в приваті дещо пояснював.Тому для нього його дії це порятунок.та вихід з положення:)А про з-х літровий слоїк респект*THUMBS UP* так все і починалось в далекому 1975 році:D