Показати повну версію : Допоможіть початківцю.
Купили акваріум на 60 літрів.
Насос hidor pico evolution400
обігрівач yidor THEO
Освітлення лампа 30w вмонтована в кришці
Все продавалось в комплекті
Чи достатньо цого обладнання
Чи достатньо цого обладнання
достатньо для чого? :)
Все залежить від того що,чи кого ви збираетесь у ньому тримати.
Озвучте своі побажання, тоді можна буде щось порадити.
справа у тому що пі року назад ми вже запускали цей акваріум. посадили дві рслинки і посадили 4 рнибки. купляли просто те що сподобалось. за цей час рослини помало загнили. коли їхали у відпустку, рибо у банці залишили знайомим. через два тижні залишився лише акваріум з водою. зараз хочу почати все з початку. тобто купити новий грунт, рослини ...
порадьте з чого краще починати
важко читати Ваші потаємні думки і бажання... Вам же задали конкретне питання
Озвучте свої побажання, тоді можна буде щось порадити
тернеция
28.07.2011, 21:32
і посадили 4 рнибки.
Какие были рыбки тогда и каких хотите завести сейчас?
Після своєї першої спроби, коли в мене було багато ростючки і куча всяких різних рибасів, я після перезапуску став прихильником мінімалізму. 3-4 рибки каміння і все :-)
Кілька днів тому десь писав коротку рекомендацію для "чайників" (без образ, всі ми у чомусь "чайники"), саме по запуску акваріума. Ось вона:
Засипали пісок, залили воду з водогону. Якщо є вода з благополучного акваріума (без водоростей і т.п.) теж її туди. Чим більше, тим краще. Ставите все наявне обладнання: фільтр, обігрівач, подачу повітря компресором, градусник (освітлення не треба). Вмикаєте все наявне обладнання. Перші два - три дні миєте губку фільтра якомога частіше, Вам ще не до "біології", треба виловити все, що прийшло з водогону. Можна, час від часу, ворушити грунт (звісно, якщо він "порожній" і під ним немає підживки). Як тільки буде помітний прогрес, тобто губка буде практично чистою - перестаєте її мучити, тут вже почнеться процес нагромадження якогось мінімуму бактерій у фільтрі. Три - п’ять днів минуло - висаджуєте рослини, всі які є (невибагливі) і багато. Якщо рослин мало, пускаєте плавати в акваріум річчію, пістію, роголистник, елодею і т.п. Вмикаєте освітлення, в перший тиждень - два на шість годин на добу, далі поступово збільшуєте тривалісь освітлення. Важливо, щоб світловий день завжди починався і закінчувався у один і той самий час. Рослини звикають до режиму і краще акліматизуються.
Звісно, що є засоби (скажемо так: хімічні і біологічні сполуки і організми), які дозволяють запустити акваріум у лічені години, але це досить дороге задоволення.
Прочитайте і запитання, що виникнуть, задавайте у цій темі. Ми всі охоче відповімо.
Єдине, що мене якось насторожило, то це насос hidor pico evolution 400. Цей насос призначений для подачі води у фільтр. А сам фільтр є у комплекті?
Може б Ви написали як саме називається Ваш комплект, тоді відразу було б все зрозуміло.
відповімо.
Єдине, що мене якось насторожило, то це насос hidor pico evolution 400. Цей насос призначений для подачі води у фільтр. А сам фільтр є у комплекті?
Ні ФІфільтру немає.
Ставите все наявне обладнання: фільтр, обігрівач, подачу
[quote=Leo N;80566]Єдине, що мене якось насторожило, то це насос hidor pico evolution 400. Цей насос призначений для подачі води у фільтр. А сам фільтр є у комплекті?
фільтру немає. отже потрібнен фільтр і компресор для подачі повітря?
Какие были рыбки тогда и каких хотите завести сейчас?
раніше були золоті рибки, зараз прочитавши поради думаю завести мечиносців, гупії, анцитруса і сомика.
якщо знайду в продажі
фільтру немає. отже потрібнен фільтр і компресор для подачі повітря?
саме так... обігрів в ваших краях зараз особо не потрібний, а от фільтр - обов'язково
Обов'язково потрібен компресор і фільтр, тому, що наявний у Вас насос всього лиш перекачує воду, що само по собі не є погано, але цього все ж не достатньо.
привіт. виставляю фото мого акваріума в якому є чорна коробочка куди вставляються чи насипаються наповнювачі для фільтрів. в магазині мені порадили купити: керамічні кільця, фільтруючу вату і губку. питання- в яку з 3-х секцій(див.фото) їх помістити і в якій кількості.
romul2007
01.08.2011, 08:10
OksanaS, Виходячи з фото , акваріум буде стояти в стінці, питання: а вона витримає акваріум 60л + камні...:confused:
Ну так ця "чорна коробочка" і є фільтром :)
Перший відсік - попередня фільтрація. Сюди кладеться крупнопориста губка. Розмір губки має бути такий, щоб вода, яка надходить з акваріума, не могла пройти повз неї. Цей елемент фільтрації треба буде промивати найчастіше, по мірі втрачання проточності і під просто краном.
Другий відсік - біологічна фільтрація. Сюди кладуться керамічні кільця, для поселення на них корисних бактерій. Чим більше буде тих кілець, тим краще. Промивати їх не треба, тільки приблизно раз на рік акуратно прополоскувати у акваріумній воді (не виймаючи з фільтра).
Третій - тонка фільтрація. Сюди кладеться фільтруюча вата (дешевший варіант - звичайний кравецький синтепон, який можна придбати у будь якій крамниці з тканинами). Натрамбовувати щільно його не можна, бо надто швидко забиватиметься, а ложити вільно, проте щоб заповнити весь об'єм відсіку. Цей наповнювач промивати буде досить проблематично, тому, при втраті проточності, він просто замінюється на новий.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009