КПК

Показати повну версію : Чи потрібно світло при кормівлі?

misha
14.01.2009, 18:52
Доброго дня шановні форумчани! Вітаю всіх з новим роком і минулими святами!!

Розумію що питання яке я зараз задам звучить трохи дивно, якщо не більше але для заспокоєння власних сумнівів хочу почути думку досвідчених людей, тому сильно не копайте.
А проблема наступна: зараз в мене світловий день в аквасі триває 11 годин, починається в 8,00 і закінчується в 19,00. Риб я годую двічі на день, десь через 5-10 хв після ввімкнення світла і за пів години до вимкнення. Зараз я хочу змістити світловий день з на 4 години з 12.00 до 22.00, бо пізно приходжу з роботи і не можу доглянути аквас ну і насолодитися:)
А тепер питання при новому розпорядку мені прийдеться годувати риб зранку при відсутності підсвітки - це і зміна годин освітлення (саме перехід на новий режим) може мати якусь негативну сторону?

І щоб сумістити дві теми, ще одне питання:
Хочу придбати собі наступні крапельні тести 4 Серовских - NO3, kH, GH і JBL на рН (кажуть що його на довше вистачить). В нас в Тернополі з цим повний нуль, а купляти не "обмацавши і обнюхавши" товар я не люблю, підкажіть де в Львові бувають ці тести в наявності і якщо це можливо по яких цінах, хоч приблизно.

Наперед вдячний за Ваші відповіді!!

navy
15.01.2009, 11:49
На рахунок тестів не скажу ніц.А зміщення тривалості освітлення ніяких негативних наслідків не несе,та і на апетит риб це теж не впливає.:D

misha
15.01.2009, 13:32
Дякую! Розвіяли сумніви :) Коли сьогодні зранку кинув корм при виключеному світлі, то трохи довго доганяли що час снідати, але нічого привикнуть :)

А тести напенво буду замовляти в магазині. В одному магазині де я закупляюсь запевнили що вних буде дешевше десь на 10 % замовляти чим купувати через інтернет магазини.

Руслан
15.01.2009, 15:19
А проблема наступна: зараз в мене світловий день в аквасі триває 11 годин, починається в 8,00 і закінчується в 19,00. Риб я годую двічі на день, десь через 5-10 хв після ввімкнення світла і за пів години до вимкнення. Зараз я хочу змістити світловий день з на 4 години з 12.00 до 22.00, бо пізно приходжу з роботи і не можу доглянути аквас ну і насолодитися:)
А тепер питання при новому розпорядку мені прийдеться годувати риб зранку при відсутності підсвітки - це і зміна годин освітлення (саме перехід на новий режим) може мати якусь негативну сторону?
Наперед вдячний за Ваші відповіді!!

Може є можливість встаючи зранку першим ділом включити акву, потім свої водні процедури провести, а вже потім (коли риби привикнуть до світла) дати їм поїсти і продовжити збір на роботу і перед самим виходом вимкнути світло. В мене таким чином світло горить зранку близько 40 хв. + риби поїли і чекають до вечора:D.

Lestat
15.01.2009, 15:44
я встаю, включаю світло і йду на пари при цьому не виключаючи світло, і так до вечора, були випадки коли від акви була пожежа? тьфу, тьфу, тьфу.
ссорі за офф.

misha
15.01.2009, 16:05
Може є можливість встаючи зранку першим ділом включити акву, потім свої водні процедури провести, а вже потім (коли риби привикнуть до світла) дати їм поїсти і продовжити збір на роботу і перед самим виходом вимкнути світло. В мене таким чином світло горить зранку близько 40 хв. + риби поїли і чекають до вечора:D.

О, а це варіант - і можливо після того як вимкну світло мій анцитрус поїсть а то він тільки поночах полює :)
Дякую

я встаю, включаю світло і йду на пари при цьому не виключаючи світло, і так до вечора, були випадки коли від акви була пожежа? тьфу, тьфу, тьфу.
ссорі за офф.

В мене до сьогоднішнього дня так само було, але проблема не в пожежі а в тому що вечером коли я проходжу з роботи світло в аквасі вже виключено (стоїть реле) а це мені не подобається :)