Показати повну версію : Як Вам такий варіант очистки?
Очищення води від шкідливих, непотрібних хімічних елементів, сполук та мікроорганізмів є дуже важливим фактором. Сам переконався та й більшість я думаю з цим погодиться. Є декілька способів очищення води та її помягшення (особливо нашої львівської).
Звичайні катриджі (вугілля, іоннообмінні смоли). Досить неєфективні і для акваріумістів не підходять.
Осмос системи. Очищають повністю і отримаємо чистий осмос, необхідно добавляти цілий ряд мікроелементів (81) для того щоб вона набула потрібно стану (або купити з ремінеалізатором). Доволі громістки системи+підключати+обслуговування. Заміна катріджів, мембран ну і відповідно контролювати вихід води щоб знати чи не пора замінювати вставки і які. У кого немає тиску необхідно докуповувати насос і мати хоча б мінімальний тиск. Серед наших акваріумістів найпоширеніший метод отримання чистої води. http://ecovod.in.ua/materials/articles/nfilter.html
А що Ви думаєте про такий метод очистки?
Нехочу переказувати і переписувати, тому дам посилання на альтернативний спосіб метод очистки води.
http://ecovod.in.ua/eav.html
http://ecovod.in.ua/materials/articles/efektochistki.html
Якщо трохи поритися в інеті, то можна отримати і більш ширшу інформацію (є відеоролик на ТВ винахідника про даний спосіб)
І видно результат очищення. Досить простий в обслуговуванні монтажі.
Отже можна підкислювати або навпаки підлужити воду, але для мене головне ПОМЯГШИТИ воду!
1.Може хтось з Вас уже користується таким приладом?
2. Цей метод очищення збагачує воду кремнієм. Для людини це +, але як це вплине на риби і рослини?
Такого роду системи "очистки" відомі вже давно. Однак ніхто ними серйозно не користується ані у побуті, ані у акваристиці. Для пои'якшення води акваристи найчастіше використовують осмос, або самопальні іонообмінники. Колись використовували ще і дистилятори, виморожування, талу і дощову воду. Імно краще пити чистий осмос, ніж воду з такого фільтра чи з крану.
Десь вже було на форумі про «живу і мертву» воду.
Може людина звичайно викинути від 850 до 2160 грн. за непотріб. Дивує мене лише одне: історії з масажерами «Бабочка», пральними дурилками «Ретона», кремлівськими таблетками, і т.д. так нічому людей і не навчили :).
Можна багато написати про дурниці на тому сайті, але зауважу лише наступне.
Сангігієнічний висновок зроблений на активатор води. Про очистку – ні слова. В тій державній службі не працюють клінічні ідіоти, тому мова йде не про параметри води, а лише про знезараження. То, що при електролізі мікроби дохнуть, є відомим фактом. Не гірше, а то й краще то роблять хлоруванням.
Сертифікат відповідності №205233 про відповідність ТУ взагалі ні про що не говорить. Якщо я збираюсь випускати продукцію, то змушений перед тим розробити свої технічні умови і їх затвердити. Відповідно пишу ТУ так, що зразок представлений на сертифікацію звичайно тому ТУ відповідатиме. Правда 27.05.2005 року термін дії сертифікату закінчився. Так що місце йому- на цьвочку в сортирі.
Другий сертифікат №436566 також має неабияку цінність. Це відповідність пристрою ДСТУ 3135.0-95. Стандарт стосується безпеки побутових та аналогічних електричних приладів і аж ніяк не очистки води.
Добре, що лікувальні властивості тої води не є темою форуму. Бо про то нічого цензурного написати не можу.
P.S. дивно, що ресурс лише 7-12 тис. літрів, а не 100 тис.:) Затрати електроенергії 0,4 кВт.год на 3 літри ! Зато «фильтр сам отключается и начинает играть мелодия»:D. "на все деньги"!
Про мікрофлору тут питань немає - дійсно все живе гине. А от помягшення чи відбувається? Якщо справді кальцій випадає в осад (хоча б на 70%), тоді вода мягкіша повинна бути.
От тому в мене і виникло питання чи хтось реально користувався такою водою і чи міряв її параметри.
Все воно виглядає дійсно як екорозвод, але це теоретично тільки здогадки.
На практиці як?
Електро-хімічні процеси які відбуваються все логічно і зрозуміло (ще в школі вчили)
Не гірше, а то й краще то роблять хлоруванням.
Якщо цим методом вбивають 100% всього живого, то хлоруванням перевершити не можна:D ну може повторити. Але які сполуки утворюються після хлорування? (зокрема і діоксин, але в дуже малих дозах).Колись хлорки кинуть більше, колись менше, щось вбє, щось вижеве...
Якщо б була основна мета вбити живе, то такий метод підійшов би, але я хотів ПОМЯГШИТИ!
Тому основне питання чи це вдасться і на скільки?
Поки є 2 недоліки: Витрати електирики і час. (хоча осмос також не швидко робиться)
Такого роду системи "очистки" відомі вже давно.
Якщо відомо, то може хтось і користувався?
Але видно не набуло широкого застосування. Чому?
Степень очистки:
от солей жесткости - не менее 70%
от железа, цинка, свинца, нитратов (католит) - 97%
от нитритов - 98,5%
от микроорганизмов - 100%
По истечении 5 лет работы электроактиватора изнашивается только кремневый электрод, который можно купить у нас в интернет-магазине и заменить.
Юзаю Ековод 1.5 роки, використовую для пиття - купляти невизначеного походження бутильовану не бачу сенсу. Ставити фільтр на разі не маю змоги. По стану свого здоровя та жінки бачу позитивну динаміку. Крім пиття жінка застосовує для дезинфекції (куплених овочів і фруктів до прикладу) в побуті та кухні аноліт, дітям - рани заживають швидко, висипи проходять, знімає запальні процеси горла та ротової порожнини. Добре знімає похмілля - також перевірено*THUMBS UP*. В косметичному плані також використовує для очищення шкіри та знімання висипів. Меншій дочці півтора роки, весь цей час промучилась з алергією та приступами кашлю, цю воду до року і 4 міс. не давали (планували дати лише після здачі води на аналіз), проте якось з острахом обережно дали, наразі ттт два місяці не алергуємо. Може і співпало, але погіршення стану здоровя точно немає.
Чому не набуло популярності - прилад невиправдано дорогий, незручний у використанні, потрібний певний фанатизм і терпіння, установка, яка виробляє структуровану водичку онлайн з крана - коштує орієнтовно 15 тис. грн.
Кричати що це лохотрон - легше всього. Може я і лох :D, але наразі (півтора року) задоволений:). Осад в банці після електролізу - ого-го, гидко подумати, що я тільки то пив. Певні властивості вода має, і це доведений факт, навіть "тупі" американці юзають і досліджують вплив води.
http://www.youtube.com/watch?v=NkguOd1sv3Q
Пропоную свою воду для проведення конкретніших аналізів (хто має можливість), щоб дискусія наповнилась більшою конкретикою та обгрунтованістю, крім сотрясінь повітря.
Щодо акви то доливав кілька разів - якихось суперпозитивних зрушень не бачу, на разі все ок. А от вазонки ростуть, що дурнуваті (ми вже більшу частину навіть пороздавали, бо нема де то тримати).
Якщо відкривати дискусію, то в балачках. Питання стоїть в помякшенні води.
Руслан, поміряйте жорсткість (або провідність TDS-метром) води до і після, і то буде відповіддю автору теми.
Щодо осаду після електролізу. Я з задоволенням п'ю мінеральну воду з пляшок. Якщо її піддати електролізу то осаду буде на порядок більше ніж з водопровідної, що зовсім не свідчить про її низьку якість чи шкідливість.
І про ролик з ютуба. Випив склянку структурованої (слово то яке :) ) води і тут же відбулися зміни в кровяних тільцях ??? Це вже занадто навіть для шарлатана.
Про гамериканського доктора з ролика наведу інформацію без перекладу :
PERL LAPERLA, Nevada, USA
Doctor of medicine, immunologist. He is a doctor of Ayurvedic medicine. He has got education of bioimmunologist in Germany.
Ключові слова виділив кольором.
Абсолютно те що я хотів почути.
1. Є хоч одна людина яка користувалася!+ я отримав відповідь про враження людини яка цим користувалася, а не просто читала і так собі думає.
2. Як сказав Руслан, поміряйте жорсткість
Залишилося тільки поміряти твердість води. Це і буде відповідь на моє запитання.
Якщо нівкого не буде можливості, тоді куплю тести і оголошу результат.
По логіці речей вона повмнна бути мягкіша, залишилося питання на скільки?
Я з задоволенням п'ю мінеральну воду з пляшок. Якщо її піддати електролізу то осаду буде на порядок більше ніж з водопровідної, що зовсім не свідчить про її низьку якість чи шкідливість.
Ну мінеральну воду я точно не буду заливати:D а от після електорізу можливо...
А з мінеральною не раджу дуже захоплюватись,якщо газована і лікувальна. Передоз також шкідливий.*NONO*:D
Питання структурованої води ще не зовсім досліджено і відповідно дуже багато людей ставляться до цього із скепсисом.
Як можна пояснити що посвячена вода не псується місяцями, а звичайна не витримує і половини того терміну.
Посвячена вода замерзає утворюючи при цьому гармонійні фігури, а звичайна хаотично...
Наука ще поки до цього далека. Якщо людина не може пояснити будь-якого факту то це шарлатанство (і в багатьох випадках це правда)
А про память води я взагалі мовчу*JOKINGLY* Ну не знаємо ми що це таке:confused:
anri, вибачте, що не зовсім в тему. Але згадав з чого почалися розмови про структурованість води http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D1%82% D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%8B
(хоча і не люблю вікіпедії).
Перетворили банальне електролітичне осадження з водного розчину в очищення, активацію і структурування води. Використовують направо і наліво терміни, зміст яких не розуміють. А при проханні дати їх означення, або пояснити суть процесу головною відмазкою є -- "наука наразі це не може пояснити". Брехня. Для пояснення процесів. які протікають у цьому "фільтрі-активаторі" достатньо шкілького курсу хімії. Але ж сьогодні навчання і знання не у моді. Тому народ і вірить у всяку лабуду. Яскравий приклад -- змагання екстрасенсів.
Перетворили банальне електролітичне осадження з водного розчину в очищення,
Ви перевіряли таку воду?
Чи це тільки здогатки?
Якщо це звичайне осадження Значить розчинений кальцій випадає в осад, а вода МЯГШАЄ- логічно?
ПАРАМЕТРИ ЯКІ МОЖНА ПОМІРЯТИ до і після очищення
от нитритов - 98,5%
А що до науки
Улучшает информационное качество воды, поскольку старая “память”, содержащаяся в воде полностью стирается.
Ось тут в школі не вчили:D
Ейншейна також не розуміли в свій час казали що шарлатан з своєю теорією відносності, машиною часу...
А тепер викладають в інститутах і школах.
Та й мені цей параметр не дуже важливий:D
Охват Марьян
24.08.2011, 12:48
Бажаючим відкрити нову тему по даному агрегату світить БАН на 1 місяць.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3158
Ви перевіряли таку воду?
anri, Ви путаєте процес осадження з процесом очищення - це зовсім різні речі.
от нитритов - 98,5%
перед тим як повторювати розумні фрази, дайте пояснення на таке: якщо при електролізі вбиваються мікроорганізми(органічні сполуки) то як може зменшитись кількість нітратів/нітритів у воді ?
навіть "тупі" американці юзаютьмабуть вони тому і "отупіли" бо пють воду без "памяті" :D
anri, Ви путаєте процес осадження з процесом очищення - це зовсім різні речі.
різні? Може й так. Але цей осад який випав він звідкись взявся?
Ніхто не буде спорити що він з води, а не шамани його принесли:D
Значить розчинений кальцій зменшиться у "очищеній" воді.
У МЕНЕ ЧІТКЕ ЗАПИТАННЯ!!!
ЧИ ХТОСЬ МІРЯВ ТВЕРДІСТЬ ДО *ОЧИСТИКИ* І ПІСЛЯ від такого агрегату?
Я вірю тестам чи вимірам приладів.
якщо при електролізі вбиваються мікроорганізми(органічні сполуки) то як може зменшитись кількість нітратів/нітритів у воді ?
Це також можна виміряти.
А сам процес зменшення поки відкинемо у цій темі.
Хай навідь це зменшення проходить із-за астероїда який пролітає близько від Землі:D чи потойбічні сили витягують всі нітрати:D:D. Головне що їх стало менше!
Те що флора після очистки вся мертва ніхто не сумнівається?
Питання напевно більше стосувалося ПРАКТИКІВ!!
Хто реально користувався і вимірював параметри води?
Поки озвався тільки Руслан, який користувався цим приладом і відгуки зхвальні.
Цитата:
Допис від Охват Марьян
Бажаючим відкрити нову тему по даному агрегату світить БАН на 1 місяць.
Щодо такого приладу, то тут все інакше
Про память, структуру.... Мене це цікавить саме останнє - ЦЕ НЕ ПОМІРЯЄШ, А ТОМУ ЦЕ НЕ АРГУМЕНТОВАНА ДИСКУСІЯ.
А намагнічування води - також важко повірити, але Ye_Lviv та інші відчули і побачили ефект.
Як написав VODA
Не можна заперечувати все чого не розумієш. Властивості води ще зовсім не вивчені, вони унікальні і не підходять під стандартні фізичні закони.
Залишилося тільки поміряти твердість води. Це і буде відповідь на моє запитання.
Якщо нівкого не буде можливості, тоді куплю тести і оголошу результат.
По логіці речей вона повмнна бути мягкіша, залишилося питання на скільки?
@@вова@@
24.08.2011, 15:01
Автору +1 теж цікавить такий спосіб "очищення води"
для чого писати якшо не тримав в руках і не знаєш результату до і після використання апарату*NONO*
Схоже, що стрибки на граблі є нашою національною рисою.
Властивості води ще зовсім не вивчені, вони унікальні і не підходять під стандартні фізичні закони. вивчені і чудово описуються фізикохімічними законами. Навіть якщо допустити, що електроліз є способом помякшення чи очищення води, то елементарні розрахунки покажуть економічну неефективність такого процесу. В наш час будь-який ефективний процес втілюється в життя на протязі кількох років. Якщо цього не сталось за десяток років - робіть висновок.
для чого писати якшо не тримав в руках
я ніколи не сидів за кермом Таврії, однак маю свою думку, щодо цього агрегату. Чи лайно обовязково потрібно пробувати на смак, щоб знати що воно ним є ? :D
Так у мене як раз і було запитання до тих хто мав і користувався? Які враження?
А розвязок всієї дискусії очевидний.
Взяти у Руслана два зразки води: очищена і неочищена і поміряти параметри.
Може хтось зголоситься хто має тести на твердість, нітрати, нітрити.
Навіть якщо допустити, що електроліз є способом помякшення чи очищення води, то елементарні розрахунки покажуть економічну неефективність такого процесу.
Абсолютно згідний. Неефективність як раз і полягає у енергоемкості апарата та й марудна справа. НЕВИГІДНО на промисловій основі!
Але якщо це єдині недоліки а сам процес очищення чи навідь помягшення таки відбувається, то я б пішов на таке.
@@вова@@
24.08.2011, 15:53
Схоже, що стрибки на граблі є нашою національною рисою.
вивчені і чудово описуються фізикохімічними законами. Навіть якщо допустити, що електроліз є способом помякшення чи очищення води, то елементарні розрахунки покажуть економічну неефективність такого процесу. В наш час будь-який ефективний процес втілюється в життя на протязі кількох років. Якщо цього не сталось за десяток років - робіть висновок.
я ніколи не сидів за кермом Таврії, однак маю свою думку, щодо цього агрегату. Чи лайно обовязково потрібно пробувати на смак, щоб знати що воно ним є ? :D
про таврію в даному випадку написано недоречно і це зовсім не стосується фільтрів
Якби я не був у курсі цього апарату, то б і не писав. Епопея вже триває років з 15-20. Мав справу і з самопалами і з "брендами". Для пом'якшення води ефективнішими методами є осмос і іонообмінники. У обидвох випадках ми маємо справу з практично деміралізованою водою, яку завжди можна ремінералізувати до потрібного значення твердості. У даному ж апараті є неконтрольоване осідання іонів на відповідних електродах. Поміняються відносні вмісти іонів в електроліті. І такі перекоси (повторюю, не контрольовані) нікому не потрібні. А кремній у акваріум або в організміі вам навіщо?
@@вова@@, про Таврію - це приклад, котрий стосується вибору будь-чого - який купити автомобіль, чи який фільтр. Я вибрав фільтр з осмотичною мембраною виходячи з цілком конкретних міркувань і для того мені не потрібно пробувати всі існуючі способи фільтрації і види фільтрів.
Може хтось зголоситься хто має тести на твердість, нітрати, нітрити.
Міряти нітрити немає змісту - електроліз зробить з того нітрати. Решту тестів, якщо мені Руслан дасть воду, можу зробити, хоча б для того, щоб поставити крапку у цьому питанні для тих, хто сумнівається.
З кремнієм окрема розмова. Якщо в організми людини це ще корисно. Не від однієї людини чув, які пили воду збагачену кремнієм (така мінеральна вода навідь є), що набагато краще почуваються. А саме:
Хто довго їздить за рульом (далекі подорожі), то може відчувати болі в шиї, а після тривалого вживання такої мін.води вони пропадають. Тобто кремнії допомагає засвоюватись кальцію (міцнішають кістки).
А от для акви він напевно не потрібний, тут головне щоб не нашкодив*NONO*
Раз Руслан пише що заливав і риби вижили значить терпимо:D
Решту тестів, якщо мені Руслан дасть воду, можу зробити, хоча б для того, щоб поставити крапку у цьому питанні для тих, хто сумнівається
Або я постараюсь дістати два зразки.
Візьму свою воду, а очищену попрошу в магазині щоб зробили, якщо погодяться то привезу.
Охват Марьян
24.08.2011, 16:32
anri, Ви бачите у випаданні осаду лише великі частинки, а не молекули кальцію та інших забрудників, які залишаються у воді в неактивному осадженому стані. Тести не покажуть наявність цих часточок у воді бо вони у неактивному стані. Під час вживання організм буде лише накопичувати цей осад у собі, зокрема у нирках і коли у вас чи близьких виникне гіпертонічний криз, тоді й згадаєте цю дискусію.
Погоджуюсь з тим, що зворотній осмос є найефективнішим та найраціональнішим способом очищення води в даний час. Якщо говорити про ефективність для людини, то у мене приблизно за місяць вживання повністю очистились нирки від пісочку та кристалів солі, зникла пухлина у жовчевому міхурі
Так ніхто не буде пити цей осад.
Суть яка. Я наливаю в стакан воду вона гарна прозора чиста (але дуже тверда). Після електролі вона біла мутна брудна. Чекаєм 30хв - зібрався осад (1см, 2 чи 3) я верхній шар води вже чисту зливаю для використання, а весь фус викидаю. Тепер міряю воду вже без осаду. Раз я викинув осад (в основному кальцій) то у воді *очищеній* його точно буде менше. Спочатку вода була прозора значить все було розчинено...
Давайте почекаємо на результати тестів....*DRINK*
І так сьогодні я спільними зусиллями з Русланом та Bobusom отримали наступні результати вимірювання води:
Почали міряти рН:
звичайна з крана (р-н Городоцької) 7-7,5
Мертва (кисла) 3
Жива (лужна) 8,5
Змішана мертва і жива очищена 3!
І ось тут перша не стиковка?
Якщо кисла має рН = 3 (тут все зрозуміло), то лужна (жива) повинна була мати десь 11. А змішана очищена мертва і жива в пропорції 2живі до 1 мертвої тоді повинні мати були б 8,5. Мені здається що Руслан вже дав змішану воду, але думав що це не розбавлена (жива). Іншого пояснення я не знаю:confused:
Та зрештою це не основний показник, тобто можна отримати воду з любим рН.
Далі ми міряли загальну твердість:
З крана не очищена мала 18
Очищена змішана 5
Очищена жива 4
Тобто твердість ДІЙСНО ЗМЕНШУЄТЬСЯ в рази!!
Що і потрібно було довести!! Я цей результат очікував, бо він сам напрошувався... Іони кальція магнія випали в осад, а відповідно вода стала мягкіша.
Потім поміряли карбонатну твердість
Не очищена мала 11-12
Жива 6.
Тобто в два рази помякшала.
І провели тести на нітрати
Очищена жива мала 3, а не очищена 0.
В це вже важко повірити, що вода з крана абсолютно немає нітратів (а може і дійсно так), а після "очистки" вони зявилися:confused:
Хіба до очистки там були нітрити, а потім після очистки вони перейшли в нітрати?
З рештою цей показник дуже малий для любої води і до і після очистки, можлива невелика похибка... Якщо дозволяється покази цього параметра 10-15, то в кіцевому варіанті вода досить придатка для використання.
ВИСНОВКИ!!!
Як варіант помякшення води може існувати. Тобто виконує свої функції.
Ну а всім оптимістам та песимістам цієї ідеї очищеня дало відповідь (особливо мені).
Тому раджу всім перш ніж щось заперечувати чи доводити якісь свої бачення *NONO*намагайтеся вникнути в суть процесу. Не відкидайте все підрят (бачачи всюди шаманство, шарлатанство - його і так багато:D) Галілео та Копернік також доводили що Земля обертається, а всі сказали що вони еретики (шамани) і не повірили:'(.
ОСОБЛИВА ПОДЯКА РУСЛАНУ ТА BOBUS!!!
Змішана мертва і жива очищена 3
якщо бути зовсім точним - нижче 4 , бо менше 4 мої тести не міряють. Тільки, на мою думку, Руслан не помилився.
І такі перекоси (повторюю, не контрольовані) нікому не потрібні.
мабуть правда. Хотілось б змішану воду з РН близько 7.
Gonduras
30.08.2011, 01:49
Якщо кисла має рН = 3 (тут все зрозуміло), то лужна (жива) повинна була мати десь 11. А змішана очищена мертва і жива в пропорції 2живі до 1 мертвої тоді повинні мати були б 8,5. Мені здається що Руслан вже дав змішану воду, але думав що це не розбавлена (жива). Іншого пояснення я не знаю
Можливо це тому що шкала pH є логарифмічною, а не пропорційною, і обчислювати результат як середнє арифметичне тут не можна?
Охват Марьян
30.08.2011, 11:49
В це вже важко повірити, що вода з крана абсолютно немає нітратів
І де у Львові така файна вода тече з крана ? ... я Вам завидую білою заздрістю, мені б таку :)
Якими тестами проводились вимірювання ?
Скільки часу вода була закритою у банці?
Який час пройшов від часу процесу осадження ?
Зробив своїм "дякую" Мар'яну репутацію 16000 :).
Тести "Zoolek". Перевірені PH, DH і NO3(правда лише по одній точці) в стандартних розчинах, тому ім довіряю. На решту питань відповіді не знаю. До речі, сихівська вода при всій своїй твердості і паскудності практично чомусь без нітратів.
Охват Марьян
30.08.2011, 12:40
Зробив своїм "дякую" Мар'яну репутацію 16000
:o Ой, ну... дякую. Я після 100 перестав на неї звертати увагу.
І провели тести на нітрати
Очищена жива мала 3, а не очищена 0.Так Ви, Богдане, перевіряли NO2 чи NO3 ? І ще цікаве питання, як визначити тестом на нітрати показник "3"(три), коли шкала має 0, 5, 10, 20, 40.....
http://www.youtube.com/watch?v=h6qpGrqbVF0
Мар'яне, просто випадково помітив гарну цифру 15999. Звикло на то не звертаю уваги.
NO3, звичайно. Випадково натиснув 2 у дописі.
Тест на нітрати дуже чутливий власне на початку шкали, зміна кольору від 0 до 5 шалена, порівняно з 10 - 20. В мене збереглася кольорова шкала від якогось французького тесту ще з совдепівських часів з хімлабораторії. Цікаво, що по кольорах вона ідентична з зоолеківською, тільки на початку має градції 0,2,4, 6,8, 10 а далі як звикло. Тому зробив такий висновок. До речі осмосна вода дає по кольору значення 0 дуже чітко, а водопровідна лише незначно змінює колір.
Почали міряти рН:
звичайна з крана (р-н Городоцької) 7-7,5
Мертва (кисла) 3
Жива (лужна) 8,5
Змішана мертва і жива очищена 3!
І ось тут перша не стиковка?
Якщо кисла має рН = 3 (тут все зрозуміло), то лужна (жива) повинна була мати десь 11. А змішана очищена мертва і жива в пропорції 2живі до 1 мертвої тоді повинні мати були б 8,5. Мені здається що Руслан вже дав змішану воду, але думав що це не розбавлена (жива). Іншого пояснення я не знаю
Так переміряв рН польськими тестами SUM:
звичайна з крана 7,5-8
Мертва (кисла) 3-3,5
Жива (лужна) 8-8,5
Змішана мертва і жива 1:2, добре перемішана, 4,5-5.
Тут можливі варіанти: 1) погано перемішана вода (забув сказати воду треба добре перемішати), відповідно потрапило більше мертвої води; 2) може то є той нюанс з відстанями, треба щоб між живою і мертвою був 1 м, а у мене 80 см.
Воду давав роздільну.
Хотілось б змішану воду з РН близько 7
Міняєте пропорції і маєте 7, я давав так як в основному споживаю1:2 (1:3). Бо підбираю по окисно відновному потенціалу, який в здорової людини має бути -100мВ (кров з вени при рН 7,4 має -30мВ), до речі осмосна вода дає макс.+100мВ.
Скільки часу вода була закритою у банці?
? в мене в банці вона була відкрита, а поїхала на аналіз в пластикових стаканчиках, які обмотані кульками.
Який час пройшов від часу процесу осадження ?
Пройшла електоактивацію вода в суботу в 16 год, тобто 2 доби вона знаходилась у мене в скляній тарі в закритій від сонячних променів шафці.
І де у Львові така файна вода тече з крана ? ... я Вам завидую білою заздрістю, мені б таку
Ще в середу-четвер вода була така як фото нижче, однак з п'ятниці на диво пішла чиста вода. Так що раз на раз не попадає:D.
Охват Марьян
30.08.2011, 15:20
мішана мертва і жива 1:2, добре перемішана, 4,5-5.
Тут можливі варіанти: 1) погано перемішана вода (забув сказати воду треба добре перемішати), відповідно потрапило більше мертвої води; 2) може то є той нюанс з відстанями, треба щоб між живою і мертвою був 1 м, а у мене 80 см.
*ROFL**ROFL**ROFL*
Не відкидайте все підрят (бачачи всюди шаманство,
*THUMBS UP*
Ну от скажіть, хіба то не шаманство, бавитись у змішування води, тримати її у закритих шафах, ще й відстань має бути певною (майже, як пентограма у "чорній магії") :)
За ті гроші можна купити нормальну систему зворотнього осмосу і пити якісно очищену водичку(мембранно відфільтровану, а не просто осаджену), не роблячи експериментів на собі та своїх дітях.
p.s. Мабуть мене зрозуміють лише ті хто має в дома зворотній осмос, п'є чисту водичку, а не травиться нашою міською чи бігає з баліями до машин.
дешевше і ефективніше виморожувати у пляшках.
@@вова@@
30.08.2011, 16:52
Так переміряв рН польськими тестами SUM:
звичайна з крана 7,5-8
Мертва (кисла) 3-3,5
Жива (лужна) 8-8,5
Змішана мертва і жива 1:2, добре перемішана, 4,5-5.
Воду давав роздільну.
Міняєте пропорції і маєте 7, я давав так як в основному споживаю1:2 (1:3). Бо підбираю по окисно відновному потенціалу, який в здорової людини має бути -100мВ (кров з вени при рН 7,4 має -30мВ), до речі осмосна вода дає макс.+100мВ.
? в мене в банці вона була відкрита, а поїхала на аналіз в пластикових стаканчиках, які обмотані кульками.
Пройшла електоактивацію вода в суботу в 16 год, тобто 2 доби вона знаходилась у мене в скляній тарі в закритій від сонячних променів шафці.
Ще в середу-четвер вода була така як фото нижче, однак з п'ятниці на диво пішла чиста вода. Так що раз на раз не попадає:D.
Вода дійсно ввас якась жовта в мене наприклад з крану ше ніколи така вода не текла!!*NONO*
@@вова@@, для чого ви постійно повністю цитуєте попередні дописи ?
Насправді вода жовтого кольору зовсім не рідкість. З цілодобовим постачанням води то вже не є так часто як раніше, але таку ситуацію маємо після кожного ремонту. А коли міняють кусок дірявої труби, то ржа ще й з болотом. Достатньо глянути як виглядає поліпропіленовий фільтр вже через місяць - стає трохи сумно.
А такий спосіб помякшення води дійсно дорогий і надто марудний - електроліз, відстоювання, змішування. Опісля, без контролю РН, я б взагалі не ризикнув то лити в акваріум.
А осмос стоїть собі чемно в тумбі під мийкою :). Крім того він є рідкісним випадком того пристрою, необхідність купівлі якого можна легко довести дружині. З іншими акваріумними витратами то складніше :D
мабуть правда. Хотілось б змішану воду з РН близько 7.
Я думаю що воду змішати можна в любій пропорції і отримати любе рН (до 8,5)
Ну от скажіть, хіба то не шаманство, бавитись у змішування води, тримати її у закритих шафах, ще й відстань має бути певною (майже, як пентограма у "чорній магії")
Я так бачу що змішувати майже не потрібно при таких рН (ну може трохи). А відстані напруга води память (цього я не знаю поки для нас це все виглядає шаманство:)). Мене найбільше цікавила твердість!
Осмос по ціні приблизно однаковий, але
я повинен ще купити насос, ремінеалізатор і всю цю систему десь запхати в тумбочку (+12л бачок) не дуже влазить. Ну навідь якби я це все якось запхав (не міняючи меблів і щоб не торчало), то обслуговування:-!
Заміна мембрани (3500л), вставок, мікроелементів, прокладки... Ціна і зручність тут однозначно -.
Якби не насос (а хороший насос відповідно коштує) і стаціонарність (габаритна) тоді осмос. Тобто у квартирах чи системах з тиском 3атм кращий варіант, але у мене...
А у скільки Вам обходиться облуговування осмосу?
дешевше і ефективніше виморожувати у пляшках.
цей допис просто без коментарів. Неуявляю виморожувати щотижня 40л води щей підловлювати коли тане:-! (особливо літом)
Ну от скажіть, хіба то не шаманство, бавитись у змішування води, тримати її у закритих шафах, ще й відстань має бути певною
Ок, при нагоді напишу презику, що директор та науковці інституту коллоїдної хімії та хімії води, а також нац. академії наук займаються шаманством замість роботи :D.
За ті гроші можна купити нормальну систему зворотнього осмосу
За 2 тис. грн. - нормальну навряд, єдина система яку визнає міжнародна організація здоров'я коштує від 7 тис. грн, але там є ще лампа УФ іт.д. (знайду потім кину ссилку). До речі осмосна вода не відповідає вимогам ДСТУ по нижніх межах мінералізації, тому захоплюватись нею також не варто (в лаболаторних мишей заміна води на осмосну приводить до атересклерозу і порушень ритму серця - то тоже ті шамани досліджували:D).
А щодо цього - Крім того він є рідкісним випадком того пристрою, необхідність купівлі якого можна легко довести дружині. - то тут якраз дружина вмовила потратити гроші, які я заробив за рац. пропозиції на електроактиватор.*JOKINGLY*
Охват Марьян
30.08.2011, 20:58
За 2 тис. грн. - нормальну навряд, єдина система яку визнає міжнародна організація здоров'я коштує від 7 тис. грн, але там є ще лампа УФ іт.д.
Повір Руслане, тримав я в руках і ту, що за 17 000 грн, нічим вона не відрізняється окрім колб з титану і катриджу вугілля+срібло. Покази ідентичні, все решту просто "понти".
Якби не насос (а хороший насос відповідно коштує) і стаціонарність (габаритна) тоді осмос.
Ви не праві, система продається з вмонтованою помпою і виглядає от так :
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_1272.jpg
встановлюється в куток під мойкою(сам осмос справа, а зліва додаткові катриджі для морського акваріума)
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1_IMG_2596.jpg
з габаритами д 40см х ш 20см х в 50см
Якщо у вас є помпа в системі осмосу то бачок недоцільно купувати, оскільки там тиск вихідної чистої води 12-15л/год. У мене осмос використовується дуже широко: морський акваріум 5л/день, пралка 30л/тиждень, харчування 10л/день. Зміна катриджів триває до 5 хв, міняю їх раз у 4 місяці. Комплект коштує 40 грн. Мінералізатор змінюю раз у 6 міс, коштуж 50 грн, отже у рік виходить 220грн на комплектуючі. Мембрану при вчасній зміні катриджів попередньої очистки можна змінювати раз у 3-4 роки і коштує хороша 200грн
http://www.aqua-ua.com/product/6-ti-stupenchataja-sistema-obratnogo-osmosa-50g-s-pompoj-i-mineralizatorom-ro-50p-16m/ - при потребі зможу допомогти таку придбати у них дешевше, на свою знижку.
Досить компактно. Я так зрозумів що додаткові 3 катриджа це тільки для морського акваса?
За 1500 я би вписався? може хоч китайський? А як насос по надійності?
До речі осмосна вода не відповідає вимогам ДСТУ по нижніх межах мінералізації, тому захоплюватись нею також не варто (в лаболаторних мишей заміна води на осмосну приводить до атересклерозу і порушень ритму серця - то тоже ті шамани досліджували).
Ці досліди для чисто осмосної води чи для осмосної після ремінеалізатора?
Охват Марьян
30.08.2011, 22:00
3 катриджа це тільки для морського акваса?
Так
За 1500 я би вписався?
Так (потрібно пишіть у приват)
може хоч китайський?То все китай, що продається.
А як насос по надійності?Ну вже тони три-чотири прокачав і нормально.
Gonduras
30.08.2011, 23:19
Ок, при нагоді напишу презику, що директор та науковці інституту коллоїдної хімії та хімії води, а також нац. академії наук займаються шаманством замість роботи .
Ви ще такого академіка сусідньої країни як Петрика згадайте. Він також розробив революційні технології очищення води :D
Охват Марьян, Дякую за те що в темі про "єресь" хоч одну людину направили на путь істинний, тобто зацікавили системою осмосу *DRINK*
Я не буду нікого агітувати за "радянську владу", кожен має свою голову на плечах, щоб зробити вибір. Маю тільки прохання припинити навколомедичні розмови про шкідливість чи лікувальні ефекти. На незораних просторах "науки" я вам знайду все що завгодно, наприклад http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Vnulp/Teploenerg/2010_677/04.pdf. Дивно, чому то з кафедри гідравліки та сантехніки :). Але цікаво, що Зі споживанням води в кількості 2 дм3/добу в організм
мешканців м. Львова (залежно від району проживання) надходить 12,5–25 і 3–9% від щоденної
потреби відповідно кальцію та магнію.
Не така вже й значна частина, хоча твердість води значна, правда ж ?
Почалося все з застосування води в акваріумі, тим і варто обмежитися.
А такий спосіб помякшення води дійсно дорогий і надто марудний - електроліз, відстоювання, змішування. Опісля, без контролю РН, я б взагалі не ризикнув то лити в акваріум.
Так повозитись потрібно, але щоб дорогий:confused:
В чому? Облуговування 0. електрики трохи більше ніж бере насос.
А якщо повернутися до початків нашої дискусії , то мало хто вірив (99%) що у такий спосіб взагалі можна почистити та ПОМЯГШИТИ ВОДУ!
А виявилось що можна:p
Тут навідь хотіли мене забанити за такий варіан помягшення:D!!ШАМАНСТВО*ROFL*
Охват Марьян, Дякую за те що в темі про "єресь" хоч одну людину направили на путь істинний, тобто зацікавили системою осмосу
На такому ж форумі тільки еководівському пишуть навпаки:D
Кожна жаба хвалить своє болото (свій спосіб*JOKINGLY*)
Якщо у мене твердість 25 і більше то це вже занато багато:-! так що я обовязково щось куплю.
Я не буду нікого агітувати за "радянську владу", кожен має свою голову на плечах, щоб зробити вибір. Маю тільки прохання припинити навколомедичні розмови про шкідливість чи лікувальні ефекти. На незораних просторах "науки" я вам знайду все що завгодно,
Повністю згідний і правильне рішення та й висновок нашої дискусії*DRINK* Нехай самі вирішують що краще.
електрики трохи більше ніж бере насос
твердження безпідставне. Електроліз - більше 1 кВт\год на 10л,
зворотній осмос з помпою 5 Вт\год на 10л. Зовсім трохи :)
можна почистити та ПОМЯГШИТИ ВОДУ
помякшити так ! почистити - не факт. Купа паскудної органіки не підлягає електролізу. Та й не тільки органіки. Наприклад: беремо дистильовану воду і розчиняємо кухонну сіль NaCl. Піддаємо то електролізу. Змішуємо живу і мертву. А тепер згадуємо шкільну хімію і шукаємо пояснення де натрій :)
На такому ж форумі тільки еководівському пишуть навпаки
Цікаво скільки в нас на форумі дописів про очистку води ?
Бо на еководівському за 2,5 роки всього аж 60 дописів, з них більше половини написав адміністратор.
Мені особисто байдуже на що ви потратите свої гроші.
Врешті, автор того - "Куртов Вениамин Дмитриевич, член-корреспондент Нефтегазовой академии", також хоче їсти.
Як найдете ту Нєфтєгазовую акадємію - дайте знати :D
Охват Марьян
31.08.2011, 22:19
Електроліз - більше 1 кВт на 10л,
зворотній осмос з помпою 5 Вт на 10л. Зовсім трохиТут потрібно писати:
електроліз - більше 1000 Вт/год на 10л,
зворотній осмос з помпою 5 Вт/год на 10л.
цифри вагоміше виглядають :D
Мені от цікаво, людина яка розбирається в такого роду техніці(бо я не з таких) за скільки грошей зробила б такий прилад. Там ніби нічого мудрого немає - дві пластини певного розміру, які пропускають струм певнї потужності. Яка ціна питання такого девайсу ?
ні от цікаво, людина яка розбирається в такого роду техніці(бо я не з таких) за скільки грошей зробила б такий прилад. Там ніби нічого мудрого немає - дві пластини певного розміру, які пропускають струм певнї потужності. Яка ціна питання такого девайсу ?
Отой апарат, який рекламують як панацею від усього, вартує рівно стільки, скільки хтось готовий заплатити за пластикову коробку, у якій він змонтований. Електрична схема цього "пристрою" смішна, змонтувати її можна за 30 хвилин і вартує вона копійки (приблизно 10 - 20 гривень, якщо звісно не робити з підручних матеріалів). Колись потратив прірву часу, щоб зробити для подібного апарату ємність з оргскла, покористувався кілька тижнів і закинув.
Жодних чудодійних властивостей не виявив, зате виявив одну цікаву річ. "Живу" воду категорично відмовлявся пити собака!!! Він пив воду з калюжі, з відра, у якому був замішаний вапняний розчин, воду, налиту просто з водогону... Тобто що завгодно, аби тільки не воду після електролізу.
"Живу" воду категорично відмовлявся пити собака!!!
ну не читають собаки статті з інтернету :)
А такий спосіб помякшення води дійсно дорогий і
В чому дорогий? Крім електрики витрати відсутні. Навідь при використанні 150л в тиждень Ви заплатите 180 грн в рік, що трохи менше ніж при осмосі.
електроліз - більше 1000 Вт/год на 10л,
зворотній осмос з помпою 5 Вт/год на 10л.
цифри вагоміше виглядають
Зате ці цифри дійсно вагоміше виглядають:D
Одже витрати рівні. Там електрика= катриджи ремінеалізатор+ інколи мембрана
"Живу" воду категорично відмовлявся пити собака!!!
ТАК ВІН І МЕРТВУ НЕ БУДЕ ПИТИ!! Жива це не означає що це панацея і ти будеш жити вічно*ROFL*
Ви змішайте ці дві води 2:1 і подивіться чи буде пити? і осмос чи буде пити?
Якщо ні, тоді це:confused:Собака поганого мяса не їстиме
Трохи нагадує на допис Руслана про осмос та мишей, які пили таку воду.
В Руслана рибки від змішаної води не дохли*JOKINGLY*
Яка ціна питання такого девайсу ?
От тут дійсно розвод, простота такого девайсу , а ціна в рази повинна була бути менша.
5 Вт\год на 10л.
Ну якщо такий насос (вмонтований в систему) бере так мало то це просто супер, бо навіть компресор повітря для акви 10Вт за год.
А тепер згадуємо шкільну хімію і шукаємо пояснення де натрій
осів на катод. Вода чиста
Я таким способом колись зробив собі підігрівач в акві
U-подібна трубка в середину воду посолену і електроди. В резетку і вода нагрівається- ніколи не перегорить:p
Про живе(бактерії, віруси....) тут надіюсь ніхто не заперечить, що після очистки все мертве. -
Як найдете ту Нєфтєгазовую акадємію - дайте знати
http://uk.wikipedia.org/wiki/
Українська нафтогазова академія (УНГА) - всеукраїнська громадська організація, яка об’єднує провідних учених, колективи галузевих інститутів, учбових закладів, установ і підприємств, що розробляють комплекс науково-технічних проблем нафтогазової справи.
Створена у 1993 р. Структурно поділяється на 11 відділень:
Я думаю що якщо вже використовувати осмос, то тільки з ремінеалізатором. А можна ремінеалізатор викл.
і отримати у цій системі (на фото) і чистий осмос для тех. потреб?
anri, якась дивна у вас логіка.
електрики трохи більше ніж бере насос.
саме це я заперечив і не більше. Треба було просто порахувати цифри. Так само можна порахувати і загальні витрати на 10л води з осмосу і на воду з цього апарата. Порівняйте, і побачите, що фраза
Одже витрати рівні.
теж безпідставна.
Ну і те що натрій
осів на катод
є нонсенсом. Ви погано вчили хімію у школі :(. На катоді виділяється водень. Натрій ніколи не осяде на катоді бо ... Якщо цікаво чому - пошукайте в інтернеті.
Ну і щодо академії. Я просив знайти академію як наукову установу. З штатом академіків, науковою радою, прізвищами вчених, які туди входять. Бо насправді http://civic.kmu.gov.ua/civic/control/uk/community/detail;jsessionid=194892B64B0AFCAB19E224A6ACB73F4D ?organizationId=29185&organizationType=Grom :) тобто - бульбашка.
Забув додати у сольовому нагрівачі електроліз відсутній, бо струм змінний.
anri, мені здається, що це суперечка (чи дискусія, як Вам завгодно) заради самої суперечки...
Ніхто при нормальному глузді не буде бовтатися по кілька годин щоденно, змішуючи лайно з повидлом, тратити море часу і тестів (Ви чомусь не врахували їх у витрати, як і витрачений час), щоб отримати 150 літрів води у тиждень. Простіше відкрити кран, підставити відро і почекати поки воно наповниться осмосною водою.
Ну якщо такий насос (вмонтований в систему) бере так мало то це просто супер, бо навіть компресор повітря для акви 10Вт за год.
У Вас якийсь неефективний компресор, бо мій професійний SunSun, споживаючи 20 Вт на годину, помпує повітря більше ніж у 20 точок і ще має значний запас (частину повітря стравлюю).
Я думаю що якщо вже використовувати осмос, то тільки з ремінеалізатором. А можна ремінеалізатор викл.
і отримати у цій системі (на фото) і чистий осмос для тех. потреб?
Ремінералізатор вимикати не треба, бо воду можна брати і до нього і після. Що до використання осмосної води у акваріумі, то там потрібний трішки інший склад мінералів для ремінералізації. Практичних рецептів для ремінералізації осмосної води для використання у акваріумі у інтернеті є безліч, але це інша тема.
Головна проблема при використанні електролізної води у тому, що не можна бути впевненому у початкових параметрах отриманого продукту. При осмосній очистці отримується, практично, ідеально чиста, м'яка вода, з якої потім можна зробити все що завгодно. Від Амазонки до Танганьїки і моря.
Процитую слова тестя, що перебігся по даній темі: "Ой давно я так не сміявся, дивлячись в які "наукові" дебрі зайшла ваша тема".
Може мене погано зрозуміли я не продавець і не консультант по даного типу апаратах, і взагалі нікому категорично не рекомендую купляти електроактиватор (так при наймі сказав би мій український менталітет :)).
Внесу деякі уточнення по темі: Затрати (реальні) - 0,7 кВт/год на 9 л, час роботи від 25 до 40 хв, залежно від ступеня забрудненості води.
p.s.1 Коли життя поставило мене перед вибором по зміні питної води я обирав між осмосом, фільтром ESpring (http://voda.blox.ua/2009/07/Naskolko-horosh-ESpring-2.html) та Еководом, обирав по ціні та якості води, яку я отримаю натомість. Я віддавав перевагу осмосу, співробітник у якого дома ESpring мене переконував відповідно за нього, а за ековод дружина, підключила свого батька, який науковець і може там хоч трохи розібратись, на відміну від нас з нею. Ековод я відкинув першим, поставивши його, до речі як і Bobus в один ряд з ретонами і ін. розпіареною фігньою. Основний спор пішов у мене з співробітником, відповідно взявши його воду і осмосну (от зараз не скажу точно, але здається без ремінеалізатора) віддали в СЕС, проспонсорував то діло начальник, який тоже хотів собі поставити якусь круту систему. Результат: осмосна вода не відповідала усім вимогам ДСТУ на воду питну і її в СЕС не рекомендували вживати, а ESpring на диво відповідав повністю усім вимогам. На той час вартість ESpring була 5700 грн., але її єдину в світі ! визнава Національний Санітарний Фонд (NSF) /впевнений, що всі знають про нього/ (единственный на сегодня центр по безопасности питьевой воды и пищевых продуктов, с которым сотрудничает Всемирная организация здравоохранения - http://www.cwc.ru/partners/nsf/). Коли прикинув ціну з установкою, мембранами і ін. витратними матеріалами то я зрозумів, що ще мін. рік-півтора треба збирати гроші, навіть з 3% скидкою яку мені обіцяв співробітник.
За цей час дружина і її батько збирали інформацію по різних каналах, брали взірці тої води, їздили до людей які мали такі апарати і в кінці переконали мене, хоча ціна в 2 тис. явно зависока для того апарату, який ще й "перепіарений" на сайтах і помагає практично від всього, однак вирішили всерівно спробувати і купити його, бо він безпечний по фізичних процесах і виконанні (маю на увазі такі нюанси, як безпечне спеціальне покриття катоду та аноду матеріалом, який не піддається розчепленню типу платини або ін., но екологічно чистих, оскільки в ін. випадках отримана вода є отруйною (довідка: нерж.сталь+більшість метал. сплавів не стійкі до анодного розчеплення, тому при подачі струму електроди розчіпляються на іони нікеля, хрому, молібдена, заліза і ін., тим самим переходячи в воду) - то відповідь на питання чому мудрий пес не пив отрути). Короче я ризикнув і купив, але ще раз зауважу, не робіть так як зробив то я, бо всі Ви люди освідчені і легко розбираєтесь у всьому і вся :).
p.s.2 Я ж свого боку вирішив, що абсолютно не збираюсь щось комусь доказувати типу "Бог не існує тільки через те, що Ви його не бачите". Вважаю що тема набула по відношенні до моїх дописів провокативного характеру, хоча розумію що це абсолютно по-українськи кожен старається "кинути камінь" чи "облити лайном" на основі своїх абстрактних висновків, т.с. "не щупавши в живу". Тому якщо когось, реально щось по даному питанню зацікавить то пишіть в ПП, оскільки дописи в даній темі, написані до речі по реальних фактах використання мною є не більше, ніж "боротьба з вітряками", а писати в пусту я не збираюсь.
ІМХО я доступно висловився, оминаючи медичні аспекти даного питання.
рдження безпідставне. Електроліз - більше 1 кВт\год на 10л,
Вже давно інують електролізні пристрої по пом'якшенню води на електростанціях, по реальних даних цифри такі:
По данным авторов, качество умягчения воды достаточно высокое – жесткость ниже 0,1 мг-экв/л. Установка умягчения воды производительностью 5 м3 /ч занимает площадь 10 м2 и потребляет 2–3 кВт-ч/м3 электроэнергии.
Наряду с умягчением воды происходит очистка от органических и биологических загрязнений.
Це при вхідній жорсткості пр. 7 мг-экв/л
тобто на1 літр = 2–3 Вт-г/л
Але слід додати в пристроях використовується або вуглекислий газ з балонів або графітові електроди інакше обезсолювання не буде.
В сумі дивна тут балаканина.
Ви напевно пропустили
Мінералізатор змінюю раз у 6 міс, коштуж 50 грн, отже у рік виходить 220грн на комплектуючі.
У мене осмос використовується дуже широко: морський акваріум 5л/день, пралка 30л/тиждень, харчування 10л/день
Отже Марьян використовує 135л в тиждень а в рік витрачає 220грн+50грн (на мембрану).
А ековод 10л - 1кВт тобто 25коп
В тиждень 3,75грн або в рік 180грн (якщо в тиждень буду робити 150л)
Допис від anri
Одже витрати рівні.
теж безпідставна.
В чому безпідставність!!
Так помилився осмос дорожчий:D
Добре ми копаєм не там де треба.
Простіше відкрити кран, підставити відро і почекати поки воно наповниться осмосною водою.
Це що я маю стояти біля мийки і чекати поки набереться 10л води чи накручувати будильник і щоб не пропустити перелив?:D
А який мінімальний тиск потрібний для насоса (чи достатньо самотьока?)
Вже давно інують електролізні пристрої по пом'якшенню води на електростанціях,
Де ж Ви раніше були з цим дописом. Ми би вже давно перестали дискутувати на цю тему.(про придатність цього апарата).
"Бог не існує тільки через те, що Ви його не бачите".
Підбиває висновки нашим переписуванням.
Добре пропоную завершувати цю тему. Багато що дізналися, а значить порозумнішали*DRINK*
Всім ДЯКУЮ за інформацію, бо тут ще можна писати іписати.
Зрозумілі переваги осмосу і електролізу з кремнієм.
Щоб зробити правильний вибір необхідно мати всю інформацію, а не зациклюватись на одному (якомусь ідеальному безальтернативному варіанті) та іншого немає.
осмосна вода не відповідала усім вимогам ДСТУ на воду питну
цікаво, яким саме ?
Термін надання чинності ДСТУ 4808:2007 встановлено з 1 січня 2012 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 487 (v0487609-08) від 22.12.2008 )
ДСТУ 4808:2007 Джерела централізованого питного
водопостачання. Гігієнічні та екологічні вимоги щодо якості води і правила вибирання. (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 2761-84) От наразі цей ГОСТ і діє.
Що характерно дистилят відповідає всім нормам, бо будь які хімічні елементи нормуються "не более".
Щодо фільтра ESpring, говоритити не буду, бо воду він не помякшує. А мова йде про помякшення води для акваріума.
Лише зауважу що
її єдину в світі ! визнава Національний Санітарний Фонд (NSF)
далеко від правди. Це звикла лапша від розповсюджувачів Амвей. Вода після нього відповідає не всім а лише трьом стандартам ANSI (то в Америці - в Європі ISO). Коли вода на вході по твердості не відповідає нормам, то й на виході буде те саме. Нарешті вугільний фільтр і УФ лампа роблять тільки те , що можуть.
А балаканина дійсно вийшла дивна. Ще раз наголошую, що кожен має свою думку. Мене влаштовує фільтр, процеси в якому мені зрозумілі і в котрому не відбуваються хімічні реакції у воді, яку я споживаю сам, чи лию в акваріум.
Мені достатньо було просто ще раз перечитати які речовини у водному розчині піддаються електролізу, а які ні. Що осаджується на електродах і що випадає в осад, а що залишається у воді; і чому, коли на електрод осадилось залізо, стає все одно з якого матеріалу він був зроблений, і т.д. Тому зробив висновок, що результат після електролізу дуже залежить від того, що було залито.
Головна проблема при використанні електролізної води у тому, що не можна бути впевненому у початкових параметрах отриманого продукту.
до цього мені важко щось додати.
Щодо помякшення води для охолодженя електростанцій, - там не розділюють на мертву і живу і разом потім не змішують. Там завдання - мінімум накипу і змістити значення РН, щоб не кородував метал. Можливо помиляюсь.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009