Показати повну версію : Направлення потоку з внутрішнього фільтра
Може хтось стикався з проблемою (а може і не проблемою, а так захцянкою :) ) як краще перенаправити потік від фільтра. Фільтр в мене працює як фільтр-аератор і течія весь час кидає рослинами. Хто що може порадити. :confused:
Може хтось стикався з проблемою (а може і не проблемою, а так захцянкою :) ) як краще перенаправити потік від фільтра. Фільтр в мене працює як фільтр-аератор і течія весь час кидає рослинами. Хто що може порадити. :confused:
Кожний цю проблему рішає по своєму. Один дощувалку ставить, особисто я взяв трубочку проробив у ній отвори і помістив до рівня грунту, течії тепер нема біля стінки з отворів виходить вода з бульбашками. Час від часу потрібно знімати трубочку і протирати її від нальоту, але це рідко :)
Я читав багато про те як позбуваються течеї за допомогою саморобних трубок, але не попадалося на очі детальний опис як то робилося. Наприклад я можу використати кусок гумової трубки від старого сифону пробивши в ній дирки?
Фільтр - Aquael FAN 3 Plus
Кожний цю проблему рішає по своєму. Один дощувалку ставить, особисто я взяв трубочку проробив у ній отвори і помістив до рівня грунту, течії тепер нема біля стінки з отворів виходить вода з бульбашками. Час від часу потрібно знімати трубочку і протирати її від нальоту, але це рідко :)
А у мене виникла проблемка: зробив "сопілку" (25 см), зробив отвори - 12 шт, з'єднав із фільтром (aquael fan-mini plus) і... халепа *DASH* бульбашок немає :confused: Знімеш сопілку - булькає :)
Можливо підкажете у чому річ?
Петрович
12.08.2009, 17:08
Була така сама проблема з вихлопом з помпи.Вирішив натяганням на вихід куска шлангу 20 см з отворами. Отвори направив вверх. Течія відразу впала.
Довжина, діаметр трубки та отворів впливають на швидкість потоку.
На Київському форумі бачив фотки трубки на цілу довжину акваріуму.
Fadeev, а чим Вам не подобається течія:)
Взагалі то тема трохи стара і проблема вже давно вирішена, а полягала вона в тому, що фільтр тоді виконував функцію аератора і створював сильну течію від якої рослини літали по всій акві. Вирішив це питаня наступним чином:
Відрізав кусок шланга, через який міняю воду на одному кінці спаяв і з одної сторони вирізав декілька дирок, через які течія була направлена в бік задньої стінки. А на даний момент був куплений компресор і поміняна насадка на фільтрі, яка дозволяє направляти течію. :)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009