КПК

Показати повну версію : Планктон, червячки, бокоплави: користь чи шкода для рифу...

Охват Марьян
14.09.2011, 11:31
У мене досить велика кількість живності в акваріумі. Хочеться розібратись, що з того добре, а що шкідники. Червячків є чотири види(тих, що я замітив), вони рихлять грунт і нікого не чіпають. Вогняні червяки полюбляють відбирати корм(артемію морожену) і зідати її не розжовуючи :D Чисельність червячків визначається станом голоду креветок (вогняними дуже полюбляють ласувати). В акваріумі присутня велика кількість рачків, зокрема це наупія артемії, яка вилупилась з яєць мороженого корму, є такі Isopoda Fam. Anthuridae та представники Gammaridea. Останні два види стрімко розмножуються, але щоб їх хтось хрумав я ще не бачив. З голоду вони накидаються на мякі поліпи(нові відростки грибів та зоантових). Які будуть у вас думки, щодо цих створінь?

p.s. Мідний купорос не пропонувати:D

Rain
15.09.2011, 09:50
А гамарус (ну, або щось на нього подібне) десь 1-2см в мене живе негідник, бачив його лише раз вночі з ліхтариком. А так тільки шкурки після линьки знаходжу. Так та паскуда мені вже з десяток слимаків на нуль помножила.
Дрібноти жило всякої і багато, амфіпріони були байдужі. Хірург вичистив за 2-3 дні. З ізоподів найбільше було Munnidae. Корисні однозначно, водорослі їли.

kent
15.09.2011, 13:57
Заведіть мандаринку, вона скоротить популяцію гамарусів і іншої дрібноти.:)