Показати повну версію : Кубик с Caridina cantonensis sp. "Crystal Red"
Давно хотел сделать аквариум с Кристалами.Изучив вопрос- приступил к подготовке запуска аквариума.Сначала был закуплен грунт АКАДАМА, затем подготовлен кубик , что готовиля на виставку, купил свет, осмос уже есть.Пора приступать, 2 месяца назад залил кубик и посадил что было.Коряжку обмотал мхом.После стабилизации ( через меяц) приехал криль. Класс от В( пару шт) до S(Так само2-3шт), а в основном А. Всего 23 шт.Круль хорошо прижился, и сегодня даже увидел 2 самочки носят малышей.Растения также неплохо ростуть, мох приростает, бликса, роталла и др.Все чувствуют себя комфортно.Пока даю маленькую фотосесию.
Що можна сказати, дуже гарно! Стаю в чергу за червоними кристалами *JOKINGLY* Вже готую акваріум!!!
Вода звичайна з крана, чи якось спеціально готували, змішували, пом'якшували?
Сначала был закуплен грунт АКАДАМА
осмос уже есть
там де є грунт АКАДАМА з осмосом треба поуважніше, так як даний грунт збиває показники dH і KH, для прикладу акадама збиває показник з 182 ppm до 95 ppm, КН з 5 до 1-2.
там де є грунт АКАДАМА з осмосом треба поуважніше, так як даний грунт збиває показники dH і KH, для прикладу акадама збиває показник з 182 ppm до 95 ppm, КН з 5 до 1-2.
ТО теория, или вы это проходили.Интересно знать.Я пока такого не Заметил.
Це не теорія а практика. В мене запущені три акваріума на акадамі , останній з них місяць назад, в якому зробив заміри перед запуском і через місяць. Параметри написав вище. Для цікавості поміряю параметри в інших креветочниках(запущені 6-7 міс. назад) з кристалами - вечером відпишусь, лию відстояну воду (2-3 дні) з-під крану...
Як і обіцяв зробив заміри:
Новозапущений акваріум на акадамі 1 міс. назад: 90 ррм, КН 1;
Акваріуми запущені на акадамі 6-7 міс. назад: 120 ррм, КН 2;
Водопровідна вода : 202 ррм, КН 6:
Як і обіцяв зробив заміри:
Новозапущений акваріум на акадамі 1 міс. назад: 90 ррм, КН 1;
Акваріуми запущені на акадамі 6-7 міс. назад: 120 ррм, КН 2;
Водопровідна вода : 202 ррм, КН 6:
ТОже пошел померил, как было 140 ррм, так и осталось. Именно стабильность параметров воды -определяло выбор грунта. По моему требованию - грунт должен оставаться нейтральным.
Погоджуюсь, коли користуватись осмосом, то
грунт должен оставаться нейтральным.
хоча у вашому випадку я б порекомендував поміряти показник КН (один з важливих показників), так як акадама повинна збивати цей показник в меншу сторону. Показник повинен бути в районі 1-2...
Показник 140 ррм трошки зависокий, хоча , якщо система стабільна-не критично.
Ну і в додаток немаловажливим, особливо для майбутнього молодняка, є рівень РН.
Изучив вопрос- приступил к подготовке запуска аквариума
було б цікаво почути більше про цей грунт і запуск. Як я розумію він не акваріумний ( чи помиляюсь ?), призначений для бонсай, тому органіки має бути 0 ?
Які в нього власне переваги порівняно з іншими субстратами ? Просто хороший буфер як лава ?
Те, що знайшов в неті, запутало мене в кінець :)
Bobus, я писав вище як працює грунт, брав до уваги не тільки власний досвід , а й досвід людей які також використовують цей грунт в своїх акваріумах.
Дійсно цей грунт призначений для бонсай, але акваріумісти-народ винахідливий:D , використали його в для своїх аквапотреб)
P.S. в новозапущеному акваріумі NO3-0.
використали його в для своїх аквапотреб от власне тому задав це питання. Що в цьому грунті є такого, чого не забезпечує інший ?
Нейтральність є у кварцевому піску, з певними натяжками у базальті. Буфер - наприклад у лаві.
mavr, прошу вибачення, що задаю ці питання у вашій темі, може модератору створити окрему тему і перенести ці дописи ?
Нейтральним грунтом акадаму не назвеш.
А використовують її думаю для пониження КН і загальної твердості dh, десь давніше вичитав що даний грунт ще й понижує ПХ , але на практиці виявилось, що це мильна бульбашка...
відповіді на свої питання знайшов тут http://www.theplantedtank.co.uk/akadama.htm
Жаль лише, що на відміну від англійця не можу вважати то дешевим грунтом :)
Я рад что начало моей скромной темы вызвал такой интерес и обсуждение с чего начать.Много я почерпнул и сам. Просто я не задавал такие вопросы, а послушал советы бывалых, что этот грунт не вредит параметрам воды, доволько стойко сохраняет свою форму, и наличивает в своем составе полезные вещества которые отдаются в воду постепенно в связи с двойным отжигом.Задачи дляРазгона растюшек для создания акваскейпа не ставился. Наоборот я хочу медленного роста растительности.Главная задача - это криль. В данном составе -кр. Кристал и планирую добавить к ним синию неокардинку.В нете много пишут о привередливости КРИСТАЛОВ, так ли это? Люблю все проверять на практике. Пока эксперемент проходит нормально.Креветка аклиматезировалась и у пары самочек появились группы личинок . Вот и все.Параметры воды стабильны, замена 10% воды переносять благополучно.
http://www.youtube.com/watch?v=3iRvZhiRUT4
небольшой видеорепортаж.
Убрал большие камни, и впервые получились фото малечи
Сначала был закуплен грунт АКАДАМА
Можна узнать места:)где можна приобрести указанный грунт?
Можна узнать места:)где можна приобрести указанный грунт?
привезли из Германии.
Развитие єкосистемі кубика продолжается
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009