КПК

Показати повну версію : Новий акваріум

3cX
17.01.2009, 22:31
Планую запускати новий акваріум.
Відповідно хочу декілька порад.
Постараюсь чим чіткіше викласти те, чого хочу...
Отже, розміри акви 80*40*40 (см)
Плавати в акві будуть даніо, 3 анцитруса, крапчаті соми (поки 2 стареньких, але хочу ще кілька), гуппі.
Що намагаюсь створити - загальний акваріум, відносно простий у обслуговуванню, щоб милував око :), красиві і біль-менш цікаві рибки, які зможуть розмножуватись в даному акваріумі.

І. Риби:
1. Чи варто крапчатих сомівпускати?
2. Чи варто гупії пускати?
3. Може порадите ще якихось рибок(відштовхуватись від присутності даніо)?

Рослини - всякі різні швиткоростючки а також яванський мох, пістія.

ІІ. Рослини:
1. Чи варто під швидкоростючки давати глину чи ні?
2. Чи варто пускати пістію?
2а. Якщо так, то може обмежити їй місце, щоб не покрила усю поверхню води?

Устаткування - маю внутрішній фільтр Фан-2, підігрівач з термостатом від ВіаАква(50 Ват)

ІІІ. Устаткування*:
1. Чи достатньо цього фільтра?
2. Чи достатньо потужності обігрівача (маж нагрівати воду на 2-4 градуси)?
3. Чи потрібно компресор?
3а. Якщо так то який?
*припітка: все крім обігірівача на ніч має виключатись(бажано).

IV. Розміри акви(довжина не більше 80 см):
1. Висота і ширина нормалина чи краще інакше(як?)

V. Освітлення:
1. Які і скільки ламп поставити?

Акву краще самому робити чи купувати? Якщо купувати то де? Якщо робити то радий всім порадам(товщина скла, де брати скло і т. ін.).

Вроді все, прошу вибачити якщо щось не так чи не повністю вказав: пишіть - поправлюсь.

navy
18.01.2009, 11:56
Безумовно тішить те ,що Ви будете запускати нову акву.*THUMBS UP*Але відповіді на всі питання є на форумі*RTFM*.Ви не перший їх ставите тому,будь ласка уважніше прочитайте,та знайдете багато відповідей.До речі,щось ми Вас не бачили вчора на Краківському,багато чого з"ясували б на місці вживу.Відповідно щоб дати відповіді Вам уявляєте скільки тре по клаві стучати:eek: а багато літер не всі переносять добре:D.Без образ домовились.:)Бажаю успіхів.

3cX
18.01.2009, 14:09
ОК. А на краківському простирчав з 11 десь до 12 біля магазину п. Руслана, змерз і пшов до дому. Так і хотів це все обговорити вживу, та от не получилось:(

navy
18.01.2009, 14:29
:eek:Ми ж Вас не знаємо.Тре було у Руслана спитати,за звичай народ так діє:D.Ми теж довго були там.:)