Показати повну версію : SOS Масовий падіж риби
Игорь Семенов
19.01.2009, 11:25
Маю наступну сумну ситуацію.
10.01.09 купив молодняк риб, 20 разбор і 20 неонів, на вигляд абсолютно здорових.
Цілий тиждень вели себе нормально, їли і активно рухались.
17.01.09 я замітив пропажу 2 старих разбор і 3 старих неонів, знайшов дохлих в зарослях криптокорин. Всі решта рибки нормальні, без ніяких ознак на хворобу.
18.01.09 зранку виявив ще дохлих рибок 3 старі разбори і 2 старі неони і 2 молодих меченосці. І тільки зранку виявив (раніше точно не було) що на плавниках кількох нових разбор і нових неонів та спинному плавнику старого меченосця є невеликі побіління. В цей жеж день було зроблена планова підміна 30% води.
19.01.09 зранку виявив ще одного дохлого меченосця, скляного сомика і одного нового неона. Решта риб ведуть себе активно. В одного нового неона замітив побіління одного ока.
А тепер підкажіть що твориться в акваріумі і як з цим боротись.
Всі рибки ведуть себе активно. Єдине що ще замітив, що в скляного сомика права сторона всередині між переднім плавником і жабрами трохи червона.
Форумчани поможіть спасти рибок.
P.S. Корм, освітлення, температуру акви не міняв.
Так а лікуванння або профілактика якась робилась? Є дине що поки можу поспівчувати.В недалекому минулому в самого пішли спати всі плідники скаляр(15шт) протягом 10 днів.А все почалось так само з додавання нових риб-скалярів.Та взагалі дивно те що решта риби в цій акві залишилась жива та здорова.Причину встановити так і не вдалось.
kostik05
19.01.2009, 14:42
якщо ще актуально подивись цю ссилочку можливо допоможе
http://www.fishy.ru/diag/
Це бактеріалка, точно !!!
Игорь Семенов
19.01.2009, 19:12
В додачу до всього сказаного тільки що на меченосцях замітив кілька білих точок. Напевно манка (воду для підміни взяв холоднішу ніж в акваріумі).
Але в деяких риб білі кінчики плавників, в маленьких (нових) разбор деякі грудні плавники повністью білі (це явно не манка).
В старої разбоири пішов білий нальот біля спинного плавника і на жаберних кришках.
З ранку до вечора здохлих риб не замічено.
Що робити. Чим лічити, якщо можливо то в загальному акваріумі, риб виловити нереально. В акваріумі є рослини.
SOOOOOOOOOOOOOOOOOOS
Я зрозумів що Ви ніякі ліки ще не додавали.На мою думку тре додати щось від бактеріалки.Я звик користуватись препаратами фірми SERA,гірше своїм улюбленцям не зробите.
тернеция
20.01.2009, 13:58
http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag. - диагностика. Определите болячку - похоже, у Ваших рыбок не одна, а несколько. С лечением поможем.
В першу чергу підніміть температуру води до 28градусів.
Игорь Семенов
22.01.2009, 23:19
Температуру води підняв ще три дні тому.
Сьогодні залив 2 порцію Sera Bactopur. Завтра роблю підміну 30% води і повертаю кераміку в біофільтр. Може купити Sera Nitrivek.
Падіж риби зупинився.
Але що саме цікаве, завжди першими здихають хворі і молоді особини. А в мене молодий меченосець (3-тижня від народження) вижив, а здорові разбори, неони і меченосці поздихали.
В результаті втратив
- 6-ть з 6-ти старих разбор
- 13-ть 3 20-ти нових разбор
- 6-ть з 6-ти старих неонів
- 11-ть з 20-ти нових неонів
- 4-ри з 10-ти старих меченосців
- 1-го з 3-х сіамський водорослеїдів
- 1-го з 2-х скланих сомиків
Коротше кажучи Освєнцим на лице.
Для поповнення шукаю нормальних здорових разбор і неонів. Правда останні куплені (ті що поздихали) обійшлись в копійочку.
тернеция
24.01.2009, 18:38
В карантине купленная рыбка сколько была?
Игорь Семенов
24.01.2009, 22:06
В карантине купленная рыбка сколько была?
Та втому то і суть що не була. Вирішив що все буде нормально як завжди, і ось перший раз в житті залетів. Буде научка на все життя.
Сьогодні зранку дав першу дозу Костапуру, завтра подивлюсь на результат, правда з ранку до вечора рибки вже повилазили з під рослин і почали активно рухатись по акваріуму.
Доречі якщо нову рибу в карантин садити то що туда давати з лікарств для профілактики і скільки там тримати. Через тиждень два піду за новою рибою але підготуватись хочу вже зараз.
Ігор поміняй 50% ВОДИ (ВІДСТОЯНОЇ) але нової риби ще некупляй
Доречі якщо нову рибу в карантин садити то що туда давати з лікарств для профілактики і скільки там тримати. Через тиждень два піду за новою рибою але підготуватись хочу вже зараз.[/QUOTE]
Карантин проводиться для того(коротко)щоб ті хвороби які є "повилазили",та для переводу риби з одних умов в інші(вода).Тому висновок-підготовляєте карантинник з водою в котрій у Вас буде жити риба.При прояві хвороби -лікуєте.
Игорь Семенов
26.01.2009, 09:33
Сьогодні зранку влив 2 порцію Костапуру.
Після першої порції в 2-х молодих меченосців білі цятки зникли. В старих меченосців ще кілька білих цяток є.
Правда 2 старих меченосця відплили в інший світ, цяток на них вже майже не було але загальний стан був тяжкий, рибки мали опущені верхні плавники і майже не рухались.
Ще один меченосець має пару цяток (початково було більше) і досить сильно схуд, правда я годую риб дуже обмежено.
Решта риб (разбори, меченосці і САЕ почувають себе нормально). А 2 молінезії взагалі ведуть себе так ніби в акваріумі нічого і не відбувалось, тьфу - тьфу - тьфу щоб не зглазити.
На сьгодні Польша являється центром по торгівлі акваріумних риб. В звязку з тим, що Львів не далеко то часто завозять їхню рибу. А оскільки польська акваріумістика сильно розвинена то туди часто завозять дику рибу. Ця дика риба як правило має міцний імунітет. В одного знайомого попала така риба і як результат стара риба отримала манку, а нова була без ознак хвороби. При чому та манка нічим не лікувалася. В результаті вся стара риба загинула, а нова ніби нічого не було. Судячи зі всьго дика риба має імунітет від хвороб свого болота.
Тож купуючи нову рибу легко можна занести дику інфекцію яка жодними відомими методами практично не лікується.
Мені попалась одна цікава стаття професійного акваріуміста де він викладає методику розведення червоних неонів і заодно рекомендації та перипетії під час карантину - http://www.aqa.ru/doc.php?docid=16 (И.И.Ванюшин, Аквариум № 4-95)
Охват Марьян
26.01.2009, 21:05
Це змішана хвороба, яку потрібно лікувати комплексно - для цього бажано використовувати Сера Омніпур, якщо ж використовувати Костапур/Костамед то його потрібно давати в півтори дози більше.
Білі цятки іхтіофтіріозу - це вже третя стадія захворювання, а мала риба може до неї недоживати.
Игорь Семенов
27.01.2009, 10:00
Це змішана хвороба, яку потрібно лікувати комплексно - для цього бажано використовувати Сера Омніпур, якщо ж використовувати Костапур/Костамед то його потрібно давати в півтори дози більше.
Білі цятки іхтіофтіріозу - це вже третя стадія захворювання, а мала риба може до неї недоживати.
Дякую за відповідь, але прошу дещо пояснити.
Я писав, що було побіління плавників і білі цятки, а ти пишеш, що білі цятки це третя стадія - що ж тоді перших дві. І що ти мав наувазі під виразом змішана хвороба.
Ще раз всім дякую, рибки всі здорові і починають набирати вагу після обмеженого годування під час хвороби.
Охват Марьян
27.01.2009, 10:46
Перша і друга стадії майже непомітні. З ознак першої стадії може бути почісування і побіління країв плавців, а коли Ви бачите білі крупинки - то це вже мікроорганізм розмножився і готовий відділитись від риби в пошуках нового господаря. Одна біла крупинка несе в собі сотні паразитів.
Це в двох словах, детальніше тут http://aquadoctor.7bb.ru/viewforum.php?id=15
Щодо змішаної хвороби, якшо іхтіофтіріоз є запущений до 3 стадії то в його наслідок переважно йде грибкова чи бактеріальна інфекція.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009