Показати повну версію : Допоможіть порадою (хвороба чи ні)?
Чотири дні назад (в суботу) докупила нових рибок. Запустила "по правилах", ніби до вечора було все нормально. Потім помітила, що барбуси обкусують плавники скаляріям і даніо. Вірішила їх терміново відселити в окрему банку. Доведося все поперебурхувати в акваріумі, поки спіймала тих барбусів. Ну це точно не особливо добре для нових риб. Але є що є.
В понеділок поміняла барбусів на гупіка (правда одного) і рослинку. А вже сьогодні (у вівторок) спочатку всплив неон без очей. Я подумала на скалярію, бо неони малуваті (так в магазині нарадили). Але от буквально щойно між штучними рослинками побачила трупік даніо.
Поведінка риб особливо не відрізняється від попередньої. Можливо я просто стаж замалий маю, щоб це виявити. Трохи хіба жабра почервоніли. Їли нормально. Точно не перегодувала.
Може хтось підкаже в чому річ, що я не так зробила і чим спасати рибок.
І ще підкажіть таке:
1. чи треба вже чистити фільтр (1 тиждень акваріум був без риб, 3 тижні - з рибами). Поки не змінювала воду, бо в магазині сказали, що після запуску через 4-6 тижнів треба міняти, після того як заселю основну частину риб.
2. чи треба чимось мити, поливати кипяченою водою чи водою з акваріума сачок, яким переноситься риба.
3. чи варта для профілактики давати у воду лікарські засоби для здоровя риб.
Дякую, що дочитали мої мемуари, але я і так намагалася скоротити. Допоможіть порадою!
тернеция
05.10.2011, 08:20
Olusia,Если Вас беспокоит состояние рыбы - подробно заполните вопросник(вверху страницы) и выложите фото (как - ссылка в п.12).
Olusia, ще було б непогано, якби Ви заповнили свій профіль, бо навіть не зрозуміло якого об'єму у Вас акваріум і які у ньому є мешканці...
Тепер щодо фільтра (теж не зрозуміло який у Вас фільтр, бо у профілі про обладнання написано: "Немає"). Ви вже хоч раз його мили (чистили)? Бо у перші дні, коли щойно запущений акваріум ще без рибок і з новою водою, це треба було робити по кілька разів на день, щоб "вибрати" усі забруднення з водопровідної води. Якщо ні, то це треба зробити зараз, набравши невелику кількість води з акваріума і промивши у ній фільтруючі матеріали з фільтра. Можна зробити це й кілька разів, але виключно у акваріумній воді.
1. Об*єм акваріума - 70 л.
2. Жителі - пара меченосців, пара пецилій, 1 сомик, 2 даніо-реріо (було 3), 1 червоний неон (було 3, ще одного трупіка виловила сьогодні), 2 скалірії (невеликі), 1 гуппі.
3. Запуск акваріуму - перший тиждень вересня.
4. Воду ще не міняла.
5. 26 градусів
6. останнє доселення - 1 жовтня, 3 жовтня
7. -
8. фільтр - Aquael Fan 1 plus; обігрівач - ViaAqua glass heater (75) - до речі, поставили теж 3 жовтня; компресор є, але не знаю виробника.
9. Годування - 1 раз вранці. Корм - чіпси з вітамінами (якось так).
10. З*їдають протягом 4-5 хв.
11. Риби ніби поводяться як і раніше: пецилії, даніо і меченосці гасають по всьому простору, скалярії інколи підпливають до поверхні і ніби вдихають повітря, неони трималися осторонь, бо малі (правда червона полоса якась "безколірна"), гупік сидить за фільтром (чекає поки виросте, бо дуже дрібний). Щодо кольору жабр - мені здається, що у даніо вони занадто червоні. Принаймі раніше (протягом вересня) я не помічала такого почервоніння. 4 жовтня вранці виловили дохлого неончика, ввечері побачили в водоростях труп даніо, а 5 жовтня (сьогодні) - ще одного мертвого неона.
На жаль, після запуску акваріума поки не було риб фільтр жодного разу не чистила. Тай з того, що мені нарадили продавці, я планувала його чистити не раніше 1-2 тижня жовтня.
тернеция
05.10.2011, 12:02
Olusia,Жду фото.
На фото зовсім не видно почервоніння. Вони в мене якість неякісні виходять. Якщо можете, підкажіть щось без фото.
Щойно повернулася з роботи. Спробувала ще раз сфотографувати даніо. Вони швидко плавають, тому вибачайте за якість (розмазані фото, але трохи лінію жабер видно). Якщо можна, гляньте, будь ласка. До речі, зараз зчезла ще й піцилія. Ще не виявила ні живої ні мертвої.
Тернеція, ось фото.
тернеция
05.10.2011, 21:36
Olusia,Воду нужно подменивать еженедельно, по 1/3 объема, с тщательной сифонкой грунта.
Для нормализации гидрохимии сделайте 3 таких подмены через каждые 3 дня, затем - по графику.
К сожалению, фото нечеткие. Сядьте около акваса с приготовленным ф/ап в руках, и не делайте резких движений. Рыбки успокоятся и фото получатся хорошими.
Сядьте около акваса с приготовленным ф/ап в руках, и не делайте резких движений.
а ще краще мати до фотоапарата штатив...
Я вчора на Краківському купила дві таблетки (одна - для посилення імунітету риб, друга - "дезінфекція" акваріуму). Казали підмінити воду (третину підмінила) і тиждень залишити, щоб таблетки "зробили свою справу". Правда таблетки закинула вчора, а ранок все рівно розпочався з трупіку гупіка.
За фото соромно. Але я фоткала мобільним, бо фотоапарат розбила. Думаю, що згодом вдосконалю свою практику :)
Vasia1985
06.10.2011, 17:58
Можливо велика кiлькiсть нiтратiв???
тернеция
08.10.2011, 15:34
Olusia,Как называются эти таблетки?
Жовта таблетка - риванол. Коли вона розчинилася, вода в акваріумі стала яскраво жовта. Така вже чотири дні. Аж дивитися страшнувато.
Інша таблетка (для посилення імунітету) із тетрівських препаратів. Продавець взагалі-то не особливо горіла бажанням розповідати мені про дію ліків і їх назви. Сказала, що таке враження, що я їй не довіряю.
Риби поки (тьху-тьху) живі. Навіть один неон зміг врятуватись.
Підкажіть, будь- ласка, чи можна підмінити частину води, щоб зменшити жовтушність акваріуму? Продавець з Краківського казала тиждень після кидання таблетки не робити нічого з водою, рибами і т.д.
Чи варто зараз засаджувати нові рослинки чи хай постоять ще з тиждень окремо?
Та й риб би треба було докупити...
Vasia1985
09.10.2011, 16:38
Пiсля курсу лiкуваня проведiть пiдмiну води як зазначено в iнструкцii.Тодi можна висади рослини,спершу продизинфiкувавши iх в слабому розчинi марганцовки.
Щодо риб то краще почекайте тиждень-другий нехай все внормуеться
Як там справи у Вас? Давно не чути .
Чи не робили ви тести на нітрати ?
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009