КПК

Показати повну версію : Криптокоринова хвороба

Tarik_Nikita
21.01.2009, 11:33
Всім привіт!!!
Прийшовши вчора ввечері я побачив сумну картину всі мої крипти, почали масово скидати листки. Деякі листки просто пришвидшено відходять (в одного виду), в деяких - розлазяться (в іншого). В неділю робив 20% підміни води, на тижні ще трохи прополював (валіснерію і ще деяку довгостебелку).
Наскільки я зрозумів це криптокорінова хвороба, яка досі лишається загадкою:confused:. Відбувається від різких перемін в акваріумі (тоже це під питанням, воду ж підмінюю завжди). Помогти нічим не можна - треба чекати:(.

Я хочу почути думку профі чи реально можна щось з цим зробити, а то я не можу дивитися на ту криптокорину, яка росла і розмножувалася протягом року, а тут бац... і починає відходити:'(

Р.С. І ще що робити з листками, які тільки починають відходити і з тими, які вже майже відійшли? - Обривати всі чи може лишати?:confused: (десь чув, що такі листки не бажано обривати, оскільки рослина з них черпає всю енергію і віддає весь негатив)

Ye_Lviv
22.01.2009, 17:52
Я питав у свого знайомого про таке. В нього подібне було 3 рази, є підозра що це вірус. Такий процес в нього починався після того як він залив разом з водою ставка циклопів. Можливо це місцевий вірус. Але той вірус в нього чіплявся тільки на кріптокоріну Гріффіта. В одному випадку підміна води помогла, в іншому все пропало і то разом з корінням.

avgust
22.01.2009, 22:55
Я далеко не профі. Але хочу поділитись своїми догадками. ПРосто, тримав раніше криптокорини , дуже їх люблю ,і говорив з таким самим любителем цих рослин. Так вот ,він казав ,що криптокорини не переносять кислої води . Навіть нейтральну воду вони не дуже люблять. А люблять лужну. Самі ж вони підкисляють воду ,а ще крім того виділяють інші біологічно активні речовини в воду . Всі рослини щось видяляють доречі .Отже якщо пеаш росте в сторону кислоу ,то рослини ці скидають листки. А потім зазначу ,якщо карбонатна жорсткість низька ,то перепади пеаш суттєві ,і рослини зкинуть листки то точно .

МиКол@
16.03.2010, 21:53
Вмене також був такий випадок*DASH*.Через тиждень рослини почали выдростати:D от тільки апоногетонолистна так і не відросла.А в інших корені підгнили.

red1157
11.02.2012, 22:25
Я далеко не профі. Але хочу поділитись своїми догадками. ПРосто, тримав раніше криптокорини , дуже їх люблю ,і говорив з таким самим любителем цих рослин. Так вот ,він казав ,що криптокорини не переносять кислої води . Навіть нейтральну воду вони не дуже люблять. А люблять лужну. Самі ж вони підкисляють воду ,а ще крім того виділяють інші біологічно активні речовини в воду . Всі рослини щось видяляють доречі .Отже якщо пеаш росте в сторону кислоу ,то рослини ці скидають листки. А потім зазначу ,якщо карбонатна жорсткість низька ,то перепади пеаш суттєві ,і рослини зкинуть листки то точно .

Ошибочное мнение, подавляющее большинство криптокоин любит кислую водичку, есть группа которая предпочитает очень кислую водичку и есть не большая группа в частности кр. криспатула которые предпочитают щелочную воду.
По поводу криптокориновой болезни до сих пор не ясно вирусная природа или это просто физиологическая реакция растения. Я склоняюсь ко второму.
На счет погибели растений не переживайте, теряется только внешний вид, т.е. листья, ризома (корень) остается целый и со временем наращивает новых листьев.

sjana
31.03.2012, 21:01
Мої криптокорини розростаються швидко, але часто молоді листочки ростуть з коричневими плямами, причому це "покоричневіння" йде від самої сердцевини листка і поширюється до країв. Листя при цьому не випадає, далі росте, цікаво ,
з чим це може бути пов"язано і що можна зробити.. Така картина є у 2-х акваріумах, нижче даю фото з кожного.

http://s019.radikal.ru/i600/1203/8d/2b04c48eda39.jpg

http://s019.radikal.ru/i618/1203/6c/ce49282156c8.jpg

KRustik
31.03.2012, 23:02
Як на мене - то здоровы у вас рослини.