Показати повну версію : Вулканічна лава,як грунт і декорація
Прочитала багато тем про грунти і тільки де не де є щось про лаву ...
хотілось би більше розкрити цю тему ...де можна придбати,фотографії аквариумістів з оформленням і декоруванням своїх акваріумів саме лавою і якої фракції + свої спостереження,як краще її комбінувати ...чи можлива посадка на неї рослин і багато іншого ...
Зайдіть на цю тему:)
Львівський форум акваріумістів > Куток споживача > Приватні оголошення > Прісноводна акваріумістика > Куплю
Вибір грунтів!!!
Я замовляла лаву в Києві! Великі брили лави і гальку вулканічну. Коричнева мені сподобалась більше ніж чорна! Вона пориста, гарноі форми! Великі камні використовувала як декор, приживляла на них мох, виходило дуже гарно! Маленьку гальку, добре сипати під грунт. Я так роблю! Це вичитала на форумі. Попробую знайти і дам вам посилання!
Elira, лаву використовують в основному як підкладку під основний субстрат тому що вона дуже пориста.В якості грунту її не використовують .Камені ф-цією 5-20см можна використовувати як субстрат для мохів , папоротей , анубіасів , декору цихлідників.Придбати можна в "Камні-маркеті".Щодо її використання треба бути дуже обережним , тому що лава яка поступає в продаж це залишки від металургійного вироництва і в ній може бути багато шкідливих домішок.
Львівський форум акваріумістів > Прісноводна акваріумістика > Рослини > Мохи
Мохнаті дизайни
Перегляньте цю тему, там є цікавий декор лава+мох
я чула і ось як раз в маркеті http://kamni-market.com/ru/products/details/galjka_iz_lavy_korichnevaja_8_18mm_1kg_00818/index.html
але в розділі доставка написано по регіонам від 0,5 т ... я стільки не донесу *JOKINGLY*
дуже красива і відносно не дорога лава ...хтось уже там купляв ?
Щодо її використання треба бути дуже обережним , тому що лава яка поступає в продаж це залишки від металургійного вироництва і в ній може бути багато шкідливих домішок.
а як знати яка з них не віл металургійного заводу а із жерла ?:(
так і на рахунок що лава не іде як субстрат трішки не погоджуся ...тим які не садять рослини в грунт,можуть використовувати саму лаву ...для придання виду ворожого середовища і тільки на велику фракцію садити мох для "ефекту колапсу давніх літ " имхо :)
Elira , читайте уважніше, я ж вам написала в попередньому дописі! я особисто купляла
http://kamni-market.com/ru/products/...818/index.html , це Киівська фірма, навіть 5 кг пришлють! Прочитайте тему
Львівський форум акваріумістів > Куток споживача > Приватні оголошення > Прісноводна акваріумістика > Куплю
Вибір грунтів!!! Ми там, все описували як вигідніше замовляти!!!:)
Львівський форум акваріумістів > Прісноводна акваріумістика > Рослини > Мохи
Мохнаті дизайни
Перегляньте цю тему, там є цікавий декор лава+мох
ооо,цікавий матеріал!!!Спасибі*THUMBS UP*
схожа тема: http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3892
Elira,трошки не так про доставку. Замовити можна хоч кілограм, і вони передадуть перевізником, а від 0,5 т. сприяють в доставці попутним транспортом.
http://kamni-market.com/ru/faq/index.html#38
http://kamni-market.com/ru/faq/index.html#33
OlgaPr, а як вам прийшла ...через Нову почту ...чи там є послуга до дверей,як ви оплачували ...можете трішки по подробніше ...дуже цікаво:)
а як вам прийшла ...через Нову почту ...чи там є послуга до дверей,як ви оплачували ...можете трішки по подробніше
а з цього моменту прошу переходити в "Приват"
прийшла лава від http://kamni-market.com/ru/products/details/lava_kolotajakrasno_chernaja/index.html
що можу сказати
*велика фракція ще мокра навіть(значить свіженька!!!:D)
колір буро-коричнево-сірий
*маленька фракція не крихка ...також красивого коліру
і навіть трішки більше як заказувала...за що окрема подяка менеджерам магазину!*THUMBS UP*
В цілому... камінням дуже задоволена,підібрано досить красиві екземпляри ...видно,що толкові люди ...ставлю тверду 5-ку магазину і продукту *ONE*
Elira, а де фото придбання ?
Вибачайте,забула про фото-репортаж ...форум як не як на носі- стрес :D
http://s56.radikal.ru/i151/1110/96/16b7aed22a14.jpg
http://s017.radikal.ru/i427/1110/89/33e36e64c415.jpg
http://s006.radikal.ru/i213/1110/dd/ab3325b031ee.jpg
...ось така вона ...давня і прекрасна ...а пахне - божественно :D
...а ще досить тяжка...я бі не сказала,що то була пемза чи туф ...*NONO*
тепер треба її приготувати ...хто,як і зчим готовить лаву перед загрузкою в акваріум(кипяток,пара ...дезінфектори...??????)...
до речі,при досить прискіпливому вивченні...можна побачити вкраплення скла і іншого матеріалу,поки не вивчела,що воно таке ...цікаво дуже:)
Elira, Достатньо помити добре гарячою водою й в акву.*DRINK*
Elira, Достатньо помити добре гарячою водою й в акву.*DRINK*
я також подумала,що і кип'ятку буде досить ...тим паче,що секції тільки зверху грязні ...все решта натюр продукт :)...
Спасибкі,за 100 % -ну впевненність в своїх помислах :D ...за неї *DRINK*
Шановні форумчани,давно шукав лаву і ніде не міг на жаль знайти.
2 дні назад, в пошуках я потрапив на ваш форум.Прочитав про камні маркет та саме там і замовив. Сервіс і насправді тішить.
Дякую вам за корисну інфу.
Бентежить тільки одне....Так як вже писали вище це не вулканічна лава...Є серйозна підозра що дійсно руда з металургії(відломав пару маленьких крупинок і підніс до них магніт, вони до нього притягуються)
Підкажіть буд.-ласка хто в них вже замовляв лаву, як вона себе веде в акваріумі.І чи наявність залишків металу не вплине на акву? Можливо є якийсь метод її перевірити?
до речі,при досить прискіпливому вивченні...можна побачити вкраплення скла і іншого матеріалу,поки не вивчела,що воно таке ...цікаво дуже:)
Саме ці вкраплення мені здається і є металом........
Як ваш акваріум з лавою?????Як риби віднеслись до неї????Точніше чи немає там шкідливих домішок?
Саме ці вкраплення мені здається і є металом........
Як ваш акваріум з лавою?????Як риби віднеслись до неї????Точніше чи немає там шкідливих домішок?
ці вкраплення це є скло,так як ігнімбрит(так ця порода по науковому називається)включає в себе вулканічне скло,тому практично індеферентне до води,не звилюйтеся!;)
Більшість лави я ще не використала тому,що поки не запустила новий акваріум,проте невелику частку кинула до риб,рослин і равликів - не жаліються,все чудово,а деякі навіть ікру відклали :)
Не погано)
Та все ж мене насторожив експеримент з магнітом)))
Хтось може сказатияк наявність металу може вплинути на рибу та рослини?
Не погано)
Та все ж мене насторожив експеримент з магнітом)))
Хтось може сказатияк наявність металу може вплинути на рибу та рослини?
ну звісно,магніт буде реагувати,тим більше,що ігнімбрит,пемза,вулканічний туф - це алюміно-силікатний матеріал і містить невелику кількість заліза,валентність якого і зумовлює колір вулканічного матеріалу...проте в такій формі воно не шкідливо для риб і мешканців акваріуму,та й скільки лаву використовують в практиці,...крім позитивного впливу відмічено не було :)
ігнімбрит,пемза,вулканічний туф - це алюміно-силікатний матеріал
звідки маєте такі дані ?
звідки маєте такі дані ?
а що не так ?
а що не так ?
алюмосилікати (з тих, що якось стосуються акваріумістики) - це цеоліти і глина. Оксиду кремнію (кварц) і оксиду алюмінію там співрозмірні кількості - по 30 - 45 %.
Вулканічні породи - це 55-75% кварців (SiO2), решта - домішки оксидів в основому алюмінію, заліза, кальцію.
Тому останні не є алюмосилікатами.
Тому останні не є алюмосилікатами.
з відки черпаєте джерело?
і де написано,що 100% алюмосилікати?
Чому думаєте,що вулканічні породи не містять цеоліти?
Де "злий" модератор з зауваженням ?
а без сторонньої допомоги не впораєтесь ?:)
безглуздо було починати,а тепер прошу відповідайте на питання ,коли тему затронули .....і що ви скажете про це :
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=66616&page=2
зокрема
Это алюмо-силикатный материал содержащий калий, магний, кальций и небольшие количества железа. Пемза может абсорбировать из воды калий, магний, фосфор и кальций и позднее отдавать их растениям!:)
На жаль автор допису (по вашому посиланню) просто скопіював статтю з вікіпедії один до одного і додав, можливо власний, абсолютно безглуздий абзац.
...пемза ...образуется при остывании лавы; выходящие газы и пары придают ей пористую структуру. Это алюмо-силикатный материал содержащий калий, магний, кальций и небольшие количества железа. Пемза может абсорбировать из воды калий, магний, фосфор и кальций и позднее отдавать их растениям!
Далеко не завжди дописи на форумі є правильними. Тому в якості джерела інформації форумний матеріал використовувати треба з певними застереженнями.
На жаль автор допису (по вашому посиланню) просто скопіював статтю з вікіпедії один до одного і додав, можливо власний, абсолютно безглуздий абзац.
ну ясно всі винні :D
проте чомусь на такому форумі,крім вас і нас цього ніхто не замітив...:)
p.s.я би дуже вдячна була,як би ви мені надали матеріал,яким ви користувались у своїх дописах,щоб встановити істину :)
Є чудовий радянський трьохтомний довідник "МИНЕРАЛЫ".
Звичайно шукати його в бібліотеці не обов'язково.
Я звикло користуюсь сайтом http://www.chemport.ru/chemical_encyclopedia_article_151.html
це сайт для хіміків - фахівців і викладено з посиланням на загальновизнану науковцями літературу. Тому й довіряю цій інформації.
P.S. а чому "такий" !!! форум. Відсоток лажі там куди більший ніж тут. Чи там "самые умные" ? :)
тернеция
23.12.2011, 21:42
проте чомусь на такому форумі,крім вас і нас цього ніхто не замітив...
На аквариумном форуме с профессиональными геологами напряженка... :( И если нет очень большой надобности - никто эти ссылки не откапывает.
користуюсь сайтом http://www.chemport.ru/chemical_ency...ticle_151.html
так,знаю про той сайт :)
про те в цьому посиланні,я не знайшла повного спростування цього
Это алюмо-силикатный материал содержащий калий, магний, кальций и небольшие количества железа. Пемза может абсорбировать из воды калий, магний, фосфор и кальций и позднее отдавать их растениям!
тим більше,що там тільки зачерпнули
К ним, в первую очередь, относятся: полевые шпаты, например ортоклаз K[AlSi3O8], альбит Na[AlSi3O8], анортит Ca[Al2Si2O8]; глинистые минералы (см. Глины); слюды. например мусковит KAl2[AlSi3O10](OH)2; нефелинNa[AlSiO4] и др
а отже є і друга черга ...а так як ми знаєм,що все ж таки в них входить алюміній,то не думаю,що ця інформація з аквафоруму є 100%- хибною(по крайній мірі з моєї строни) так як я висвітлювала питання форумчанина
Molar, зокрема,про металеві частки в лавових породах ...та із аквафоруму людина не помилилась,вірніше не цілком розкрила тему,тому що не вказала на відсоткові значення крарцитів і інш. в частності і аллюмінію :)
Яка ще друга черга ? Я маю викласти для доведення повний перелік адюмосилікатів ? :) Це все одно, що я заявлю вам, що піраньї відносяться до членистоногих, і скажу: напишіть мені повний перелік членистоногих. І лише коли піраній там нема я погоджусь, що вони не є членистоногими.
так,знаю про той сайтраз знаєте і користуєтесь, то прочитайте ще раз, що таке алюмосилікати. Це далеко не кожен мінерал чи речовина в склад яких входить кремній і алюміній. Більше того кремній і алюміній є в складі кожного мінералу, тільки в різних пропорціях.
Пемза утворюється лише тоді, коли розплавлена лава попадає в воду. Вона є хімічно інертна - таке собі вспінене скло з домішками. Як пористий інертний субстрат - годиться. Вона не є абсорбентом - пори занадто великі і короткі, тому "позднее" нічого не віддаватиме рослинам. З таким же успіхом можна садити в пористу губку.
Я маю викласти для доведення повний перелік адюмосилікатів ?
якщо маєте то чекаєм *DRINK*
Вона є хімічно інертна - таке собі вспінене скло з домішками
значить все ж таки силікати з домішками,а в часності алюмінієм і різним(валентним залізом)...чи не так?:)
на рахунок інертності повністю згідна,як і писала вище ...так сказать - вокруг до окала :)
p.s.дякую за співпрацю *DRINK*
Дякую, що заспокоїли))))))
Планую після нового року запустити 35л.
Якщо все получиться заодно відпишусь на форумі))))
До речі, а ось саме та лава що була куплена в камні-маркеті)
саме та лава що була куплена в камні-маркеті
в мене красивіша *JOKINGLY*
хороша лава*THUMBS UP* але чого так мало замовили,чи то це не вся?
в мене красивіша
Радий за вас)))))Мені прислали ось таку)
Мені вона теж не надзвичайно сподобалась,але яка вже є)
хороша лава але чого так мало замовили,чи то це не вся?
Замовив 2 кг прийшла одним куском,який я поколов.Планую нею декорувати 35л.тому більше і не замовляв....Думаю цього буде достатньо.
Радий за вас)))))Мені прислали ось таку)
Мені вона теж не надзвичайно сподобалась,але яка вже є)
Замовив 2 кг прийшла одним куском,який я поколов.Планую нею декорувати 35л.тому більше і не замовляв....Думаю цього буде достатньо.
ну ясно,що для 35 літрового хвате!!!:)
Покололась вона так гладко ...супер*THUMBS UP*
нормальна лава,тим більше,як мохом обросте ...
тай і я їм вказувала,яку саме потрібно мені лаву,щоб вони там підібрали...це ж не кіт в мішку :)*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009