Показати повну версію : Допоможіть визначити від чого рибки помирають
РусалкаМ
27.01.2009, 12:26
Допоможіть терміново! 3 тижні тому установила акваріум. Спочатку купила 2 тернеції та 5 даніо. 4 даніо померли протягом першого тижня (всі крім єдиного зеленого). Знесилені падали на дно, багато і судорожно тріпали поплавцями, нічого не їли і за 1 день по одній не ставало. Решті нічого досі. Отож вирішила докупити рибок: 2 телескопи, 2 меченосці та 2 півники. І от на наступний день 1 з телескопів «полиняв», знесилений, не їсть, тріпається судорожно, багато махає поплавцями, в осносному у вертикальному положенні вниз головою. Що робити? У чому причина?
Спочатку напишіть:
1Літраж
2Компресія
3Фільтрація
4Темнература
що у вас є?
І чи відстоювали воду перед запуском риб?
Це швидше за все бактеріальна вспишка. Деколи грунт поганий, і його треба дістати і прокип'ятити ( в кастрюлі з водою ), а потім коли остигне то засипати. Крім того, мають бути в акваріумі рослини обов'язково . Як ви готуєте воду ? Раджу кип'ятити, а потім відстояну і остигшу заливати , і то дві третини верхні ,а зверху плівку газеткою знімати . Крім того, риби могли помирати через неякісний корм Напишіть чим ви годуєте риб, і скільки разів на день ? Світовий день в акваріумі має бути 8-12 годин .Задумайтесь над якістью корму ,це найчастіша причина через яку помирають рибки .
РусалкаМ
27.01.2009, 13:29
Об'єм акваріума:
35л
Акваріумне устаткування:
фільтр, нагрівач
Тривалість освітлення:
1-4 год на добу
Температура в акваріумі.:
26
Рослини і грунт.:
немає
Риби та безхребетні.:
Тернеції - 2 (2 см), даніо -1 (2 см), меченосці - 2 (3 см), півники - 2 (3 см), телескопи - 2 (4см)
Догляд за акваріумом:
30% - 1 раз/тиждень
перший перед запуском рибок воду не відстоювала :( , але 3 дні чекала поки вона профільтрується в акварумі (так розказали в магазині )
перший перед запуском рибок воду не відстоювала
От перший признак захворювання риби
треба щоб в акваріумі встановився баланс на це потрібно час, а рибки видно запустили зашвидко от вони і загинули:( я б порадила грунт докупити дрібний світлий і посадити пару рослинок тоді і виглядати буде гарніше і рибки себе будуть краще почувати і непоспішайте накупляти рибок все поступово робіть:)щасти вам!!!
РусалкаМ
27.01.2009, 17:04
Дуже дякую за корисні поради :). То що причиною гибилі перших була осівша на дні хлорка (через невідстояну воду) це я згодалась потім. Але що ж зараз з телескопом? Перед його поселенням я не то що воду поміняла, а і фільтр почистила і сам акваріум.
Александр11
27.01.2009, 17:40
перший перед запуском рибок воду не відстоювала
От перший признак захворювання риби
Невідстояна вода при запускові акваріуму, аж ніяк не може стати признаком хвороби.
На мій хлопський погляд, все виглядає приблизно так:
1. Акваріум запущений недавно, без грунту, рослин.Звідси-
2. Переробляти органіку нікому і тому Ваші рибки отруїлися продуктами розпаду залишківїжі та власних випорожнень. Азотний цикл ще не встиг сформуватись, тому, що бактерії не мали де взятись.
ВИХІД - 1. Засипати грунт 2-5см(з підйомом до задньої стінки)
2.Засадити рослини швидкоростучі(роголисник, елодею, річію, лимонник......)
3. світло 8-10год.
4. риба. (карасям меченосцям і півникам назом не можна.
Поясню: карасі люблять більш прохолодну воду ніж інші обрані риби. Півник буде завжди підщипувати карасиків(телескопів), бо це бойова рибка. Та і обєм для карасів треба набагато більший.
Якщо є ще запитання-звертайтесь, охоче допоможу.*THUMBS UP*
Александр11
27.01.2009, 17:46
Це швидше за все бактеріальна вспишка.
Де ви бачите ознаки бактеріальної вспишки?
Як ви готуєте воду ? Раджу кип'ятити, а потім відстояну і остигшу заливати , і то дві третини верхні ,а зверху плівку газеткою знімати .
Навіщо? Відстояти воду 1-2 дні, і сміливо доливати.
Tarik_Nikita
27.01.2009, 18:04
Дуже дякую за корисні поради :). То що причиною гибилі перших була осівша на дні хлорка (через невідстояну воду) це я згодалась потім. Але що ж зараз з телескопом? Перед його поселенням я не то що воду поміняла, а і фільтр почистила і сам акваріум.
Шановна РусалкаМ, вітаємо Вас на нашому форумі!!!:)
1. Хлорка не осідає, вона випаровується. Достатньо 4-х годин, щоб вона вся вийшла. Осідають метали та все інше, що ваще за воду.
2. Це що воду поміняли і почислити аваріум це найбільша помилка. (воду підмінюють частину 20-40% від загального об"єму).
3. Прочитайте для себе інформацію про запуск акваріуму у сусідніх темах і знайдети відповіді на всі запитання.
4. Майте терпіння.
Успіхів.:)
Александр11
27.01.2009, 18:07
Tarik_Nikita Точно!
[QUOTE=Александр11;7771]Невідстояна вода при запускові акваріуму, аж ніяк не може стати признаком хвороби.
Це деж ви таке вичитали????
Tarik_Nikita
27.01.2009, 18:10
Невідстояна вода при запускові акваріуму, аж ніяк не може стати признаком хвороби.
З Вашого допису складається враження, що Ви нічого не розумієте, але щось пишете, щоб було *DASH* *RTFM*
Александр11
27.01.2009, 18:12
Шановний Віталій! Я не вичитав, а знаю з власного досвіду. В мене буде зустрічне запитання: А для чого?
Вибач, не так зрозумів:-! Просто я б написав що акваріум не запущений.
Охват Марьян
27.01.2009, 18:16
Дуже дякую за корисні поради :). То що причиною гибилі перших була осівша на дні хлорка (через невідстояну воду) це я згодалась потім. Але що ж зараз з телескопом? Перед його поселенням я не то що воду поміняла, а і фільтр почистила і сам акваріум.Читав тему і не міг втриматись зі сміху......хоча автору теми зовсім несмішно.
Є в нас такий чудовий розділ як "ВОДА" де все описано про воду від А до Я. І де таке можна вичитати що хлор/гідрохлорид (газ) може випасти в осад.
У Вас дві великі помилки:
1. Навчіться правильно переводити у свіжу воду щойнокуплену рибу.
2. Не докупляйте рибу в акваріум частіше ніж за два тижні від попередньої, особливо якщо є підозри на захворювання.
Обовязково проведіть профілактику препаратом Сера Бактопур згідно інструкції зі збільшенням дози у 1,5 рази.
Александр11
27.01.2009, 18:17
При підміні води, воду можна відстоювати, але навіть при підміні це не є обовязковим правилом. А при запускові акваріуму це взагалі не потрібна функція, бо відстоїться прямо в акваріумі, де в процесі перемішування, обігріву, фільтрації та ін. процесів набере потрібної якості.
Не люблю когось критикувати. Та й не буду повторювати те, що дехто спорить. А вот воду я кип'ячу, і в той самий день заливаю дві третини верхні. Не чекаю 2 дні . В осад звісно випадає кальцій карбонат ,який не є таким вже небезпечним для риб. На рахунок бактерійной вcпишки ,то вона є майже в кожному акваріумі ,в який залили не відстояну жорстку воду з під крану( в водопроводі теж не мало бактерій живе не дуже корисних рибам ). Це часто є причиною гибелі риб ,адже там в воді є і хлор, і важкі метали і можуть бути навіть пестициди .
Почитав тему ...... погоджуюсь з мар"яном - смішно.
На рахунок підмін, відстоювання, кипячення і т.д. - ще є таке поняття як об"єм самого акваріума і відповідно буферна здатність акваріумної води. Заміна скажем 25% в акві на 40 літрів і в акві на 400 літрів то різні речі. В великий об"ем можна лити прямо з крана, а в малий об"єм бажано відстоювати або фільтрувати.
РусалкаМ
27.01.2009, 23:35
[Александр11;]
2.Засадити рослини швидкоростучі(роголисник, елодею, річію, лимонник......)
3. світло 8-10год.
4. риба. (карасям меченосцям і півникам назом не можна.
Поясню: карасі люблять більш прохолодну воду ніж інші обрані риби. Півник буде завжди підщипувати карасиків(телескопів), бо це бойова рибка. Та і обєм для карасів треба набагато більший.
Якщо є ще запитання-звертайтесь, охоче допоможу.*THUMBS UP*[/QUOTE]
- Світло вже від сьогодні вмикатиму на довше! За пораду з рослинами дуже дякую!:) Я їх давно хотіла придбати, а от грунту не було у 2 магазинах. Може порадите де його можна роздобути і який краще?
- З рибками щось не сходиться. Півники наразі поводять себе спокійніше від всіх інших рибок. Їх майже не видно, сидять собі по куточкахабо біля термометра або біля фільтра. А от сьогодні помітила як меченосець скубає хворого телескопа.
- Найбільше, що зараз хвилює чи можна якось допомогти рибці, яка вже другий день ледве-ледве, але все ж ворушить поплавцями.Ато вдома вже кажуть полегшити її муки, але ж так шкода:'(:' Є ще в неї шанси поправитись?
РусалкаМ
27.01.2009, 23:46
Шановна РусалкаМ, вітаємо Вас на нашому форумі!!!:)
1. Хлорка не осідає, вона випаровується. Достатньо 4-х годин, щоб вона вся вийшла. Осідають метали та все інше, що ваще за воду.
2. Це що воду поміняли і почислити аваріум це найбільша помилка. (воду підмінюють частину 20-40% від загального об"єму).
3. Прочитайте для себе інформацію про запуск акваріуму у сусідніх темах і знайдети відповіді на всі запитання.
4. Майте терпіння.
Успіхів.:)
Спасибі за вітання на форумі!:)
1. Що б це не осідало, але як з ним боротись? Деякі рибки визбирують корм з дна і можуть тим отруїтись.
2. Я воду не то що поміняла цілком... Я поміняла 30 процентів, а щоб почистити дно просто зливала її акваріума в іншу посудину а потім назад. Неправильно?:confused:
Tarik_Nikita
28.01.2009, 10:23
РусалкаМ, у Вас маленький акваріум.
Меченосці досить агресивні рибки.
Півник рибка мирна, він нікого рухати не буде (б"ються тільки з іншими самцями півниками)
Телескопу, навряд, вже поможете, якщо він сам не відійде, то меченосець його доб"є.
Вам вже говорили про осадок - це калій. У Вас не має грунту, тому Ви його бачите "у всій своїй красі";).
Я не зрозумів, як це ви воду з дна зливаєте, але вихід наступний:
1. візьміть 6 літрову пластикову баклашку і відстоюйте в ній воду - за тиждень хлорка вийде, а все інше осяде.
2. Купіть сифон і щотижня під час підміни (а не заміни!!!) частини води, сифоньте дно.(Зливаєте 6 літрів сифонячи грунт)
3. Помаленько заливаєте воду з баклашки, при цьому не зливаючи з неї все до кінця, щоб осад не пішов в акваріум.
Якщо буде знову багато осаду, то кип"ятіть, таким медодом як писали нище
Допоможіть терміново! 3 тижні тому установила акваріум. Спочатку купила 2 тернеції та 5 даніо. 4 даніо померли протягом першого тижня (всі крім єдиного зеленого). Знесилені падали на дно, багато і судорожно тріпали поплавцями, нічого не їли і за 1 день по одній не ставало. Решті нічого досі. Отож вирішила докупити рибок: 2 телескопи, 2 меченосці та 2 півники. І от на наступний день 1 з телескопів «полиняв», знесилений, не їсть, тріпається судорожно, багато махає поплавцями, в осносному у вертикальному положенні вниз головою. Що робити? У чому причина?
Не хочу нікого образити але основна ВАША ПОМИЛКА в тому що Ви не були готові до запуску акв. - скільки літератури перечитали про запуск акв., воду і т.д. Незнаю хтоь за Вами гнався :D шо Ви все купили, бігом запустили і потім: Допоможіть терміново!
Розумієте можна зараз шукати причини - вода погана, риби несумісні..але коли Ви йдете на базар купляти ковбасу Ви ж обираєте її за вмістом, свіжістю, виробником і т.д., а тут живі істоти, які у всьому залежать від Вас :'(
Отож вихід один спочатку прочитати як має запускатись акв, а потім так і робити - тоді все буде ок.
РусалкаМ
28.01.2009, 19:33
Не хочу нікого образити але основна ВАША ПОМИЛКА в тому що Ви не були готові до запуску акв. - скільки літератури перечитали про запуск акв., воду і т.д. Незнаю хтоь за Вами гнався :D шо Ви все купили, бігом запустили і потім: Допоможіть терміново!
Розумієте можна зараз шукати причини - вода погана, риби несумісні..але коли Ви йдете на базар купляти ковбасу Ви ж обираєте її за вмістом, свіжістю, виробником і т.д., а тут живі істоти, які у всьому залежать від Вас :'(
Отож вихід один спочатку прочитати як має запускатись акв, а потім так і робити - тоді все буде ок.
Я визнаю свою вину. Але хочу Вам сказати, що акваріум мені подарували, я не знала і не усвідомлювала наскільки то все непросто. Про те, як запускати акваріум я довідалась від людини, що подарувала його. А ця людина дізналась від продавця. Я теж купляючи рибки уточняла нюанси підміни води та чистки фільтра. Але ж хіба можна бути впевненій у пораді однієї людини? От навіть тут скільки людей, стільки й думок. Так само і прочитавши 1 статтю чи можна зразу знати, що зробиш все правильно? Тому і звернулася сюди, щоб допомогли розібратись, хто виявить бажання.
За що дуже вдячна всім, що відповіли :)
Я визнаю свою вину.
Вітаю, усвідомлення помилки - перший крок до її вирішення.:)
Але ж хіба можна бути впевненій у пораді однієї людини? От навіть тут скільки людей, стільки й думок. Так само і прочитавши 1 статтю чи можна зразу знати, що зробиш все правильно?
Це вірно, тому треба не лінуватись і перечитати спочатку статтю досвідчених акваріумістів та потім декілька тем форуму.
Tarik_Nikita
29.01.2009, 11:35
РусалкаМ,
Я вже її колись в сусідніх темах скида, але спеціально для Вас :) даю ссилку
http://aquaforum.kiev.ua/showpost.php?p=145145&postcount=2
Скопіюйте собі це в Word, видрукуйте і уважно прочитайте 2-3 рази і все проясниться :)
Допоможіть терміново! 3 тижні тому установив акваріум. Спочатку купив 2 гуппі потім 2 мечоносці пізніше 2 веленохвости і 2 присоски .2 мечоносці померли протягом першого тижня . Знесилені падали на дно, Решті нічого досі не було але ось померли всі крім присоски. Що робити? У чому причина?
vadum,
З Вашого профілю: підміна ВСІЄЇ води щотижня! Це Ви серйозно? Як на мене от і відповідь чому вони гинуть... Прочитайте хоча б цю тему з самого початку - ситуація один в один подібна на Вашу...
І ще - який літраж акваріума?
У профілі написано 13л... На такий літраж вийшли сардини в маслі. Якщо я правильно зрозумів, то "веленохвости" це вуалехвости, які в такому маленькому акваріумі жити неможуть... Там хібащо могли б жити гуппі. Потім, як зазначив roman71 - вода... Ти просто робив різку зміну хім складу середовища що для них згубне. А ще при цьому купа стресу від виловлювання і пересадки при заміні води. Перечитайте інформацію по ссилці яку дав Tarik_Nikita перед вашим дописом.
Я просто цього не знав!
*DONT_KNOW*
А які ще рибки можна купувати
Я просто цього не знав!
*DONT_KNOW*
На майбутнє повторю те, що на форумі неодноразово писалось: перед тим як купувати якусь рибу обов'язково почитайте літературу, форум... *RTFM* , а тоді вже купуйте, щоб небуло таких летальних випадків!!!
А присоски, як ви їх називаєте - це напевно анцитруси і для них Ваш об'єм дуже маленький!
Вам вже написали, що можна гупі, а взагалі краще, при можливості, купіть більшу акву, а з Вашої може вийти непоганий креветник :).
b]vadum[/b],
НІЯКІ !*RTFM**DASH*
Краще збирайте гроші на більший акваріум... Ну хоча б до 50л. А в цьому залишіть гуппіків, ну або заведіть там креветок, як радив Fadeev...
З власного досвіду скажу, що ніколи не женіться за кількістю риби (не старайтесь набити акваріум по максимуму), риби будуть гинути і Ви не зможете добитись біологічної рівноваги, оскільки в акві завжди буде надлишок органіки. На форумі подавались ссилки на таблиці який об'єм потрібний якій рибі, пошукайте.
А от і ця таблиця : http://hata.profi.co.ua/2008/01/14/tablicja_osnovnikh_parametrv_utrimannja_akvariumni kh_ribok.html
А в мене сталася біда :-(
Жили і не тужили в мене 4-неони,4-гупі,4-мечоносці,2-молінезії і 2 пецилії. В суботу запустив 5 Анциструсів. І .... :
В неділю зранку анциструсів нарахував - 4, ввечері - 3. В понеділок ввечері -2 (з дивними симптомами поведінки) Відсадив їх двох в відсадник до малька гуппі (які вже в моїй акві народились) і вони протягнули ще до вівторка і теж .... :-( Обидва. Не уявляю що сталось. Всі інші риби почуваються (як на мене) пречудово.
Співчуваю! А де купували їх? І який їх вік був?
Бо десь тут на форумі читав, що анци трохи специфічно ростуть... і десь в віці 3-4 місяця можуть гинути через погане харчування... (точно не памятаю, але десь ця тема вже була)...:o
Анцики прийшли до мене з цієї теми
Анцики в добрі руки (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1998)
3-4 см. До вечора почувались нормально. Облазили всю акву. Поїли разом зі всіма мороженої артемії. І спати. А два останні под кінець загубили орієнтацію. По поверхні лазили, а пливти то були неуправляємі і крутились навколо своєї осі поки за щось не зачепались.
p.s. Тепер не знаю, що робити. Хотів на днях купити пару нових риб, а тепер в роздумах.
Я тиждень назад теж купив анциків, але в іншого форумчанина. Як я чув, він вже давно їх розводить... Може він щось підсказав би корисного... От його тема http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1917
Цікаво, як вони прижились в інших, хто теж купував...
Wehrwolf
19.11.2009, 00:22
От і мені цікаво!!! чого моя рибка на той світ:'( пішла... Всі рибасі, що залишились у мене почуваються нормально...
От і мені цікаво!!! чого моя рибка на той світ:'( пішла... Всі рибасі, що залишились у мене почуваються нормально...
Можу тільки поспівчувати і Вам і нам. Це в мене перші жертви. Всі домашні дуже сумують, вони були такі чудові і веселі. :'(
Wehrwolf
19.11.2009, 00:29
Щож...спеціалісти в студію!!!*DONT_KNOW*
Можлива різниця у воді в старому "житлі" і новому "домі" була досить великою....
з звичайним анціструсом якій піднявся на наший львівської воді майже не буває проблем, правда в мене були проблеми з новими видами анціструсов (корічневие, альбіноси) в є том случає я беру зразу шт. 10 и одношусь к їх виросту по філософські. Смерть риб в новому середовище може наставати скорее от параметрів води та Ії температурі. Багато акваріумістов тримають риб на максимальних температурах, молодняк швидко росте але неустойчивий. Підміна води не догма 1раз на тиждень, я рахую треба кожний день треба приділити увагу на 30 хв. щоб спостерігати за пітомцами та прийняти якісь зміни по утриманню риби.
Wehrwolf
19.11.2009, 10:24
maan007 а Ви воду для живородок солите???
В суботу запустив 5 Анциструсів. І .... :
В неділю зранку анциструсів нарахував - 4, ввечері - 3. В понеділок ввечері -2 (з дивними симптомами поведінки) Відсадив їх двох в відсадник до малька гуппі (які вже в моїй акві народились) і вони протягнули ще до вівторка і теж .... :-( Обидва. Не уявляю що сталось. Всі інші риби почуваються (як на мене) пречудово.
Здається, що проблема у воді. Зпершу треба було вияснити при яких параметрах води росла риба бо я розумію що риба з одного району Львова поїхала в інший (хоча б вияснити чи вода стара, коли і на скільки робиться підміна води потім зпівставити із своїм акваріумом). Друге питання чи Ви адаптовували згідно правил рибу-мін.15 хв в кульочку з додаванням через 5хв. своєї води і т.д.
Хоча згоден з ін., що риба невибаглива+молода+нашого розведення = не мало б бути проблем взагалі.
....Друге питання чи Ви адаптовували згідно правил рибу-мін.15 хв в кульочку з додаванням через 5хв. своєї води і т.д.....
Звичайно. Було біля 2 літрів своєї води. За годину додав 1 моєї. Ще за годину запустив в акву.
Wehrwolf
19.11.2009, 21:36
Спитала у всіх, кому відала рибок....усі живі здорові...
AmeTHyst
23.11.2009, 03:22
Спитала у всіх, кому відала рибок....усі живі здорові...
Подтверждаю !
Взял себе 12 in для травников (условия ужасные CO2 + gh 40), думал будут проблемы, пустил сначала по одному представителю в каждый травник, через день расселил всех остальных, чувствуют себя нормально вычистили все, правда роют немного грунт хвостами але то мелочь.
AmeTHyst
23.11.2009, 03:33
Звичайно. Було біля 2 літрів своєї води. За годину додав 1 моєї. Ще за годину запустив в акву.
А долив воды происходил в текущем аквариуме или возле него ?
И еще, Werwolf налила вам на 5 рыб 2 литра воды со своего 45литрового акваса ?
P.S. Заранее прошу прощения если что то не так понял.
Потрібна допомога. В мене за 1 день здохло 3 рибки і я переживаю за остальних. Ніяких ознак незамічала, вечором плавали мечоносці (пара) на ранок померла самка, а до обіду і самець, після обіду на вечір лабео зелений (злізла луска і заванявся так ніби тиждень мертвий), остальні покищо живі. Тепмпература 26-28 зменшити неможу, термометер виключив взагалі. Прожили 2 дні на 3 поздихали, півень був самий перший з 25.11.09р., сьогодні відсадила в банку бо гупіку порвав хвоста. Дуже потрібна допомога!!!!!!!!!!:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(
тернеция
08.12.2009, 21:28
Svetik,
Уточните - в каком порядке посажена рыба, чем кормите, какие изменения во внешнем виде и поведении были отмечены, как часто и сколько подмениваете воды.
Я купила на базарі 22 рибки, дали в одному пакеті, ну я їх і запустила всіх разом. Вродіби вони ставали менш рухливими майже не плавали сиділи біля фільтра (мечоносці), а лабо був живчиком, ввечері був вялий, а зранку вродіби нормальним як завжди. Корм сухий як називаеться непамятаю, куплений на базарі в прозорому пакеті (пластівці і горошок).
Підміну води роблю раз в тиждень 20% води.
Александр11
08.12.2009, 21:47
тернеция, там только 25.11. запущен аквариум, всё как всегда. Куча рыбы и наверное почти вся сразу.Прожили 2 дні на 3 поздихали, півень був самий перший з 25.11.09р. Количество рыбы на 100 л вроде и небольшое, но на такой ранней стадии:(
Самая большая проблема аквариумистики- спешка! :cool:
Тепмпература 26-28 зменшити неможу
Це не критична температура,
Півник і гуппі -погані сусіди і взагалі хвостаті рибі.
Я купила на базарі 22 рибки
стільки риб на 100 літрів - то вже перебір трохи... в любому випадку не раджу в найближчі вихідні докуповувати ще якісь рибки замість тих, хто вже помер...*NONO*
тернеция
08.12.2009, 23:16
Александр11, В чем и дело :(
Svetik,Сразу запущено много рыбы в неготовый аквариум. Скачок нитритов - и рыбы нет.
AmeTHyst
09.12.2009, 00:16
Підміну води роблю раз в тиждень 20% води.
помоему в первые недели после запуска воду вообще нельзя менять
Tarik_Nikita
15.12.2009, 13:53
помоему в первые недели после запуска воду вообще нельзя менять
воно то може бути і так, - але при умові коли не має риби, а акваріум поступово запускається.
У випадку Svetik рибки вже плавають, так що воду потрібно підмінювати свіжою, оскільки тварючки задихнуться.
Svetik на Ваші 100 літрів я б попробував підмінювати по 5-7 літрів води вдень. Воду можна з-під крану, попередньо відстоявши 4-5 годин у відкритій посуді (це для того щоб вийшла хлорка і осів весь явний бруд). Лити помаленько.
Є ще живі бактерії для підготовки води, здається фірми СЕРА назив: "Нітровек"
Доброго вам дня шановні дописувачі цього форуму.
Допоможіть вирішити проблему з мешканцями мого акваріума. Запустив 1.01.2010р свій акваріум (180-200л).
Через деякий час у мене почали покриватися всі мешканці мого акваріума білою плівкою (звигляду як пліснява). Деякі мешканці уже загинули. ДОПОМОЖІТЬ ПОРАДАМИ
Доброго вам дня шановні дописувачі цього форуму.
Допоможіть вирішити проблему з мешканцями мого акваріума. Запустив 1.01.2010р свій акваріум (180-200л).
Через деякий час у мене почали покриватися всі мешканці мого акваріума білою плівкою (звигляду як пліснява). Деякі мешканці уже загинули. ДОПОМОЖІТЬ ПОРАДАМИ
В загальному мало інформації, та й профіль не сильно допомагає відповісти на питання: Як Ви доглядаєте за аквою?(сифонка, підміни іт.д) Ще насторожує фраза:
Тривалість освітлення з 7.00 - 22.00 цікаво тільки яке освітлення?
При цій ситуації, що склалась на протязі 5-ти днів підміна води 10% з сифонкою. Освітлення - звичайні лампи 2*30 "Електрум".
І ще одне вичитав в неті, що це може бути - костіозом. Чи прада це?
Як з такою хворобою боротися (соляні ванночки, стрептоцид, марганцовка, БІЦІЛІН-5 ) так чи ні.
тернеция
26.01.2010, 11:08
IMS, При таких исходных данных: "Риби та безхребетні.
Гупі (3см. 2сам.), сомік таракатум, а дальше буде.
Догляд за акваріумом
..................... а дальше буде " - ничего конкретного ответить не могу. Опишите подробно - уход и как выглядит больная рыба, выложите её фото.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009