КПК

Показати повну версію : Сипеться риба

rom4uk
01.02.2009, 13:02
Допоможіть будь-ласка! В мене акваріум на 75 л вже 9 років,світло 12год/добу,температура 27С.Риба дохне невідомо від чого.признаки хвороби:важке дихання,здуття.Вже лив:тріпафлавін,бактопур дайрект,метронідазол,робив ванни з біциліну-5 - результат повний нуль.При розтині мертвої рибки характерно: жовч смарагдового кольору і жир такий як піна(розглядав пд лупою).До кого не звертався, ніхто не знає, що то за зараза, а в мене вимерли всі плдіники:'(

navy
01.02.2009, 13:18
Так це почалось недавно чи існує вже тривалий час:confused:.Чим годуєте рибу?:eek:

Руслан
01.02.2009, 13:38
В мене акваріум на 75 л вже 9 років,світло 12год/добу,температура 27С.Риба дохне невідомо від чого.признаки хвороби:важке дихання,здуття.Вже лив:тріпафлавін,бактопур дайрект,метронідазол,робив ванни з біциліну-5 - результат повний нуль.При розтині мертвої рибки характерно: жовч смарагдового кольору і жир такий як піна(розглядав пд лупою).До кого не звертався, ніхто не знає, що то за зараза, а в мене вимерли всі плдіники:'(

Замало інформації, як на мене. Де жили плідники - зі всіма? тільки плідники гинули? чи сильно зажиріли?

Рьоокін-7см,шубункін-6см,4 скалярії-8см,2 папугаї, 2 вилочних меченосця-3см, 2 вуалевих анциструса-4см, 2пальмері-3см,2орнатуси-2,5см чорні,2 лабео-7см і 6,5см,2косярки-4см - то всьо живе у 75літрах:confused:? скільки часу вони живуть разом?

Чому тема називається Сипеться риба ? *DASH*

rom4uk
01.02.2009, 14:45
На рахунок риби:така кількість риби була раніше,зараз перед початком хвороби плавали пара папуг,пара скалярій,пара какаду,1 лабео, пара пальмері,макрогнатус.Годую трубочником, перед годівлею промиваю, тримаю в розчині тріпафлавіну.Хвороба почалася близько місяця тому.
На рахунок теми:на мою думку, навіть початківцю зрозуміло, термін "сипеться" означає дохнути.
P.S.невже суть у назві теми?

Anybias
01.02.2009, 16:22
На акварімному жаргоні-риба "падає":)

Руслан
01.02.2009, 17:20
На рахунок риби:така кількість риби була раніше,зараз перед початком хвороби плавали пара папуг,пара скалярій,пара какаду,1 лабео, пара пальмері,макрогнатус.Годую трубочником, перед годівлею промиваю, тримаю в розчині тріпафлавіну.Хвороба почалася близько місяця тому.

Тут в мене 2 питання: кого останнього придбали перед хворобою і як часто+багато кормите?

На рахунок теми:на мою думку, навіть початківцю зрозуміло, термін "сипеться" означає дохнути.
P.S.невже суть у назві теми?

Пояснюю коли риба сипеться - мається на увазі сипляться плавники (фрагментарно) та(або) луска.
P.S. Щоб на майбутнє не виникало ніяких непорозумінь, оскільки на форумі багато таких початківців як я, краще б було називати все своїми іменами.

rom4uk
02.02.2009, 02:25
останніх придбав апістограм какаду,але це було ще в жовтні.Годую:зранку трубочник, ввечері дискус гранулят або морожена артемія.

Руслан
02.02.2009, 20:51
Не можу знайти статтю, читав роки 2 назад що, в промислововому вирощуванні риби був випадок коли у мертвої риби жирові запаси були похожі на мильну піну. Але шо то було тепер нажаль вже й незгадаю :(.

ВодолаЗ
04.02.2009, 13:05
Без понтів Рома попробуй перейти на сухий корм на якийсь період і подивись чи в тебе немає дикорацій які можуть виділяти токсини в воду. Бамбук , дубові або інші дерева які непідходять для акваріуму. Зміни повністю воду.Якщо немає риб а якщо є то 50% і після цього обовязково антистрес екстракт алое або SERA AQYTAN. Я думаю причина в трубочнику---але побачимо.....

ВодолаЗ
04.02.2009, 13:08
і негодуй покищо живим кормом на ньому треба добре розумітися щоб некупити фуфло яке зачасту і продають...краще розводити самому так впевненість100%

Охват Марьян
04.02.2009, 19:00
Риба дохне від Годую трубочником, перед годівлею промиваю, тримаю в розчині тріпафлавінуТрипафлавін, синька - це штучні барвники, які при тривалому застосуванні мають здатність до накопичення, в основному йде ураження дихальних шляхів, якщо риба немає необхідної кількості кисню в крові відповідно погано проходить обмін речовин.

Трубочник потрібно обробляти метронідазолом (трихопол), про це написано у відповідній темі -трубочник.

irenx
05.02.2009, 13:48
яка пропорція метронідазолу на кількість води???скажіть будь-ласка, а то в темі про трубочник щось про метронідазол нічого незнайшла:)

тернеция
19.02.2009, 20:34
яка пропорція метронідазолу на кількість води???скажіть будь-ласка, а то в темі про трубочник щось про метронідазол нічого незнайшла:)

В метронидазоле рыбу выдерживают при лечении гексамитоза, при обычном кормлении трубочником его достаточно выдерживать неделю в проточной воде для очистки. Ограничьте кормление трубочником, переведите рыбу на спирулину, TetraRubin - на полноценные сухие корма. Ожирение и нарушение обмена веществ - штука очень неприятная. Постоянно кормить рыбу одним трубочником нельзя.

navy
19.02.2009, 20:44
rom4uk Так ,що з Вашими рибами:confused:,хоч щось повідомте як склались справи.