Показати повну версію : Мой первый
Всем привет!
:)
После долгих раздумий и упорядочивания свободного местечка решил поставить аквариум. Взял, правда б/у-комплект, но в хорошем состоянии и не дорого.
Аква:
0,6*0,4*0,3 (72л)
Лампа 15W Bio-Lux
Нагреватель 50Вт
Фильтр
Компрессор
Грунт комбинированый: 50% - 2-3мм; 50% - 1-2см(этот мне достался от преидущего владельца)
Растения (как звать - не знаю)мне посоветовали в Аквазоо.
01/02/09 высадил растения и запустил воду.
Ждал несколько дней, а вчера не выдержал и пустил первых рыбок:
- пара гупях
- пара меченосцев
- одна присоска(вроде анцитрус)
Правда растения после транспортировки с базара немного подмёрзли или повредились, поэтому вида ещё не имеют, но надеюсь отростут.
Ещё в планах было высадить чуток мха ямальского, но пока по магазинам его не нашёл.
Вот что получилось:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=674&stc=1&d=1233820760
Позже выложу более качественную фоту.
Посоветуйте, плиз, кого можна ещё поселить
Зараннее благодарен
Александр11
05.02.2009, 10:29
Как по мне, грунт слегка крупноват, тот что спереди. Растений маловато, рыб запустили рановато, надо было подождать пока установится биобаланс в воде. Морские ракушки я бы оттуда убрал - им не место в пресноводном аквариуме. Керамика- дело вкуса, но я б поставил коряжку и парочку кокосов. И добавить растений. Удачи!
Вітаю з придбанням! Грунт Ви засипали цікаво, але от та незрозуміла ваза в куточку мені щось не дуже сподоболась, краще вмостіть туди якусь коряжку, природніше буде. І ще, на фото не видно чи є у Вас основа під акваріумом(пінопласт, чи ін), якщо нема, то придбайте і підкладіть, фільтр бажано чіпляти до бокової стінки.
Вітаю з початком. Питання чи підклали пінопласт під акваріум, якщо ні то це перше що треба зробити інакше можуть бути проблеми.Ракушки і особливо глиняна вежа м"ягко кажучи ну не зовсім пасують, грунт я теж помінявби на більш мілкіший, але саме головне це почати.*THUMBS UP* І ще одне, яка температура?
Вітаю з першою аквою *THUMBS UP*! Саме головне почати. Ракушки я би забрав, то му що вони виділяють кальцій і тим самим збільшується жорсткість води. Також треба добавити світло. Фільтр буде давати сильну течію, я з цим наприклад боровся. Ну а кераміка це вже як Вам подобається.
Как по мне, грунт слегка крупноват, тот что спереди. Растений маловато, рыб запустили рановато, надо было подождать пока установится биобаланс в воде. Морские ракушки я бы оттуда убрал - им не место в пресноводном аквариуме. Керамика- дело вкуса, но я б поставил коряжку и парочку кокосов. И добавить растений. Удачи!
Крупный грунт, как я уже говорил, достался от предидущего владельца, поэтому комбинировал его с купленным мною мельким.
Керамический подсвечник показался мне очень даже симпатичным, особенно из-за наличия множества разных отверстий. Когда приобрету коряжку - поэкспериментирую.
Ракушки уберу. Не знал про увеличение жёсткости.
Пенопласта нету:(
А как приподнять полную банку, чтоб его туда подсунуть?:confused:
Вітаю з першою аквою *THUMBS UP*! Саме головне почати. Ракушки я би забрав, то му що вони виділяють кальцій і тим самим збільшується жорсткість води. Також треба добавити світло. Фільтр буде давати сильну течію, я з цим наприклад боровся. Ну а кераміка це вже як Вам подобається.
Свет вчера поменял. Стояла вмонтированая короткая лампа дневного света на 8Вт, а я вернул стандартную 15Вт... Совсем другой вид аквы*THUMBS UP*
Завтра выложу фотки с новым освещением
Александр11
05.02.2009, 11:40
Пенопласта нету:(
А как приподнять полную банку, чтоб его туда подсунуть?:confused:
Приподнять полную банку - не получится. А вот слить большинство воды, да повылавливать рыбёшку.*THUMBS UP* Подложить можно и что-то другое, главное, чтоб мягкое (для выравнивания поверхности).:cool: Воду потом вернуть прежнюю!!!
biabuchja
05.02.2009, 11:41
Перший крок зроблено*THUMBS UP*- ти на вірному шляху!!! Щоб не надоїдати пишу коротко.... пінопласт -однозначно!!!! фільтр -на бокову стінку (сховай за керамікою), перед фотографуванням переднє скло повитирай, і щоб не було бліків фотографуй без вспишки перпендикулярно до скла, долити більше води, ну і звичайно шукай корягу щоб не витрачати гроші і отримати мах задоволення від процесу приготування попробуй сам знайти - виварити, весь процес описаний на цьому форумі
Кустик с зелёными листиками с лицевой стороны и красными снизу(не знаю как называется) покрылся каким-то белым налётом. Это хворь или просто от свежей воды?
Приміть і мої вітання з початком!Залишилось*DRINK*щоб все добре жило та росло.:D Цей кущик має назву НІМФЕЯ(по латині не буду писати їх є декілько видів),про наліт я думаю поки нема змісту хвилюватись,скорше всього це від жорсткої води осад.Він має бути на всіх рослинах,чому звернули увагу тільки на німфею:confused:.
Спасибки!
Приміть і мої вітання з початком!Залишилось*DRINK*щоб все добре жило та росло.:D Цей кущик має назву НІМФЕЯ(по латині не буду писати їх є декілько видів),про наліт я думаю поки нема змісту хвилюватись,скорше всього це від жорсткої води осад.Він має бути на всіх рослинах,чому звернули увагу тільки на німфею:confused:.
Может на остальных не так заметно, т.к. они узколистные, а на нимфее сразу бросается в глаза
Ти воду відстояну заливав? хімію типу антихлор давав?
Три дня отстаивал... всю не выливал.
Химию советовали, но я решил не давать
Грунт краще змішай весь в купу - мілкий сяде на дно а грубий залишится зверху Думаю вийде цікава компоновочка. Водорості небудуть добре рости зараз через те що в грунті немає органіки -продукту життєдіяльності риб,гниття і т.д. тому є два варіанти 1-це компенія SERA і їх хімія для швидкого удобрення грунту і хорошого розростання або 2-це звичайна чорноземова підкормка тільки от де її у Львові придбати не знаю. Априготувати самому треба трішки попаритись.Перший вихід простіший але дорожчий.
Фільтр і підігрівач як вже писали краще з боку примостирити і то з лівого.
а нарахунок хімії ти зря. вода має стояти мінімум тиждень щоб відстоятись і то з тої посуди в якій відстоював зливаєш тільки три четверті а одну частину в унітазззз
такщо хімію давай на кожну підміну води і нескупись вона нічого поганого незробить
Ще хочу зауважити,чому води не додасьте:confused:,та цей фільтр що у Вас стоїть трохи маловат для Вашого об"єму.На перший час піде ,а в подальшому раджу придбати щось потужніше,та приладнати фільтр на бокову стінку за керамікою.:)
Александр11
05.02.2009, 14:48
Водорості небудуть добре рости
Про водорості це прикольно, а їх дуже треба? РОСЛИНИ
Свет вчера поменял. Стояла вмонтированая короткая лампа дневного света на 8Вт, а я вернул стандартную 15Вт... Совсем другой вид аквы*THUMBS UP*
Завтра выложу фотки с новым освещением
Це добре, але 15Вт на 72л маловато. В мене зараз стоїть також 15Вт на таку саму акву і я дивлюсь що рослинам це не дуже подобається. :(
головне неспішити.Витримка і все буде гут.Рибу покишчо неспіши докупляти хай та що є розведе корисні бактерії і обживе трошки баночку.Корягу всетаки придбай або знайди, люблю охоту за декором, краще дерева ніж верба незнайдеш. Каміння дерево і зелень от і все що треба памятати при декоруванні. Успіхів!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! і виставляй ФОТО обновленої Баночки
Александр11
05.02.2009, 14:50
такщо хімію давай на кожну підміну води і нескупись вона нічого поганого незробить
А що доброго в хімії? Гадаю, що на рахунок "нічого поганого" ви помиляєтесь. Та і непотрібна вона.*THUMBS UP*
Думаю просто потрібен час, і все буде в нормі.
Відстоювати воду тиждень- це для чого? Газоподібний хлор з води швидко виходять 3-4 години достатньо. А все інше випадає в осад за добу. За довгий період відстоювання в воді розвиваються мікроорганізми і не завжди корисні для акваріуму.
Грунт краще змішай весь в купу - мілкий сяде на дно а грубий залишится зверху Думаю вийде цікава компоновочка.
Мелкий я докупал, а крупный я специально рассортировал, чтоб вышло вот так:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=681&stc=1&d=1233838261
Це добре, але 15Вт на 72л маловато. В мене зараз стоїть також 15Вт на таку саму акву і я дивлюсь що рослинам це не дуже подобається. :(
Место для второй лампы есть, баласт там на две лампы, буду думать, как прикрепить вторую
Про водорості це прикольно, а їх дуже треба? РОСЛИНИ
Це залежить від стилю баночки я віддаю перевегу голандськиму -тобто максимум водоростів дерева і каміння. Та ще це залежить від риб бо деякі аж дуже полюбляють поласувати зеленню. вмене живуть дискуси боції анцистуси виводком та птеригопліхт,недалекий родич анцистуса.тому зелень в порядку. Тай в зелені риба почуває себе краще!!!!!!!!!!
Александр11
05.02.2009, 15:02
Це залежить від стилю баночки я віддаю перевегу голандськиму -тобто максимум водоростів дерева і каміння. Та ще це залежить від риб бо деякі аж дуже полюбляють поласувати зеленню. вмене живуть дискуси боції анцистуси виводком та птеригопліхт,недалекий родич анцистуса.тому зелень в порядку. Тай в зелені риба почуває себе краще!!!!!!!!!!
Читайте уважніше. Не водорості, а рослини дають буяння зелені.
Я думаю, что Александр11 обратил внимание на терминологию:
растения, а не водоросли
[QUOTE=Александр11;8055]А що доброго в хімії? Гадаю, що на рахунок "нічого поганого" ви помиляєтесь. Та і непотрібна вона.*THUMBS UP*
Думаю просто потрібен час, і все буде в нормі.
Відстоювати воду тиждень- це для чого? Газоподібний хлор з води швидко виходять 3-4 години достатньо. А все інше випадає в осад за добу. За довгий період відстоювання в воді розвиваються мікроорганізми і не завжди корисні для акваріуму.[/QUO
Чим довше стоїть вода тим краще а хімія вяже хлор і важкі примісі які також містяться в воді і допомагає їм випасти на дно де вже налагоджений умілою рукою процес переробля їх поживні для водоростів матеріали які перебувають у постійному русі завдяки нічним вилазкам грунтових слимаків Меланій які для процесу гниття насичують грунт киснем заносячи його з своїми раковинами в грунт коли лізуть назад після нічної вилазки,Апроцес гниття виділяє вуглекислий газ яким водорості живляться і буяють ще краще.
Висновок: більше вистояна вода і хімія- пишніша рослинність
З водоростями ще буде час побавитись:D,давайте притримуватись правильних назв.:)
Александр11
05.02.2009, 15:08
Я думаю, что Александр11 обратил внимание на терминологию:
растения, а не водоросли
В точку!*THUMBS UP*
"Водоросли относятся к низшим растениям. Они бывают одноклеточными и многоклеточными, имеют различное строение." :mad:
Водорослі це не акваріумні рослини!!! *RTFM*
Мелкий я докупал, а крупный я специально рассортировал, чтоб вышло вот так:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=681&stc=1&d=1233838261
Рослини ті що маєш погано ростуть в крупному грунті і набагато краще в мілкому тому в акваріумах і потрібен комбінований грунт мілкий на дні і крупний на поверхні. А взагалі коли баночка виглядає природно то це і красиво і комфортно для мешканців та рослин. Тому простота і є геніальність адже що є красивіше природного кусочка наче вирізаного з природнього біотопа?:D ну це все з часом Твори і нехай запал в тебе негасне!
Читайте уважніше. Не водорості, а рослини дають буяння зелені.
шо??? ти сам розумієш що написав???
"Водоросли относятся к низшим растениям. Они бывают одноклеточными и многоклеточными, имеют различное строение." :mad:
Водорослі це не акваріумні рослини!!! *RTFM*
А що це???:(
Александр11
05.02.2009, 15:23
Чим довше стоїть вода тим краще а хімія вяже хлор і важкі примісі які також містяться в воді і допомагає їм випасти на дно де вже налагоджений умілою рукою процес переробля їх поживні для водоростів матеріали які перебувають у постійному русі завдяки нічним вилазкам грунтових слимаків Меланій які для процесу гниття насичують грунт киснем заносячи його з своїми раковинами в грунт коли лізуть назад після нічної вилазки,Апроцес гниття виділяє вуглекислий газ яким водорості живляться і буяють ще краще.
Висновок: більше вистояна вода і хімія- пишніша рослинність
Про меланій- згоден, все інше*NONO*. Навіщо "ВЯЗАТИ ХЛОР", який за 3-4 години сам випарується. Ви колись бачили у водопровідній воді плаваючий хлор?:confused: А мікроелементи і важкі "прімісі" там знаходяться в дуже малій кількості, тож загрози ані рибам, ані рослинам не несуть.*THUMBS UP*
Александр11
05.02.2009, 15:25
шо??? ти сам розумієш що написав???
Так, чудово розумію, бо перед тим, як комусь щось радити перечитав багато чого! Та ти неображайся, я ж подоброму.*THUMBS UP*
максимум водоростів дерева і каміння:(
водорослі і рослини, які ми хочемо вирощувати в акві це дві різні речі
Александр11
05.02.2009, 15:43
Рослини ті що маєш погано ростуть в крупному грунті і набагато краще в мілкому тому в акваріумах і потрібен комбінований грунт мілкий на дні і крупний на поверхні. А взагалі коли баночка виглядає природно то це і красиво і комфортно для мешканців та рослин. Тому простота і є геніальність адже що є красивіше природного кусочка наче вирізаного з природнього біотопа?:D ну це все з часом Твори і нехай запал в тебе негасне!
Можеш же коли хочеш*DRINK*:D:D:D
Кустик с зелёными листиками с лицевой стороны и красными снизу(не знаю как называется) покрылся каким-то белым налётом. Это хворь или просто от свежей воды?
В субботу утром увидел, что этот кустик все листья поднял вверх, а снизу у основания появился налёт, навид как белый пушок.
Такой она была:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=688&stc=1&d=1234180361
Такой стала:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=689&stc=1&d=1234180585
Через 20 мин моя ампулярия залезла на ствол и начала подъедать этот налёт, после чего все листья оторвавшись от ствола, всплыли на поверхность.
Остался от куста один пенёк.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=690&stc=1&d=1234181132
Что бы это могло быть
Рослину ,що Ви показали має назву ЛОБЕЛІЯ.А тепер пояснюю причину її стану у Вас .Придбали рослину яка росла та розвивалась в надводній формі,тобто в якомусь полюдаріумі .Тому при переміщенні її у воду вона скинула всі листя,та їй подрібен час знову адаптуватись до підводного життя.Підводна форма не така насичена кольором листа,але теж гарна,росте дореч відносно повільно.:)
Рослину ,що Ви показали має назву ЛОБЕЛІЯ.А тепер пояснюю причину її стану у Вас .Придбали рослину яка росла та розвивалась в надводній формі,тобто в якомусь полюдаріумі .Тому при переміщенні її у воду вона скинула всі листя,та їй подрібен час знову адаптуватись до підводного життя.Підводна форма не така насичена кольором листа,але теж гарна,росте дореч відносно повільно.:)
Спасибо за инфу...
Т.е. пенёк с корнем не вырывать из грунта?
Спробуйие залишити,сподіваюсь прийметься як кажуть дасся чути.:D
Несколько фоток жителей моей аквы:
Симпатичненько. Радий що успіхи у вас ідуть все краще.
kostik05
24.02.2009, 17:19
На рахунок відстоювання води почитайте тему на київському форумі. :)
Гарний початок.*THUMBS UP*
Успіхів!!!!!!!!!!
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009