КПК

Показати повну версію : Питання по баласту

Ветеран 1
11.12.2011, 15:38
Bobus, хочу поставити лампи 30W а баласт 36W
чи не будуть сідати лампи?

Vasia1985
11.12.2011, 15:59
Ветеран 1,шукав баласт на 30w незнайшов,порадили менi взяти з 36w.Вже стоiть майже мiсяць поки що все нормально.

Bobus
11.12.2011, 16:31
Якщо баласт розрахований на 36Вт лампи Т8, то все буде в порядку і для ламп 30Вт (Т8).
Тільки яке то має відношення до спектрів :D ?
Прошу модератора ці дописи перенести у відповідну тему.

Silvan
21.12.2011, 12:36
Люди, підкажіть! Я забираю Епра з лампами сьогодні, але я ще їх в руках не тримав. Потрібно для них купувати ще щось для зборки? В сенсі - дроти, щоб сполучати лампу з ЕПРА, клеми (щоб обійтись без паяльника). Я контакти ізолюватиму термоусадочною трубкою (а не вологозахищеним патроном). Якщо треба, то підкажіть, що конкретно? Бо я повний чайник в цих ділах

Bobus
21.12.2011, 13:14
Справа в тому, що аква в мене 80 см, а менші лампи - 55 см, до країв акви не дотягує по 12 см, виходить недосвіт. Лампи монтуватимуться на стелю в ніші, кришки як такої не буде.

лампи я забираю завтра й кришка буде готова вже завтра або в четвер-пятницю (помінялася концепція, вирішили робити кришку, а не кріпити лапми на стелю в ніші)

Тому питання. Довжина ламп, про які йшла мова у тій темі 845мм. Як вони тепер помістяться в кришці коли довжина акваріума 80 см. ? Чи то вже інші лампи ?
Я не рекомендую ставити в кришку лампи без вологозахищених патронів. Докази типу "в мене вони не стоять і все добре" не приймаються :).
Поки грім не загримить ... (прислів'я):(

Silvan
21.12.2011, 13:20
Мене цікавило, що треба для зборки, а не яка в мене буде кришка. рішення буде нестандартне, як зробимо - покажу :)
Лампи будуть 845 мм, кришка буде довша за саму акву, промашка вийшла.

Bobus
21.12.2011, 13:45
Silvan, прочитайте http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5000&highlight=%F2%E5%F0%EC%EE%F3%F1%E0%E4%EE%F7%ED%E0
Пару метрів дроту, термоусадочну трубку, провід з вилкою потрібної довжини і паяльник, щоб дроти паяти безпосередньо до контактів ламп :), потім ті місця пайки власне ізолювати трубкою. Ну а процес заміни ламп в такій конструкції - то вже ваш менінгіт :)

Сомбра
31.12.2011, 15:00
Хтось пробував підключати лампи за такою схемою? ЛДС ( Лампа Денного Світла ) більше не мерехтить (http://cxemu.te.ua/cxemu/265-lds_bilwe_ne_migae.html)

Bobus
31.12.2011, 16:13
Пробував колись. Єдина перевага - запускається лампа з обірваними спіралями підігріву. Все решта - як у класичній схемі з стартером, тільки менший термін служби лампи. Мерехтить, до речі, так само. Бо струм пульсуючий (100 Гц).

Сомбра
01.01.2012, 01:43
Пробував колись. Єдина перевага - запускається лампа з обірваними спіралями підігріву. Все решта - як у класичній схемі з стартером, тільки менший термін служби лампи. Мерехтить, до речі, так само. Бо струм пульсуючий (100 Гц).

Менший? Тобто? стає менш яскравою? Якщо горить без спіралей, то шо з нею ще може статись? Я колись використовував подібну схему з нагрузкою 100 ват лампа накалу(горіла в пів сили), не дочекався закінчення лампи, біля 2 років, так і віддав з тими лапами подальша їхня судьба не відома.

p.s. Настроїв накінець світло на стартерах, за дві години пішли пузирі, на 200 літрів, 50 висоти- 2 по 20ЛБ і 3 по 18 стандартний філіпс, вентилятор від БЖ компа, на 5 вольт пустив(менше шуму, в себе і на компі так переробив). Може забагато? Буду слідкувати щоб зелені водослі не пішли.
Лишилось нічне світло на діодах, для краси, збираю запальнички виколупую діоди, пробував вони пробивають 50 см до дна.

Bobus
01.01.2012, 12:20
Звичайно, під терміном служби лампи вважають час, протягом котрого світловий потік зменшується не більше, ніж на 20-30 відсотків.