КПК

Показати повну версію : Допоможіть перший акваріум запуск

Міша
16.12.2011, 23:31
Доброго вечера, запускаю перший свій акваріум, почитавши ваш форум дечого дізнався но потребую порад, акваріум 154 літри довжина 85 см висота 45, оборудовання тсвітло(три лампи дві philips 18w/154-765 і одна посередині philips 18w 33-640, фільтр атман at -f305 нагрівач viaAqua glass heater 200w, гравій, плюс добавки(препарат кондиціонер для швидкого запуску акваріуму ptero аква старт), очищаюча бактерія sera bio nitrivec
Водорослі
1Cryptocoryna nana
2 Echinodorus Tropica
3 Lilaeopsis mauritiana
4 Echinodorus tricolor
5 Echinodorus Grosse Bar
6 Cryptocoryna Tropica

Тепер декілька питаннь одразу вибачаюсь якщо дуже примітивні початківець в цій справі

1. чи достатньо для першого запуску обладнання ?
2 чи достатньо для першого запуску водорослей
3. хочу придбати задній фон як він кріпиться на що і який краще брати фон читав що краще чорного коліру чи можна голубого з фоном моря
4 у фільтрі для води стирчить трубка вона повинна виходити на верх акваріуму?
купив водорослі сьогодні але можливості запустти ще не було хочу задній фон приклеїти, поклав їх покищо у миску з водою це не страшно до завтра якщо вони там полежать?
ну ще декілька питань походу завтра на перід вдячний за поради

navy
16.12.2011, 23:32
Міша, http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7844
А потім питання,що буде не зрозуміло.

Міша
16.12.2011, 23:39
Читав статтю дякую просто є мої питання відповідей нв які не знайшов тут

Roman71
17.12.2011, 00:06
1. чи достатньо для першого запуску обладнання ?

Достатньо, правда обігрівач краще б брати на 150 Вт, а про такий фільтр сказати нічого не можу, хіба те, що на мою думку в нього мала губка, яку треба буде часто промивати...

2 чи достатньо для першого запуску водорослей

РОСЛИН *RTFM*, РОСЛИН! Водорості в Вас і так заведуться... (тьху-тьху-тьху звичайно)
Якщо то поштучно вказано (в смислі вони є в одиничних екземплярах), то мало... Бажано б досадити якихось найпростіших, найневибагливіших...

Читав статтю дякую просто є мої питання відповідей нв які не знайшов тут

Кажете уважно читали? А як тоді це пропустили?

Рослин чим більше - тим краще, для початку бажано невибагливі і швидкоростучі, які забиратимуть з води максимум поживних речовин: валіснерії, елодеї, роголистник, лимонник, гігрофіла вузьколиста, людвігія, з плаваючих ряска, пістія, річчія і т.п. Досить непоганих результатів при запуску нового акваріума вдається досягнути при висаджуванні великої кількості такої відносно нової рослини як геміантус мікрантемоїдес (Hemianthus micranthemoides).

Щодо фону, то вибираєте його з власних уподобань... Маєте широкий простір для експериментів *JOKINGLY*
Про поклейку можна почитати тут (http://http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7539)

4 у фільтрі для води стирчить трубка вона повинна виходити на верх акваріуму?

так повинна... причому бажано, щоб її вільний кінець постійно був над рівнем води в акваріумі

так, можуть полежати у відрі пару днів...

Ярик
17.12.2011, 00:06
перше що вам треба знати, що у вас не водорослі, а рослини !!! Відповідь на питання яка між цими словами різниця знайдете самі.
Фон кріпити потрібно на гліцерин, намазати скло, приклеїти фон, і чимось акуратно повиганяти повітряні бульбашки.
Трубка повинна бути вище рівня води, через неї фільтр засмоктує повітря.
З рослинами до завтра нічого не станеться.
Колір фона - "на вкус и цвет"... Я б вибрав чорний.
Мене випередили :D *TOO*

xen_ta
17.12.2011, 00:13
гарного вам запуску! хай то всьо пройде для вас приємно.
і найближчі 2 тижні не пишіть в цю тему: ну що, вже можна риб запускати? :))))

Міша
17.12.2011, 04:13
Перепрошую за не правильну термынологыю щодо рослин, дуже за них переживаю вот встав в ночі доляв тепленкої водичкт в кастрюлю бо вода вже була холодною дмаю чи правильно я вже зробив і питання перед висадкою рослин потрібно трошки обрізати коріння?

Ярик
17.12.2011, 08:53
якщо ви так хотіли теплу водичку, то чому не запхати обігрівач ???
Можна трішки підрізати.

Volodymyr
17.12.2011, 09:07
Те що ви запаслись рослинами то добре, а що за грунт планується? Бо я або не увіажно прочитав вашу тему, або ви про це не написали?

Leo N
17.12.2011, 13:05
Фільтр явно малий і годиться хіба для акваріума літрів так до 30, та і то з мінімумом риб. З рослинами Ви також прогадали, бо ці, тепличні, і тому дуже важко приживаються у акваріумі. Бажано, після посадки, поступово переводити їх з повітря у воду (а Ви їх вже тримаєте у воді!). Придбайте побільше простіших рослин і то бажано у акваріумістів, з акваріума, а не вирощених без води.

Міша
17.12.2011, 19:44
Якщо даного фільтру не достатньо для мого акваріуму значить продавець не добросовісний, що краще докупити ще один щоб було два чи один але кращий і друге питання засипав каміння 15 мішочків думаю там по 1 кг висота десь 6см з дна залив до половини акваріум водою заляв аква старт і sera bio nitrivek хай відстоїться до завтра чи можна зараз посади рослини?

Roman71
17.12.2011, 20:17
Якщо даного фільтру не достатньо для мого акваріуму значить продавець не добросовісний

Якщо не секрет, то де купували його? Можливо є сенс піти туда і попросити поміняти на більш потужніший з доплатою. Звичайно, якщо фільтр ще не користований і не пройшло 14 днів з моменту купівлі - то такий шанс існує...

Міша
17.12.2011, 20:31
купував на сихові магазин булька, його не достатньо для мого акваріуму підскажіть

Ярик
17.12.2011, 20:51
дивно чому говорять, що цього фільтра не вистачить, по характеристиках розрахований для акваріумів до 300л.
На 150л буде добре, я думаю коли писали, що не вистачить, думали не про той фільтр

Міша
17.12.2011, 20:58
Порадте чи варто повертати?

Ярик
17.12.2011, 21:09
як на мене немає потреби

konon
17.12.2011, 21:58
Якщо то такий http://aquawest.com.ua/product_info.php?products_id=303&osCsid=14fd1a3e26c022b533f3bdca6fb81eac, (http://aquawest.com.ua/product_info.php?products_id=303&osCsid=14fd1a3e26c022b533f3bdca6fb81eac)
то по продуктивності прокачки води хватить, а на рахунок фільтрації, не впевнений. Скільки він має, 5*5 см? Подивіться губки http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=28_178 , самі менші 10*10см.
Я б поміняв, тільки не на фільтр, а купив окремо голову, на вибір http://www.arowana-im.com.ua/index.php?cPath=28_158 і губку.

Міша
17.12.2011, 22:16
так такий http://aquawest.com.ua/product_info.php?products_id=303&osCsid=14fd1a3e26 c022b533f3bdca6fb81eac, його варто вже міняти чи покищо поки я не запустив рибок він може працювати, а потім використовувати його як запасний, порадбте для мого акваріуму хороший фільтер і щоб був безшумний демь рієнтовно до 300 грв

konon
17.12.2011, 22:43
Якщо не бажаєте міняти, чи не має змоги, то з часом (коли не буде справлятися) чи зараз, замість низу чіпляєте губку, і нічого більше не треба. Я так із своїм "Атманом" колись і зробив. Зараз він помпує воду (правда вже з маленькою губкою), в ось такий саморобний фільтр. може шось розбирете, починати з остатньої фотографії): http://aquaforum.lviv.ua/forum/album.php?albumid=291

xen_ta
17.12.2011, 22:54
якщо є можливість зняти стакан і натягти велику губку, то цей фільтр вам цілком підійде. більша губка - довше не забивається та краще очищає, а ще на ній селяться потрібні для стабільності аквасу бактерії.
а загалом подивіться, може вам і штатної губки вистачатиме. час покаже.

Міша
19.12.2011, 18:16
Можливість зняти стакан є він відєднюється від головки то требп губку в середині стакану замінити чи на сатакан зверху нятягеути а взагалі думаю щоб замінити на якийсь інший фільтер бо цей достатньо шумний а в нас маленька дитина може порадите найменш шумний для мого акваріуму

Ярик
19.12.2011, 18:30
якщо є можливість зняти стакан і натягти велику губку, то цей фільтр вам цілком підійде.
це пише в попередньому дописі, що тут незрозуміло ???
Включіть логіку!!!
ЗНЯТИ СТАКАН, і замість нього надіти велику губку.
Про шумність я вже писав, відключіть подачу повітря, він без повітря шумить, ви так і не відповіли ???

Міша
19.12.2011, 18:48
Шумить і без подачі повітря навіть трошки вібрує де можна у Львові придбати таку гупку щоб замість стакана натягнути

vlysov
19.12.2011, 19:16
Шумить і без подачі повітря навіть трошки вібрує де можна у Львові придбати таку гупку щоб замість стакана натягнути
в будь-якому магазині з аква-товарами

Roman71
19.12.2011, 20:03
Міша, а може краще зосередитись на
а в нас маленька дитина ?

vi_ki
19.12.2011, 20:36
Включіть логіку!!!
ЗНЯТИ СТАКАН, і замість нього надіти велику губку.
З цього місця докладніше...На що саме одягнути велику губку у фільтрах Атман серії АТ f-300 - f306, після того, як зніму стакан, якщо губка в фільтрах з цієї серії відсутній стержень, на який одягається губка?

Міша
19.12.2011, 21:38
можливо губка йде зі стержнем, в нас маленька дитина а він шумить впринципі готовий змінити на інший на зовнішній у фінансовому плані важко, Додаю декілька фотографій акваріуму на 3 день як на вашу думку достатньо рослинок і чи правильно я прикріпив фільтр

xen_ta
19.12.2011, 21:47
можливо губка йде зі стержнем - ні, губка розрахована на те, щоб її надівали на захисну штуковину, яка в комплекті з помпою.
я взагалі не дуже розумію в чому проблема?
1. якщо в шумності - то зміна губки не допоможе, тут або сам фільтр гуде, або бульки від аерації шумлять. зовнішній фільтр купувати не обовязково, серед внутрішніх трапляються досить тихі.
2. а губку насадити замість штатної всі радять тому, що так зручніше, вона довше не забивається, і кому конструкція фільтра дозволяє це зробити, ті цю можливість використовують. Не має ваш фільтр стержня - задовольніться тим, що є. просто частіше митимете губку.
сформулюйте основну проблему, ми постараємось допомогти.

Roman71
19.12.2011, 21:56
сформулюйте основну проблему

так от же вона бо цей достатньо шумний а в нас маленька дитина

Міша
19.12.2011, 21:56
Проблема покищо одна шумність, чи є внутрішні фільтри безшумні, но в процесі спілкування користувачі форума мені говорять що ця губка у фільтрі не справляється, томе рядять замінити, взагалі яке ваше враження по фото кількості рослин і розміщені техніки

xen_ta
19.12.2011, 22:08
Roman71, прошу вибачити, була неуважна :))))

Міша
20.12.2011, 06:44
Підскажіть я по фото ті що я прикріпив виглядає акваріум, чи правильно я прикипів фільтер і чи нормальн що він видає такий потік рибок турбувати не буде бо інструкції до нього нема, чи достатньо в мене рослинок щоб через тиждень від запуску хочу хочаб з 2 меченосця запустити, розумію що може за ранок но акваріум подарок і день торжества випадає за тиждень після запуску

StarSamurai
20.12.2011, 08:01
Міша все по порядку. насамперед запам'ятайте акваріумістика наука не точна це більше творчий процес, тому питання чи достатньо рослинок і декорацій - справа смаку, якщо вам такий дизайн подобається залиште все як є. З часом, ви самі навчитесь помічати якісь недоліки в своєму акваріумі і будете їх усувати, через це всі пройшли і вам також доведеться.
А тепер на рахунок фільтра. На скільки я зрозумів акваріум стоїть в спальні. Тому пораджу вам так всі фільтри рано чи пізно стають досить шумними скажемо присоски стали зле тримати фільтр починає вібрувати і битись об скло ось вам і шум. Зробіть такий тест зніміть стакан і подачу повітря і залиште саму голову, занурте її в акваріум і порівняйте рівень шуму, а також спробуйте на різних розумних глубинах її. Якщо шум залишився це означає, що сама помпа досить шумна і тут нічого не поробиш, заміна на щось інше. якщо стало тикше то причиною може бути повітряна подушка яка утворилась в стакані. тоді стакан треба повністю занурити витягти з нього губку повіджимати її в воді і запхати назад в стакан тоді поперевертати його і лише тоді під водою надіти його на голову. а якщо є змога замінити то підіть і поміняйте його, причину заміни думайте собі самі, хоча з мокрою губкою навряд чи поміняють. А до цього монотоного шуму доречі з часом звикається і потім навіть без нього не можуть спати (я в Москві жив майже в центрі так там пробки до 3 ночі прямо в мене під вікном спочатку не міг спати а потім у львові не міг спати без такого шуму).
Якщо всетаки не вдасця поміняти фільтр, то його дійсно треба переробити трішки. можна зробити з нього щось таке http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=223&products_id=1336. Яким чином з фото думаю все видно, якщо не зрозумієте то пізніше намалюю як. На рахунок рибок, виж лили хімію для старта там пише можна заселяти рибок через 48 годин після запуску.

Міша
20.12.2011, 14:41
Підскажіть чи правильно я прикріпив фільтер чи краще його прикріпити на задню стінку щоб не було такоговодовороту?

Докупив цей патрубок перекрив бульки стало трохи тихіше, че нічого страшного що перекрив бульки? є ще можливість відкрити сопло щоб струмій ще у верх йшов чи варто додаю фото

StarSamurai
20.12.2011, 15:46
Якщо не буде бульок тобто аерації води ваші рибки задихнуться.
Такий кран який ви поставили перекриває не бульки а подачу води тим саме зменшує властивості фільтра, а від шуму бульк ви нікуди не дінетесь. Як варіант зняти цей шланг а додатково поставити компресор і його вимикати на ніч (тут мене зараз дехто почне бити за таке)

pozhar
20.12.2011, 15:55
(тут мене зараз дехто почне бити за таке)
і правильно зробить!!! аерація в акваріумі обов'язкова!

Міша
20.12.2011, 16:02
Ясно вертаю все на зад скажыть чи правильно розположено фыльтер чи краще його прикрыпити на задню стынку?

pozhar
20.12.2011, 16:10
скажыть чи правильно розположено фыльтер чи краще його прикрыпити на задню стынку?
Цілком нормально. Не переживайте за течію. З часом потужність фільтра впаде (заселяться бактерії) і буде самий раз. + досадите більше рослин. насадкою на трубці зможете регулювати подачу бульбашок, що б не було так гучно. Знаю з власного досвіду, оскільки стоїть в спальні відкрита аква 120 л. і нічого незаважає, тим паче з часом звикнете до шуму))). Сопло необов'язкове.

Міша
20.12.2011, 16:38
наскыльки важлива подача бульбашок на даний час поки немаэ рибок а тыльки рослини вона маэ бути максимальною чи можна її зменшити і яких не примхливих рибок порадите запустити планую запуска в суботу через тиждень після запуску акваріуму

кузя
20.12.2011, 16:44
я би порекомдував акваель фан 3 плюс він тихенький і буде на шо губку намотати))

pozhar
20.12.2011, 16:49
наскыльки важлива подача бульбашок на даний час поки немаэ рибок а тыльки рослини вона маэ бути максимальною чи можна її зменшити
якщо багато рослин, то аерація бажана (мінімальна, при умові запущеної акви, а не та що тільки стартує), оскільки рослини вночі починають споживати кисень який виділили за день)))

StarSamurai
20.12.2011, 16:51
наскыльки важлива подача бульбашок на даний час поки немаэ рибок а тыльки рослини вона маэ бути максимальною чи можна її зменшити і яких не примхливих рибок порадите запустити планую запуска в суботу через тиждень після запуску акваріуму

поки нема рибок бульбашки можна прибрати, а краще поставити їх на мінімум і кожен день збільшувати таким чином зивикати до шуму. а краще зробіть так як зробив я винесіть оту білу трубку за акваріум і надіньте на неї ось такий кран http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=1_57&products_id=1673 ним ви будете регулювати подачу повітря. скажемо на день ставите собі більше бульбашок а на ніч коли дитина спить ставите на мінімум.
А рибок тут думайте самі що підходить по красі по обєму і по ціні

Gonduras
20.12.2011, 16:53
насадкою на трубці зможете регулювати подачу бульбашок, що б не було так гучно
Хочу поділитися досвідом зменшення шуму від бульбашок аерації на виході з фільтра. Мав також пластмасовий регулятор - навіть при скручуванні до мінімуму був деякий звук завдяки акустиці в самій трубці. Зараз я в край трубки, через яку засмоктує повітря, запхав половинку ватної палички (ваткою всередину і так щоб стирчав кінчик). Повітря через ватну пробку проходить нормально, зате в результаті такої маніпуляції-звукоізоляції абсолютно не чути як воно проходить через усю трубку. Чути тільки ледве помітний звук лопаючих бульбашок на поверхні води навіть при максимальному напорі аерації. Зараз навіть не памятаю як я дійшов до такого варіанту - чи вичитав десь, чи сам доекспериментувався.

Міша
20.12.2011, 16:54
Наскільки потрібен воздух поки рибок немає може покищо прикрутити і зменшити кількість бульок, можливо хтось продає чи віддає особо не вибагливихриьок живородки по типу моллинезий, пецилий, меченосцы, гуппики,можно стаю неонов

Roman71
20.12.2011, 16:54
я би порекомдував акваель фан 3 плюс він тихенький і буде на шо губку намотати))

як раз в акваелів цієї серії позаду є досить таки великий виступ, який практично унеможливлює щільну установку губки... ну хіба її треба в тому місці якось підрізати...

Gonduras
20.12.2011, 16:57
Roman71, Маю Фан 1 плюс - виступ є, але губку я туди запхнув успішно :)

StarSamurai
20.12.2011, 16:59
Хочу поділитися досвідом зменшення шуму від бульбашок аерації на виході з фільтра. Мав також пластмасовий регулятор - навіть при скручуванні до мінімуму був деякий звук завдяки акустиці в самій трубці.
Така ідея рано чи пізно приходить у всі світлі голови. в мому випадку я загубив ковпачок що крутився на закінчені трубки і тому звук сьорбання повітря став дуже сильний. жовго не думаючи засунув в трубку кусок губки і о чудо звук стих, та і бульки стали дрібніші.:cool::cool::cool:

pozhar
20.12.2011, 17:02
Gonduras, дякую за пораду *DRINK*, сьогодні спробую, бо і правда в трубку трохи віддає звук.

особо не вибагливихриьок живородки по типу моллинезий, пецилий, меченосцы, гуппики,можно стаю неонов
харацинок я б Вам не радив, а гупіки можуть піти на ура, тільки задумайтесь куди їх потім будете дівати (вони ж плодяться таргани :D)

Така ідея рано чи пізно приходить у всі світлі голови.
а я не здогадався (((....

Roman71
20.12.2011, 17:05
Маю Фан 1 плюс - виступ є, але губку я туди запхнув успішно

а які розміри губки?

свою думку я озвучив чисто теоретично, оскільки замовлена губка ще не приїхала

Gonduras
20.12.2011, 17:10
а які розміри губки?

Розміри не знаю - брав в звичайному магазині на око. Сантиметрів 20 висотою і 10 в діаметрі. Ззаду губку просто стиснув і запхнув під виступ - працює нормально.

StarSamurai
20.12.2011, 20:09
а я не здогадався (((....

Ну в тебе голова не світла а в вогні:D:D:D:D:D судя з аватара

краще всього підходить крупнозерниста губка через неї гарно проходить повітря і зникає звук сьорбання, а так поекспериментуй з різними губками.
Ось так виглядає мій девайс з використанням нано технологій

Roman71
20.12.2011, 20:39
Міша, зрозумійте, щодо шумності фільтрів радити Вам щось не реально, бо все це відносне і познається в порівнянні...
От Ви написали
можливо хтось продає чи віддає особо не вибагливих рибок живородки по типу моллинезий, пецилий, меченосцы, гуппики,можно стаю неонов

маю на продаж мечоносців, анциструсів двох видів, пельвікахромісів... Бонусом будуть креветки черрі (якщо побажаєте).
Але обов'язкова умова - самовивіз.
Чому самовивіз? А щоб на моєму прикладі побачили, почули і зацінили, що значить шум фільтрів в спальні. І чи співвимірний шум моїх сімох атманівських головок, чотирьох аерліфтів і мінімум десяти точок аерації з шумом одного Вашого фільтра. Причому три акваріума стоять на відстані витягнутої руки від моєї подушки *JOKINGLY*
p.s. На сон не жаліюсь...

Міша
21.12.2011, 12:16
По якій вартості рибки і як з вами можна звязатись? можна в приват написати купувати планую або у пятницю або у суботу ще мене цікавлять пару улиток ампулярий прочитав що показують чи достатньо воздуху в акваріумі

Roman71
21.12.2011, 12:28
Міша, мій номер в моєму профілі... чим писати повідомлення - набагато швидше поговорити і за 2-3 хвилини про все домовитись *DRINK*

ампулярий прочитав що показують чи достатньо воздуху в акваріумі
*ROFL*
а джерело можна знати?

Міша
21.12.2011, 14:00
Прочитав в якійсь із тем на аквафорумі ua вже точно не памятаю бо вже десь на протязі 3 тижнів читаю і читаю, це не правдива інформація

Міша
21.12.2011, 23:09
На рахунок улиток ампулярий прочитав що показують чи достатньо воздуху в акваріумі то не правда?

Leo N
22.12.2011, 00:57
Міша, равлики (чи як Ви їх називаєте "улитки") ампулярії дихають атмосферним повітрям і їм глибоко начхати скільки розчиненого кисню (по Вашій версії "воздуху") у акваріумній воді. Отже це твердження не є правдивим.

Міша
23.12.2011, 13:02
Підскажіть планую сьогодні поїхати зробити тест води в моєму акваріумі, можете дати якусь силку де можна почитати чи написати які результати має дати тест щоб можна булоб запускати рибок

Міша
23.12.2011, 20:45
Доброго вечора докупив компресор сьогодні tetratec APS150 на100-150 літрів поставив і змінив напрямок фільлтра додаю фотки акваріуму завтра планую запускати рибок, меченосців, барбусів, гупі можливо стайку неонів, акваріум працює тиждень чи потрібно завтра підмінити воду, чи тільки через тиждень коли будуть вже рибки тиждень і тоді 30% підмінити яке враження по фото акваріуму чи правильно я все розположив підкажіть чекаю ваших думок і порад

xen_ta
23.12.2011, 20:47
я, правда, не любитель глиняних декорацій, а ле у вас воно досить мило і затишно виглядає :)

Roman71
23.12.2011, 20:55
акваріум працює тиждень чи потрібно завтра підмінити воду

про це все вже описано і не раз... *DASH* розділ "Для початківців" *RTFM*

Для чого міняти воду, якщо рибу будете запускати тільки завтра?!? Воду підмінюють (і сифонять) для того, щоб вивести продукти життєдіяльності риб !
Першу підміну можна зробити тижня за 2-3 після запуску риб

Rostyk
23.12.2011, 21:21
можливо стайку неонів
неонів нераджу,це не та риба яку потрібно запускати у "свіжий" акваріум. Почекайте поки в акваріумі збалансуються параметри води. А так ніби все у Вас нормально, так тримати!

Міша
23.12.2011, 22:28
Дякую за конструктивні поради, можливо порадете для початку ще якийсь варіант з рибками яких я не написав

StarSamurai
24.12.2011, 08:53
Міша верніть напрямок виходу води в здовж задньої стінки. Для чого це. Киньте зараз зверху щось що плаває скажемо шматочки паперу і побачите що вас в правому куті водоворот а в лівий вода майже не потрапляє розташуйте трубку так щоб вода циркулювала по всьому акваріуму або зробіть флейту як я писав вам вище.

Міша
24.12.2011, 17:39
Прикупив двох меченосців, двох гуппі, і двох анцитрусів почитав на рахунок годування вирішив годувати два рази на день зранку і ввечері і один раз на тиждень взагалі не годувати, підскажіть питання таке якщо я насипав корму і він плаває зверху акваріуму рибки повинні самі підплити і звершу зїсти чи чекати коли він буде падати і тоді ловити хочу вичислити скільки часу вони їдять і скільки корму давати

xen_ta
24.12.2011, 17:40
гуппі харчуються на поверхні, меченосці дуже жадні в плані їжі і також підпливуть. а от для сомиків бажано прикупити таблеток для донних риб.

Roman71
24.12.2011, 17:42
*RTFM* читати, читати і ще раз читати... http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7844

xen_ta
24.12.2011, 17:47
*RTFM* читати, читати і ще раз читати... http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7844
... сказав В. Ленін ;)))) тільки трохи інакше - учиться, учиться и еще раз учиться :)

Rostyk
24.12.2011, 22:27
вирішив годувати два рази на день зранку і ввечері і один раз на тиждень взагалі не годувати
все првильно
хочу вичислити скільки часу вони їдять і скільки корму давати
пам"ятайте що краще недогодувати ніж перегодувати

Міша
28.12.2011, 09:52
Появився досить не приємний запах води в акваріумі, думаю це повязане з сухим кормом який даю рибкам, можливо забагато давав, взагалі порадьте який корм краще давати? і що зараз робити щоб позбутись цього запаху? підмінити воду?

Leo N
28.12.2011, 10:19
Міша, Ви б точніше сформулювали своє запитання, бо сухий корм поняття відносне. І якщо це TetraPro, то проблеми не буде, якщо навіть якась кількість корму залишиться у акваріумі пів-доби, а якщо це неправильно висушена дафнія (наприклад, з запашком, чи підгнила), то зовсім інша справа.

У якійсь мірі є вірним вираз: "Краще не докормити, ніж перекормити". Тільки якщо без фанатизму, щоб не довести риб до голодної смерті.

Зараз просифоньте грунт і зробіть стандартну підміну води. Акуратно промийте фільтр у воді з акваріума, щоб не "вбити" біологію. Якщо запах не зникне, то через два-три дні повторіть процедуру. Якщо риба доросла, то можете зробити їй кілька розвантажувальних днів - тобто не годуйте взагалі.

Міша
28.12.2011, 10:50
Корм купив там де купував рибок, на краківському базарі в Руслана, корм фасований в пластикові пакети і запах від нього дуже рязучий йде

xen_ta
28.12.2011, 12:09
Міша, спробуйте невеликі підміни (10-15%) кілька днів підряд.
що у вас з вентиляцією? якщо акваріум надто щільно накритий, запах буде.
п.с. не знаю як в кого, а в мене якось запах викликала сушена дафнія. зразу від неї відмовилась.

Міша
28.12.2011, 12:15
Досить щільно накритий а який корм краще купляти можете порадити?

xen_ta
28.12.2011, 12:20
я потихеньку перейшла на заморозку - артемію, мотиль, асорті. для мєлочі (неонів) - циклоп, моіна, але коли підростуть то їстимуть те ж що більші рибки.
сухий - тільки тоді, коли нема часу бавитись замороженим. сухий корм даю в невеликій кількості, щоб не встигав до дна долетіти :)
до речі, Leo N вище вам вже порадив який сухий корм хороший.

Roman71
28.12.2011, 12:25
сухий - тільки тоді, коли нема часу бавитись замороженим

або немає місця в морозильній камері *JOKINGLY*

Rostyk
28.12.2011, 14:57
я годую TetraMinом, досить хороший корм, а також мороженим мотилем від фірми Neon

Міша
29.12.2011, 11:25
Всім вдячний за поради, ну є ще декілька питань

1Промив вчора фільтер прочистив пласмасову кришку, що надіта на губці в воді що підміняв з акваріума витягнув гупку з середини і також промив но не сильно вона достатьно забита чи поьрібно все з неї вимити? чи можливо ці батерії потрібні

2 Скажіть коли годувати рибок потрібно відключати фільтер компресор і світло?

3 В мене чомусь рибки в основному плавають на дні це нормально чи можливо в мене забагато кисню компресор і фільтер дають

4 на рахунок сифонки грунту наскільки часто її потрібно роботи і як краще пфдміняти три дні по 10% води чи раз у тиждень 30%

І ще може порадите рибок до тих що в мене є щоб не комфліктували між собою

pozhar
29.12.2011, 11:33
Промив вчора фільтер прочистив пласмасову кришку
в якій воді мили? потрібно мити водою з акви, ту що зливаєте під час підміни.

потрібно відключати фільтер компресор
Вони мають бути включені завжди!!! а світло. тільки для рослин і для того що б Ви бачили рибу.

рибки в основному плавають на дні це нормально
а які в Вас риби??? заповніть профіль!

на рахунок сифонки грунту наскільки часто її потрібно роботи
Щотижня, разом з підміною води

порадите рибок до тих що в мене є
а які в Вас риби??? заповніть профіль!

FISHERMEN555
29.12.2011, 11:49
Міша, http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1832 :) Библиотека форума:http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=134. Используйте этот ресурс здесь есть ответы абсолютно на все Ваши вопросы.

Міша
29.12.2011, 12:12
Губку промивав тою водою, що зливав з акваріума чи потрібно повністю вимити ту губку, риби Прикупив двох меченосців, двох гуппі, і двох анцитрусів

pozhar
29.12.2011, 12:43
чи потрібно повністю вимити ту губку
собі вимивав повністю

Прикупив двох меченосців, двох гуппі, і двох анцитрусів
меченосці і гупі тримаються практично всіх шарів води, але надають перевагу середньому і верхньому. Анциструс полюбляє дно.

Радити рибу? навіть незнаю що Вам подобається? який стиль акви ви хочете? радив би запустити якихось харацинок, тернеції, неони + можете добавити коридорасів. а взагалі починайте тему про маленькі рибки http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3973 думаю Вам хтось тай підійде *THUMBS UP*

Міша
29.12.2011, 12:48
ще маю двох Молінезія чорних, мені б назви рибок які сумістимі між собою і не їдять рослинок а яб по фото подивився і вибрав які мені подобаються зовнішньо

pozhar
29.12.2011, 12:56
Ви задаєте занадто загальне питання... мені нагадує:
- я б хотів машину, але бензинову і що б по місту нормально їздила. Що мені порадите?
Задавайте питання по конкретній рибі, а Ми Вам допоможемо порадами

xen_ta
29.12.2011, 14:29
а не хочете пару чогось крупнішого, тільки не хижаків?
у вас невеликі риби, в акваріумі такого обєму вони просто губляться.
до речі, молінезій і меченосців стане з часом більше, навіть без Вашої участі :)

Міша
29.12.2011, 14:31
А порадьте когось більшого щоб не ганяли мої рибок і не їли рослинок, якщо можна назви а я про них почитаю в неті і подивлюсь їх фото

xen_ta
29.12.2011, 14:58
хмм.. першими в голову прийшли різні гурамі та скалярії. а якщо у вас вже є живородки, то їм може скласти компанію пецилія веліфера (гарнюча рибка середнього розміру).

Міша
29.12.2011, 15:05
мене цікавить щось більшого розміру ніж в мене, але щоб не ганяли моїх рибок і не їли рослинки

xen_ta
29.12.2011, 15:10
а ви подивились тих рибок які я вам написала?

Міша
29.12.2011, 15:14
пецилія веліфера глянув гарна рибка можливо ще якісь варіанти

Міша
29.12.2011, 16:11
Підкажіть ще якісь варіанти бо боюсь, що можуть щось втулити в магазині

mongol
30.12.2011, 00:20
Я би брав собі і Вам раджу пару лабіринтових риб, наприклад гурамі.
Собі в 72л акву візьму пару маленьких лабіринтових colisa.
http://www.aquariumdomain.com/images/fish_freshwater/gourami_dwarfFlame1.jpg
Прогугліть лабіринтових, у нас на форумі порийте інфу.*COMP*
Вони будуть хорошим контрастом до Вашого живоміксу:)
І водночас доповнюватимуть гармонічно всю картину.
Думаю, більшість тут присутніх мали справу з цими булькоробами:)

Міша
01.01.2012, 21:06
Вітаю усіх з новим рокуом, через 6 днів після запуску рибок помутнів акваріум, читав що це нормально, питання в іншому запланував на завтра підміну води і сифонку грунту чистку фільтра можна вже це робити чи чекати коли помунтніння акваріума пройде?

Rostyk
01.01.2012, 21:37
Міша заповніть профіль важко давати поради коли він пустий
А на рахунок першої підміни води то її необхідно зробити не раніше ніж місяць після заселення акваріума рибками

Міша
01.01.2012, 21:54
Профіль заповнив, воду значить міняти не буду, те, що помутніла вода в акваріуму як так розумію нормально? які ще рибки в компанію до моїх моглиб порадити, щоб вони могли між собою бути совмістимим і не її рослинок

mongol
01.01.2012, 21:59
Міша, судячи з профілю, у Вас уже є риби, рослини, а банки немає:(
:D:D:D

Міша
01.01.2012, 22:06
Вже поправив, щось спочатку не збереглось

Міша
02.01.2012, 09:49
Підкажіть по оборудуванню акваріума в мене все нормально? мене турбує фільтер чи він справиться з таким обємом і дуже шумить, думаю поміняти може порадити на який і я якщо я правильно зрозумів воду 1 раз треба міняти через місяць після запуску риб?

mongol
02.01.2012, 18:00
Міша, я підпишусь під більшістю форумчан, які порадять проштудіювати наступні теми:
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=796
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=742
В цих темах і треба задати таке запитання.
Особисто користуюсь "водоспадом".
Створив навіть окрему тему під ето дєло *RTFM*
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7595
Ніяких нарікань на свій девайс, - тільки почесна грамота *ONE*

Міша
04.01.2012, 14:30
Підскажіть, в акваріумі появились равльки, я їх туди не запускав, думаю вони були разом з гравієм залишити їх чи краще виловити?

Gonduras
04.01.2012, 14:33
Підскажіть, в акваріумі появились равльки, я їх туди не запускав, думаю вони були разом з гравієм залишити їх чи краще виловити?
Якщо це меланії - можна лишити, якщо катушки чи фізи - краще, поки вони не розмножилися, пустити рибам на корм попередньо розтиснувши

Міша
04.01.2012, 15:17
А як знати що за равлики

mongol
04.01.2012, 15:32
Назви, які перечислив Gonduras, вводите в гуглі і клікаєте пошук по картинках або відео:)
Ні в якому разі не робіть цього під час їжі!*NONO*
У мене і вже у жінки це викликає:-!:mad:

Roman71
04.01.2012, 16:59
скоріш за все була занесена ікра равликів, яка була приклеєна на рослинках... якщо то фізи чи катушки, то їх вже не виловиш... бо ікра буде відкладена там, де її не буде видно, поки підросте і стане замітним равлик, він встигне відкласти нову порцію ікри і т.д.
При методи боротьби з ними на форумі є багато інформації, просто треба зробити над собою зусилля і трохи її пошукати

mongol
04.01.2012, 17:22
Повністю згоден з Roman71.*THUMBS UP*
Ще можна запросити друзів, поставити в коло біля акви, роздати кожному по вузькому, довгому предмету з товкачиком на нижньому кінці і....*BACH**BACH**BACH*по равликам*ROFL*

Міша
06.01.2012, 19:39
Христос Родився, вітаю усіх з Різвяними святами, докупив ще рибок в свій акваріум, підскажіть чи не забагато рибок я запустив і чи сумістимі вони між собою
1. молінезії чорні 2шт
2. Меченосці 2 шт
3. Два сома анцитруса 2шт
4. неонів голубих 7 шт
5.даміо рожеві 4шт
6. Тернеція 2 шт
7.Барбус вишнеіий 2шт
8 півник фіолетовий 1шт
9 кардинал 2 шт
10 Расбора клинопятнистая 5 шт
11 ще одна рибка не памятаю назви похожа на меченосця золота но з більшими очима

ROMANO
06.01.2012, 19:47
Як на мене то сумістимі.:)
Риба дрібна тому перенаселення я думаю що нема.
цікаво що скажуть Акваріумісти?.:)

Міша
06.01.2012, 20:01
Вот і я чекаю вибирав з рекомендації продавців те що подобалось в магазині а довіря 100% вони не вселяли вот і питаю чи правильно вибрав

Roman71
06.01.2012, 21:27
докупив ще рибок в свій акваріум, підскажіть чи не забагато рибок я запустив і чи сумістимі вони між собою

а нащо питати вже після того, як докупили? нормальні люди питають перед покупкою...
якщо скажуть, що є перебор - то що, побіжите в магазин гроші назад просити чи відразу в унітаз зайвих?

ROMANO
06.01.2012, 21:35
Роман.Риба куплена з поради продавців і за смаковими вподоба
нями покупця—МІША.Питання стоїть друге.Без образ.*DRINK*

Roman71
06.01.2012, 21:58
Та які образи.... Поради давали продавці, більшість з яких зацікавлена в тому, щоб втулити побільше риби...

довіря 100% вони не вселяли

а раз довіри не було, то для чого тоді купувати все підряд? а записати назви і вдома почитати про них чи тут порадитись? що, вже кінець світу наступає завтра???

Міша
06.01.2012, 22:26
Кінець світу не настає завтра, але в кожного свої мотиви в когось більше часу є поїхати подивитись а потім тут почитати чи запитати, а вкогось стільки вільного часу нема, я запитую про те, чи не забагато рибок на мый акварыум 150 лытрів і чи суістимі між собою рибки, якщо забагато або якісь не сувмістимі то не понесу я їх в магазин а віддам комусь в добрі руки, я питаю поради а не запитую я чи правильно я зробив, якщо можете щось порадити то буду вдячний, а в повчаннях не нуждаюсь

xen_ta
06.01.2012, 22:47
я нарахувала майже 40 рибок (з тими, що у вас в профілі). неповних чотири літри на хвостик.
риба переважно вся дрібна і в дорослому віці також і залишиться невеликою. але все одно мало обєму.
маєте завдання тепер дуже уважно слідкувати за якістю води. не допустіть ніякого помутніння, забитого фільтра, пропущеної підміни. побільше рослин треба.
тоді може ваша рибка і виживе.
і ще, з естетичної точки зору мені більше подобається коли менша кількість видів і кожного по більше штук, ніж коли "каждой тварі по парє".

Roman71, не переймайтесь так, Міша впевнено йде шляхом новичка, наступаючи на всі можливі граблі. не вчиться на помилках, не читає, не прислухається. я отак слідкую за темою і думаю, чи хоч одне з тих нещасть його омине :) по моєму, це класичний, хрестоматійний випадок. і оцього допису я сподівалась, про кількість риб і перенаселення.

Leo N
06.01.2012, 22:59
Риба не така вже й дрібна, зважаючи на чотири анциструси *NONO* (я так зрозумів, що у Міша вже було два і він ще докупив два). Тобто тільки на цих чотири рибасики треба по мінімуму 100 літрів, а вже на всю іншу компанію треба ділити залишок об’єму *RTFM*

xen_ta
06.01.2012, 23:11
Leo N, та для мене перенаселення очевидне, але автор хотів конкретні поради а не повчання... що тут скажеш
я мала на увазі що в основній масі рибка таки дрібна, ну може когось пропустила.

Міша
06.01.2012, 23:16
Анцитрус в мене тыльки два я зробив повний перелык рибок, що в мене зараз э включаючи риб у профылы рибки взагалі совмістимі між собою і кщо їх забагато, що порадити кого віддати
весь список мої рибок
1. молінезії чорні 2шт
2. Меченосці 2 шт
4. неонів голубих 7 шт
5.даміо рожеві 4шт
6. Тернеція 2 шт
7.Барбус вишнеіий 2шт
8 півник фіолетовий 1шт
9 кардинал 2 шт
11 ще одна рибка не памятаю назви похожа на меченосця золота но з більшими очима

загальна кількість рибок в мене 29 і одного анцитруса поміняю на сомика на донного не памятаю як його точна назва, ще таке питання перших рибок заселив я 24 грудня 2 молінезії, 2 меченосця, і два анцитруса сьогодні заселив всіх інших, на рахнок підміни води коли її потрібно робити, бо пишуть по різному, через 2 тижня після запуску риби через місяць, порадьте

xen_ta
06.01.2012, 23:24
поміняйте обох на кількох коридорасів. риба не хоче сама жити. і не купуйте по 1 шт.

Міша
06.01.2012, 23:27
Якщо поміняю анцитрусів, цього буде достатньо чи всеодно перенасиченість рибкою акваріуму і порадьте на рахунок підміни води і сифонки грунту

Roman71
06.01.2012, 23:27
перших рибок заселив я 24 січня

а сьогодня тільки 6 (шосте) січня

Міша, намагайтесь в своїх дописах все-таки використовувати знаки пунктуації. Бо те, що Ви пишете - часто виглядає як набір слів. І треба бути ясновидцем, щоб зрозуміти, про що Ви питаєте...

3.3. Потрібно перевіряти правопис дописів перед їх публікуванням. Якщо ви написали допис з помилкою, то виправити її можна за допомогою кнопки "Редагування" (напротязі 10хв.).

ROMANO
06.01.2012, 23:29
Я так і подумав що це всі рибки включаючи і з профіля(нехотів флудити).Як по моєму то 11 зайва:D
А які вирішувати Вам.Якщо чесно то не факт що від даної кількості,риба буде дохнути,що їй буде некомфортно вона нескаже.Або як книжка пише*RTFM* ,або на Ваш
розсуд:)

xen_ta
06.01.2012, 23:30
1. перенасиченість все одно.
2. риб багато, думаю через тиждень самі побачите необхідність сифонки і підміни.
якщо раптом буде помутніння - будьте обережні з підмінами, вони можуть і погіршувати становище.

Міша
06.01.2012, 23:35
якаий оптимльний варіант кількості рибок з тих, що в мене є, повинен залишитись, щоб не було перенасиченості рибками акваріуму, на перід вдячний за пораду

Roman71
06.01.2012, 23:39
Міша, повторюсь в сотий раз: в кожного з тут присутніх є свої вподобання і смаки щодо риб... зараз тут можна написати варіантів з 3-4... тому визначитись з рибами маєте самостійно... наприклад спробуйте підібрати комплект з риб, які проживають приблизно в одному регіоні

Ну і ще раз ознайомтесь з цією таблицею http://our-aquarium.ru/content/ryby/tabl/

vi_ki
07.01.2012, 00:46
1. молінезії чорні 2шт
2. Меченосці 2 шт
4. неонів голубих 7 шт
5.даміо рожеві 4шт
6. Тернеція 2 шт
7.Барбус вишнеіий 2шт
8 півник фіолетовий 1шт
9 кардинал 2 шт
Я думаю,можна відкорегувати Ваш список з мінімальними втратами :)
Живородки тут не пасують, тобто №1,№2 та №11. Півник також(№8). Не міняйте анциструсів на "якихсь" донних сомиків, якщо ще не знаєте на яких. Взагалі, все решту залиште, як є і буде *THUMBS UP*