КПК

Показати повну версію : Кладофора шаровидна (Aegagropila sauteri)

Fadeev
06.02.2009, 11:18
Доброго дня! Підскажіть будь-ласка чи можна тримати Кладофору шаровидну (Aegagropila sauteri) в акваріумі з температурою 25-26 градусів? Просто на різних сайтах зустрічав різну інформацію, на одних пишуть що температура повинна бути до 22, а на деяких до 28.
І де її можна купити у Львові?
Наперед вдячний *DRINK*

navy
06.02.2009, 11:21
Купити на Краківському,буває в братів Маковецьких часто.:)Або назбирати на Волині ,на Шацьких зерах.:D

Fadeev
06.02.2009, 11:29
Ну, нажаль, на Волині часто не буваю... :(. А де на Краківському знаходяться брати Маковецькі?
І друге питання на рахунок температури?

Александр11
06.02.2009, 11:36
Ну, нажаль, на Волині часто не буваю... :(. А де на Краківському знаходяться брати Маковецькі?
І друге питання на рахунок температури?

22- 28 гр спокійно! В мене є в різних акваріумах і нічого ттт.:cool:

navy
06.02.2009, 11:50
А де на Краківському знаходяться брати Маковецькі?
Їх магазин знаходиться нище від магазина п.Руслана.А Андрій торгує в ряду біля стіни,кожну суботу.Раджу прочитати*RTFM*тему про Краківський ринок все стане зрозуміло.:D

Lestor
06.02.2009, 11:58
Позавчера видел на Краковском. Сдвоеный магазинчик(второй под навесом, если спускаться с Клепаровской по левым ступенькам), где торгует старшая женщина и молодой парень.

navy
06.02.2009, 12:00
Позавчера видел на Краковском. Сдвоеный магазинчик(второй под навесом, если спускаться с Клепаровской по левым ступенькам), где торгует старшая женщина и молодой парень.

Влучно,це і є магазин Маковецьких.*THUMBS UP*:D

Олександр Я.
06.02.2009, 12:18
Можу сказати про власний досвід.
Кладофора мені подобалась завжди. Але ще з часів свого останнього акваріума мусив відмовитись від неї.
Тому що при температурі більше 26 градусів вона в мене затримувалась максимум на місяць-півтора. А потім розапдалась на шматочки.:(
Так що я вважаю, що вона все ж таки потребує холодної води.

Александр11
06.02.2009, 12:25
Олександр Я. Та і у всіх інф. ресурсах пишуть, що оптимальна темп. 18-20гр. , а при більшій повинна розпадатись і утворювати нові шарики, але у мене не розпадається ні при 25, ані при 28.:confused: Може у мене новий вид : Кладофора - екстримал?:D.

irenx
06.02.2009, 16:03
в мене кладофора вже 3 місяці при 25С і нічо їй небракує :)а купляла на південному.

Tarik_Nikita
07.02.2009, 11:39
маю 3 шт. купляв на краківському більше року назад. температура 28. Польот нормальний. В 40 л. акваріумі 1 шт. при температурі 24 за 2 роки розлізлася :(

Viktor
10.03.2009, 17:20
У мене при Т 27 почувається непогано!
можливо на фактор розлізання впливає і ще склад води і інтенсивність освітлення!!!?

Olik
11.03.2009, 12:57
В одному акваріумі 25-26градусів 2 кладофори від грудня 2008 одна плотний шар має а друга в середині пуста і дуже мягка.
в другому акваріумі 22-23градуси 4шт аналагічно дві плотні 2 так собі маю від жовтня 2008.
причини незнаю...

Олександр Я.
11.03.2009, 15:24
Доброго дня!
Десь випадково в неті прочитав, що можна кладофору приростити до коряги. Мовляв дуже красиво виглядає.
Але фотографій чи подробиць цієї процедури так і не знайшов.:(
Тим не менш, вирішив ризикнути й зробити таке в свому креветочнику. Розламав шари та привязав нитками до коряги. Що з того вийшло, можна побачити тут http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=644&page=5
В зв'язку з цим наступні запитання.
Можливо хтось з форумчан зустрічав детальну інформацію про це.
Як далі поведе себе кладофора?
Який кінцевий результат слід очікувати?
Буду вдячний всім за допомогу!

Olik
11.03.2009, 15:47
кілька років назад в акваріумі вазі (тоді він був в мене в дома) була кладофора, мій тато прийшов в гості і поки я був чимось зайнятий він засунув руку в акву і відірвав собі половину бо йому сподобавя той мох...
і по сьогоднішній день одна половина в мене а друга в тата в акваріумі тільки росте вона хаотично - невизначеної форми і не ділиться...

Олександр Я.
11.03.2009, 16:23
... тільки росте вона хаотично - невизначеної форми і не ділиться...
Хаотично, це як? В висоту, чи в ширину?Чи змінилась У Вас висота "ниток"?
Хочу зрозуміти, чого мені чекати в майбутньому.
Чи прикриє кладофора ті нитки, якими я її прикріпив до коряги?
Чи може, краще не заморочуватись та викинути її зразу?
Хоча, якщо бути відвертим, початковий результат мені подобається.

irenx
11.03.2009, 18:02
ну незнаю як на мене то прікольний м`ячик з моху...ніколи непомічала його "притензій" до температури, при 27С такий темно зелений і пухнастий :) єдине, що його потрібно час від часу помивати проточною водою і акуратно стискати щоб повітря випустити (щоб лежав на дні). А так десь читала, що він добре ощищає воду, збирає на себе бруд.

Olik
12.03.2009, 11:13
Хаотично, це як? В висоту, чи в ширину?Чи змінилась У Вас висота "ниток"?
Хочу зрозуміти, чого мені чекати в майбутньому.
Чи прикриє кладофора ті нитки, якими я її прикріпив до коряги?
Чи може, краще не заморочуватись та викинути її зразу?
Хоча, якщо бути відвертим, початковий результат мені подобається.

По різному навіть важко пояснити як...
вона стає рідшою ніж наприклад в шарі - нитки можуть частково зарости але нпевно не повністю. в любому випадку нитка потім відгниє а якшо штучна то можна відрізати коли кладофора приросте до коряги, бо мій кусок приріс до грунту а круглі чомусь неприростають...