КПК

Показати повну версію : Звідки взялися равлики?

Water
06.02.2009, 22:33
Вчора замітив на водорослях два малньких темно-коричневих равлики. Звідки вони могли там взятисяЄ, я ж ніколи не поселяв равликів. Чи може це не равлики (Принаймі дуже схожі на них), вони ще дуже маленькі - трошки більші за головку сірника. Може це якісь паразити? Хтощо може сказати з цього приводу? Наперед вдячний!

Ostap
06.02.2009, 22:50
Дави тих гадів і давай їх рибка на їжу. Це звичайна катушка. Невідноситься до декоративних молюсків в акві. В природі є перенощиком паразитів. В акву могла попасти разом із рослинками. Якщо запустиш з їх видаленням з акви то потім їх важко позбутися. Сам на своїх лінощах так попалився. Успіхів

Pavlo
09.02.2009, 11:25
Звідки така ненависть до абсолютно не шкідливих молюсків?
Молюски невід'ємна частина будь-якого біотопу. Вони відіграють неабияку роль у біологічному балансі акваріума. З їхнього кишківника у водойму потрапляють бактерій необхідні для підтримання біобалансу. Завдяки їм пришвидшується переробка гниючої органіки, бактеріальних і воростевих нашарувань і підтримується чистота у акваріумі . Такі молюски як котушка, фіза, меланія не завдають шкоди рослинам .
Часто чути , що акваріумі незліченно розплодились равлики - це не равлик "плодяться" - це ви їх годуєте надміру. Це не вина молюсків , а вина акваріуміста. Це сигнал того , що у акваріумі є надлишок харчової бази для надмірного збільшення популяції молюсків. І це вина авкаріуміста- він не стежить за чистотою акваріума!

Water
09.02.2009, 14:55
я вже практично всіх виловив, то якщо ще буде, вже не чіпати?

Pavlo
09.02.2009, 16:25
Я висказав свою думку і позицію.
Якщо у вас не має "алергіїї" до них краще нехай собі живуть.

Water
11.02.2009, 22:08
а вони з часом ростуть, чи залишаються такими маленькими?

Охват Марьян
12.02.2009, 00:08
Читайте тему Ампулярії меланії катушки і фізи