КПК

Показати повну версію : Чим краще наповнити біофільтр? Чи варто перетворювати його у фітофільтр?

Юліко
23.12.2011, 05:29
Шановне паньство, поділіться інформацією, хто чим наповнив свої біофільтри?
В моєму акваріумі Jebo r390 в задній секції кришки вбудований біофільтр, що являє собою дві корзинки наповнені паролоном і якимись білими кусочками трубочок (можливо це кераміка). Принцип фільтрації полягає в тому, що вода поступає по флейті, а з неї попадає у вищезгадані корзинки і через них протікає в акваріум вже чистою. Хоча рибок планується заселяти і небагато, але все ж якось доповнити цю примітивну систему чимось ефективним дуже хотілося б. Побачила цікаву ідеєю перетворення біофільтра у фітофільтр. Проте, не зустрічала ніде в інтернеті якоїсь інструкції як це втілити у життя саме для моєї моделі.

StarSamurai
23.12.2011, 07:00
По перше якщо у вас будуть рослинки в акваріумі тоді нащо вам фіто фільтрю.
По друге якщо буде не багато рибок тоді вимоги до фільтра зменшуються.
По трете якщо вам дуже хочеться щось доробити в тих відділах то доставте туди мішечки з субстрактами.
По четверте не морочте собі голову запустіть акваріум заселіть рибок а тоді з часом робіть тести води і дивіться що вам потрібно доробляти з фільтром.

Юліко
23.12.2011, 07:19
Дякую. А що це можуть бути за субстрати? Просто я хочу заселити туди вибагливих рамірезок і експерементувати чи вони витримають чи ні не хочу. Тести, я сумніваюся що знайду зараз В Ужгороді((( Тут з всяким таким глухо...

StarSamurai
23.12.2011, 07:28
А це ви побачите за результатами тестів, що вам потрібно прибрати з води, чи це фосфати чи нітрати чи щось інше, але я сумніваюсь що це вам буде потрібно. Оскільки рослинок ви плануєте багато, рибки рамірезі не великі а об'єм пристойний для них тому якщо не буде перенаселення і вчасна підміна води і сифонка ґрунту і звісно не перегодовування то буде вам щастя. А на рахунок рамірезі дам вам таку пораду, колись тримав їх. Придбайте собі їх на краківському, все рівно таких плавників і кольорів як на фото з нету не буде це все фотошоп, барвники і лампи. А рибка повинна вас тішити своєю особистістю а не штучним кольором.

Юліко
23.12.2011, 07:30
Ух, класно Ви сказали! Дякую;)

Як Ви думаєте, три пари буде нормально для мого акваріуму чи можна і більше?

StarSamurai
23.12.2011, 07:50
Я думаю ви це читали 4 пост там все написано http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=155&highlight=%F0%E0%EC%B3%F0%E5%E7%B3
А від себе добавлю рамірезка це цихліда і вона територіальна загальний об'єм їм не так важливий їм важливіше площа дна і схованки. Створіть їм явно виражена місце для кожної пари таку собі столицю для кожної території на рахунок кількості пар тут ситуація така в вас площа дна позволить 10 рибок тобто 5 пар але це все відносне. Порада вам така купіть собі 15-20 рибок малих розмірів АЛЕ У РІЗНИХ ПРОДАВЦІВ по 5-10 штук у кожного тільки щоб усі одного розміру заселіть їх а далі з часом вони сформують пари поділять територію, а ті що будуть зайві продасте на форумі обміняєте, віддасте в добрі руки. а так успіху вам з вашими акваріумом. А забув порадитесь у спеціалістів на рахунок світла 60 ват на 190 літрів трохи замало (хоча може ви це вже і зробили)

Юліко
23.12.2011, 08:19
StarSamurai, відчуваю розуміння з Вашого боку, це найприємніше. Щодо посту, то я його не знаходила раніше, зараз беруся за читанку:D.
Я собі власне так і уявляла, що це має бути в мене ціле місто підводне..напевно доведеться назбирати в горах плоских каменів і склеїти таким чином щоб були шпаринки..Але от був сумнів чи зробити це як "гуртожиток", тобто єдиною будівлею, чи кожній парочці окреме гніздечко, ну тобто щоб вони були автономні... Але якщо я Вас правильно зрозуміла, то краще другий варіант.
З освітленням я вирішила, що просто поміняю одну лампу Т8 на Т5. Може з часом якось перероблю той фільтр на лампи, а фільтр куплю каністровий (ну це я так на майбутнє, коли вже цей зламається)

Цікаву Ви мені пораду дали і щодо покупки рибок, щоб побільше і в різних продавців. Я так розумію, що це для того щоб я дуже не плакала, коли чиїсь неприживуться. Але чи не будуть вони обривати один одному хвости, коли їх буде аж 20? Бо маю вдома маленького синочка, а він це все дуже близько бере до серця.
Дякую Вам, що знайшли час і дали корисні поради!

StarSamurai
23.12.2011, 08:37
Я так розумію, що це для того щоб я дуже не плакала, коли чиїсь неприживуться.
Навіть про таке не думайте приживуться усі а чому так багато ви все знайдете в тому пості який я вам дав Успіхів вам

Юліко
23.12.2011, 08:43
Дякую! І вам теж бажаю успіхів!