КПК

Показати повну версію : Допоможіть, коридорасу панді зле!

Iriwa
30.12.2011, 19:06
Привітик. Купили в понеділок 2 коридораси, маленькі, десь приблизно 2 -2,5 см. Поселили їх в посудину, чистими вийшло 12-13 літрів. В посудині насадила зеленини, але місце для плавання і їжі є. Так от, в середу помітила зміни в поведінці одної панди. Як поселили в банку то все було добре, плавали разом, досліджували. А з середи забився в куток і сидить, не їсть, не вспливає, навіть не плаває. Раз чи два на добу може перепливти з одного місця на інше. Дихає дуже часто. Лежить на дні, так шкода створіння. З другим малюком все ттт добре, плаває, гарно їсть. Що б це могло бути? Дуже не хочу щоб маленький помер.
Чим лікувати, що робити? Спершу думала що він окліматизовується так, але як побачила частоту дихання то зрозуміла що певно якась зараза.
Дякую наперід всім тим хто відгукнеться.

тернеция
30.12.2011, 19:19
Iriwa, Подробно заполните вопросник (верху страницы) и выложите фото рыбки.

Iriwa
30.12.2011, 19:24
1. загальний розмір - 15 літрів
2.
3. 25 грудня
4. ще не проводилось
5. 24 градуси
6. ще не було
7. ще не було
8. є фільтр, компресор+аератор (2 в 1)
9. корм в таблетках для сомів і мотиль, годую через день
10.
11. Млявість, часте дихання, рибка лежить на дні, майже не плаває
12. вдале фото на жаль не виходить.

тернеция
30.12.2011, 19:29
вдале фото на жаль не виходить. Щелкните по ссылке в п.12 Правил, там инструкция по фотографированию рыб.

Atman
30.12.2011, 19:30
Iriwa, Трохи замалий обєм для панди, потрібно хочаб 25л. і кількість соміків 5-6 шт.
Який шар грунту в акваріумі? чи грунту нема?
Якшо шар грунту більше 1см, кормити таблетками для сомів не рекомендую - в малих обємах, бо можуть виникнути проблеми з водою.

Iriwa
30.12.2011, 19:32
Шар грунту - десь плюс-мінус 3 см

Iriwa
30.12.2011, 20:48
Ось останні фото.

тернеция
30.12.2011, 20:53
Iriwa, Рыбку уже не спасти :(

Iriwa
30.12.2011, 20:55
Рибка щойно померла :'(

При огляді помітила гулю на спині біля голови. Не впевнена що це нормально. Сподіваюсь другій рибці нічого не загрожує.

Може хтось знає що це могло бути?

Ось фото

Iriwa
30.12.2011, 22:09
Доречі, а що робити з другим малючком? Він же ж лишився сам! А пандочки стайні рибки....

Ruslaxa
31.12.2011, 00:00
Так, дуже шкода рибку. В мене така ж проблема, з куплених пятірки коридорасів 1-2 завжди чомусь гине. Питав знающих людей, кажуть, що причиною може бути корм. Причому мається на увазі не погана якість корму, а його зміна, рибка може не сприймати новий. Ця теорія у мене підтверджується, тому думаю, що при покупці рибок треба питати чим їх годували і поступово переходити на інший.

А пару рибці краще підсадити, хоча в мене жили і по одному.

Roman71
31.12.2011, 00:27
мої співчуття...

а що робити з другим малючком? Він же ж лишився сам! А пандочки стайні рибки....

дві рибки - то не стая... купувати краще 7-8 штук

Atman
31.12.2011, 00:39
Ruslaxa, потрібно довати трубочник живий, тоді все буде добре.

тернеция
31.12.2011, 10:06
Iriwa, Прежде, чем заводить аквас - надо побольше прочитать - о запуске акваса, об особенностях рыбок, сколько водички требуется именно этим рыбкам, как и чем их надо кормить, как ухаживать за аквасом и т.д.
В интернете масса информации, и вся она доступна.
12-13 л слишком мало для рыбок, даже креветочники имеют объем от 30 л.
Потому, если хотите серьезно заниматься рыбками, иметь красивый аквариум, радующий глаз и приносящий удовольствие - побольше читайте, что непонятно - задавайте вопросы, мы с удовольствием Вам поможем.
И - подумайте об аквасе бОльшего размера.

stealth
31.12.2011, 12:38
Уважаема Тернеция, я муж Ириши.

Над бОльшим аквасом думаем, но у нас есть определенные сложности с увеличением объема. После НГ думаю поставим 25-30 литров но не больше.

Есть еще вопрос. Докупил я сегодня еще 2 панды. И появилась возможность сравнить. Вобщем такое впечатление что у выжившей рыбки немного задран хвостик вверх и плавники как будто слиплись - у новых рыб они эластичнее и расправлены.

Насчет читать - мы оба много читали и советовались с моим другом у которого несколько лет аквариум под 200 литров. Нам многие советовали на объем 15 литров панд и\или лялиусов.

Вобщем есть еще один нюанс. Когда мы запускали аквариум итд мы использовали удобрение для растений (нам порекомендовали в магазине). К сожалению я названия не помню, но нам говорили что эту таблбетку надо класть под корни а учитывая что у нас много мелких растений то в нашем случае надо разделить пополам и по краям акваса в грунт закопать.

Собственно вопрос: не могли ли эти удобрения вызвать выше описанные сложности?

Спасибо

тернеция
31.12.2011, 12:58
stealth, Прежде, чем сажать рыбу - аквас надо запустить.
Это значит - засыпать хорошо промытый грунт, залить воду, посадить растения, включить фильтр и компрессор круглосуточно, свет - на день, и так он должен простоять 10-14 дней.
Только после этого можно сажать рыбу, т.к. азотный цикл установится и нормализуется баланс.
Подмены 1/3 объема с сифонкой грунта должны быть еженедельными.
Никакие удобрения не вносятся, пока растения хорошо не укоренятся. Растениям должно хватать света - от 0.5 до 1.0 Вт/л.
Почитайте тут - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5122&highlight=%C6%F3%F2%FC+%ED%E8%F2%F0%E0%F2%ED%E0%FF и тут - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3685

Понятно, что оставшаяся панда чувствует себя плохо и выглядит хуже свежезапущеной рыбы - аквас не был должным образом подготовлен для вселения рыбок.

stealth
31.12.2011, 13:07
Аквас запускали по другим советам, но примерно как вы описали только в немного ускоренном режиме. Не все сразу догадываются идти на форумы за советами. Читали в основном статьи (которые часто отличаются друг от друга) и слушали советы продавцов.

Вода была отстояна, потом стояла с растениями но без аерации и фильтра так как нам в инет магазине задержали заказ. На всякий случай жена купила какоето средство для ускорения "оживления" воды.
Не критикуйте плиз - я понимаю что это все Вам режет слух, но всетаки какие бы мы ни были редиски - хочется чтобы рыбки себя чувствовали хорошо. Поэтому приходится выкручиваться как есть.

Воду жена вчера подменила 3 литра и сегодня 3 перед запуском новых рыб.

Вот фото старой рыбы:

тернеция
31.12.2011, 13:43
stealth, Ускоренного режима быть не может - биологические процессы идут с определенной скоростью, например - размножение нитрифицирующих бактерий. Потому если пришлось поторопиться - значит, в аквасе не все в порядке.
Никакой критики быть не может - только помощь :) Мы все любим рыбок (и не только), потому всеми силами стараемся помочь :)
Обратите внимание на грунт - камушки не подходят, т.к. между ними проваливается всякий мусор в виде несъеденного корма, экскрементов рыб, всяких отгнивших листочков, и отсифонить эту грязь сложно. Нужен простой крупный песок, фракцией 3-6 мм. В нем хорошо укореняются растения.

Такие подмены - каждый день по 1/3 объема - больше не делайте, плиз.

stealth
31.12.2011, 14:12
stealth, Ускоренного режима быть не может - биологические процессы идут с определенной скоростью, например - размножение нитрифицирующих бактерий. Потому если пришлось поторопиться - значит, в аквасе не все в порядке.
Никакой критики быть не может - только помощь :) Мы все любим рыбок (и не только), потому всеми силами стараемся помочь :)
Обратите внимание на грунт - камушки не подходят, т.к. между ними проваливается всякий мусор в виде несъеденного корма, экскрементов рыб, всяких отгнивших листочков, и отсифонить эту грязь сложно. Нужен простой крупный песок, фракцией 3-6 мм. В нем хорошо укореняются растения.

Такие подмены - каждый день по 1/3 объема - больше не делайте, плиз.

1. Насчет ускоренного режима: я согласен что это не по правилам - мы доверились продавцу - наверное зря; но я не говорил что в аквасе все в порядке. Если бы было в порядке не погибла бы рыба и я бы не просил у Вас помощи.
2. Насчет грунта: возможно фото очень увеличено и масштаб трудно уловить, но размер фракции на глаз не превышает 5-6 мм и не меньше 3-х, тоесть в норме. И насколько я слышал это считается крупным песком.
3. Насчет подмены: ну мы не делаем аж 1/3-ю (2-3 литра это 1/4-я или 1/5-я), просто решили снизить концентрацию удобрений. Ну тогда подменять мы пока ничего не будем но надо ли чтото делать с водой?

Спасибо за попытки помочь и вот еще 3 вопроса :)
1. Видно ли на фото какието проблеммы с рыбой и надо ли чтото предпринять?
2. У растения мягко говоря не приживаются, стоит ли подождать и посмотреть или они начнут гнить (и тогда их выкинуть) или лучше выкинуть сейчас?
3. В связи с сложившейся ситуацией впринципе надо ли чтото предпринять для улучшения качества жизни рыбок? Или просто ждать ... чегото...

Спасибо

ВасилийМетролог
31.12.2011, 14:41
1. Видно ли на фото какието проблеммы с рыбой и надо ли чтото предпринять?

На фото риба виглядає зовнішньо здоровою, но також при купівлі потрібно звуртати увагу на активність рибки.

2. У растения мягко говоря не приживаются, стоит ли подождать и посмотреть или они начнут гнить (и тогда их выкинуть) или лучше выкинуть сейчас?

Скільки часу прошло з моменту посадки? Рослини не всі прижива.ться бистро, тому як на мій погляд не спішіть їх виривати і викилдати.

p.s.тернеція, вибачайте що даю пораду замість Вас.

stealth
31.12.2011, 15:17
На фото риба виглядає зовнішньо здоровою, но також при купівлі потрібно звуртати увагу на активність рибки.

Скільки часу прошло з моменту посадки? Рослини не всі прижива.ться бистро, тому як на мій погляд не спішіть їх виривати і викилдати.

p.s.тернеція, вибачайте що даю пораду замість Вас.

- Нам теж вона виглядала здоровою поки не докупили ще двох і не побачили різницю. Верхній плавничок такий заокруглений (в здорових він має форму трапеції) і хвіст здається загнутим вгору.
- Ну деякі з самого початку тобто днів 10 а деякі я купляв разом з першими рибами - тобто з понеділка (5 днів).

Є такі як спіралі - то вони стали напів прозорими а є "Кріптокорини" - то в них декілька листочків по боках почали підгнивати.

Але тут така штука що вони спочатку пару днів були без додаткового світла (тобто денне + освітлення кімнати) і коли я докупив риб - поставив лампу на 6 вт.

Може це через брак світла вони чахнуть.

Руслан
31.12.2011, 15:18
На фото риба виглядає зовнішньо здоровою
:confused: *NONO*
Боюсь я не згоден. На фото (принаймі мені) видно, як зазначав господар, що рибка захворіла
у выжившей рыбки немного задран хвостик вверх и плавники как будто слиплись
stealth, можливо Ваші умови утримання риби кардинально відрізняються від тих, в яких перебувала рибка в попередній акві, а можливо відрізняється й гідрохімія. Надіюсь другий раз як Ви докупляли рибок поцікавились якою була температура утримання, корм, звідки рибка (львівського розведення чи привезена). Бо відповіді на ці питання можуть суттєво допомогти в подальшому утриманні. Ну і звичайно що важливим є питання правильної акліматизації рибок і запуску (ми трошки випустили це питання).
p.s.Єдине що можу порадити - для сомиків завести більший аквас (який запускати без "пришвидшень"), а в даному можна утримувати креветок. З наступаючим*DRINK*.

stealth
31.12.2011, 15:25
Ну я читав що можуть виникнути проблеми при зміні корму, тому другий раз поцікавився тільки ним. Мені сказали що панди їли те, що лишалося від інших риб, які перебували з ними в одному аквасі. Корм мені показали - якісь пластвці різнокольорові (жовтуваті, червонуваті).

Магазин знахолдиться неподалік, тому можу легко зїздити і спитати - але мабуть вже не сьогодні.

Якщо рибка виглядає хворобливою - то що мені зробити, щоб не допустити ще одного трагічного наслідку?

І Вас з настпуаючим :) *DRINK*

p.s. Дякую

Доречі знайшов чим ми "пришвидшували" старт: ptero "Аква Старт"

Протягом десяти хвилин з моменту публікації можна і варто редагувати свої дописи *RTFM*

ВасилийМетролог
31.12.2011, 15:36
Є такі як спіралі - то вони стали напів прозорими а є "Кріптокорини" - то в них декілька листочків по боках почали підгнивати.

Як давно Ви посадили рослини і поселили риб?
В профілі вказанно лише місяц.

stealth
31.12.2011, 16:17
Виправлю профіль.

Частину рослин 7-10 днів тому (пару днів без світла були).

Ще частину рослин в понеділок разом з рибами (5 днів тому).

Є ще мох - як губка такий великий просто лежить на дні. І ще мох такий що до камінчиків його прикрутили.

Ось фото

ВасилийМетролог
31.12.2011, 16:36
рослини просто напросто ще не встигли проростися, Їм просто потрібен час! Я майже в ті ж дні робив перезапуск свого-також спіральні рослини (валіснерія спіральна, у Вас вота також є) тоже має місца полупрозрачні - це не страшно!

тернеция
31.12.2011, 17:32
stealth, Грунт не успел заилиться, корни после пересадки еще не прижились, свет - то же питание для растений - с перебоями, потому растения сейчас перебаливают.

Со временем все наладится, надо просто ждать.

stealth
02.01.2012, 10:21
Уважаемая Тернеция, хотел бы вернуться к вопросу рыб. Посоветуйте как быть. По состоянию еще одна из новых рыб стала похожа на ту старую.

1. Загнутый вверх (и теперь уже в сторону) хвост
2. Верхний плавник слипшийся (и теперь уже не стоит вертикально а наклонен)

Посоветуйте ктото чтото конкретное пожалуйста. Мат часть это хорошо но рыбе от этого толку ноль.

Вобщем буду очень благодарен за реальные советы для спасения рыб.

Вот свежие фото уже двоих Коридорасов

тернеция
02.01.2012, 11:31
stealth, Рыба болеет от неустоявшегося баланса, гидрохимия еще не стабилизировалась.
Мат часть это хорошо но рыбе от этого толку ноль. С изучения матчасти и надо начинать :(

stealth
02.01.2012, 11:43
stealth, Рыба болеет от неустоявшегося баланса, гидрохимия еще не стабилизировалась.
С изучения матчасти и надо начинать :(

Я этим щас и занимаюсь. Но пока я учу матчасть умрут рыбки. Неужели не жалко? С вашим опытом помочь им в два счета.
Я вот вычитал что слипшиеся плавники могут быть признаком Костиоза. Жена сегодня заметила кучку слизи на дне. Я понял что наод сделать солевые ванны.

А что делать с самим аквасом, ведь солевые ванны делаются в отдельных емкостях?
И как аерировать сосуд в котором будет происходить солевая ванна? Покупать еще один компрессор?

тернеция
02.01.2012, 11:49
stealth, Сомам солевые ванны вообще не делаются - они дохнут от соли, так что не занимайтесь самолечением.
Как бы мне не было жалко Вашу рыбу - я не могу повернуть время вспять, правильно запустить Ваш аквас, потому помочь в два счета - не получится, к сожалению.

Atman
02.01.2012, 11:50
Акваріум, устаткування і оформлення потрібно вибирати з урахуванням біологічних особливостей риби.
Приклади оформлення:
http://www.google.com.ua/search?q=corydoras+tank&hl=ru&client=firefox&hs=eSf&rls=org.mozilla:ru:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tHsBT-q6DMrIsgbfw-XbDw&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=650

stealth
02.01.2012, 11:53
stealth, Сомам солевые ванны вообще не делаются - они дохнут от соли, так что не занимайтесь самолечением.
Как бы мне не было жалко Вашу рыбу - я не могу повернуть время вспять, правильно запустить Ваш аквас, потому помочь в два счета - не получится, к сожалению.

Уже четвертая страница пошла а я так и не понимаю что Вы предлогаете? Вылить все в унитаз?

Да и при чем тут запуск? Если это костиоз то запуск тут не причем, по крайней мере из статей которые я читал костиоз заносится с живым или мороженным кормом или плохо промытыми растениями.

http://vitawater.ru/aqua/ill/costios.shtml

Акваріум, устаткування і оформлення потрібно вибирати з урахуванням біологічних особливостей риби.
Приклади оформлення:
http://www.google.com.ua/search?q=corydoras+tank&hl=ru&client=firefox&hs=eSf&rls=org.mozilla:ru:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tHsBT-q6DMrIsgbfw-XbDw&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=650

До чого це? Як це допоможе моїм рибам?
Я обовязково врахую це в майбутньому.

тернеция
02.01.2012, 12:07
что Вы предлогаете? Вылить все в унитаз?
Без наездов, уважаемый. Я Вам вот что писала -
Прежде, чем заводить аквас - надо побольше прочитать - о запуске акваса, об особенностях рыбок, сколько водички требуется именно этим рыбкам, как и чем их надо кормить, как ухаживать за аквасом и т.д....Со временем все наладится, надо просто ждать.
Если Вы купили машину - то прежде, чем садиться за руль и ехать - идете на курсы и учитесь ездить, чтобы не убиться самому и не поубивать других.
По аналогии - Вы купили машину и, не умея ездить, включили заднюю передачу, въехали в стену салона, изуродовали машину и снесли витрину.
И теперь вините тех, кто стоял рядом...

stealth
02.01.2012, 12:14
Я не наезжаю. Просто проуш реально помочь. Я в самом начале просил не критиковать так как уже осознал что запуск был с ошибками. Но надо чтото делать.

Аналогия с машиной очень интересна но обычно курсы ничего не дают и многие люди купив машину ездят на своей новой машине с частным инструктором. Я думаю что такая аналогия применима в данном случае.

Скажите хоть похоже ли это на костиоз или на чтото другое?
Чем лечить? (соль - нельзя, костапур - нельзя, малахитовая зелень - тоже нельзя)

Ну пожалуйста закройте глаза на неправильный запуск и посоветуйте чтото конкретное для лечения рыбы. Она же живая!

тернеция
02.01.2012, 12:25
stealth, Что инструктор, что курсы - все равно надо учиться.
Рыбу лечить не от чего, виновато качество воды.

stealth
02.01.2012, 12:30
stealth, Что инструктор, что курсы - все равно надо учиться.
Рыбу лечить не от чего, виновато качество воды.

Но рыба явно гибнет и предпринимать чтото надо.

- Реально поднять качество воды?
- Слипшиеся плавники и слизь на дне тоже от плохого качества воды?
- Можно ли както профилактику какуюто провести?

тернеция
02.01.2012, 12:37
stealth, Почитайте тут - http://www.tropica.ru/modules/ss/item.php?itemid=121
Качество воды устанавливается само, это биологический процесс, требующий времени. Для этого и проводится запуск аквариума.
Можно попробовать внести 1/4 табл. ципрофлоксацина (1 табл=250 мг), растереть, растворить (хорошо поболтать в полулитровой банке с половиной воды).

stealth
02.01.2012, 12:45
stealth, Почитайте тут - http://www.tropica.ru/modules/ss/item.php?itemid=121
Качество воды устанавливается само, это биологический процесс, требующий времени. Для этого и проводится запуск аквариума.
Можно попробовать внести 1/4 табл. ципрофлоксацина (1 табл=250 мг), растереть, растворить (хорошо поболтать в полулитровой банке с половиной воды).

Спасибо, обязательно сделаю.

Я читал уже про запуск и биологические процессы (Вы раньше две ссылки давали - все прочитал). Просто если разные препараты для изменения тех или иных параметров вот я и предположил что слипшиеся плавники и слизь Вам подскажут что именно не впорядке. Планирую еще сегодня сделать сифонку.

ВасилийМетролог
02.01.2012, 12:47
stealth, яка кількість панд (лише вони вказані в профілі) нинче в вашому акваріумі?

- Реально поднять качество воды?

підняти реально, но на це порібен час! Навіть якщо Ви будете робити перезапуск, в який залєте частину води уже з збалансованного акваріума, а другу звичайну (колодец, водопровод, скважина), Вам все ожно потрібен буде час щоб вода повністю перемішалася і в акваріумі установився біобаланс.

stealth
02.01.2012, 12:52
ВасилийМетролог, Спочатку було 2. Одна померла (на першій сторінці теми про це написано і є фото), в суботу купив ще 2х. Тобто разом їх 3.

На даний момент стара і одна з нових виглядає з злипшимися плавніками і ще одна з нових наразі нормально.

ВасилийМетролог
02.01.2012, 13:06
stealth, Якщо риб весь час купували в одного ж і того продавца-то напрошується висновок щоб більше в нього не купувати риб а ще для початку акваріума непоганно б було б побільше насаджати бистроростючих рослин (валіснерія, елодея) і населяти акваріум з менш вибагливих риб (гуппі, меченосці і т.д.).

По даній ситуації я б радив би риб відсадити і іншу ємкість, але воду в ємкість набрати з акваріума, і деякий час потримати їх там, а тим часом в акваріум насаджати побільше вищезгаданих рослин і вже після засадження рослинами акваріум через дня 2-3 заселяти акваріум рибами відповідно літража акваріума і вимог риб.

stealth
02.01.2012, 14:28
ВасилийМетролог,
1. Як довго тримати в ємності (2-3 дні)?
2. Чи потрібна там аерація? (в мене фільтр з компресором, відповідно його або в аквас або в ємність)
3. Як багато треба рослин? В аквасах з коридорасами як правило мало зелені (ну якщо дивитись на різні фото).

Зараз планую зробити сифонку грунту, замінити 25-30% води а потім додати ципрофлоксацин як рекомендувала Тернеція. Меже хтось має що додати?

ВасилийМетролог
02.01.2012, 14:34
ВасилийМетролог,
1. Як довго тримати в ємності (2-3 дні)?

да
2. Чи потрібна там аерація? (в мене фільтр з компресором, відповідно його або в аквас або в ємність)

аерація в ємкості з коридоросами потрібна, хоть багато джерел інформації пишуть навпаки.

3. Як багато треба рослин? В аквасах з коридорасами як правило мало зелені (ну якщо дивитись на різні фото).

на перших кроках побільше бистроростючих рослин, бо вони споживають з води нитрати і т.п.

stealth
02.01.2012, 15:04
аерація в ємкості з коридоросами потрібна, хоть багато джерел інформації пишуть навпаки.

на перших кроках побільше бистроростючих рослин, бо вони споживають з води нитрати і т.п.

Ну а це нормально буед якщо ємність з рибами буде з аерацією а аквас з новими рослинами - без? Просто аератор в мене один.

На рахунок рослин дружина переживає що якщо багато рослин то рибі не буде де плавати. Чи це не проблема? Важко якось вгадати необхідну кількість.

Roman71
02.01.2012, 15:13
Ну а це нормально буед якщо ємність з рибами буде з аерацією а аквас з новими рослинами - без?

рослинам аерація не потрібна

stealth
02.01.2012, 15:30

Немного посифонил грунт - честно говоря получилось не очень (слил 3 литра воды но грунт в колбе так не колбасился как можно найти в видеороликах на ютубе).

В отдельно банке сделал раствор ципрофлоксацина, залил его в аквариум и еще около 3х листров отстояной воды.

Вопросы по лечению:
- Надо ли повторять процедуру?
- Надо ли изменять температурный режим (часто читал что во время лечения поднимают температуру)?
- Надо ли менять чтото в питании?

Что делать дальше?
а) Ждать и надеятся что рыбам станет лучше
б) Сделать как советовали с отсаживанием рыб и посадкой растений
в) ... вариантов у меня больше нет

xen_ta
02.01.2012, 15:32
На рахунок рослин дружина переживає що якщо багато рослин то рибі не буде де плавати. Чи це не проблема? Важко якось вгадати необхідну кількість.
рибам не буде важко плавати

ВасилийМетролог
02.01.2012, 15:32
дружина переживає що якщо багато рослин то рибі не буде де плавати.

Вам же не пропонують весь акваріум засадити рослинами такими як валіснерия, елодея. Цих рослин насадіть на задній план, а на середній і передній стрелолиста шиловидного наприклад - ось Вам і вашій дружині буде спокійно і рибам буде де плавати.

тернеция
02.01.2012, 17:01
По даній ситуації я б радив би риб відсадити і іншу ємкість, але воду в ємкість набрати з акваріума, і деякий час потримати їх там, Не поняла - какой смысл отсаживать рыбу? Ничего не мешает посадить растения в аквас с пандами.

- Надо ли повторять процедуру? Посмотрим на состояние рыбок через 2 суток.
- Надо ли изменять температурный режим (часто читал что во время лечения поднимают температуру)? Нет, Т оставить прежней.
- Надо ли менять чтото в питании? Питание прежнее.
б) Сделать как советовали с отсаживанием рыб и посадкой растений Сажайте растения к рыбам, незачем их постоянно кидать туда -сюда, им и так плохо.

mavr
02.01.2012, 17:24
Прочитал всю тему-печальный результат.А спасти рыбку новичку практически не реально, тем более делается одна ошибка за другой, пропала одна рыбка срочно покупается ей замена, а не ищется причина.
Ошибки:
1.Объем-15л, для начала не приемлен, установить сбалансированную систему в таком аквариуме крайне сложно(,Хотя бы л 50 и более.), но можно.
2.Выбор рыбки-Мне понравилось -хочу.Коридорасы требуют довольно большое пространства на дне, где он постояно находятся в поиске, любят компанию.Тем более они предявляют требования к качеству воды, не должно быть соли и окисей меди.Хорошо насыщенна кислородом.Если сомики очень часто шумно заглатывают атмосферный - значит в аквариуме не все впорядке.
3.При таком размере аквариума потренируйтесь на лаберинтовых или на простых живородках, вот когда они будут у вас комфортно жить, а вы накопите опыт по комлению и содержанию, можно подумать о развитии.
4.Спасти рыбку, что осталась-следуйте указаниям пани Ольги, и может получится кого нибудь спасти.
можете только добавить довольно сильную фильтрацию с аэрацией и поднять температуру , но не выше 29грд.

тернеция
02.01.2012, 17:36
поднять температуру , но не выше 29грд. Не надо, манку не лечим :)

stealth
03.01.2012, 10:13
mavr, спасибо за Ваш ответ. Хотел прокомментировать 2 момента.
- Сомики не выплывают на поверхность за воздухом (ну может пару раз в день, но это вроди нормально).
- Я знаю что изначально надо было разобраться в причинах а не покупать новых рыб, но они были куплены не на замену первой а в компанию второй :) насколько я понимаю для стайной рыбы жить одной равносильно болезни.
- Немного не понял по последнему. Аерацию я могу поднять - еще немного запаса фильтр имеет. А что Вы имели ввиду по поводу фильтрации? (у емня вот такой фильтр http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=26_61&products_id=1708)

PS: Рыбы еще живы :)

Roman71
03.01.2012, 11:09
я понимаю для стайной рыбы жить одной равносильно болезни.

так і стая то не дві рибки, а мінімум хоча би п'ять

stealth
03.01.2012, 11:56
так і стая то не дві рибки, а мінімум хоча би п'ять

Цілком згідний! Але ж 3 краще ніж 1.

Roman71
03.01.2012, 12:35
спірне твердження бо один труп краще за три...

Слідкую за темою вже тиждень і йде постійне "переливання пустого в порожнє"... Замість того, щоб забути на час про нову рибу - Ви докупили ще двох, бо одній панді "буде скучно"... Ну нічого, тепер йому веселіше буде "клеїти ласти"... *DASH*
Вам же постійно вказують на основні помилки, а Ви їх ігноруєте з завидною впертістю... Об'єм не той, площа дна - мала... Були б то крапчасті сомики, може б такого і не було, але панди трохи вибагливіші до якості води. От на чому Вам зараз треба було зосередитись, а "скрашивать досуг оставшейся рыбке"

stealth
03.01.2012, 12:43
Roman71, ну я вже писав вище що обєм збільшити не маю можливості. З пустого в порожнє переливаю не я а деякі дописувачі які замість того, щоб допомогти конкретною порадою як врятувати риб, вказують на помилки.
Я ці помилки вже давно зрозумів і каюсь - але ж треба рятувати риб.

Дякую Тернеції за пораду з антибіотиком. Сподіваюсь що він допоможе.
Також дякую за поради з рослинами - обовязково сьогоді, завтра докуплю.

Я ж з радістю би покращів і якість води і умов - тільки незнаю як. Збільшення аквасу прохання не пропонувати. Я вже писав що планую збільшити до 25 літрів але десь через місяць-два.

mavr
03.01.2012, 15:04
stealth, ничого не треба нового робити взаголі, Все як є нехай працює, ранком світ включили, помили під краном губку від бруду в холодної воді и назад через 8-10 годин виключили, можно кожній день 2л злили води свіжої відстоенну залили, температура23-26 грд и так тиждня два. Кормити дуже мало один раз в день. Далее чекати.Як буде добре самі зобачите.

xen_ta
03.01.2012, 15:38
може не дуже хороша порада, але віддайте рибок комусь на перетримку на тижня 2, поки в акві все збалансується.
за цей час докупите рослин, а ще було б добре старої води з діючого аквасу долити або на крайняк бактеріального препарату якогось наприклад Tetra Bactozym (не користуюсь хімією, але здається вашому аквасу бактерії у любому вигляді потрібні).
міняти на 25 л - не знаю чи варто, полегшення в догляді ви не відчуєте. вже як розширятися то розширятися. а в вашому обємі, як пишуть, можна гупаків. або півників пару.

stealth
03.01.2012, 15:49
Дуже Вам дякую за конкретні поради.
1. Віддати не знаю чи хороша ідея бо якщо рибки таки чимось хворі - то можна зробити погану послугу комусь. Та і віддавати нема кому.
2. Кормити щодня помалу? Цікава ідея. Наразі годуємо через день. Оскільки рибки їли залишки пластівців (так сказала продавець) то вирішили плавно переводити на органічний корм тому даємо через раз пів таблетки корму і морожений мотиль. Кажете краще щодня?
3. Температура в нас 24-25 градусів, слідкуємо декілька разів на день. Та що там казати. Дружина так переживає що щогодини спостерігає 5-10 хвилин за рибами, їх зовнішнім виглядом і поведінкою.
4. Здається Тернеція не радила щоденної підміни води, і ще колега мій не радив бо це сповільнює формування балансу. Тут незнаю що і казати. Як на мене то це спірне питання.
5. Доречі після вчорашньої сифонки + антибіотик рибки виглядають рухливішими. Чи то їм краще стало чи то зголодніли. Сподіваюсь на краще.

xen_ta
03.01.2012, 16:48
якщо рибки таки чимось хворі - то можна зробити погану послугу комусь
якщо б у вас взяли риб на перетримку, то їх тримали б у відсаднику.

на майбутнє. вносіть ліки ввечері після вимкнення світла, особливо антибіотики.

stealth
10.01.2012, 09:49
Вибачайте що пропав надовго. Після ципрофлоксацину на наступний день хворі 2 рибки стали рухливіші. Я вирішив зачекати. Ще через кілька днів почали розправлятись плавнички на спинах. На даний момент плавнички на спинах розправились повністю і хвостики в процесі розправлення.

Усім величезне спасибі! *DRINK* Як я і сподівався сумісними зусиллями цілком реально було врятувати рибок.

Маю пару питань з догляду. Незнаю чи тут десь є якісь інструкції - ну дуже вже складно структуруваний форум.

1. Минулого тижня перший раз сифонив грунт - як писав раніше вийшло не дуже. Сьогодні-завтра буду вдруге це робити. Чи треба той пристрій для сифонки якось кипятком обливати чи мити чимось перед застосуванням?

2. Знову про сифонку. Дивився в інтернеті багато роликів про сифонку. Всюди показано що грунт дуже активно в колбі перемішується і "ковбаситься". Коли я пробував це робити то грунт ледве відривався від поверхні а 3 литри злило дуже швидко. Можливо хтось може здогадатись в чому проблема?

3. Багато тут мені радили різних варіантів годування. Хто трубочника, хто мотиля ітд. Я писав що в магазині мені продали пару таблеток корму - назву не запамятав і ще дружина купила мороженого мотиля. На даний момент годую через день і через раз даю то таблетку то мотиля. В сусідній темі описана проблема з сомиками і як одна з причин зазначене годування виключно трубочником. Чи мені варто щось міняти чи мій поточний режим нормальний і варто його притримуватись і надалі?

Rom
10.01.2012, 10:16
Сифон наскільки мені відомо нічим спицифічним обробляти не потрібно якщо ви його нормально зберігаєте. тобто в чистому місці. Наприклад я після того як просифонив грунт промиваю сифон проточною водою з під крану щоб вимити камінці чи залишки органіки які можуть залишитись в шлангу. Ну і перевіряю щоб в шлангу не залишилась вода яка може застоятись. А на рахунок що грунт ковбаситься то це залежить від фракції грунту і від сифону. Наприклад у мене коли була галька фракції 8-10мм то також сифон її ледве піднімав і то пару камінців а зараз при фракції грунту 2-3мм так само як і в роликах активно перемішується в колбі, а щоб вода скоро не витікала пережимайте шланг пальцями коли переміщаєте сифон від одного місця до іншого, так ви зменшете потік води яка витікає під час переміщення.

Roman71
10.01.2012, 10:20
Добре, що все закінчилось так щасливо.
1. Ні не треба. По крайній мірі ні від кого про такий ньюанс не чув.
2. ІМХО все залежить від перепаду висот між відром, в яке зливаєте воду і акваріумом... Чим менша різниця - тим менший напір (закон про сполучені посудини ніхто не відміняв). Але в Вашому випадку може бути так, що ще немає багато залишків життєдіяльності риб - тому і мало відсифонилось...
3. Знаю що трубочником інтенсивно годують дорослих сомів з частими підмінами води - якби стимулюючи нерест. Можна давати два раза на тиждень трубочник, два раза - мотиль, ще два раза - таблетки. Сьомий день - розвантажувальний. (Писав за умови одноразового годування - якщо годуєте двічі, можна ще якось урізноманітнити меню)

stealth
10.01.2012, 10:31
якщо годуєте двічі, можна ще якось урізноманітнити меню)

Не дуже зрозумів про "двічі".

Я готую просто через день.
Наприклад:
Понеділок пів таблетки
Середу - мотиль
Пятницю - пів таблетки
Неділя - мотиль
Вівторок - пів таблетки
ітд

А мені варто "стимулювати нерест"? Я ж не розводжу їх. Чи рибам необхідно нереститись з якихось природніх причин?

О! І ще забув додати. Дві рибки ніби трішки темніші за одну. Це наслідок хвороби чи це відмінність статі. Одна така ніби сіренька а дві сіреньки типу теплого відтінку (ненаю навідь як це описати :) ).

Roman71
10.01.2012, 10:49
Не дуже зрозумів про "двічі".

ну написав з свого прикладу - я годую риб двічі на день... думаю з часом і вам треба вернутись до щоденного годування (головне без перекорму)....

я так зрозумів, що в Вас ще дуже малі рибки, про нерест можна думати буде десь влітку і то за умови, що будуть і самці, і самки (з трьох рибок таке може і не бути)
просто написав про нерест, оскільки трубочкик є висококалорійним кормом, внесення якого до раціону годування дорослих риб часто стимулює їх до нересту... часті підміни води, яка на пару градусів холодніша за ту, в якій живуть риби імітують сезон дощів, а поява висококалорійного корму у великій кількості викликають в дорослих риб бажання розмножуватись... ну десь так :o

xen_ta
10.01.2012, 11:03
молодь треба щодня годувати... а нереститись будуть коли їм час прийде, і якщо на той час створите сприятливі умови.

stealth
10.01.2012, 11:06
Roman71, Ого які нюанси! :)

А є десь якісь поради з годування. Просто стільки людей вже радили різні режими годування що вже гублюсь. Один колега казав що тільки через день інакле легко перекормити. Одні пишуть що тре корму щоб зїдався за 15 хв, другі кажуть що за 5 хв. Ви кажете що годуєте двічі на день.

Де істина? :)

Мої риби корм зїдають десь за годину мабуть. Я не впевнений що проблема в кількості. Якось коли кидаю їм корм то вони тільки через якийсь час до нього підпливають і спочатку потрішки їдять те, що відчипилось від купки корму і дрейфує неподалік. А потім хвилин через 10-15 тільки підпливають до купки корму і спокійно собі їдять. Після їжі всі троє сидять рядом нерухомі - це так кумедно виглядає :D

Доречі я без поняття наскільки вони ще малі (по віку).

xen_ta
10.01.2012, 11:19
напевно все ж меншу кількість давайте. в період активного росту рибу можна годувати і 1 раз на день, і 2 рази, то вже як в кого є можливість.
коли риба перестає рости тоді в основному корисно запроваджувати розвантажувальний день. можна і раніше. але не 3-4 дні як ви.

stealth
10.01.2012, 11:33
напевно все ж меншу кількість давайте. в період активного росту рибу можна годувати і 1 раз на день, і 2 рази, то вже як в кого є можливість.
коли риба перестає рости тоді в основному корисно запроваджувати розвантажувальний день. можна і раніше. але не 3-4 дні як ви.

Дякую. Значить буду годувати щодня.

На рахунок кількості скажу що і так нелегко получається відшкребти той маленький кусочок мотиля, неуявляю як його ще менше відщіпити можна :) Може вона ще недостатньо активна після хвороби.

тернеция
10.01.2012, 13:20
Після ципрофлоксацину на наступний день хворі 2 рибки стали рухливіші. Я вирішив зачекати. Сколько раз вносили лекарство?
трубочником інтенсивно годують дорослих сомів з частими підмінами води - якби стимулюючи нерест В таком случае велика опасность ожирения. Все хорошо в меру.

stealth
10.01.2012, 14:38
Сколько раз вносили лекарство?

Один. Вы тогда писали что дальнейшие действия зависят от результата. Как писал выше результат увидел на следующий день (рыбки стали активнее). Я впринципе осторожно отношусь к химии в любых аспектах. Вот и решил подождать. Вохможно поступил неправильно но мне кажется что все обошлось (тьфу тьфу).

У вас есть какието дополнительные идеи? Надо еще раз внести лекарство? Планирую сегодня вечером сделать сифонку с подменой около 3х литров воды (уже несколько дней отстаивается).

В таком случае велика опасность ожирения. Все хорошо в меру.

Кстати как бы вы порекомендовали кормить?

Leo N
10.01.2012, 15:18
Для рибок, які ще не досягли статевої зрілості, робити розвантажувальні дні не має сенсу. Це все одно що робити розвантажувальні дні для дітей дошкільного віку. Звісно що цього правила треба дотримуватися, лише у тому випадку, якщо ставиться за мету подальше розведення. Якщо ні, то можна кормити як завгодно, головне щоб не були втягнуті животи, чи впалі боки, бо така риба довго не проживе.

нелегко получається відшкребти той маленький кусочок мотиля

А чому саме мотиля? Маленьких коридорасів можна успішно кормити мороженим циклопом. Наприклад я так і роблю.

тернеция
10.01.2012, 15:25
- Надо ли повторять процедуру?

Посмотрим на состояние рыбок через 2 суток.
Надо четко писать - когда и что было сделано, каков эффект.

Это не та "химия", которой травят колорадских жуков, а лекарство, и вносить надо до излечения. Если бросите на пол-дороги - все равно придется долечивать, только дольше.

Выложите фото рыбы сейчас.

stealth
10.01.2012, 17:22
А чому саме мотиля? Маленьких коридорасів можна успішно кормити мороженим циклопом. Наприклад я так і роблю.

Ну купили мотиля раніше. Ви написали "можна успішно коримти" - я так розумію що мотиль теж підходить.

Надо четко писать - когда и что было сделано, каков эффект.

Это не та "химия", которой травят колорадских жуков, а лекарство, и вносить надо до излечения. Если бросите на пол-дороги - все равно придется долечивать, только дольше.

Выложите фото рыбы сейчас.

Я все сделал как Вы писали практически сразу - в аптеку збегал и сразу сделал. Единственное что через 2е суток не отписал - моя оплошность.

Фото выложу вечером так как сейчас на работе.

xen_ta
10.01.2012, 17:27
про ліки. навіть при лікуванні людей наприклад антибіотиками не можна переривати лікування або зменшувати дозу, тому що в організмі тоді формуються стійкі до цього антибіотику штами вірусу.
причини цього - вірус не вмирає, а виживає і отримує своєрідне "щеплення" і має свого роду імунітет.
після чого вбити його важче.

stealth
10.01.2012, 18:26
про ліки. навіть при лікуванні людей наприклад антибіотиками не можна переривати лікування або зменшувати дозу, тому що в організмі тоді формуються стійкі до цього антибіотику штами вірусу.
причини цього - вірус не вмирає, а виживає і отримує своєрідне "щеплення" і має свого роду імунітет.
після чого вбити його важче.

Мда чтото неподумал. :(

тернеция
10.01.2012, 18:30
стійкі до цього антибіотику штами вірусу.
Ни один вирус антибиотиками не лечится.
Плавниковую гниль вызывают бактерии, и вирусы здесь совершенно ни при чем. Вирусных болезней у рыбы известно всего несколько - например, оспа карпа, вирусная септицемия лососевых (последняя у аквариумных рыб вообще не зарегистрирована).

Не надо пугать человека, если досконально не разбираетесь в данном вопросе.

xen_ta
10.01.2012, 20:58
Ни один вирус антибиотиками не лечится.
Плавниковую гниль вызывают бактерии, и вирусы здесь совершенно ни при чем. Вирусных болезней у рыбы известно всего несколько - например, оспа карпа, вирусная септицемия лососевых (последняя у аквариумных рыб вообще не зарегистрирована).

Не надо пугать человека, если досконально не разбираетесь в данном вопросе.

гаразд, не віруси, а бактерії.

тернеция
10.01.2012, 21:03
гаразд, не віруси, а бактерії. А плавниковая гниль вылечивается ципрофлоксацином на счет "раз".
Так что лишняя паника по этому вопросу - неуместна.

stealth
10.01.2012, 21:16
Фото выложу вечером так как сейчас на работе.

Всех поймать не удалось :) Поймал двух.

Первая, это та, о которой я писал что она серенькая, у нее немного менее черный плавник на спине. Если я не ошибаюсь то она не болела (или меньше всех болела).

Вторая, это та, о которой я писал что у нее какбы "теплый" оттенок серого и плавник у нее черный полностью. Плавник на спине на фото выглядит острым - но он просто так повернулся в момент съемки, его форма такая же как и у первой.

Третья выглядит так же как и вторая.

Жду с нетерпением Вашего совета. Продолжать лечение или просто в обычном режиме ежедневный корм в небольших количествах + сифонка раз в неделю.

Пока что не сифонил - будет зависеть от Вашего ответа.

тернеция
10.01.2012, 21:46
stealth, Когда планируете увеличить объем?

stealth
10.01.2012, 21:57
stealth, Когда планируете увеличить объем?

Через месяц-два но как я раньше писал литров на 10-15.

Вам чтото говорят эти фото?

тернеция
10.01.2012, 22:03
stealth, Рыбе явно лучше, но еще не так, как могло бы быть.
Сифонка и подмены - 2 раза в неделю (в таком режиме до новоселья)+ 3 внесения ципрофлоксацина после каждой подмены.

До нового акваса рыбка доживет.

Iriwa
16.01.2012, 12:21
Ципрофлоксацин вносила 3 раза. Все вроде ок было. Сегодня заметила обкусаные плавники у 2 из 3 рыбок. Ну друг другу они же не смогли бы это сделать, или все таки смогли бы? Что делать? К сожалению фото сделать не могу. Обкусан только хвост.

тернеция
16.01.2012, 12:27
Iriwa, Без фото не понять - продолжать ли лечение дальше ( если плавниковая гниль осталась недолеченной - надо долечить), или это случайная травма.

Iriwa
16.01.2012, 12:32
Муж с фотиком уехал в командировку *DASH* Никаких травм вроде как не должно быть. В аквасике только 3 пандочки. Одна из них абсолютно нормальная, с хвостиком и плавничком все ок. А у двух проблемы с хвостиком, у одной больше, у другой меньше. Продолжить давать ципрофлоксацин? Или чтото другое дать?

тернеция
16.01.2012, 12:35
Iriwa, Без фото я не рискну давать какие-то рекомендации.
Попросите прийти в гости кого-то из друзей с ф/ап и захватить адаптер, думаю, с этим сложностей не будет.

Iriwa
16.01.2012, 22:04
Ось фото однієї рибки. Друга має трошки більше погрижений хвостик. Третя виглядає нормально.
http://s018.radikal.ru/i519/1201/22/ef7816f0f2bet.jpg (http://radikal.ru/F/s018.radikal.ru/i519/1201/22/ef7816f0f2be.jpg.html)

тернеция
17.01.2012, 09:51
Iriwa, Продолжите лечение.
Выкладывайте фото на форум, а не на радикал, причем размера, указанного в Правилах раздела плиз.

Iriwa
17.01.2012, 12:11
Как долго лечить? Как часто вносить лекарства?

тернеция
17.01.2012, 12:19
Iriwa, Лечить до выздоровления - как края плавничков перестанут гнить и начнут восстанавливаться. Край плавничка станет прозрачным - значит, началось заживление.
Подробно тут - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1246

Iriwa
24.01.2012, 14:14
Все еще даю лекарства. Легче не стало. Один панденыш ушол в мир иной.... Может чемто другим лечить?

mavr
24.01.2012, 15:42
корики дуже не охотно едять мотиля

тернеция
24.01.2012, 18:28
Iriwa, Дайте подробное описание ухода за аквасом на данный момент и выложите фото рыбок, а также общее фото акваса.
корики дуже не охотно едять мотиля Попрошу не уродовать названия рыб, сложно понять, о ком именно идет речь.

Iriwa
24.01.2012, 20:02
Рыбки остались такими же как и на предидущем фото. Ничего не изменилось. Только начали прятацца и усики у них подгнили. Аквасик сифоню. Сейчас делаю подмены воды (около 3-4 литров) через 2-3 дня с добавлением четверти таблетки лекарства.
Сейчас возможности выложить фото нету, так только смогу так сделаю.

mavr
24.01.2012, 21:17
тернеция,
Iriwa,
Інші в цій темі з айви, більше нікого все одне не чують

тернеция
24.01.2012, 21:20
mavr, Читает эту тему много форумчан, потому на форуме лучше пользоваться официальными названиями рыбок.

Iriwa
24.01.2012, 21:23
Плизик, посоветуйте чтото, а то жаль рыбок

тернеция
24.01.2012, 21:24
Сейчас возможности выложить фото нету, так только смогу так сделаю. Жду обещаные фото.

Iriwa
24.01.2012, 21:32
Фотки будут в лучшем случае через пару дней. До этого времени чтото можно сделать?

mavr
24.01.2012, 21:33
Плизик, посоветуйте чтото, а то жаль рыбок
Чути, а не слухати. Вивчати основи, Вчитись на чужих помилках. Добре почитати теми для початківців, з чого починати заводити акваріум. Подивитись рекомендовану літературу – Ії багато в неті. Скачайте. Тему для себе закриваю.

тернеция
24.01.2012, 21:34
Iriwa, Я не телепат. Без фото сказать ничего не могу.