Показати повну версію : TetraAqua PH/KH Minus
ВасилийМетролог
04.01.2012, 22:08
Всім добрий вечір! Хто пробував користуватися Препарат TetraAqua PH/KH Minus (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_77&products_id=614), які про його будуть відгуки? Вартий він своєї ціни? На який період він понижає рН/КН??
Я користувався, користуюся і... не знаю, чи буду користуватися надалі. Препарат досить дорогий! Для нано, літрів на 10 - 30 ще куди не йшло, а от для акваріума літрів на 100 то вже брати не варто. Що до ефективності, то дійсно працює. Дозував по інструкції 25 мл на 100 літрів води (у моєму випадку це було 7 - 8 мл на 30 літрів) - понижує карбонатну жорсткість приблизно на 1 - 2 градуси. На кислотність таке дозування практично не впливає. Щоб досягнути необхідної Вам жорсткості необхідно додавати що 2 - 3 дні таку саму кількість. Тоді помітно і зміщення рН в кислу сторону. Далі щоб підтримувати необхідний рівень кН і рН необхідно кожних 2 - 3 дні додавати по 5 мл препарату на 100 літрів води. При підмінах необхідно розраховувати кількість води, що замінюється і її параметри. Міряти, міряти і міряти :)
ВасилийМетролог
04.01.2012, 22:53
...25 мл на 100 літрів води...понижує карбонатну жорсткість приблизно на 1 - 2 градуси.
це про карбонатну я зрозумів
...необхідно додавати що 2 - 3 дні таку саму кількість. Тоді помітно і зміщення рН в кислу сторону.
Leo N-е в вашому випадку на скільки градусів понижався рН після 2-3 днів додовання препарату?
Дякую!
ВасилийМетролог
04.01.2012, 23:22
і ще питання: як бистро починає діяти засіб?
як бистро починає діяти засіб?
Ну як швидко починає діяти препарат я не засікав, бо всі заміри робив через добу після внесення. Маю досвід з ортофосфорною кислотою, тому знаю, що відразу міряти немає сенсу. Усе одно параметри нормалізуються протягом більш - менш 24 годин.
в вашому випадку на скільки градусів понижався рН після 2-3 днів додовання препарату
Два - три дні це одне внесення, якщо діяти згідно інструкції :) Зміна рН в межах похибки, тобто близько 0,1 одиниці. Після повної корекції кН, яка тривала близько двох тижнів, від початкових 16 градусів і рН близько 7,5 одиниць, до запланованих кН 8, рН змінилося до 6,8 одиниць. За цей час на акваріум ємністю 30 літрів використав близько 50 - 60 мл препарату. Тому й написав, що дорого :(
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009