Показати повну версію : Допоможіть запустити акваріум початківцю !
Всiм привiт,планую поставити акварiум десь на 180-240 л.Хотiлось би почути пораду людей якi в цему розбираються.Де купляти,чи замовити аквaрiум,i все що до нього потрiбно,бажано з цiнами на все починаючи цiною за акву закiнчуючи грунтом та водоростями.Фiльтр думаю брати JBL E900 зовнiшнiй.Яку к-сть рибок можна запустити враховуюи що хочу багато водорослiв.Надiюсь тема не буде проiгнорованою!!!Наперiд дякую.*DRINK*
Вітаю на форумі!Давайте почнемо,щоб тема не була проігнорована,з того поставте поступово одне за одним питання,після того як почитаєте схожі теми в цьому розділі форуму ,та інших*RTFM*.Тому що багато учасників форуму теж через Вашу ситуацію проходили:)та отримували відповіді.Я сподіваюсь Ви зрозуміли мою думку.А то ваш допис це приблизно як побудувати АЕС у себе вдома:D.
Ок дякую,в загальному почитав те що цiкавило,але вiдповiдi не знайшов.
Хто менi пiдскаже скiльки зараз обiйдеться купити акву на 200(+-)л.у Львовi бажано готову з кришкою,пiдоном та тумбою.Дякую.
Tarik_Nikita
16.02.2009, 15:58
Ок дякую,в загальному почитав те що цiкавило,але вiдповiдi не знайшов.
Хто менi пiдскаже скiльки зараз обiйдеться купити акву на 200(+-)л.у Львовi бажано готову з кришкою,пiдоном та тумбою.Дякую.
Це подібне до питання "яку машину краще купити - білу чи зелену?" :).
Грунт бажано брати 3-4 мм в діаметрі. Ну ціна буває різна від 3 до 15 грн за 1 літру. Дивлячись де купляти. З рослин бажано спочатку купити такі які легко адаптуються і не вимогливі, а вже потім, якщо будуть рости, то купувати дорожчі. Рослини купити можна такі:роголисник, мох яванський, криптокорина понтедереволистна , валіснерія , наяс ,папороть яку небудь .Потім якщо не буде все загинатись і плодитись ,то купляти шось дорожче:людвігію, альтернантеру , ехінодоруси .Маєте визначитиь з тим які лампи, і скільки ламп ввас буде стояти ,адже від цього залежить чи взагалі буде шось рости .
На данному етапі" нашої кризи"на це питання відповідь:eek:.То тре Вам особисто походити та прицінитись.А потім вирішити або купляти або замовляти.
Охват Марьян
16.02.2009, 23:53
1. акваріум, світильник - найдешевше буде на ПП "Заньковський" (це не реклама).
2. грунт в залежності від вибору підкажемо згодом (гальку і базальт зможу продати по докризовим цінам)
3. водні акваріумні рослини це не водорослі !!! в залежності від вибору можна знайти на форумі у темах про роздачі рослин.
4. з фільтра я б радив Тетра ЕХ 700, компресор Атман 8500, нагрівач Атман 200вт.
Це подібне до питання "яку машину краще купити - білу чи зелену?" :).
Та нi як на мене це не те саме:)
Грунт бажано брати 3-4 мм в діаметрі. Ну ціна буває різна від 3 до 15 грн за 1 літру. Дивлячись де купляти. З рослин бажано спочатку купити такі які легко адаптуються і не вимогливі, а вже потім, якщо будуть рости, то купувати дорожчі. Рослини купити можна такі:роголисник, мох яванський, криптокорина понтедереволистна , валіснерія , наяс ,папороть яку небудь .Потім якщо не буде все загинатись і плодитись ,то купляти шось дорожче:людвігію, альтернантеру , ехінодоруси .Маєте визначитиь з тим які лампи, і скільки ламп ввас буде стояти ,адже від цього залежить чи взагалі буде шось рости .
Дякую за пораду,вiзьму все вище сказане до уваги!*THUMBS UP*
На данному етапі" нашої кризи"на це питання відповідь:eek:.То тре Вам особисто походити та прицінитись.А потім вирішити або купляти або замовляти.
Я зараз не в Украiнi такщо не вийде нi походити нi прицiнитись,тому збираю iнфу,щоб по приiздi все купити зразу.
1. акваріум, світильник - найдешевше буде на ПП "Заньковський" (це не реклама).
2. грунт в залежності від вибору підкажемо згодом (гальку і базальт зможу продати по докризовим цінам)
3. водні акваріумні рослини це не водорослі !!! в залежності від вибору можна знайти на форумі у темах про роздачі рослин.
4. з фільтра я б радив Тетра ЕХ 700, компресор Атман 8500, нагрівач Атман 200вт.
1.Де це знаходиться?Скiльки часу займаэ виготовлення акви?
2.Скiльки за кг?I скiльки треба на акву в районi 200 л (+-)?
3.Вiзьму до уваги!!!:D:D:D
4.Тетра ЕХ 700 не буде замало?Нагрiвач 1 чи 2?
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=199
Я зараз не в Украiнi такщо не вийде нi походити нi прицiнитись,тому збираю iнфу,щоб по приiздi все купити зразу.
Так тре було одразу так пояснити,щоб не було незрозумілих ситуацій.:)
Охват Марьян
17.02.2009, 11:51
2.Скiльки за кг?I скiльки треба на акву в районi 200 л (+-)?
3.Вiзьму до уваги!!!:D:D:D
4.Тетра ЕХ 700 не буде замало?Нагрiвач 1 чи 2?
Раз ниписав значить не буде замало, нагрівач 1шт.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=199
Ще раз дякую за iнформацiю*THUMBS UP*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009