Показати повну версію : Хвороба плавника
Біда! На днях плавник мого найкрасивішого мечоносця (колись оранжево-червоний) перетворився в бородавкоподібний наріст... Шо дєлать?
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_CIMG0251.JPG
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_CIMG0270.JPG
п.с. також рибка схудла (пропало черевце)...
тернеция
21.02.2009, 18:45
Вот тут - диагностика.
http://www.fishy.ru/cgi-bin/pub/diag
Напишите, что она покажет.
Та я той сайтик знаю.. але там нічого не підходить, крім плавникової гнилі.
але цю хворобу я колись проходив - то не то: 1. То єдина хвора риба серед 100; 2 Температура в мене досить висока, як на меченосців. Тому відкидаю даний варіант.
Що ж, питання знімається - рибка втратила апетит, схудла і вмерла.
Єдиний варіант, що приходить в голову - пошкодила плавник до коряги чи ще чогось і дістала зараження. Щось на зразок гангрени в людей.
Що ж, питання знімається - рибка втратила апетит, схудла і вмерла.
Єдиний варіант, що приходить в голову - пошкодила плавник до коряги чи ще чогось і дістала зараження. Щось на зразок гангрени в людей.
Якщо це дійсно так то проблем з іншими чорними мечоносцями небуде, якщо ж це шось бактеріальне - то може проявитись вже найближчим часом невеликим нальотом на ін. мечиках. Так що деякий час краще невтрачати пильність.
Якщо це дійсно так то проблем з іншими чорними мечоносцями небуде, якщо ж це шось бактеріальне - то може проявитись вже найближчим часом невеликим нальотом на ін. мечиках. Так що деякий час краще невтрачати пильність.
Думаєш, тільки на чорних то проявиться?
Бо я, власне, спостерігаю за рештою риб, бо не хотів юзати хімію, щоб не завалити всю мікрофауну в акві. За два тижні, думаю, мало би вилізти на рештах, якби шось було.
тернеция
01.03.2009, 16:30
Из Вашего профиля:
Догляд за акваріумом:
Сифонка грунту - раз в місяць-півтора
+ підміна води 10-15%
Нормальные подмены делаются еженедельно, 30% от объема, с сифонкой.
При накоплении в воде органики и продуктов метаболизма из-за недостаточного их выведения подменами бактериальное поражение плавников возможно. Лечения не требуется - только чистота. Подмены делаются 2-3 раза в неделю по 25-30%, с улучшением гидрохимии бактериалка прекращаются, а плавнички отрастают.
:D
Чесно кажучи - навряд.
По перше:
про надлишок органіки (тобто надлишок після засвоювання рослинами) мене дуже чітко сповіщає борода своїм активним ростом. Зазвичай її не видно взагалі, а от трошки перетримати прибирання акви - зразу ж по грунту з"являються китички.
Друге.
Хіба риба би втратила апетит? Навіть при плавниковій гнилі в мене риби не відмовлялися від їжі...
Ну і "бактеріальна" причина поширилась би на інших.
Але дякую за участь в локалізації проблеми :)
Ще ньюанс - рибка була досить стара - 3 роки десь...
Думаєш, тільки на чорних то проявиться?
Бо я, власне, спостерігаю за рештою риб, бо не хотів юзати хімію, щоб не завалити всю мікрофауну в акві. За два тижні, думаю, мало би вилізти на рештах, якби шось було.
Наскільки я помічав старші чорні мечоносці мають більші шанси отримати наріст (чи нарив)- чи то імунка слабне :D чи шо *DASH*???
Червоні мечоносці в мене за 25 років практично непамятаю щоб таке мали, а чорні час від часу (раз в 3-5 років) і виключно старші:(.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009