КПК

Показати повну версію : Скільки корму необхідно рибам?

Igrek
12.01.2012, 11:27
в мене 8 скалярій 7-8 см, 7 гурамі 7-8 см, 2 даніо, 2 анцитруса - 15-17 см, 2 агамікса 10-12 см.
Раніше давав зранку 2 кубіка мороженого мотиля і пігулки корма для анцитрусів. ввечері сипав сухого корму тетра і так само для анцитрусів.
Потім мені сказали що я перекормлюю. Почав давати по 1 кубіку мотиля зранку і ввечері чуть менше сухого корма. Рибки стали нервові, при годуванні одна одну починали кусати, анцитрус метався по всьому акваріуму всіх розганяючи. Зараз вернувся до попереднього способу годування - все заспокоїлося. так скілки їм треба їжі давати?
п.с. за 5 хв вони повністю зїдають 2 кубика мотиля

Staff
12.01.2012, 11:40
якшо за 5 хв.все зїдають то все нормально... на таку кількість риб два кубіка навіть замало..)) :D

Руслан
12.01.2012, 11:49
З Вашого профілю:
Об'єм акваріума та дата встановлення
120л
...
Риби та безхребетні.
Птеригопліхт, тернеція, гуппі, меченосець, молінезія, даніо
Догляд за акваріумом
сифонка 1 раз на 2 тижні
підміна води 1 раз на тиждень до 20%
Інші акваріуми
немає

Зараз же Ви пишите, що в 100л "чистого" об'єму: 8 скалярій 7-8 см, 7 гурамі 7-8 см, 2 даніо, 2 анцитруса - 15-17 см, 2 агамікса 10-12 см.
Тут трохи розбіжність, тому було б добре правильно заповнити профіль.

З одного боку Вам порадили правильно, бо при такому співвідношенні кількості сифонок до кількості корму, риба рано чи пізно може й захворіти.
З другого боку від "недожору" риба стає агресивніша (нервава по Вашому:)). Тому я рекомендую спочатку привести к-сть риби до норм утримання. А так рекомендую давати корму стільки, щоб риба з'їдала за 10 хв, але при цьому слідкувати і робити поправку на те щоб одні не переїдали, а інші й далі не залишались голодними.

Igrek
12.01.2012, 11:53
співвідношенні кількості сифонок
що таке сифонки? асортимент риб змінився з того часу. профіль зараз переправлю

Taras Khmyz
12.01.2012, 12:06
А що робити коли одна риба переїдає а друга недоїдає???

Igrek
12.01.2012, 12:10

я стараюся розподілити їжу по більшій площі. але всеодно із 8 скалярій одна фактично не росте

Roman71
12.01.2012, 12:21
із 8 скалярій одна фактично не росте

напевно "затягнулась" з дитинства... все одно на Ваш об'єм стільки скалярій забагато... як сформується пара - всіх інших продати/віддати бажано

Руслан
12.01.2012, 12:45
що таке сифонки?
А в кого в профілі було вказано :):
Догляд за акваріумом
сифонка 1 раз на 2 тижні

Це індивідуально і залежить від багатьох факторів (як то підбір риби, як давати корм і т.д).
Поясню на прикладі:
В мене знайомий мав скалярій, даніо і сомиків. Після годування скаляри тріщали, даніо були ситі, а соми голоднуваті, бо він кидав невеликий шматок заморозки який плавав на поверхні і який дерибанили скалярії між собою, а рештки в товщі доїдали даніо, тільки мінімум потрапляв до соміків. І так кілька разів. Тому йому порадив розморозити корм і влити зразу в акву двома половинами, щоб частина осіла на дно для сомиків. Результат соми з даніо накормлені, а скалярії стали менше "пережирати" бо частину корму вже треба було з дна збирати :).
p.s. Як би там асортимент не мінявся но перебір риби для такої акви явний.