КПК

Показати повну версію : Равлики в акваріумі

Vetal_ukr
12.01.2012, 21:51
скажіть будь-ласка, як можна позбутися равликів з акваріума, декілька разів я його мив, каміння також ретельно обмивав, і все одно лишаєть декілька малих штучок, які через тиждень розмножуються до такої кількості, шо скоро не буде видно рибок......що мені робити???

vlysov
12.01.2012, 21:55
Тут на форумі люди продають хижі равлики Хелени, вони знищують котушки. Це може бути одним зі способів боротьби з равликами.

eko
12.01.2012, 21:57
можна спробувати завести боцій, вони поїдають равликів.

Roman71
12.01.2012, 22:04
Спочатку ідентифікуйте, що в Вас є тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=108)

Почитайте в цьому (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=75) розділі

serg79
13.01.2012, 01:06
Привіт, допоможіть з порадою, як вивести із акваріума непонятного вида равликів, розмножуються дуже швидко, виловлюю кожного дня, але дивлюсь вони знову зявляються. Можливо якусь рибку запустити щоб їх повиїдала?

eko
13.01.2012, 01:16
булоб добре спочатку визначити вид равлика, завантажте фото, тоді буде більш зрозуміло, які саме равлики у вас.

gamBIT4844
13.01.2012, 01:25
В мене була аналогічна ситуація. В день витягував з акваріума по 50-60 шт., розміром від 3 до 5 мм.. Завів пару Боцій (Боція-клоун / Botia macracantha / Chromobotia macracanthus), позжерали всіх. Тільки от потім вони (Боції) перейшли на рослини :) Прийшлось віддати їх другові.

serg79
13.01.2012, 01:57
булоб добре спочатку визначити вид равлика, завантажте фото, тоді буде більш зрозуміло, які саме равлики у вас.

Спробую завантажити фото, але дещо пізніше

В мене була аналогічна ситуація. В день витягував з акваріума по 50-60 шт., розміром від 3 до 5 мм.. Завів пару Боцій (Боція-клоун / Botia macracantha / Chromobotia macracanthus), позжерали всіх. Тільки от потім вони (Боції) перейшли на рослини :) Прийшлось віддати їх другові.

З боціями ідея непогана, але в мене криветки, даніо, неони, боція їх не перепутає з равликами, і на рахунок травника переживаю, підкажіть, дякую!!!!!!!!

KRustik
13.01.2012, 09:31
можна спробувати завести боцій, вони поїдають равликів.
У мене, навіть, підросток самки гупі їсть Фіз.

Gonduras
13.01.2012, 09:51
Тут на форумі люди продають хижі равлики Хелени, вони знищують котушки. Це може бути одним зі способів боротьби з равликами.

Повторю думку висловлену на цьому форумі і яку я підтримую. Для боротьби з равликами за допомогою Хелен треба або відразу купити їх велику кількість, або купити небагато і спочатку розвести їх створивши для них і тільки для них сприятливі умови. Сам маю досвід коли кілька куплених Хелен в акваріумі з рибками і самі не розмножилися, і ніякого видимого впливу на популяцію катушок не створили. Друга моя спроба боротьби з катушками виявилася успішною - це Макрики. Вони й самі по собі цікаві мешканці і за ними приємно спостерігати. Одним словом рекомендую *THUMBS UP*

Elira
13.01.2012, 10:50
Хеленки хоч і люблять устриць у вигляді котушок і малечі інших видів равликів але деколи,як правильно писав
Gonduras,
ніякого видимого впливу на популяцію катушок не створили
...якщо хочите повністю позбутися заведіть тетраодонів
(тайландського,зеленого,вісьмірку,карликового ...є і красиві такі,як Фахака і МБУ,проте для них котушок буде мало *JOKINGLY*)
http://s014.radikal.ru/i328/1106/0b/c6870bfa0081.jpg
Tetraodon nigroviridis Тетрадон зеленый
http://s12.radikal.ru/i185/1105/11/b46314a87c5e.jpg
Tetraodon travancorius Тетрадон карликовый
p.s.в мене ці зузі зжерли всіх равликів!!!!!Потім Хелені не було чого давати :'(
Для повного винищення потрібно їх тримати не меньше пів року,адже котушки могли відкласти яйця,а ліпше до року(для повної апевненності :)),якщо їх багато(котушок) то можна не кормити тетраодончиків ...

serg79
20.01.2012, 23:35
підкажіть хто -небудь, що за мразь посилилась у мене в акваріумі, додаю фото
15973

ROMANO
20.01.2012, 23:42
Це типу равлика який дуже скоро розмножується.нічого доброго вони немають для мене це саранча.вивести їх можна:
1.запустити хижі равлики хелена
2.боция(в мене клоуни всіх виїли.)
3.можливо ще є варіанти.

Roman71
20.01.2012, 23:44
візуально - котушка... вивести важко, оскільки відкладає ікру всюди... не всю вдається знищити і відповідно і маленьких равликів також...

варіанв є декілька, про це вже не раз писалось...
1) швидкий - боції, тетрадони
2) середній - макробрахіуми (креветки такі)
3) повільний - равлики хелени

p.s. ультрашвидкий і радикальний: перезапуск акваріума з викиданням всіх рослин , кип'ятінням всіх декорацій і обладнання... ну і про сам акваріум не забути

serg79
20.01.2012, 23:46
Це типу равлика який дуже скоро розмножується.нічого доброго вони немають для мене це саранча.вивести їх можна:
1.запустити хижі равлики хелена
2.боция(в мене клоуни всіх виїли.
3.можливо ще є варіанти.

боція це добре, але в мене криветки і неони, шкода і їх похаває, а от хелену можна попробувати запустити, а її потім можна вивести і креветок вона не поїсть?

ROMANO
20.01.2012, 23:52
Клоуни неонів поїдять?:Dце напевно жарт)в мене неони, черіки, боциї в мирі живуть.черіки успішно розмножуються.хелени як працюють небачив,а ось боциї котушки лопають із задоволенням.
За хелени незнаю,хочу собі завести)

Roman71
21.01.2012, 00:03
ROMANO, креветки практично для кожної риби потенційний корм... залежить тільки від того, чи густі зарослі рослин і чи є схованки для них, наприклад - каміння

щоб хелени вивели котушок - їх треба брати десяток (якщо не два)... ну і на швидкий результат марно чекати (пишу з власного досвіду)... якщо умови є сприятливі: є недоступні місця для ікри, немає риби, яка ту ікру буде їсти - то місяця за 3-4 побачите результат: багато пустих мушель катушок і... маленьких хеленок в грунті

VOKA
21.01.2012, 00:05
візуально - котушка... вивести важко, оскільки відкладає ікру всюди... не всю вдається знищити і відповідно і маленьких равликів також...

варіанв є декілька, про це вже не раз писалось...
1) швидкий - боції, тетрадони
2) середній - макробрахіуми (креветки такі)
3) повільний - равлики хелени

p.s. ультрашвидкий і радикальний: перезапуск акваріума з викиданням всіх рослин , кип'ятінням всіх декорацій і обладнання... ну і про сам акваріум не забути

Додам ще один , сам так роблю у своїх креветочниках . Препарат для бородьби з планарiєю NO PLANARIA . Крiм самої планарiї знищує всiх равликiв (не знаю про ампулярiй та меланiй , бо не тримаю) , , безпечний для риб , креветок та рослин. Якщо маєте теодоксусiв чи iнших потрiбних равликiв , перед використанням препарату вiдсадiть їх . Використовувати згiдно iнструкцiї .

Roman71
21.01.2012, 00:10
Якщо маєте теодоксусiв чи iнших потрiбних равликiв , перед використанням препарату вiдсадiть їх

а пробували витягнути всіх хелен з грунту? :confused: то ж не реально, бо тільки досить великі вилазять назовні, а маленькі живуть і живляться в глибині грунту

ROMANO
21.01.2012, 00:12
Roman71
Згідний з Вами на 100%.
:DЯ на рахунок чері.

VOKA
21.01.2012, 00:28
а пробували витягнути всіх хелен з грунту? :confused: то ж не реально, бо тільки досить великі вилазять назовні, а маленькі живуть і живляться в глибині грунту

Дякую , за хелен забув ( . Але в бiльшостi тих , хто хоче позбутись не бажаних равликiв , хелен немає .

Leo N
21.01.2012, 01:00
Препарат для бородьби з планарiєю NO PLANARIA . Крiм самої планарiї знищує всiх равликiв (не знаю про ампулярiй та меланiй , бо не тримаю) , , безпечний для риб , креветок та рослин.

Препарат Genchem No-Planaria (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=223&products_id=4648) знятий з продажу у ІМ "Арована", саме через численні випадки загибелі усіх без виключення безхребетних - гідр, планарій, равликів та креветок. Будьте обережніше з ним - найменший передоз і усім кришка :(

serg79
21.01.2012, 01:00
ROMANO, креветки практично для кожної риби потенційний корм... залежить тільки від того, чи густі зарослі рослин і чи є схованки для них, наприклад - каміння

щоб хелени вивели котушок - їх треба брати десяток (якщо не два)... ну і на швидкий результат марно чекати (пишу з власного досвіду)... якщо умови є сприятливі: є недоступні місця для ікри, немає риби, яка ту ікру буде їсти - то місяця за 3-4 побачите результат: багато пустих мушель катушок і... маленьких хеленок в грунті

гляньте в мене на фотки це що за равлики?

VOKA
21.01.2012, 02:17
Препарат Genchem No-Planaria (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=223&products_id=4648) знятий з продажу у ІМ "Арована", саме через численні випадки загибелі усіх без виключення безхребетних - гідр, планарій, равликів та креветок. Будьте обережніше з ним - найменший передоз і усім кришка :(

Знаю , що в "Арованi" зняли цей препарат з продажу . Я , особисто i не тiльки я , використовую його вже рокiв зо два . Повiрте в мене є рiзнi креветки , в тому числi досить вибагливi , але нi разу не спостерiгав негативного впливу на них цього препарату . Хоч i сипав частенько значно бiльше нiж рекомендовано .
р.с. Один випадок коли загнулись креветки при внесеннi NO PLANARIA сам спостерiгав , у знайомого . Але не вiд самого препарату , а вiд його неуважностi . Треба не лише дотримуватись дозування , а ще посилити аерацiю та робити пiдмiни . Тому й написав - використовувати згiдно iнструкцiї .

Роман
21.01.2012, 10:54
З власного досвіду скажу що результатом активного росту котушок є сильне перегодовування риби !!!Якщо в акв вся риба доросла попробуйте годувати її через день на протязі 1-2 тижнів побачите результат!
Але таким способом повністю позбутись котушок не вийде!

IHOR22
28.04.2012, 00:30
в мому акваріумі равлики ще маленькі і ло якого типу по фотографії відносяться нерозпізнаеш,але поведінка така в день невидно а в ночі вилазять хватить включити світло скоро ховаються в грунт,напевне меланії,підкажіть шкидливі вони для рослин чи ні?

Петрович
28.04.2012, 05:34
Меланії рослинам не шкодять, проте надмірна їхня кількість псує естетичне враження від акваріуму.

sonjax
28.04.2012, 07:05
про те що хелени то повільний спосіб я б поспорив, хоча все залежить від їх кількості і розмірів акваріума, свого часу мав величезні проблеми з котушками, адже "бариги" на базарі сказали що равлики то просто життєво необхідні речі в акваріумі одже скло зеленіє і так дальше :) ну то якби стандартна історія - ринок є ринок. через деякий період часу їх стало просто хмара. Було куплено 6 хелен, за місяць я вже котушок практично не бачив взагалі. Тепер маю іншу проблему вже з розведенням тих самих котушок, для хелен :) в 1 л. слоїку ікру відкладають а не маленьких не бачу :( стоять на підвіконнику ( тепмература вдень висока, на ніч падає, вода міняється раз в тиждень, клізмою:D )