Показати повну версію : Равлики в акваріумі
Vetal_ukr
12.01.2012, 21:51
скажіть будь-ласка, як можна позбутися равликів з акваріума, декілька разів я його мив, каміння також ретельно обмивав, і все одно лишаєть декілька малих штучок, які через тиждень розмножуються до такої кількості, шо скоро не буде видно рибок......що мені робити???
Тут на форумі люди продають хижі равлики Хелени, вони знищують котушки. Це може бути одним зі способів боротьби з равликами.
можна спробувати завести боцій, вони поїдають равликів.
Спочатку ідентифікуйте, що в Вас є тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=108)
Почитайте в цьому (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=75) розділі
Привіт, допоможіть з порадою, як вивести із акваріума непонятного вида равликів, розмножуються дуже швидко, виловлюю кожного дня, але дивлюсь вони знову зявляються. Можливо якусь рибку запустити щоб їх повиїдала?
булоб добре спочатку визначити вид равлика, завантажте фото, тоді буде більш зрозуміло, які саме равлики у вас.
gamBIT4844
13.01.2012, 01:25
В мене була аналогічна ситуація. В день витягував з акваріума по 50-60 шт., розміром від 3 до 5 мм.. Завів пару Боцій (Боція-клоун / Botia macracantha / Chromobotia macracanthus), позжерали всіх. Тільки от потім вони (Боції) перейшли на рослини :) Прийшлось віддати їх другові.
булоб добре спочатку визначити вид равлика, завантажте фото, тоді буде більш зрозуміло, які саме равлики у вас.
Спробую завантажити фото, але дещо пізніше
В мене була аналогічна ситуація. В день витягував з акваріума по 50-60 шт., розміром від 3 до 5 мм.. Завів пару Боцій (Боція-клоун / Botia macracantha / Chromobotia macracanthus), позжерали всіх. Тільки от потім вони (Боції) перейшли на рослини :) Прийшлось віддати їх другові.
З боціями ідея непогана, але в мене криветки, даніо, неони, боція їх не перепутає з равликами, і на рахунок травника переживаю, підкажіть, дякую!!!!!!!!
можна спробувати завести боцій, вони поїдають равликів.
У мене, навіть, підросток самки гупі їсть Фіз.
Gonduras
13.01.2012, 09:51
Тут на форумі люди продають хижі равлики Хелени, вони знищують котушки. Це може бути одним зі способів боротьби з равликами.
Повторю думку висловлену на цьому форумі і яку я підтримую. Для боротьби з равликами за допомогою Хелен треба або відразу купити їх велику кількість, або купити небагато і спочатку розвести їх створивши для них і тільки для них сприятливі умови. Сам маю досвід коли кілька куплених Хелен в акваріумі з рибками і самі не розмножилися, і ніякого видимого впливу на популяцію катушок не створили. Друга моя спроба боротьби з катушками виявилася успішною - це Макрики. Вони й самі по собі цікаві мешканці і за ними приємно спостерігати. Одним словом рекомендую *THUMBS UP*
Хеленки хоч і люблять устриць у вигляді котушок і малечі інших видів равликів але деколи,як правильно писав
Gonduras,
ніякого видимого впливу на популяцію катушок не створили
...якщо хочите повністю позбутися заведіть тетраодонів
(тайландського,зеленого,вісьмірку,карликового ...є і красиві такі,як Фахака і МБУ,проте для них котушок буде мало *JOKINGLY*)
http://s014.radikal.ru/i328/1106/0b/c6870bfa0081.jpg
Tetraodon nigroviridis Тетрадон зеленый
http://s12.radikal.ru/i185/1105/11/b46314a87c5e.jpg
Tetraodon travancorius Тетрадон карликовый
p.s.в мене ці зузі зжерли всіх равликів!!!!!Потім Хелені не було чого давати :'(
Для повного винищення потрібно їх тримати не меньше пів року,адже котушки могли відкласти яйця,а ліпше до року(для повної апевненності :)),якщо їх багато(котушок) то можна не кормити тетраодончиків ...
підкажіть хто -небудь, що за мразь посилилась у мене в акваріумі, додаю фото
15973
Це типу равлика який дуже скоро розмножується.нічого доброго вони немають для мене це саранча.вивести їх можна:
1.запустити хижі равлики хелена
2.боция(в мене клоуни всіх виїли.)
3.можливо ще є варіанти.
візуально - котушка... вивести важко, оскільки відкладає ікру всюди... не всю вдається знищити і відповідно і маленьких равликів також...
варіанв є декілька, про це вже не раз писалось...
1) швидкий - боції, тетрадони
2) середній - макробрахіуми (креветки такі)
3) повільний - равлики хелени
p.s. ультрашвидкий і радикальний: перезапуск акваріума з викиданням всіх рослин , кип'ятінням всіх декорацій і обладнання... ну і про сам акваріум не забути
Це типу равлика який дуже скоро розмножується.нічого доброго вони немають для мене це саранча.вивести їх можна:
1.запустити хижі равлики хелена
2.боция(в мене клоуни всіх виїли.
3.можливо ще є варіанти.
боція це добре, але в мене криветки і неони, шкода і їх похаває, а от хелену можна попробувати запустити, а її потім можна вивести і креветок вона не поїсть?
Клоуни неонів поїдять?:Dце напевно жарт)в мене неони, черіки, боциї в мирі живуть.черіки успішно розмножуються.хелени як працюють небачив,а ось боциї котушки лопають із задоволенням.
За хелени незнаю,хочу собі завести)
ROMANO, креветки практично для кожної риби потенційний корм... залежить тільки від того, чи густі зарослі рослин і чи є схованки для них, наприклад - каміння
щоб хелени вивели котушок - їх треба брати десяток (якщо не два)... ну і на швидкий результат марно чекати (пишу з власного досвіду)... якщо умови є сприятливі: є недоступні місця для ікри, немає риби, яка ту ікру буде їсти - то місяця за 3-4 побачите результат: багато пустих мушель катушок і... маленьких хеленок в грунті
візуально - котушка... вивести важко, оскільки відкладає ікру всюди... не всю вдається знищити і відповідно і маленьких равликів також...
варіанв є декілька, про це вже не раз писалось...
1) швидкий - боції, тетрадони
2) середній - макробрахіуми (креветки такі)
3) повільний - равлики хелени
p.s. ультрашвидкий і радикальний: перезапуск акваріума з викиданням всіх рослин , кип'ятінням всіх декорацій і обладнання... ну і про сам акваріум не забути
Додам ще один , сам так роблю у своїх креветочниках . Препарат для бородьби з планарiєю NO PLANARIA . Крiм самої планарiї знищує всiх равликiв (не знаю про ампулярiй та меланiй , бо не тримаю) , , безпечний для риб , креветок та рослин. Якщо маєте теодоксусiв чи iнших потрiбних равликiв , перед використанням препарату вiдсадiть їх . Використовувати згiдно iнструкцiї .
Якщо маєте теодоксусiв чи iнших потрiбних равликiв , перед використанням препарату вiдсадiть їх
а пробували витягнути всіх хелен з грунту? :confused: то ж не реально, бо тільки досить великі вилазять назовні, а маленькі живуть і живляться в глибині грунту
Roman71
Згідний з Вами на 100%.
:DЯ на рахунок чері.
а пробували витягнути всіх хелен з грунту? :confused: то ж не реально, бо тільки досить великі вилазять назовні, а маленькі живуть і живляться в глибині грунту
Дякую , за хелен забув ( . Але в бiльшостi тих , хто хоче позбутись не бажаних равликiв , хелен немає .
Препарат для бородьби з планарiєю NO PLANARIA . Крiм самої планарiї знищує всiх равликiв (не знаю про ампулярiй та меланiй , бо не тримаю) , , безпечний для риб , креветок та рослин.
Препарат Genchem No-Planaria (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=223&products_id=4648) знятий з продажу у ІМ "Арована", саме через численні випадки загибелі усіх без виключення безхребетних - гідр, планарій, равликів та креветок. Будьте обережніше з ним - найменший передоз і усім кришка :(
ROMANO, креветки практично для кожної риби потенційний корм... залежить тільки від того, чи густі зарослі рослин і чи є схованки для них, наприклад - каміння
щоб хелени вивели котушок - їх треба брати десяток (якщо не два)... ну і на швидкий результат марно чекати (пишу з власного досвіду)... якщо умови є сприятливі: є недоступні місця для ікри, немає риби, яка ту ікру буде їсти - то місяця за 3-4 побачите результат: багато пустих мушель катушок і... маленьких хеленок в грунті
гляньте в мене на фотки це що за равлики?
Препарат Genchem No-Planaria (http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=223&products_id=4648) знятий з продажу у ІМ "Арована", саме через численні випадки загибелі усіх без виключення безхребетних - гідр, планарій, равликів та креветок. Будьте обережніше з ним - найменший передоз і усім кришка :(
Знаю , що в "Арованi" зняли цей препарат з продажу . Я , особисто i не тiльки я , використовую його вже рокiв зо два . Повiрте в мене є рiзнi креветки , в тому числi досить вибагливi , але нi разу не спостерiгав негативного впливу на них цього препарату . Хоч i сипав частенько значно бiльше нiж рекомендовано .
р.с. Один випадок коли загнулись креветки при внесеннi NO PLANARIA сам спостерiгав , у знайомого . Але не вiд самого препарату , а вiд його неуважностi . Треба не лише дотримуватись дозування , а ще посилити аерацiю та робити пiдмiни . Тому й написав - використовувати згiдно iнструкцiї .
З власного досвіду скажу що результатом активного росту котушок є сильне перегодовування риби !!!Якщо в акв вся риба доросла попробуйте годувати її через день на протязі 1-2 тижнів побачите результат!
Але таким способом повністю позбутись котушок не вийде!
в мому акваріумі равлики ще маленькі і ло якого типу по фотографії відносяться нерозпізнаеш,але поведінка така в день невидно а в ночі вилазять хватить включити світло скоро ховаються в грунт,напевне меланії,підкажіть шкидливі вони для рослин чи ні?
Петрович
28.04.2012, 05:34
Меланії рослинам не шкодять, проте надмірна їхня кількість псує естетичне враження від акваріуму.
про те що хелени то повільний спосіб я б поспорив, хоча все залежить від їх кількості і розмірів акваріума, свого часу мав величезні проблеми з котушками, адже "бариги" на базарі сказали що равлики то просто життєво необхідні речі в акваріумі одже скло зеленіє і так дальше :) ну то якби стандартна історія - ринок є ринок. через деякий період часу їх стало просто хмара. Було куплено 6 хелен, за місяць я вже котушок практично не бачив взагалі. Тепер маю іншу проблему вже з розведенням тих самих котушок, для хелен :) в 1 л. слоїку ікру відкладають а не маленьких не бачу :( стоять на підвіконнику ( тепмература вдень висока, на ніч падає, вода міняється раз в тиждень, клізмою:D )
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009