КПК

Показати повну версію : У боції клоун по боках прищі

Юліко
25.01.2012, 04:55
1. 193 л.
2. 5 боцій клоун, 2 анциструси, 2 золоті рибки, 10 даніо, 2 ампулярї.
3.1 грудня 2011
4. Сифонка 1 раз на тиджень, підміна теж 1 раз на тиждень (50 л).
5. 27 градусів
6. 25.01.2012
7. 19.01.2012
8. біофільтр, він же і аератор
9. Пластівці (з початку запуску) і морожений мотиль (з 24.01.2011) - 2 рази на день.
10. 10-15 хв
11. Рибка була куплена приблизно місяць назад. Через декілька днів після покупки я помітила в неї по боках животика декілька прищиків, білого забарвлення, які вона намагалася почесати об каміння. Я вирішила поступово підняти температуру в акваріумі до 30 градусів, тим і обмежилась. З такою температурою рибки були днів 5. В цей час вони переважно сиділи в схованках, їли добре. Після того як температура знизилась до 27 градусів, рибки відразу стали веселішими і почали плавати по всьому акваріуму а не лише по дну. Дана рибка нічим не відрізняється в поведінці від інших. Сьогодні помітила, що в цієї ж рибки прищиків побільшало і з одного і другого боку((( Можливо вона вже давно така, просто я не дуже уважно до неї приглядалась раніше. Плавнички чисті! Що це може бути? Тропічний іхтіофтиріоз?
P.S. Вчора одна рибка померла, немаючи ніяких ознак хвороби на тілі. підозрюю, що це від того, що було внесено грунт а акваріум без пересадки риб в іншу ємкість. Оскільки рибки дуже рухливі, неможливо було їх виловити, тому грунт вносився невеличкими порціями протягом двох днів.
Два дні тому почала давати рибкам новий корм - морожений мотиль.

Александр11
25.01.2012, 10:31
Ну ось нажаль прийшла пора поєднати цю тему, з цим http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=97645&highlight=%C1%EE%F6%B3%BF+%EA%EB%EE%F3%ED#post9764 5

Юліко
25.01.2012, 10:37
Ну ось нажаль прийшла пора поєднати цю тему, з цим http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=97645&highlight=%C1%EE%F6%B3%BF+%EA%EB%EE%F3%ED#post9764 5

Александр, тема про ту рибку, яка захворіла ще місяць тому....

тернеция
25.01.2012, 11:33
Юліко, Выкладывайте фото. Ссылка в п.12 Правил раздела.

Александр11, Темы о болезнях и зависимости цвета от условий содержания не объединяются.

Юліко
25.01.2012, 16:42
Нарешті вдалося зловити цю малу бешкетницю! Але на мое здивування, при огляді зблизька я не помітила зовсім нічого підозрілого!!! ЦЕ вона має такий окрас очевидно, одна з полосочок нерівномірно закрашена (маю на увазі другу від хвостика) ....Але тим не менше ця боція чухалась об каміння((((

тернеция
25.01.2012, 17:18
Юліко, Пока не вижу на рыбке ничего подозрительного. Наблюдайте, если что - отписывайтесь сразу.
Фото, как указано в Правилах раздела, должно быть не менее 200 Кб + хорошее освещение сверху.

це від того, що було внесено грунт а акваріум без пересадки риб в іншу ємкість. Если в аквас досыпается грунт - это делается за 1 раз и рыбу отсаживать не надо.

Юліко
25.01.2012, 17:29
Тернеция, дякую Вам!!! Скажіть будь-ласка, а як ви ставитесь до комбіняції таких препаратів як малахітовий зелений, йод і фуразолідон при лікуванні манки у боцій?
Цю ідею мені подав neion, який відгукнувся на мою тему, за що йому дуже вдячна! Ще й по тій причині, що в Ужгороді я не могла знайти Костапур.
Потім в неті знайшла статтю про це, ось уривок:
"ВНИМАНИЕ: ранее для лечения от ихтиофтириоза аквариумных рыб широко использовался препарат фирмы "Sera" "Costapur". В настоящее время фирма-производитель изменила состав этого препарата, что существенно ограничила сферу его применения. Наличие формалина (формальдегида) в Костапуре по характеру воздействия его на рыб сблизило этот препарат с FMC, о котором будет рассказано ниже.

В карантинном аквариуме я уже несколько лет с успехом использую малахитовый зелёный вместе с фуразолидоном. Фуразолидон – недорогое лекарство нитрофуранового ряда, которое можно купить в аптеке, обладает выраженной антипротозойной активностью и само по себе подавляет развитие ихтиофтириоза, а в сочетани с малахитовой зеленью действует особенно эффективно. Фуразолидон проникает в дермоидный бугорок и воздействует на скрывающихся там паразитов. Комбинацию малахитового зеленого и фуразолидона очень хорошо использовать для лечения боций и других чувствительных видов (например, черных ножей), так как с высокой вероятностью можно добиться успеха не превышая критического для указанных видов уровня концентрации малахитового зеленого – 0.06 мг/л. К сожалению, фуразолидон токсичен для высших растений и сильно подавляет процессы биофильтрации, поэтому в общих аквариумах возможность его применения ограничена *. Дозировка фуразолидона - 6-8 таблеток по 50 мг на 100 л воды. Перед внесением в аквариум таблетки следует размочить в теплой воде в течение 15 мин., затем очень хорошо размешать, добившись однородной взвеси. Через день надо вносить половинную дозу этого лекарства. Малахитовый зелёный надо вносить ежедневно после подмены 25% от объема воды в аквариуме. Как и в случае применения этого красителя в общем аквариуме, необходимо контролировать и регулировать показатель рН. Добавление йода, в указанных выше дозировках также желательно. Как правило, удается вылечить рыб за 4-6 дней."
http://www.aquarium-magazine.ru/info/med7.html

тернеция
25.01.2012, 17:45
Юліко, Мое мнение о СЕРА костапур и прочих лекарствах от ихтиофтириоза Вы можете прочитать здесь - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7900&highlight=%CE%E1%E7%EE%F0+%EB%E5%EA%E0%F0%F1%F2%E2

Хочу отметить, что боции лечатся половинной дозой Костапура.

Что меня удивило - Статья называется "Оодиниоз (оодиниумоз) пресноводных рыб", а речь идет об ихтиофтириозе. Одно другому никак не соответствует.

Юліко
20.02.2012, 23:46
Добрий вечір! В моїйї історії про прищі є продовження...
У двох боцій я помітила по боках якийсь незрозумілий висип, дуже важко зрозуміти чи вони знаходяться під епітелієм чи ззовні. Колір цієї штуки теж якийсь не зрозумілий..по-моєму не білий. І ще його можна помітити коли рибка знаходиться під певним кутом зору, а саме коли вона дивиться очі в очі спостерігачу. Раніше був лише один такий "прищик" в однієї з боцій, тепер вже у двох і багато. Розташовані вони близько один до одного. Так виглядає наче наждачний папір. Плавнички і хвостити у всіх чисті. Рибки активні, їдять добре.

Допоможіть будь-ласка ідентифікувати їхній недуг.
Подаю фото.

На другій фото, наш пацієнт - це та рибка що прилягла на камінчики...

Юліко
21.02.2012, 19:23
Ось свіжі фото хворої боції.
Перший симптом був помічений вже майже 2 місяці тому!
На фото помітні білі "пластівці" по боках животика рибки. Плавнички чисті у всіх рибок!

тернеция
21.02.2012, 19:43
Юліко, пока ничего страшного не вижу. Возможно, просто отблеск чешуек, расположенных немного под другим углом относительно остальных.

Юліко
21.02.2012, 19:47
Юліко, пока ничего страшного не вижу. Возможно, просто отблеск чешуек, расположенных немного под другим углом относительно остальных.

Тернеція, я вам дуже вдячна!

тернеция
21.02.2012, 19:52
Юліко, Пока просто наблюдайте за рыбкой и хорошо кормите.

Юліко
21.02.2012, 19:56
Ольга, в мене ці три Василіси-прекрасні сидять в окремій банці (6 л) з компресором і обігрівачем..як ви думаєте, мені і далі варто тримати їх там чи пересадити в загальний акваріум?

тернеция
21.02.2012, 19:58
Юліко, Пересадите. У рыбы высокий темп роста, и маленький объем угнетает боций.

Юліко
21.02.2012, 19:59
ок, так і зроблю. Дякую*ROSE*

P.S. Ця 6-ти літрова банка це в мене карантинник.

Юліко
01.03.2012, 17:54
О чудо! Білий наліт у боцій зник!