КПК

Показати повну версію : Чудо телевізор на 125 л

AlexSandra
24.02.2009, 14:15
Усім привіт :), я новачок на форумі і в акваріумістиці. Запустила акваріум Juwel Rio 125 на 125 літрів 81x36x50 см. На дно дала крошку червону і білу промивши і проваривши її. Посадила Валеснерію і Криптокорину і залили воду з джерела(в Раковець їздила), через два дні заселила дві рибки Півника і Золоту рибку, а вчора мені ще принесли 14 гуппі маленьких.

RVV
24.02.2009, 14:18
Александра про хворобу вашої рибки э окрема тема, а тут просто показують фото і росказують про мешканців

АшДваО
24.02.2009, 15:30
То Ви всі 125 літрів переносили з Раковця?Мені Вас шкода,але мабуть даремно старались,краще використовувати звичайну водопровідну,джерельна вода може мати багато елементів які у великих концентраціях будуть шкідливими для рибок,(у Вас же нема хім.лабораторії вдома?)Хоча тішить,що є бажання зробити як найкраще,тому думаю все У Вас буде складатись чудово,чого і бажаю Вам.А для початку непогано*THUMBS UP* Фон не плануєте поставити?Удачі!

AlexSandra
24.02.2009, 15:38
Фон не плануєте поставити?Удачі!
дякую, фону не ставлю бо акваріум проглядається з двох сторін, можна сидіти по один чи по другий бік акваріума.

Напевно зроблю підміну води взявши звичайну воду, але чи брати воду з водопровідної мережі(можна дістати познайомству :))? чи можна взяти воду з колодязя(у нас вона дуже жорстка) чи після фільтру(в якій нічого не залишається):confused: лабораторії я немаю і визначити важко.

navy
24.02.2009, 16:07
Ми всі переважно користуємо водопроводну воду:)тобто з під крану:D.

AlexSandra
24.02.2009, 16:46
Ми всі переважно користуємо водопроводну воду:)тобто з під крану:D.
у мене з крану тече колодязьна вода, прийдеться привезти води з хлоркою з міста :D

navy
24.02.2009, 16:54
Не тре так ускладнювати собі життя:eek:Користуйте свою воду при підмінах,і буде Вам щастя:D

rsumytus
24.02.2009, 22:37
Акваріум гарний, але мешканців вньому малувато, яб порадив стайку неончиків вонаб прекрасно дивилася, ти більше що за акваріумом можна спостерігати з обох боків.

AlexSandra
25.02.2009, 10:09
Акваріум гарний, але мешканців вньому малувато, яб порадив стайку неончиків вонаб прекрасно дивилася, ти більше що за акваріумом можна спостерігати з обох боків.
а чи не буде забагато? у мене ж є 14 гупій

tarni
25.02.2009, 10:23
Акваріум гарний, мої поради: сховати шланг від розпилювача(пустити, його вкутику по шву, так гарніше буде), а ще гупії - хороший вибір для початку, та не пасують вони до золотої (карась зїсть усе, що в рот влізе) і взагалі, поки не встановиться рівновага в акваріумі і не наберетесь мінімального досвіду, то рибу краще не докупляти. Я б, позрізала штучні рослини з скали (це більше на майбутнє, коли заміните їх живими).

AlexSandra
25.02.2009, 12:26
Акваріум гарний, мої поради: сховати шланг від розпилювача(пустити, його вкутику по шву, так гарніше буде), а ще гупії - хороший вибір для початку, та не пасують вони до золотої (карась зїсть усе, що в рот влізе) і взагалі, поки не встановиться рівновага в акваріумі і не наберетесь мінімального досвіду, то рибу краще не докупляти. Я б, позрізала штучні рослини з скали (це більше на майбутнє, коли заміните їх живими).
шланг тимчасово валяється, я прочитала що саме до цього акваріума є дифузор, хочу його придбати, а цей розпилювач буде на перспективу. Щодо золотої, то мабуть вона й загине :(. А щодо штучних рослин на скелях, то без живих вони прикрашали акваріум, а тепер думаю чи не пораняться об них рибки?

AlexSandra
25.02.2009, 12:32
я от в пошук задаю як робиться підміна води, чи треба при цьому рибки витягати з акваріума, чи до рибок доливати, черпати знизу і зверху? і як часто, пройшов тиждень і вода дость чиста, окрім верхнього рівня: на склі полоска.
а ще чи мають бути фільтри і копресор включені цілодобово? просвітіть новачка, а то поки я перечитаю всю літературу що накачала, то рибки з рослинками засохнуть

navy
25.02.2009, 12:48
Підміна води робиться з сифонкою грунта чи без такої.Нікого не тре нікуди виймати:eek:.Частота підмін води залежить від рибонаселення(кількість,види).Компресор та фільтр хай працюють цілодобово.Це коротко тому що на всі питання,які Ви задали можна дисертацію написати.:DЧитайте*RTFM* і все у Вас налагодиться.:)

AlexSandra
26.02.2009, 11:12
планую поміняти грунт, цей гострий що є у мене
на :
Грунт базальт чёрный 3-5 мм, - 10кг
Грунт кварц белый, 5-10 мм - 5кг
Грунт гранит красный окатаный 2-5 мм, - 5кг
можливо змішати, а можливо порозкладати зонами

якщо зараз міняти грунт, рослини загинуть від ще одного пересаджування?

Tarik_Nikita
26.02.2009, 13:27
планую поміняти грунт, цей гострий що є у мене
на :
Грунт базальт чёрный 3-5 мм, - 10кг
Грунт кварц белый, 5-10 мм - 5кг
Грунт гранит красный окатаный 2-5 мм, - 5кг
можливо змішати, а можливо порозкладати зонами

якщо зараз міняти грунт, рослини загинуть від ще одного пересаджування?

якщо хочете мати рослини , то грунт фракції 5-10 брати не рекомендую.
А рослини від пересадки не загинуть, просто потрібен буде їм час для адаптації.

AlexSandra
26.02.2009, 14:11
якщо хочете мати рослини , то грунт фракції 5-10 брати не рекомендую.
А рослини від пересадки не загинуть, просто потрібен буде їм час для адаптації.
мда... :confused: а я думала що буде гарно виглядати, у мене і зараз так є: знизу червона крошка дрібна а зверху біла крупніша, може тому рослинки і не дуже приживаються, тобто за десять днів частину листків я вже викинула зігнивших, а решта ще тримається
а листки криптокорини покрились білим нальотом

navy
26.02.2009, 14:21
Ваший акві всього пару тижднів,тому не тре зразу очікувати "місто-сад".Як хочете рослини на данному єтапі розвидку то берети невибагливі рослини,або рослини які Вам сподобали засаджуєте,чекаєте що прижилось,в подальшому вдосконалюєтьсь.*ONE*Перевірено особисто.:)

AlexSandra
03.03.2009, 14:23
вода постійно має сильний запах
зробила підміну води 20% і сифонку, чомусь стало все зеленіти і покриватись бурим шаром в акваріумі :(
що робити підкажіть

і як відрізнити самця півника від самички, бо хочу свому півнику пару взяти, а хто в мене незнаю
чи можна селити дві самки і одного самця?

Сихівчанин
03.03.2009, 14:37
http://pet.akvariumi.ru/index.php - сайт про півників, там мала би бути запитувана інфа...

navy
03.03.2009, 15:25
Раджу придбати риб,що харчуються зеленню,а саме анциструсів,гринохейлюсів.Вони будуть робити свою справу по очищенню акви від нальотів.Так само добре тим живиться живородка-меченосці,молінезії.:)

AlexSandra
03.03.2009, 16:42
Раджу придбати риб,що харчуються зеленню,а саме анциструсів,гринохейлюсів.Вони будуть робити свою справу по очищенню акви від нальотів.Так само добре тим живиться живородка-меченосці,молінезії.:)

а як вони до сусідства з півниками і гуппі?

Fadeev
03.03.2009, 16:52
З гуппі нормально, а півника - живородки можуть трошки пообскубовати, хоча не обовязково.

navy
03.03.2009, 17:25
а як вони до сусідства з півниками і гуппі?

Соми на Ваших улюбленців не будуть звертати увагу,їм головне щоб харч був та їх ніхто не рухав:D.Аква для певної кількості у Вас достатнього розміру,тому ніхто Вашого півня скубати не буде.:)

AlexSandra
05.03.2009, 11:22
запустила 5 маленьких анциструсів :), відразу взялися до роботи чистити акваріум від зелені, почувалися як дома з першої хвилини, півник спочатку був не задоволений, пробував наїзджати на одного анцитруса, але оскільки той на нього не реагував, то лишився його.

AlexSandra
05.03.2009, 11:26
як чистити фільтр?????, а то у мене таке враження що він перестав чистити воду, вода мутна в акваріумі
він складається з декількох зелених і синіх губок, однієї чорної і білої верхньої, білу промиваю раз в три дні під проточною водою

navy
05.03.2009, 11:50
Так як Ви дістаєте сінтіпон,так само дістаються паралонові мочалки.Промиваються під проточною водою.Але не тре це робити так часто.Раз на місяць (при встановленій рівновазі в акві) вистачає.А з часом вже будете відчувати коли тре його почистити,тобто видно наприклад,що струм води зменьшився тощо.:)

AlexSandra
28.05.2009, 12:24
Ось пройшло вже багато часу, моя аква перетерпіла купу експериментів, замін, вдалих і не вдалих.
На сьогоднішній день: грунт :)поміняний на:
базальт чорний 3-5 мм
+ граніт червоний 2-5 мм
+ грунт кварц білий 5-10 мм
(білий завеликий, треба було брати меншу фракцію)
з рослин::)
валеснерія
криптокорина
амбулія
лимонник
роголистник(пропав весь в один день після додавання у воду ліків для риб)
декорації::)
грот(ансиструси його дуже люблять)
сьогодні поставила ще кокос
риби::)
анциструс звичайний - 4шт( ще не дуже великі, найбільшого я подарувала)
гуппі - 20 шт і 80 шт малька
водорослі::(
борода(за цей період різні стадії)
нитчатка

K@SPER
28.05.2009, 15:34
Запустила акваріум Juwel Rio 125 на 125 літрів 81x36x50 см..
"Аквас" класний. Декорація по центрі гарно дивиться.:cool:
Якщо не секрет скільки коштує Juwel Rio 125 :confused:

АшДваО
28.05.2009, 17:35
Ще було б добре фото останнє глянути,щоб можна було порівняти з початковим варіантом.:)

AlexSandra
01.09.2009, 14:48
*YAHOO*я сьогодні в акві побачила малюсінького анциструса,
чим його годувати:confused:,
бо великі дають собі раду, поїдають рослини і мотиля з кормушки виїдають.

Roman71
01.09.2009, 15:25
Вітаю з поповненням! Але він напевно там не один... :)
А як боротьба з "бородою"? Вивели її вже?
Щодо годування, то може ці теми з форуму Вам допоможуть...
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1355
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=338
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=38312

AlexSandra
01.09.2009, 15:56
дякую, наразі більше мальків не видно, думаю що поїли їх, хоча в кокосі можуть сидіти, вхід в кокос заріс криптокориною, то в неї не заглянеш.
Нажаль боротьбу з "бородою" за браком часу припинила і вона розкошує. Планую викинути всі рослини і зробити хлорування акви, але для цього треба придбати якийсь тимчасовий акваріум для риби. Все впирається в гроші і час.

Roman71
01.09.2009, 16:03
Во-во... І я так планував... Але тут порадили робити частіше підміну води, тому на разі в мене вже два акваріума:)
ну і як резерв в боротьбі з "бородою" в голові тримаю інформацію про "Сайдекс" (десь тут на форумі є теми про нього).
До речі, а який вік Ваших анцистусів?

navy
01.09.2009, 16:12
Навіть той один теж дасть собі раду:),але бажано підкидати на ніч в акву кавалочки вареної капусти,ошпарених окропом салат,лисття кульбаби,сирими вони їдять огірок,трохи підвареним кабаки.:DАле на ранок тре все виймати,щоб не псувати воду.Ще я сумніваюсь,що він один,десь ще лазять.*DRINK*

AlexSandra
01.09.2009, 16:15
вік анциструсів не знаю, купила в Сихівчанини малька десь у березні, самці десь розміром 7 см, самочки набагато менші, звідки взявся мальок не знаю :)
підміна води помагає, я коли вичистила акву, і міняла двічі на тиждень по 30% осмосом, борода не прогресувала, а ото закрутилась і вже півтора тижня вода не міняна, то вже джунглі як рослин так і бороди. Сайдекс купила, але ще не застосовувала, тільки ним скелю вимила і на ній вже борода не росте

AlexSandra
01.09.2009, 16:16
дякую, Андрію, сьогодні таке меню і зроблю :)

Noe
01.09.2009, 18:39
.... самці десь розміром 7 см, самочки набагато менші, звідки взявся мальок не знаю :)

Мда... складне ситуація... От діти у людей то ясно звідки - бузьок носить. А от звідки беруться мальки коли в акваріумі лише самці з самками живуть - оце питання! ;)

AlexSandra
03.09.2009, 09:45
не приколюйся :) я ж думала що вони ще замалі для розмноження :))))
сьогодні вже 7 мальків нарахувала

Roman71
03.09.2009, 09:56
О, бачите - не такі вони вже і маленькі:D
Напевно в кокосі ще стільки же ховається! *THUMBS UP*
Як то кажеться - фото новонароджених в студію...:D

Сихівчанин
03.09.2009, 14:08
Точно, треба дивитись в кокосі - там і сидять малі анциструсята... Може й досі батько за ними доглядає - типу охороняє від всіляких зайд.
Тепер плодитись будуть при нормальному харчуванні кожен місяць, у всякому разі їхні батьки це робили регулярно - раз на 1,5 міс точно.
Давав малькам переважно ошпарений кабачок (припирав камінцем), рідше капусту - псувала воду, таблетки для анциструсів теж гризли, але кабачок їм подобався більше...
Бажаю успіхів! :)

AlexSandra
03.09.2009, 14:36
дякую, буду знати, а то я огірок кинула, а він плаває, треба притиснути :)
кабачків у мене вистачає :)))
малюкам сподобався фільтр, він чорного кольору(він і батькам подобався завжди, особливо коли пропадала течія, вони радо запливали в трубку), малята на ньому, або й в ньому сидять, робила підміну води сьогодні, то декілька штук струєю води з фільтра вимило, от не знаю, чи то їх затягує у фільтр, чи то вони самі туди лізуть, і чи мають силу при включеному фільтрі звідти вибратись? може то сітку якусь на щілини наклеїти?

navy
03.09.2009, 16:34
Молодь анців завжди буде залазити туди де не очікуєш їх зустріти:).А губка від фільтра то найулюбленіше місце анців там поживи для них багацько.*DRINK*

viven134-2
03.09.2009, 19:35
Подтверждаю слова navy! Они залазят во все щели ,им бы корягу, мои постоянно сидят по очереди (целюлоза -помогает в пищеварении)и таблетки для анциков купити они их оч любят!!!!Аквас красивый у Вас!!! http://files.myopera.com/Creat0R/Opera_AC/Icons/Kolobki/air_kiss.gif