КПК

Показати повну версію : Про акваріум ClickVova

ClickVova
21.02.2009, 14:56
Доброго дня хочу собі придбати акваріум, але оскільки, майже нічого не шарю в цьому хочу з вами проконсультуватися.
Отже так:
Моя мрія це аквас 90л.
Висота - 60см.
довжина - 100см
ширина - 15см.
Чи буде рибам комфортно в такому вузькому середовищі????
І яких гарних кольорових рибок ви мені порадите. Я багато читав про Гуппі, але мені знайомий сказав, шо їх можна тримати лише як живий корм. І я тепер запутався.
О точно, і скільки рибок я в своїх 90л. можу помістити????
Бачив на базарі в Червонограді жовтих і оранжевих рибок 3см. дуже схожі на неони. вони мені дуже сподобались. Вони важкі в утриманні???

MI$H@
21.02.2009, 15:33
На мою думку розміри акваріума не дуже вдалі, тому що він високий і дуже вузький, це затруднює догляд за ним а також в такому акваріумі погано встановиться баланс

Чи вам просто не виходить поствити акваріум інших розмірів?

якщо у вас є можливість то краще беріть акваріум десь максимум до 50 см висоти і не менше 30-40 ширини

navy
21.02.2009, 16:00
ClickVova Дуже тішить Ваше бажання мати акваріум.Але такі розміри не для початківця.Тому пропоную потренуватись на стандартному.а потім перейти до Вашої мрії.Або все починати як Ви задумали з обговорюванням помилок на форумі.:)

ClickVova
21.02.2009, 16:12
Суть в тому, що у мене на рівні дивану в стіні є ніша глибиною десь 20см. ну і відповідних розмірів висота та ширина. І Я би хотів у ней поставити аквас. Виглядалоб як картина... ну висоту ще можна зменшити до 50. але от ширину ніяк не збільшу бо немаю місця де поставити. а чому Ви кажете, що погано встановити баланс. можливо мені в нього треба буде помістити потужніший компресор???

MI$H@
21.02.2009, 17:21
у такому випадку зменшіть висоту до 50 см,
компресор сильно на баланс не вплине, тут інші фактори відіграють роль, такі як роміри акваріума, фільтр, світло, рослини, риби та інші

на рахунок риб то купляйте для першого разу даніо, тернеції, мінори, анцитруса, ну і які вам подобаються але обовязково перед тим як купити прочитайте про них, продавцям на слово не вірте тому що багато побачивши що ви новачок почніть пропонувати дорогу рибу і казати що вона неприхотлива і невеликих розмірів росте, а потім виходить що ви купили якусь акулку у свій акваріум :), такщо будьте дуже уважними
на рахунок рослин то беріть дешеві ( роголистник, перестолистник, криптокорину, валіснерію, стрілолист і інші ) і обовязково прочитайте про них
Бажаю удачного запуску!

АшДваО
21.02.2009, 21:39
На рахунок жовтих і оранжевих рибок,які Вам сподобались,можливо то кардинали,але всерівно продавця мусите спитати.Для початківця вони годяться,хоча за риби ще рано думати,визначіться з розмірами баночки,вузькувато 15 см,рибам не дуже комфортно буде і,як вже Вам казали,баланс важко встановити.Бажаю успіхів!

ВодолаЗ
21.02.2009, 22:22
А якщо зробити поличку під цією нішою на сантиметрів 20- 30 шириною так щоб дно ніші та полочка співпадали по рівню,зверху покласти пінопласт щоб було рівно на 100% + - і засадити туди аквасик 40 см ширини. Що скажеш?

ClickVova
21.02.2009, 22:54
О... добре, що Ви мені нагадали про освітлення. І тепер хочу прочитати вашу пораду щодо цього. Яке краще освітлення брати і скільки ламп?

А поличка не вийде бо ніша на висоті дивану і дно, так сказати, співпадає з спинкою. Буду головою битися об скло((((
Або треба шукати інше місце... а хотілося б всетаки туди його всунути)

Tarik_Nikita
23.02.2009, 11:10
ClickVova, Вам люди добре говорять, з Вашим досвідом мрія перетвореться в жахи.

ClickVova
23.02.2009, 18:22
Я звернувся на форум для того, щоб Ви мені допомогли, а не похоронили мою мрію ще на тому етапі коли вона навіть не родилася.(((

Багато читав про Даніо Реріо. Вони мені сподобалися, але не знаю скільки рибі треба води. Тобто скільки літрів на рибку?

MI$H@
23.02.2009, 22:51
можеш бати їх десь 10 шт., будуть гарно дивитись стайка, вони не вибагливі і для запуску акваріума в самий раз

GRM
24.02.2009, 10:50
А якщо спробувати нішу продовбати в глиб? 15см. ширини думаю не буде мати вигляду і як доглядати за ним ,ще й в ніші не зовсім уявляю.

ClickVova
24.02.2009, 12:17
Та ніша висока, десь 80-90см і якщо яква буде 50 то нрмально залізти можна.
От і ще раз про Даніо, є якась велика різниця в утриманні стандартних форм і генетично модифікованих?

navy
24.02.2009, 13:04
От і ще раз про Даніо, є якась велика різниця в утриманні стандартних форм і генетично модифікованих?[/QUOTE]

НІ:)

GRM
24.02.2009, 14:41
Я мав на увазі не висоту а видовбати в глибину.

Охват Марьян
01.03.2009, 12:41
Доброго дня хочу собі придбати акваріум, але оскільки, майже нічого не шарю в цьому хочу з вами проконсультуватися.
Отже так:
Моя мрія це аквас 90л.
Висота - 60см.
довжина - 100см
ширина - 15см.
Чи буде рибам комфортно в такому вузькому середовищі????
І яких гарних кольорових рибок ви мені порадите. Я багато читав про Гуппі, але мені знайомий сказав, шо їх можна тримати лише як живий корм. І я тепер запутався.
О точно, і скільки рибок я в своїх 90л. можу помістити????
Бачив на базарі в Червонограді жовтих і оранжевих рибок 3см. дуже схожі на неони. вони мені дуже сподобались. Вони важкі в утриманні???Даний акваріум технічно неможливий :(
Нормальна висота акваріум без ребер жосткості 40см. Якщо акварум висотою 60см. необхідно ставити ребра жосткості то це 1,5см скло+ 6см ребра і залишиться зовні пройом 7-8см --- акваріум нереально обслуговувати при такій висоті. Тому пропоную акваріум не більше:
д100 х ш15 х в40

Фільтр в такому акваріумі тільки аерліфт, освітлення 1 лампа на 30вт (90см.), з рибою - по смаку.

ВодолаЗ
01.03.2009, 19:01
Трохи проблемна мрія в тебе. Бажаю удачі в її здійсненні.

ClickVova
04.03.2009, 23:13
...пропоную акваріум не більше:
д100 х ш15 х в40

Фільтр в такому акваріумі тільки аерліфт, освітлення 1 лампа на 30вт (90см.), з рибою - по смаку.

Дякую. Цей фору мені дуже допоміг порадами. І ще би хотів запитати де можна склеїти такий аквас, і скільки він коштуватиме?

kostik05
05.03.2009, 12:16
Можливо підійде такий варіант:
якщо зробити акваріум трапецевидної форми, дно шириною 15см а до верху передня (і задня) стінка розходиться . Думаю на замовлення вам би такий зробили.

Olik
05.03.2009, 13:58
100см на 20см і висота 50см це більш менш нормальний розмір, 15см точно замало...
я думаю шо місце в ніші найкраще і міняти його неварто (в мене колись стояв акваріум в ніші-виглядав як картина) але траба йти на компроміс ширину з 15 міняти на 20, оскільки глубина вашої ніші 20см то проблему вичерпано...
і нетреба слухати інших шукай інше місце і т.д., треба йти до своєї мети впевнено і поступатись на невеличкі компроміси. Головне шо без поспіху, тобто в один день склеїв акву а на другий напустив риби яка подобається, тоді завалиш справу.

ClickVova
05.01.2010, 17:30
Всім привіт!!!
Я знову повернувся на форум. Але не з приводу попередніх проблем і тем, нажаль. Акви так і не вдалось придбати через незаплановані витрати(((

А зараз звертаюся до Вас по допомогу:confused::confused:. І викладаю все по порядку.
Зима...(не дивуйтесь це не твір на вільну тему, а напевно одна з причин моїх турбот) та от... Зима, гуртожиток, напівзамерзлі вікна, на підвіконні стоїть акваріум... :'(:'(Я звичайно його зразу звідти забрав... Справа в тому, що господарка його поїхала на свята додому, а його залишила необізнаним дівчатам - сусідкам. *DASH**DASH*
Значить так акваріум зараз в мене.))) З нього так тхнуло застояногою водою, що то жах і щей купа корму вже розбухшого і перегнившого плавало зверху((( Я то всьо повичерпував, але вода всеодно брудна...
А в акваріумі плаває,на моє диво, ще живий півник. Він дуже повільний і неповородкий!!(( Ще тут є Якась ростючка... два листки обірвані плавають зверху, а черешки і коріння прикидані трьома камнями розміром з яйце... ну і мушлі якісь і галька...
Поставив я його на стіл біля ПК і розмістив звичайну лампу над цим акваріумом, щоб хоч світлом підігріти воду... так можна???

Тепер про Півника - Я не бачив ніразу, щоб він їв. Влаває повільно, а переважно стоїть на місці і лише інколи рухає плавниками чи пливе подихати. А ще наробив купки бульбашок при стінках, як при нересті... подруги нехватає)))... В нього з черевся шось висить десь на 1,5см як ниточка..(може то він в туалет неохайно сходив) ) Або що?????

Як його врятувати і що треба мені робити??? Може я дарма панікую і все ОК???? Відпишіть!!!!!

navy
05.01.2010, 17:45
ClickVova,
Як приїде господиня її за вікно або повісити або спустити годинки так на 5-6,то буде корисно на мозок впливати.А як полядвицю або шинку не привезе то взагалі до гуртожитка не пускати.
Підмініть із сифонкою воду до 50%,хай стоїть у Вас на столі під лампою,так тепліше буде.Півню пофіг(відносно)яка вода вони повітрям дихають,а от тепло полюбляють.Просто зробіть нормальний вигляд акві і все.Їдять вони теж небагато тому як,що забудете погодувати то краще ніж попередній результат.Ниточка -то Ви правильно збагнули,все нормально.*DRINK*

ClickVova
05.01.2010, 23:53
Почав черпати воду. Так як ніякого обладнання не маю, тай невідомо чи в господині воно є... Відбирав черпачком.. Ця баночка-акваріум 10х25х25см... я її заповнив на 2/3 нормально?
Там стільки всякого непотребу попіднімалося... трохи виловив..), долив відстояної води....подіставав також підгривші листки і тепер півник вже трошки активніший...
Ще завтра погрію, а потім він буде голодати до неділі((( я теж їду додому... Як думаєте він проживе три дні без їжі????:confused:

SUMNIX
06.01.2010, 00:06
Думаю що для дорослої здорової рибки 2-3 дня без їжі це не проблема, єдине що невідомо в якому стані півник після "тортур"

ClickVova
06.01.2010, 00:16
Він дуже повільний!!! Півники активні рибки чи ні?
він собі від кутика до кутика пропливе і знове стоїть..... подихає і стоїть...
На дзеркало не реагує(

SUMNIX
06.01.2010, 00:35
Півники активні рибси, думаю він так себе веде бо отруєний речовинами, які утворились в банці, тому і їсти нічого не хоче.
Якраз за пару днів в чистій воді почне почувати себе краще

ClickVova
06.01.2010, 00:41
Якраз за пару днів в чистій воді почне почувати себе краще

Буду надіятися!!!:)

navy
06.01.2010, 09:19
ClickVova, Активність півня то поняття відносне,як порівняти наприклад із барбусами то це як авто з літаком:).Тому не хвилюйтесь він відійде ,і все стане на свої місця.До речі який вік у півня-вони довго не живуть мах до2.5- 3 років.

Vitalik_only
06.01.2010, 10:50
Півник активніший у теплій воді, а у холодній він не активно плаває!

ClickVova
09.01.2010, 15:08
Дякую всім за поради!!!

Сьогодні мені подзвонив сусід і сказав, що півник помер:(:(:(
Впав на дно, головою донизу...

Я цього і очікував, хоча.... надія на те, що вдасться його спасти була...

Хвилина мовчання .......................... .